MotoGP

Bastianini: Leta 2017 sem želel vreči puško v koruzo

Rim, 16. 11. 2022 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
265

Italijanski dirkač v elitnem razredu motoGP Enea Bastianini je eno od odkritij pred kratkim končane motociklistične sezone. Italijan je bil skorajda do zadnje dirke celo v igri za laskavi naslov, ki je na koncu odšel v roke rojaku, po novem tudi kolegu v ekipi Ducatija, Francescu Bagnaii. Štiri zmage v kraljevem razredu in selitev v tovarniško ekipo rdečih iz Borga Panigaleja 24-letnega Rimljana uvrščajo med bolj vroče kandidate za naslov prvaka v prihodnji sezoni.

Več videovsebin
  • Balanca o razpletu sezone 2022
    15:06
    Balanca o razpletu sezone 2022
  • Francesco Bagnaia na testiranjih
    01:52
    Francesco Bagnaia na testiranjih
  • Marc Marquez na testiranjih v Valencii
    01:37
    Marc Marquez na testiranjih v Valencii
  • Vrhunci testiranj v Valencii
    02:43
    Vrhunci testiranj v Valencii
  • Iz 24UR: Quartararo odločen, da bo v naslednji sezoni ponovno med najboljšimi
    01:57
    Iz 24UR: Quartararo odločen, da bo v naslednji sezoni ponovno med najboljšimi
  • Iz SVETA: Bagnaia svetovni prvak
    02:49
    Iz SVETA: Bagnaia svetovni prvak
Enea Bastianini
Enea Bastianini FOTO: AP

Enea Bastianini bo naslednje leto nastopal za elitno ekipo Ducatija. Rimljan je konec avgusta prejel fantastično novico, ki jo je čakal vse od začetka motociklistične kariere. 

Naslednja sezona se bo, če bo začasni koledar potrjen, začela marca 2023 v portugalskem Algarveju, v njej bo predvidoma 21 dirk.

Ta pa, kot sporoča v izčrpnem pogovoru s časnikom Corriere Dello Sport, ni bila vedno posuta z rožicami. Še več ... "Pisalo se je leto 2017, ko sem imel vsega dovolj, ko nisem videl več svetle prihodnosti in sem želel vreči puško v koruzo. Spomnim se, bilo je v Mugellu in bil sem objokan," je bil brez dlake na jeziku petkratni zmagovalec dirk v lanski sezoni Bastianini. "Nikakor nisem mogel razviti hitrosti. Bil sem nemočen in nisem videl izhoda iz krize. Nato pa sem se spomnil dedka, mojega "mentorja", človeka, ki je zaslužen, da sem se sploh odločil za motociklizem. Pri treh letih me je namreč odpeljal na dirko in vse ostalo je preteklost," je pogovor za Corriere Dello Sport nadaljeval Bastianini in se spomnil tistega grenkega obdobja v karieri, ko ni našel rešitve. 

Enea Bastianini je v letu 2022 dosegel štiri zmage med dirkaško elito.
Enea Bastianini je v letu 2022 dosegel štiri zmage med dirkaško elito. FOTO: AP

"Takrat sem predzadnjič v življenju jokal. Bile so to solze žalosti in nemoči. Spomnim se, bilo je v Mugellu." A hitro je posijalo sonce ... "Kot pravim, hvala najbližjim, posebej dedku, da so mi pomagali odgnati črne misli," nadaljuje Bastianini in priznava, da je tudi v minuli sezoni jokal. Za razliko od leta 2017 v Mugellu pa so bile tokrat to solze sreče ... 

"Ni me sram priznati. Ob prvi zmagi v karieri, bilo je letos v Katarju, sem potočil kar nekaj solz. Takšen pač sem, čustven in tega ne skrivam. Morda bi bilo bolje včasih zadržati in kontrolirati čustva, a potem to ne bi bil jaz," trdi Bastianini, ki bo od leta 2023 član tovarniške Ducatijeve ekipe in si bo ekipo delil z novopečenim svetovnim prvakom Francescom Bagnaio. "Od otroštva sanjam, da bom član dirkaške karavane in to mi je uspelo. Morda bom v prihodnje sanjal kaj drugega, toda za zdaj živim te moje sanje. Vstop v tovarniško ekipo Ducatija je vrhunec mojih sanj," pravi v Riminiju rojeni Bastianini, ki je v tej sezoni dosegel štiri zmage na dirkah za VN Katarja v Dohi, Amerik v Austinu in Francije v Le Mansu. 

