MotoGP

Balanca št. 33: analiza sezone 2020

Ljubljana, 25. 11. 2020 06.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
3

Komentatorja dirk na Kanalu A in VOYO, Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic, po zadnji preizkušnji letošnjega motociklističnega prvenstva vabita k ogledu Balance, v kateri analizirata sezono in tudi vse upokojitve in prestope, ki bodo zaznamovali prvenstvo v letu 2021. Pred vami je že 33. epizoda spletne pogovorne oddaje Balanca.

Najboljši v vseh treh tekmovalnih razredih so prejeli zaslužena priznanja. V razredu motoGP je vladavino Španca Marca Marqueza prekinil njegov rojak Joan Mir, ki je še drugič v karieri postal svetovni prvak, prvič med elito. Nenavadna sezona 2020 je bila posebna v vseh pogledih. V prenosih na Kanalu A in VOYO smo videli devet različnih zmagovalcev, med kateri je bil tudi Južnoafričan Brad Binder, novinec leta v razredu motoGP. Najboljše moštvo je postalo Suzuki, konstruktor Ducati. Del pozornosti, predvsem z bojem za prvaka na zadnji dirki sezone, so si priborili tudi dirkači v nižjih dveh tekmovalnih razredih. Španec Albert Arenas v moto3 in Italijan Enea Bastianini v moto2 sta na skromnem odru prejela svoji zlati medalji prvaka. 

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic
Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic FOTO: Gaber Keržišnik

V tokratni Balanci se pogovarjamo o vsem tem in še čem. Obdelali smo zadnjo dirko letošnje sezone in izpostavili vse, ki so na zadnji dirki sezone v Portimau zaključili svojo dirkaško kariero. Nekateri so dirkanje v razredu motoGP zaznamovali bolj, drugi seveda manj, zato tudi pogrešali ne bomo vseh dirkačev enako. Koga bolj in koga manj? To si poglejte v tokratni epizodi spletne pogovorne oddaje Balanca. Že 33. po vrsti.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adidas.
25. 11. 2020 20.10
+2
Gaber/Boštjan dajta to balanco furat čez celo zimo PROSIM,tematike za predelat je še ogromno za nazaj in naprej,ker itak je dolgčas brez GP dirk,Katar 2021 se zdi še cela večnost.... Lp
Drumbass
27. 11. 2020 21.11
-1
dej nehi no...zaradi teh dveh njokov marisikomu mine volja spremljat dirke na kanalu a..mene že no..