MotoGP

Balanca: Rezime ob koncu

Valencia, 24. 11. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
17

Tokratna Balanca je namenjena zaključku dirkaške sezone. Leto 2021 je pri koncu in vsaj v dirkaškem smislu ga je v celoti konec. Z dirko v Valencii smo potegnili črto pod letošnjo sezono in se dokončno poslovili od kariere Valentina Rossija, ki smo jo tokrat le omenili, saj si devetkratni svetovni prvak seveda zasluži povsem svojo Balanco ali celo dve. In le te so že v pripravi. Ena na temo Rossija in njegove bogate kariere, uspehov, tekmecev in zgodovine in druga bolj tehnična, v kateri bomo obdelali njegove zmagovite motocikle. A o tem več v prihodnje.

Tokrat pa, kot rečeno, predvsem o dogajanju v letošnjem letu, kjer smo se skušali dotakniti vseh dirkačev in moštev, ali pa vsaj tistih, ki so igrali najbolj vidno vlogo. Kdo nas je navdušil in kdo nas je razočaral?  Od koga smo pričakovali več in kdo je pokazal dobro predstavo ter bi naslednje leto lahko igral katero izmed glavnih vlog v prvenstvu. Zakaj je bil Fabio Quartararo močnejši v prvi polovici letošnje sezone in kako to, da je Francesco 'Pecco' Bagnaia pravzaprav imel škarje in platno v rokah predvsem v drugem delu letošnjega dirkaškega leta? Se je Italijan zbudil nekoliko prepozno? Bo naslednje leto ravno Ducatijev dirkač prvi favorit za naslov prvaka in kako močni bodo ob tem Ducatijevi motocikli, ki so letos storili občuten korak naprej? Ducatijevih dirkalnikov bo naslednje leto kar osem in kaj lahko to pomeni za ostale dirkače in moštva, ki ne sedijo na motociklih iz Bologne? Tudi o tem v Balanci. Ampak to še ni vse ...

Balanca - Boštjan Skubic in Gaber Keržišnik
Balanca - Boštjan Skubic in Gaber Keržišnik FOTO: 24ur.com