Novopečeni prvak razreda motoGP Francesco Bagnaia je v karieri dosegel enajst zmag v razredu motoGP. Sedem letos in štiri lani.

"Ena lepša in bolj pomembna od druge. Seveda, prva je prva, toda tudi vse druge postavljam enako visoko na polico domače sobe," je bil slikovit 23-letni Italijan, ki kot največji dosežek v karieri vendarle izpostavlja naslov iz leta 2020. "To je bil mejnik v karieri. Dokazal sem sebi in drugim, da zmorem. S tem naslovom v srednjem razredu sem si na široko odprl vrata dirkaške elite," je prepričan Enea Bastianini, ki se je z motociklizmom začel ukvarjati že pri sedmih letih. "A odločilno leto za moj razvoj in mojo nadaljnjo športno pot je bilo leto 2013, ko sem osvojil "Rookies Cup", preizkušnjo razreda moto3, ki me je katapultirala v motociklistično orbito. In potem leto 2015, ko sem v Misanu prvič v karieri prišel do zmage v svetovnem prvenstvu. Jasno, vse to bi rad ponovil tudi v kraljevem razredu. Ko si enkrat član tovarniške Ducatijeve družine, so cilji vselej vezani za naslov prvaka," ne beži od visokih ambicij, ki jih prinaša selitev v garažo Ducatija Enea Bastianini. 

