MotoGP

Balanca št. 12: Dovizioso je poškodovan. Kaj pa zdaj?

Ljubljana, 01. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
7

Na sporedu je že dvanajsta epizoda spletne pogovorne oddaje Balanca. Komentatorja dirk na Kanalu A in VOYO Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic sta se najprej lotila aktualne teme, poškodbe Andree Doviziosa, spregovorila sta tudi o dirki slovenskega motociklističnega državnega prvenstva na hrvaškem dirkališču Grobnik pri Reki, moštvu Honde, podelila pa sta tudi nagrado.

Andrea Dovizoso in njegova poškodba na dirki v motokrosu sta bila seveda prva tema tokratne Balance. Ducatijev dirkač, ki si je poškodoval ključnico, je bil takoj operiran in že začenja rehabilitacijske treninge in okrevanje.  V Balanci se sprašujemo, ali bo nared za skorajšnji začetek sezone, in jasno špekuliramo, zakaj Andrea Dovizioso še ni podaljšal pogodbe z Ducatijem za sezono 2021? Govori se, da pri moštvu iz Bologne v svoje vrste ponovno snubijo Jorgeja Lorenza. Če se bo ta zares vrnil, bo to verjetno najkrajši dirkaški pokoj vseh časov.

Pa ne samo to.  V Balanci smo tokrat na kratko obiskali dirko slovenskega motociklističnega državnega prvenstva na hrvaškem dirkališču Grobnik pri Reki, podelili pa smo tudi našo nagrado, motoristične rokavice Knox, ki jih podarja spletna trgovina Riders Rule.  Nagrada je romala v roke najbolj plodnega gledalca Balance, ki je po naših spletnih omrežjih predlagal najboljše teme, ki jih bomo (ali pa vsaj nekaj izmed njih) zagotovo obravnavali tudi v naši oddaji.

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic
Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic FOTO: POP TV

Tokratna glavna tema se nanaša na znamko Honda.  Obravnavali smo najmočnejše moštvo v razredu motoGP in najuspešnejšo znamko moderne dobe v kraljevskem razredu.  Zakaj je dirkati za moštvo Honde v razredu motoGP enako, kot je na dirkah formule 1 nastopati za ekipo Ferrarija? Kdo so bili Hondini najuspešnejši dirkači in zakaj velja ta ekipa za najneizprosnejšo izmed vseh v kraljevskem razredu?  

Seveda nismo mogli mimo teme, ki je aktualna zadnjih nekaj dirkaških sezon. Je Honda res tako težak motocikel za vožnjo, da ga lahko obvlada samo Marc Marquez?  Več o tem in tudi o dejstvu, da so se v tovarniškem moštvu Honde očitno odrekli Marcovemu bratu Alexu, še preden je ta dobil priložnost odpeljati eno samo dirko v elitnem razredu. Vse to in še več v tokratni izdaji Balance, ki jo ustvarjamo za vse vas, ki ste pravi ljubitelji tega športa in ki tudi v času brez dirk ne morete  ... jasno ... brez dirk!

Na voljo je že 12. izdaja spletne oddaje Balanca.
Na voljo je že 12. izdaja spletne oddaje Balanca. FOTO: POP TV

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CarlossCars1
01. 07. 2020 08.51
-76
Zelo zanimiva debata, predvsem o Hondi, bratih Marquez in Espargaroju. Upam, da rumeni prenapeteži, preden začnejo s tiradami na račun MM, kdaj pogledajo samo oddajo in tako vidijo, kako daleč so od prave, za njih "krute resnice". Kot sem sam že davno tega menil, je Honda vse prej kot zadovoljna, da se njen 2. voznik potika tam okrog 18. mesta (Lorenzo), saj so v preteklosti njeni vozniki zasedali tudi po prva tri ali štiri mesta. Da pa zdaj poleg MM nimajo praktično nikogar, pa jih seveda zelo moti. In ker se je že na testiranjih kaj hitro pokazalo, da Alex rabi malo več časa, so pripeljali Pola, Alexa pa začasno dali na isto tovarniški material, le v poltovarniškem LCR moštvu. In zdaj mi naj nekdo iz prenapete rumene skupnosti pove, če še lahko Honda bolj nepristransko ravna z MM? Podrejo "družinsko idilo", hkrati pa pripeljejo Pola, s katerim je Marc že v 250 ccm nekajkrat obračunal in je vse prej kot Marcov best frend. Ejga rumenjaki, malo boste še morali žgancev pojesti, da boste dohajali realno situacijo v motoGP, s svojimi prazgodovinskimi in barbarskimi napadi na MM in Hondo ste res obžalovanja vredni.
Kaktusy
01. 07. 2020 11.07
+69
Korl ne se slepit, možje pri Hondi točno vedo da je potencial motorja dosti večji kot iz njega spraskata Mark in Alex. Mark nikoli ne bo deležen spoštovanja, njegove naštelane naslove je itak Dorna v navezi s Hondo osvojila, vsi vemo da je pajac po katerem hrepenite samo trije ozkogledni zaljubljenci, če smo realni to z dirkanjem nima ama nič, jasno!
catgod
01. 07. 2020 11.28
-56
Aligator11
01. 07. 2020 14.35
+44
CarlossCars1
01. 07. 2020 16.27
-47
Oj krokodilček, a še ti jezdić ni stisnil 41 plusekov v paketu?
.jezdimir
01. 07. 2020 21.55
+43
Korl lahko bi končno dojel da te nihče ne mara, še manj te kdo prebavlja, enostavno ti ni pomoči...hehehe
CarlossCars1
02. 07. 2020 14.27
-33
Daj še si sto plusekov, no? Da boš potem sam pri sebi prepričan, kako se ljudje strinjajo s tabo, bolnik.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.