Prihajajo tudi novinci. Seveda nas kot vedno zanima, kaj lahko storijo Fabio Di Giannantonio, Raul Fernandez, Remy Gardner, Darryn Binder in Marco Bezzecchi. Če gre soditi po predstavi Jorgeja Martina v letošnjem letu, potem bo vseeno tudi na novince treba vsaj na določenih dirkah resneje računati, saj se je zadnja leta izkazalo, da so motocikli razreda MotoGP z uporabo vseh elektronskih pomagal postali tako zelo vozni, da so tudi dirkači brez resnejših izkušenj lahko na določenih dirkah povsem v ospredju.  Verjamete v presenečenja? Oglejte si novo Balanco, kajti tudi tokrat jih ponujamo kar nekaj!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Caffe Racer
28. 11. 2021 10.47
+4
Imam idejo za Balanco. Predstavita delo mehanikov v boksih, izberita tim in potem izčrpno, kolikor se da, bi bilo zanimivo. Samo predlagam...
Caffe Racer
28. 11. 2021 10.44
+4
Res ne vem, kaj vas toliko motita ta dva? Opravljata svoje delo in po mojem mnenju dobro. Če ti pa kaj ne paše pa preklopi na drug kanal, če ti seveda vleče. Gaber in Skuba = zakon! (pa čim prej spet kakšno Balanco naredita). Na te butce pa se ne ozirajta.
iga_biba
25. 11. 2021 10.15
-13
Balanca: Rezime ob koncu. Hvala bogu, odhajata. Kdo sploh gleda balanco in ta dva?
Caffe Racer
28. 11. 2021 10.34
+5
Ubogi revež, ti to praviš!? Sem bral tvoje komentarje in res bolje, da ti odhajaš, komaj čakamo!...
intelektor
24. 11. 2021 17.30
+18
✋ Vsi tisti, ki blatite ali pac ne spostujete Valentina Rossija, niste poznavalci moto sporta ali pa v sebi nimate kancka sportnosti, postenosti in pravicnosti ter zdrave objektivnosti drugim priznati velicine. Taksni ste obsedenci, dvolicnezi(itd.👎), saj sportnikov/ljudi ne presojate po enakih vatlih. Tako velja tudi za tiste, ki na drugi strani teptate Marca Marqueza. Med njima je le ena obcutna razlika in to je (med)generacijska, kar se pokaze celostno. Sicer sta si znacajsko zelo podobna, kot tudi po talentu, inteligenci, instinktu in znanju motociklisticnih vescin. Nenazadnje sta tudi oba Vodnarja, kar morda pomeni, da sta, ob vseh svojih napakah, tudi dobri/a osebi/cloveka. Seveda slednje ni edino "merilo", saj je npr. tudi Cristiano Ronaldo Vodnar, a sem se sam z lahkoto odlocil za izbor Lionel Messija, ko gre za obvladovanje sportnih vescin ali ce hocete, v tem primeru, carovnije na zelenici. Srecno VR46 in hvala ti LEGENDA! Poklon=🙇.! 👍👍 👍
Kos Andrej
24. 11. 2021 18.26
-25
Ce mas cas, malo pobrskaj po starejsih clankih o motogp-ju in takoj ti bo jasno, da je rumena horda prva zacela spor. Poleg tega se vprasaj, ali ima en vrhunski sampion z ogromno navijacev pravico, te navijace hujskati proti svojemu konkurentu, da se potem dogajajo najbolj barbarske stvari s strani teh navijacev.
Kaktusy
24. 11. 2021 20.30
+24
Korl zopet se sprenevedaš in zavajaš, vsi vemo da so šli vsi tvoji barbarski zmazki v prdec, le redki še vemo za njih, se pa da dokazat, da smo si na jasnem.
Kos Andrej
24. 11. 2021 20.54
-21
Hahaha saj vem, da hranis vse in se ucis iz njih slovnice in literarnih prijemov. Zal v vseh teh letih tvoje znanje ni nekaj napredovalo, ce smo iskreni. Saj ves, kak pravijo tvoji dole v Metohiji: gluup se rodio i gluup ostao.
User1953555
24. 11. 2021 12.04
+0
GABRRRR KAJ SE DOGAJA V BOKSIH?
martinov
24. 11. 2021 09.47
+4
Upam, da ju do naslednje sezone ne bo več na TV ! Snemata se, ko jima paše, povesta pa nič novega, kar ne bi že videli in imeli lastnega mnenja !!
burgemeister007
24. 11. 2021 09.39
+2
Se strinjam…Gaber veliko, veliko prevec govori, prekinja druge, skace v besedo…pove pa bore malo…polomija
Kos Andrej
24. 11. 2021 09.05
-18
Ne vem, no, za Gabra itak vemo, da samo veliko govori, me je pa razocaral tale Skubic. Zna peljati motor, baje je tudi dirkal nekoc, komentira pa kot ena gospodinja: Suzuki je razocaranje sezone, KTM so v drugi polovici sezone razocarali, Yamaha ne more biti zadovoljna itd.... Ma clovek povej kaj konkretnega, katere tehnicne tezave mucijo katero ekipo, kaksne probleme imajo doloceni dirkaci, kaj je tisto, zaradi cesar se je Pol na Hondi boljse odrezal kot Lorenzo itd... Dajta nam detajle, zanimivosti, backstage, ne pa kot da bi bral reportazo v Kmeckem glasu.
Kaktusy
24. 11. 2021 14.26
+29
Korl to kar ti sprašuješ so osnove o katerih vsi poznavalci vemo vse, za luzerje kot si ti in tvoji podrepniki se da dobit učbenike, jasno kot beli dan!
Kos Andrej
24. 11. 2021 15.52
-16
Ce vzamemo za primer tebe, nimas blage veze o motogp-ju, zate je ze prevec, ce Gaber omeni samo to, da je Rossi razocaranje te sezone.
Kaktusy
24. 11. 2021 17.05
+18
Korl tole zdele bleješ kr neki na pamet, sam da bi se zvleku...glej jaz vem da si ti po srcu dobričina, je pa res da razgledanost in bonton pa niso glih tvoje vrline, če sva realna.
Unionko
24. 11. 2021 08.47
+9
Kje so časi, ko smo imel komentatorje, kova Niko Mihelič, strojni inžinir po izobrazbi, komentiral tako F1, kot moto grand prix, ne pa sedaj ko moramo, sploh v moto GP, poslušat laleke, ki nimajo pojma! Edino Simon Jazbec, je na nivoju, veliko ve o zgodovini in tehniki F1, škoda, da komentira samo proste treninge!
Caffe Racer
28. 11. 2021 10.41
+3
Moram komentirati tvoj zmazek..., čeprav se malo strinjam. Drugače pa, ko boš ti toliko vedel o tem športu (vsaj četrtinko toliko) kot tale dva, potem se javi. Lahko se je skrivati za nickom in blatiti oz. kritizirati druge. Unionko, natoči si enega, pa boš videl, da ni tako hudo. Aja, danes ga še nisi zvrnil...