Lugi Dall'Igna
Lugi Dall'Igna FOTO: MotoGP

Dall'Igna: Bastianini bo naredil Ducati še močnejši
"Enea je zelo nadarjen, v zadnjih dveh letih pa je tudi dozorel," je v zvezi s prestopom Bastianinija k tovarniškemu Ducatiju dejal direktor slovite zasedbe iz Bologne Luigi Dall'Igna. V elitni tovarniški ekipi bo poleg Bastianinija še njegov rojak Francesco Bagnaia. "Kdo bo naš prvi mož ekipe? Težko je sedaj reči. Bagnaia je svetovni prvak, Bastianini pa eden bolj ambicioznih fantov, ki sem jih srečal v življenju. Pomembno je, da bomo imeli zdravo konkurenco v garaži. Naj se fanta spodbujata in motivirata z dobrimi rezultati. Na koncu bodo sladke skrbi, kdo izmed njiju bo prvak. Smo pa presrečni, da imamo Eneo v garaži Ducatija," je še dejal šef rdečih. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (265)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
05. 12. 2022 09.40
-9
Oglasil se je te dni tudi zadnji trikratni prvak z Yamaho in prvi dirkač Yamahe zadnje dekade Jorge Lorenzo in sešil nekaj misli o Marcu Marquezu ko pravi :" Zame ni bilo boljšega dirkača, kot je MM in, ki je še vedno. Brez njega je bilo lažje osvajati prvenstva a s 100-odstotnim zdravim Marcom na stezi vsaj eden od teh naslovov zagotovo ne bi prišel .... Ne vem, ali bi vse tri osvojil Marc, a lista novih prvakov ne bila takšna kot je ... Osebno mislim celo, da bi MM93 lahko osvojil vse tri.... Še vedno najboljši, tako tehnično, fizično - no, trenutno ne fizično, zaradi njegove nesrečne poškodbe - kot psihično. On je edini, ki se ne boji padcev. To včasih deluje proti njemu, ko pa igra v njegovo korist, to je odlična kakovost in verjamem, da bo z Marcom na 100 % in če mu bo Honda pomagala, ki je med kunstruktorji zaseda nehvaležno zadnje mesto , postopoma spet zmagoval na dirkah in svetovnih prvenstvih."...Tako je svoje misli zlil Jorge , ki je tudi vozil Hondo v obdobju, ko je bil Ducati že drugo leto od petih sam na vrhu med moštvi brez debate .....in prispeval ekipi Honda vseh 28 točk za najboljše moštvo v sezoni 2019...kar je mnogo več kot Nakagamijev prispevek zlatih 6 točk za konstruktorski naslov Honde v istem letu .....prevlade Ducatija..... in dirkača MM93...
Jezdimir
05. 12. 2022 13.26
+9
Imaš srečo da se ne rabiš matrat bedaka delat...hehehe
Pagliaccio 46
04. 12. 2022 13.07
-11
Pomembno je, da bodo imeli zdravo konkurenco v garaži. Fanta se bosta spodbujala in motivirala . Na koncu bodo sladke skrbi, kdo izmed njiju bo prvak. "Smo pa presrečni, da imamo Eneo v garaži Ducatija," je še dejal šef rdečih.... Po letu 2012 so itak imeli srečo z vsakim dirkačem, ki se jim je pridružil in branil njihove barve.
Pagliaccio 46
04. 12. 2022 11.32
-14
Claudio Domenicali še vedno ne more pozabiti težkih trenutkov pri kateri je ekipa Ducatija padla na dno z dveh let dirkanja samooklicanega doktorja….Z Valentinom Rossijem si nismo mogli pomagati in to nas je prizadelo…če si 9x svetovni prvak in NE moreš zmagati vsaj ene dirke potem načneš tudi podobo proizvajalca…Po odhodu Valentina Rossija sem kot novi izvršni direktor 2013 pobral koščke Ducatija in jih začel ponovno sestavljati, kar je bila dolga in težka naloga dolga skoraj 5 let nekako do konca leta 2017.
Pagliaccio 46
04. 12. 2022 11.33
-13
»Mogoče sem edini, ki je vedel, kaj se skriva za nasmeškom gospoda Razvana Razalija po podpisu Valentina Rossija in še bolj po odhodu Valentina Rossija,« je bil hudomušen Claudi Domenicali
Jezdimir
04. 12. 2022 12.39
+13
V poduk vsem prisebnim ljudem, tako zgleda ko te zapusti zdrav razum. Upam da uredniki ukrepajo!
Pagliaccio 46
04. 12. 2022 10.57
-19
Cristiano Gabarrini je povedal, da je Casey Stoner sam bolje upravljal Ducati motor kakor elektronika.... in če pogledamo drugega , ki je osvojil prvenstvo z Ducatijem - Pecca , mu tega niti ni bilo treba....Vsi ostali pa tega nimajo ali pa niso znali izkoristiti...mednje sodi 2. najboljši vseh časov med italijanskimi dirkači , če še to sploh je...
Kaktus-x
04. 12. 2022 11.00
+18
Lažnivc, a si ti iz lune padel? Na primanjkljaj med uhi te že dlje časa opozarjamo, žal brez učinka.
Pagliaccio 46
03. 12. 2022 13.56
-19
Ilona Staller, bivša italijanska poslanka Radikalne stranke parlamentu Italije in družinska prijateljica družine Palma brez dlake na jeziku ( v smislu brez zadržkov v tem primeru) pravi : " Valentino Rossi je brez dvoma za motoGP storil toliko, kot Armstrong za Tour ....tako z zmagami , s svojo predstavo o poštenem boju in ambicijami, ki so zdaleč presegale talent ...
