MotoGP

Balanca številka 37: Simon Marčič pred prihajajočim Dakarjem

Ljubljana, 23. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
6

V tokratni Balanci smo v goste zvabili Simona Marčiča, ki zadnja leta našo državo zastopa na vztrajnostnem rallyju Dakar. Simon se ravno ob koncu tega tedna odpravlja na pot v Savsko Arabijo, kjer bo letos potekala ta zahtevna puščavska preizkušnja, ki se že tradicionalno začenja v novoletnem času in je v avto-moto športu prva znanilka novega leta in nove dirkaške sezone.

Za Simona Marčiča bo to že sedmi rally Dakar v karieri in tako Simon zadnja leta nadaljuje tradicijo, ki jo je že pred leti začel puščavski lisjak Miran Stanovnik.

S simpatičnim Štajercem smo se pogovarjali o marsičem. Zanimalo nas je, kako se pripravlja na rally Dakar in kje Slovenci za vztrajnostne puščavske rallyje sploh lahko treniramo? Povedal je, kaj ga vsako leto vleče na to zahtevno in nevarno preizkušnjo in kako se je sploh navdušil za ta šport? Simon Marčič je izpostavil, da je rally Dakar dirka, na katero se je treba pripravljati vse leto in da je organizacijski in pripravljalni del enako zahteven kot dirka sama.

"Ko se enkrat začne štart prve hitrostne preizkušnje, sem povsem pomirjen, saj vem, da je najtežji del že za mano," pravi Simon, ki s tem pojasni, kako težko je nabrati dovolj financ in pokroviteljev za tak projekt.

Seveda se nismo ustavili samo pri financah. Do Simona smo bili v našem pogovoru neizprosni, tako kot bo do njega neprizanesljiva arabska puščava. Kako dirka, kako navigira, kako se znajde med sipinami, kdo vzdržuje njegov motor in podobno? Nismo ga pozabili vprašat niti, če ga je pred ali med dirko kaj strah. Pa kako hiter bi bil, če bi imel pogoje in tehniko, kot jo imajo najboljši dirkači v tovarniških moštvih?  Simon je povedal prav vse. Razkril nam je svojo taktiko za letošnjo dirko in tudi to, s kakšnim rezultatom bi bil letos zadovoljen.

Zato še enkrat povabilo, da spremljate letošnji rally Dakar, navijate za simpatičnega in zgovornega Simona in jasno, gledate Balanco, za katero tudi "Marča", kot je Simonov vzdevek, pravi, da je še vedno zakon.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
25. 12. 2020 19.46
-1
Trta mrta
23. 12. 2020 21.42
+1
Prvič dobra belanza
crazymoto
23. 12. 2020 11.44
-4
Marčič misliš da bo šlo letos brez Gajserjevih vilic??? vse leto se je treba pripravljati... A na progi Simon odpelje max 3kroge... ne vem kakšen trening on misli...
zelopameten
23. 12. 2020 10.43
+2
Zakaj nihče od vas ne nosi masko in niste na razdalji minimalno 2m??
crazymoto
23. 12. 2020 11.42
-1
Mamba4Life
23. 12. 2020 14.20
+0
vrjetno so potrjeno negativni ne...al je pa pač tipična slovenska garaža ta trenutk, sm da se to snema :D