MotoGP

Balanca številka 13: Dirkaška sreča je opoteča

Ljubljana, 08. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
10

"Dirkaška sreča je opoteča – za Marqueza oranžna, za Doviziosa rdeča." Tako smo v tokratni Balanci izbrali našo misel tedna, ki jo hudomušno in vsakotedensko prilagajamo aktualnemu dogajanju in novicam v razredu MotoGP.  

Pred začetkom sezone v marcu je bil namreč ob poškodovani rami precej hendikepiran Marc Marquez, poleg tega so dirkači sezono začenjali na dirkališču v Katarju, ki Marquezu ne ustreza. Tam je namreč v zadnjih letih dvakrat zmagal njegov največji konkurent Andrea Dovizioso. Pa se je tako zgodila zgodba s koronavirusom in se je letošnji začetek sezone zamaknil v julij in na dirkališče v Jerez, kjer je zadnja leta zmagoval Marquez, Ducatijevi dirkači pa se pregovorno na tej stezi ne znajdejo najbolje. Za nameček si je na dirki motokrosa pred dobrim tednom dni ramo poškodoval Dovizioso, ki sezone tako očitno ne bo začel 100-odstotno pripravljen. Situacija je zdaj v primerjavi z marčevsko v Katarju ravno obratna, trenutno v škodo Doviziosu in Ducatiju in v korist Marquezu s Hondo.

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic
Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic FOTO: POP TV

Tudi o tem smo razpravljali v sveži epizodi oddaje Balanca, kjer smo se tokrat preselili na novo lokacijo med ročno izdelane "custom" motocikle, ki jih dolga leta ustvarja Tomaž Capuder v svojem podjetju Dream machine motorcycles. Med večkrat nagrajenimi izdelki smo razpravljali o motociklističnih dirkah in o tem, ali se Jorge Lorenzo zares vrača k Ducatiju v sezoni 2021 in ali bi pri Aprilii res lahko naslednje leto dirkala Joan Zarco in Cal Crutchlow, dirkača, za katera trenutni delodajalci v naslednjem letu nimajo več prostora v moštvu. A tudi to še ni vse.  V Balanci razpravljamo o skorajšnjem začetku sezone v Jerezu in o težavah, ki bodo v razgreti Andaluziji pričakale dirkače in moštva.  

Uživajte v 13. izdaji spletne oddaje Balanca.
Uživajte v 13. izdaji spletne oddaje Balanca. FOTO: POP TV

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roninax
11. 07. 2020 14.50
-12
Gaber nosi kiklo že dolgo samo ko resnico napises ti takoj tile zbrisejo komentar... objava in komentira se lahko samo kar odobri proplus... bom se se smejal ko bodo v placljivi shemi... in ne vec v osnovni obvezni
NovodobnoSuženstvo
08. 07. 2020 09.02
-15
a skubic nosi kiklo?
CarlossCars1
09. 07. 2020 14.31
-56
Zgleda, da ne Skubic, ne Gaber in ne ostali fantje iz motoGP oddelka te medijske hiše nimajo opravka z komentarji tule, niti jih berejo, verjetno so za moderiranje tukaj zadolzeni čisto naključni ljudje, ki mogoče v osnovi nimajo blage veze, o čem se v motoGPju sploh gre. Vso njihovo delo je, da blokirajo nekoga, ki mu ob branju debilnih zmazkov kakega jezdič /einamaistra poči film in ju nekam pošlje, medtem ko njiju in njima podobne kar pustijo na miru, čeprav je vsebina njihovih komentarjev na nivoju domorodcev nekega madagaskarskega plemena, ki so ga lani čisto slučajno odkrili udeleženci "Survivor" TV showa.
.jezdimir
09. 07. 2020 14.41
+48
Korl tukaj naj bi kulturni ljudje komentirali zadeve iz motoGP sveta, kar je mimogrede tisto, čemur je komentiranje namenjeno in tudi razloženo v Pravilniku spodaj...kdo torej daje pravico izprijencu kot si ti se spuscat na osebni nivo žaljenja, vsi vemo da to nikoli ni bilo dovoljeno s strani Uredništva...še dobro da smo vsi ostali pametnejši od tebe, da se ne spuščamo na tvoj pritlehno žaljiv nivo.
CarlossCars1
09. 07. 2020 14.48
-40
Glej jezdič, ta sestavek, ki ga vneto ponavljaš kot papiga, sem itak svojcas jaz sam napisal, mogoče bi ti še moral objasniti, da je namenjen tebi in tvojim majstrom.
.jezdimir
09. 07. 2020 14.50
+37
Zanimivo da se vedno ujameš v lastno past...hehehe
CarlossCars1
09. 07. 2020 15.26
-24
Ne vem, kaj hočeš s tem povedati, dejstvo pa je, da si en zloben, nesramen in izprijen človek.
.jezdimir
09. 07. 2020 21.30
+24
Kot vse kaže ti vloga prismuknjenega Korla res ugaja, sicer nebi pisal tako butaste zmazke. Dobr je pred časom napisal eden od bralcev, ko je izjavil da boš moral še kar nekaj mleka popit da boš sploh blizu spodobnega nivoja...hehehe
hotchilipoper
08. 07. 2020 08.07
+0
Gaber in boštjan sta v depri
catgod
08. 07. 2020 09.14
-65

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.