Jezdimir
04. 12. 2022 09.14
+17
Zdej vsaj vemo koga sanjaš...imaš srečo da se ne rabiš matrat bedaka delat...hehehe
Pagliaccio 46
03. 12. 2022 12.29
-19
Po letošnjih izjavah Night Fly-ja zdaj razumemo , zakaj obdobje motoGP od 2017-2022 ves čas povsem legalno naziva Ducati Cup...
Jezdimir
04. 12. 2022 09.26
+15
Le kje so časi ko si se pretvarjal da resnica osvobaja?...vse večkrat od straha stojiš v lastni luži za kar ti je zaslužna predvsem votlina med uhi, tako je to ko stopiš v prevelike čevlje...hehehe
Pagliaccio 46
02. 12. 2022 19.14
-17
Night fly....mi moramo najprej predelati in sprejeti ,vašo priznam hrabro potrditev , da je Ducati najboljši motor že VSAJ od leta 2018 (dva tisoč osemnajst z besedo - za enako šokirane ), ko ste obdobje superiornosti 🔴 Ducatija iz mojih 2 let podaljšali na vsaj 5 let ....In to brez debate....brez vsakršne debate....brez sence dvoma...ali kot ste rad rekel - je bolj jasno kot je azurno nebo .... kar pomeni, da smo znotraj tega vašega sicer zbitega, časovno definiranega okvirja prevlade Ducatija enostavno ostali brez argumenta proti...
Pagliaccio 46
02. 12. 2022 19.37
-18
Kaj to pomeni ? Recimo to , da je dirkač motoGP največ točk v sezoni zbral nekje ravno na aritmetični sredini večletne prevlade Ducatija , moštva, ki ga je od uspeha ločevalo le zdravje enega dirkača, ki pa ni dirkal zanje
Night fly
02. 12. 2022 15.14
+18
Ne glede na konec sezone se je v strokovni medijski sferi pojavilo kar veliko novic ,podatkov in ostalih spremljevalnih podatkov , tako da bom rade volje ponucal nekaj casa , da bom vse to prevedel in objavil na tej strani v neizmerno veselje navijacev Markeca , posebno te crne figure ,ki ne ve vec kaj bi s sboj ,zato strelja prazne naboje . Seveda ko najdem nekaj casa .
Pagliaccio 46
02. 12. 2022 18.37
-17
Črne figure s številko 46? ....Vprašanje je.... Je Rossi Kalimero ali pa je Kalimero Rossi ? Res sta oba Italijana....glede na to, da sta Kalimera ustvarila Nino in Toni Pagot z Ignaziem Colnaghijem pred 59 leti pa je odgovor jasen...Kalimero je vzornik Valentina Rossija...zato je tudi toliko njegovega vedenja prevzetega ravno iz tega lika, jokanja in omenjanja krivic, piščanci pa rdeča nit glavnine njegovih skečev...Ko najdem več časa se bom tudi podrobneje posvetil tej temi in zakaj pa Dixon ni hotel igrati vloge piščanca v motoGP-ju...
Night fly
02. 12. 2022 15.09
+16
Ufffff , ugotovil sem ,da je potrebno ozadje te strani odeti v crno barvo , da tale ´´aklimero´´ tolk v oci ne udari .Pa saj je samo on na tem portalu ,pa se to najbrze samo z irelevantnim pisanjem in trganjem tekstov nas drugih . Hudika , eni pa imajo voljo in cas , vsekakor pa to ni moja stvar ampak samo observacija . ..... .....Aja ,se to , a je tale crna figura ostala cisto sama na tem forumu iz njihove stale ,pardon scuderie Repsol ?
Pagliaccio 46
02. 12. 2022 18.55
-16
Tudi italijan Galileo Galilei je bil sam s svojim Dvogovorom o dveh glavnih svetovnih sestavih, Ptolemejevem in Kopernikovem pa ga to ni motilo, ker je imel prav...četudi je RKC j imela več navijačev in privržencev celo med med "poznavalci" astronomije...In ste lepo povedal...to res ni vaša stvar, a jo vsakič načenjaste na novo....to pa se potem bode z vašim ponesrečenim terminom observacije.... Verjamem, da bi D. Pierrazi našel vsaj 100 bolj relevantnih izrazov za to
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 20.43
-23
Tudi danes je v Ducatiju za italijanske dirkače zelo stresna situacija...nihče več noče ponoviti Rossijevih uspehov izpred desetletja, ko je to že bil najboljši motor , za dirkača pa so " kupili " mačka v žaklju
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 21.01
-25
Je pa to letos storil Audi, ki se mu je oddolžil za poceni nakup 2012 in mu ponudil mesto med dirkači, kjer se je njegova povprečnost lahko skrila med številčno ekipo...in ja...pravljice je bilo konec po enem letu...zdaj je že Audi za Rossija isto kot Ferrari...
Jezdimir
01. 12. 2022 21.47
+24
Če se razpočiš od žlehtnobe Markec nima za burek, kaj ti še ni jasno...hehehe
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 15.51
-27
Ahil, vsi se strinjamo, da ima Valentino Rossi sanjsko življenje...celo gospod Razvan Razali...a ni se strinjal , da na njegov račun in to je pokazal na najbolj zgovoren način, ko ga ni le odstranil iz svoje ekipe ampak tudi iz motošporta
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 20.32
-24
