MotoGP

Je Ljubljana avto-moto športu neprijazno mesto?

Ljubljana, 03. 06. 2020 06.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
7

V osmi epizodi spletne pogovorne oddaje Balanca smo najprej preleteli aktualne novice na področju motociklističnega športa. Govorili smo o Avstralcu Jacku Millerju, ki bo naslednje leto član Ducatijevega tovarniškega moštva in ob tem razglabljali, kje bo naslednjo sezono svoj sedež dobil Italijan Danilo Petrucci, ki se od moštva iz Bologne poslavlja. Seveda nismo mogli mimo prvih motociklističnih testov v “post koronskem obdobju" in pogledali, kako so KTM-ovi dirkači razreda motoGP testirali motocikle, na dirkališču v Avstriji.

Nekaj novih dirk razreda motoGP je pred dnevi dočakalo končno odpoved, tista najbolj boleča pa se je domačim ljubiteljem moto športa zgodila prejšnji teden, ko je prestolnica ostala še brez svojega zadnjega dirkališča. 

Medtem ko se nekateri dirkači motoGP že lahko pripravljajo na dirkališču v Barceloni na začetek prvenstva, naša komentatorja dirk Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic med čakanjem nadaljujeta z oddajo Balanca. Osma epizoda prinaša cel kup zanimivih informacij o aktualnem dogajanju pred začetkom sezone motoGP.

Na štadionu Ilirije v Šiški so spidvej dirkači odpeljali svoj zadnji trening, dirkališče pa se s priljubljene lokacije poslavlja po 57-ih letih tradicije, saj najemna pogodba za spidvej stezo tam ni bila podaljšana. Naša komentatorja na Kanalu A in VOYO Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic sta tako v glavni temi tokrat obravnavala zakaj je Ljubljana očitno avto-moto športu neprijazno mesto, saj v prestolnici sedaj tako rekoč nimamo več nobene prave motociklistične ali avtomobilistične dirke, poligona ali dirkališča.

Bi lahko morda kje na obrobju Ljubljane dobili kakšen poligon varne vožnje, stezo za spidvej, oziroma motokros ali morda manjši kartodrom?  Vse to v novi oddaji Balance, kjer pa smo za vse ljubitelje motociklizma in motošporta pripravili tudi novo mamljivo nagrado.

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic
Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic FOTO: 24ur.com

V prejšnji Balanci sta komentatorja motociklističnih dirk na Kanalu A in VOYO načenjala tudi verigo pogovorov, kjer sta analizirala posamezna moštva in proizvajalce motociklov v razredu motoGP. Začela sta z Ducatijem, kjer sta se naša komentatorja spraševala, zakaj je Ducati ob močnih pokroviteljih in številnih zmagah do sedaj uspel osvojiti le en naslov prvaka v razredu motoGP? Tudi v osmi izvedbi Balance se bosta ukvarjala z moštvo iz motociklistične karavane. Pa ne samo to. Poleg glavne teme vam spletna motociklistična oddaja prinaša še vrsto novosti in zanimivosti, ki so se zgodile v preteklem tednu.

Naša komentatorja na Kanalu A in VOYO sta tako v glavni temi tokrat obravnavala zakaj je Ljubljana očitno avto-moto športu neprijazno mesto.
Naša komentatorja na Kanalu A in VOYO sta tako v glavni temi tokrat obravnavala zakaj je Ljubljana očitno avto-moto športu neprijazno mesto. FOTO: 24ur.com

Spomnimo, v prvi Balanci sta se naša komentatorja ukvarjala z aktualnim koronavirusom in vplivi na motociklistični šport, v drugi sta se spraševala, kdaj in kje bi utegnilo biti prva dirka razreda motoGP, in ob tem zvestim gledalcem pripravila presenečenje – čelado Rossija s podpisom, v tretji sta imela tudi pogovor z Maverickom Vinalesom. V četrti sta se spraševala, kako bo pandemija (finančno) vplivala na ekipe, predvsem tiste manjše v motociklistični karavani, v peti pa sta špekulirala o prihodnosti legendarnega Valentina Rossija. Bo končal kariero ali nadaljeval pri poltovarniški Yamahi? V šesti epizodi spletne pogovorne oddaje na 24ur.com sta komentatorja razčlenila tudi statuse posameznih dirkaških ekip. Zakaj se moštva delijo na tovarniška in satelitska oziroma na poltovarniška ali celo zasebna, v prejšnji pa sta se Keržišnik in Skubic že ukvarjala z "aktualijami" v motociklističnem svetu.

Dirkači motoGP so svoje misli sicer že usmerili v Jerez, kjer se bosta po najbolj optimističnih načrtih odvili prvi dirki sezone. Skorajda uradno je že, da se bosta prvi dve preizkušnji odvili 19. in 26. julija v Jerezu. Tudi o tem bo beseda tekla v oddaji Balanca na 24ur.com.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozefStefan
03. 06. 2020 13.19
+13
Je Ljubljana avto-moto športu neprijazno mesto? Ne samo Ljubljana ... ubistvu je SLOVENIJA avto-moto športu neprijazna dežela.
jozefStefan
03. 06. 2020 13.19
+7
Je Ljubljana avto-moto športu neprijazno mesto? Ne samo Ljubljana ... ubistvu je SLOVENIJA avto-moto športu neprijazna dežela.
Uporabnik1539232
03. 06. 2020 10.24
+9
Problem tiči drugje, pa mi ni jasno zakaj se naši ne ozrejo čez mejo. Na Madžarskem recimo imajo skoraj 200 prog za motocross, od tega skoraj polovica licenciranih, vse vrhunsko urejene in prijazne vsem tipom voznikov, od začetnikov do profesionalcev. In nobenega problema okoli narave, ker se proge zlivajo z naravo, verjetno ni slovenske nevoščljivosti.
blue3dragon
03. 06. 2020 10.05
+7
V Sloveniji je dovolj oktanski navdušencev, da bi bila kvalitetna zaprta steza rentabilna. Zaenkrat je nekaj stez, vendar pa so vse prepuščene volonterjem ali pa so v družinski lasti, zato jih prav občudujem, kako uspejo na relativno visoki ravni vse skupaj peljati. Vsa čast Vranskem in nekoč Murski Soboti, izvrstni poligoni, vendar potrebujemo pravo dirkaško stezo
SvetovniPrvakMM93
03. 06. 2020 09.58
-31
Mene pa zanima, ali sta Gaber in Skubic tudi komentatorja tukaj, pod krinko. 99,99% bi rekel, da sta.
Woltan
03. 06. 2020 09.04
+12
Mislim da so vodilni proti,čene bi že bila pista za F1 ali pa Moto GP kje v bližini.So pač zahojeni.
BellaCiao
03. 06. 2020 08.47
+23
Ljubljana je neprijazna vsaki dejavnosti od katere nima posredne ali neposredne koristi družina Janković. Po domače "podmažte" pa bo d de d de :)
Seat201
03. 06. 2020 08.19
-4
Kje ste najdli tega Kerzisnika? 👎🤮