MotoGP

Tretja Balanca: 'Nihče nima rezervnega načrta, če sezona ne bo startala v dveh do treh mesecih'

Ljubljana, 29. 04. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odmevnih prvih dveh izvedbah Balance in odličnih odzivih sta naša komentatorja dirk karavane motoGP Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic pripravila novo, še bolj zanimivo pogovorno oddajo. Spomnimo, v prvi sta se ukvarjala z aktualnim koronavirusom in vplivi na motociklistični šport, v drugi sta se spraševala, kdaj in kje bi utegnilo priti do prve dirke razreda motoGP in ob tem zvestim gledalcem pripravila presenečenje - čelado Valentina Rossija s podpisom. Pred vami pa je že tretja, ki je najmanj enako zanimiva kot prvi dve ...

Komentatorja dirk na Kanalu A in VOYO Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic sta se tokrat ukvarjala tudi s finančnimi težavami moštev. Kako dolgo lahko še preživijo brez dirk?

Naša komentatorja dirk na Kanalu A in VOYO Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic sta v tretji oddaji Balanca med drugim tuhtala, kakšne posledice bo imela epidemija koronavirusa na posamezne motociklistične ekipe v karavani in si bila enotna, da brez (negativnih), še posebej na manjše ekipe, prav gotovo ne bo šlo.

"Saj to sva že v preteklih oddajah že omenjala. Prav gotovo je, da bodo ekipe v moto2 in moto3 v škripcih, da jim bo, kot rečeno, na pomoč priskočila tudi Dorna, v kraljevem razredu pa je stvar malce drugačna. Tovarniška moštva so v prednosti, imajo boljše pogoje, bogatejše pokrovitelje in lepše finančno stanje, po drugi strani pa velik odliv zaradi številnih članov znotraj ekip, tako da se bodo tudi v razredu motoGP krepko spoprijeli z novimi okoliščinami," je med drugim dejal strokovni komentator Kanala A Boštjan Skubic. 

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic

Mnenje deli tudi naš dolgoletni komentator Gaber Keržišnik. "V času, ko ni dirk, je seveda situacija za moštva še bolj nepredvidljiva in težavna. Gotovo se bodo čutile posledice. Ponavljam pa, da je večjim moštvom z bogatimi sponzorji situacija vendarle malo lažja, a tudi oni bodo čutili posledice." Kdaj in kje bi utegnilo priti do prve dirke sezone, potem ko so v Katarju pod streho spravili dirki v moto2 in moto3, kraljevi razred motoGP na premiero sezone še čaka, sta tudi malce "špekulirala". 

"Dejstvo je, da je motoGP bistveno bolj kompleksen kot kakršen koli drugi šport. Treba je pripeljati ljudi, tehnike z vsega sveta. To pa ni tako enostavno," pravi naš dolgoletni komentator na Kanalu A in VOYO. Zanimivo je razmišljanje Boštjana Skubica. "Vsi pričakujejo in verjamejo, da se bo vse skupaj začelo v dveh, treh mesecih. A pozor, nihče nima rezervnega plana." Keržišnik je prepričan o znatno zmanjšanem številu dirk v sezoni. Če bo do nje sploh prišlo ... "Spomnimo, v svoji prvi izvedbi motociklistične sezone so začeli s šestimi dirkami v koledarju, sedaj jih imamo čez dvajset. Znano je tudi to, pod katero številko dirk ne smejo iti, če želijo regularno prvenstvo. A seveda so razmere nenormalne, zato bo tudi sezona, ko pride do nje, zelo nenavadna."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Julij Cezar
01. 05. 2020 20.33
+4
Eni pa res ne znate popolnoma nič drugega kot samo kritizirati, ko ni sezone vam ni prav da se nič ne dogaja, ko pa naredijo kakšno oddajo na temo Motogp -ja vam pa zopet ni prav, in to samo zato ker en drugem skačeta v besedo. Pol dajte pa na mute pa si sami komentirajte dogajanje :D Meni osebno je oddaja všeč in mi je zanimivo da se ive še kaj več o dogajanju iz padocka motogp. ajde navalite minuse, sem navajen tak niste z nobeno stvarjo zadovoljni.
iga_biba
29. 04. 2020 16.35
-12
Še kar ne nehata?
kombajn66
29. 04. 2020 08.55
-8
Bejšta pametnjakoviča....
hotchilipoper
29. 04. 2020 08.39
+8
A je dolgcajt?