Naslednji , ki ni hotel financirati sanjskega življenja Valentina Rossija je gospod Elkann, ki pa je bil z eno samo besedo NO bolj temeljit kot Razvan sam, ko sta z Dixonom bila na začelju kolone, kot dva spretna in izkušena gorska vodnika, če uporabim besede Night fly-ja
Jezdimir
01. 12. 2022 21.48
+23
Rossi ti je nočna mora...neprecenljivo...hehehe
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 15.43
-28
To je zgodba o Enei Bastianiniju...dirkaču , ki se mu ni bilo treba pridružiti akademiji VR, ker so bili napotki Stonerja dovolj, še posebej , če je to tudi njegov vzornik. Kdo pa bi mu lahko prav svetoval o Ducatiju, kaj je potrebno storiti , če ne ravno on? Edino še Valentino Rossi, če bi predložil in predstavil vse svoje napačne odločitve, ki so pripeljale Ducati po sezoni in pol tako daleč , da so morali zamenjati lastnika ? " Pomembno je, da bodo imeli zdravo konkurenco v garaži. Da se fanta spodbujata in motivirata z dobrimi rezultati. Na koncu bodo sladke skrbi, kdo izmed njiju bo prvak. Stene med njima pa ne bomo postavljali v garaži " je bil vnaprej jasen in odločen šef ekipe, če bi se dirkač akademije VR počutil preveč ogrožanega, ko dobi za sotekmovalca nekoga, ki bo naslednjo sezono zagotovo na istem materialu .Pri Yamahi se je to vedno vseskozi vedelo, kdo je glavni mož in kdo je najboljši mož.... a to zadnjih 10+ sezon ni bila ista oseba.
Jezdimir
01. 12. 2022 21.49
+23
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 12.13
-38
Night fly je potrdil, da je Ducati najboljši vsaj od 2018...in to brez debate... Mogoče bi morali tudi Vi kdaj na kakšno plačljivo stran ali pa se je Vam kaj izgubilo s prevodom. Torej zakaj se vaše trditve tako razhajajo z mnenjem Night fly-ja?
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 12.19
-37
In se da preveriti... To je napisano v sprejemljivi obliki in ne tako vulgarno, kot je bila napisana njegova obljuba o istočasnem slovesu z Valentinom, da so jo morali umakniti
Jezdimir
01. 12. 2022 12.59
+36
Vsak ima pravico do lastnega mnenja, tako da zase skrbi, imaš dela preko glave.
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 15.25
-27
Ahil, lepo ste povedal, da ima vsak pravico do lastnega mnenja...Zakaj po Vašem te pravice ne more vsak posameznik izkoristiti pri odločitvi za lastno življenje ?
Jezdimir
01. 12. 2022 17.35
+26
Nisem tisti ki bi ti dajal življenske smernice, me pa stisne ko vidim ljudi, kot si ti, živeti brez voljno in brez cilja, za vse težave pa so vedno krivi drugi.
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 20.21
-20
Hvala Ahil.... če te že stiska ....mogoče bi bilo bolje , da tudi ti kaj daruješ UNICEFU kot jaz, pa četudi začneš le s prvimi 5-imi euri
Jezdimir
01. 12. 2022 21.50
+20
Jezdimir
01. 12. 2022 12.01
+36
Še vedno prevladuje mnenje strokovne javnosti da je Ducatiju uspel veliki met na podlagi najboljših dirkačev v karavani, ravno obratno se dogaja pri Hondi, če tudi imajo daleč najboljši motor ga nima kdo peljat, kilavi Marc recimo ni sposoben njen potencial spravit na asfalt, ni dorasel!...ravno zaradi nesposobneža so zadnja tri leta eno najlepših obdobij v motoGPju, namreč nepopisna bolečina, ki se je z leta v leto stopnjevala pri podrepnikih, me je navdajala z navdihom. Tisti rek da za vsakega raste palica se je izkazal za zelo resničnega. Veselim se že naslednje pomladi in s tem še večjega pogroma kilavega Markeca in njegove srenje, namreč prihajata boljša Rins in Mir pa da vidimo jokico....komaj čakaaaaaaammm...hehehe
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 11.58
-35
Ahil... Rossi je motošport in v rubriki MOTOGP ne potrebujemo njegove omembe, da bi o njem pisali karkoli... se je pa kljub pestrosti njegovih nečednosti včasih težko približati temi kot je v tem članku, sploh če je govora o vrlinah
Jezdimir
01. 12. 2022 12.12
+34
Tudi ti ravno ne cvetiš od vrlin, sploh ko bežiš od vprašanj, zato ti jih polagam ponovno. Ne razumem kaj te bremeni da stalno iščeš krivca za lastne tegobe. Mar res nimaš lastnega življenja, prijatelje, ženo, otroke, o teh zadevah ne veš nič? Ubožec a ti sploh veš zakaj živiš? Sooči se že enkrat z realnim svetom, če sploh upaš?
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 12.48
-35
Zakaj bi se soočil z realnostjo? Poglej kam je to pripeljalo Rossija...
Jezdimir
01. 12. 2022 12.57
+35
Na tvojem mestu bi se vprašal kam je obsedenost z Rossijem tebe pripeljala, zapravljaš življenje za lastno poneumljanje med tem ko ima Rossi sanjsko življenje. Jaz mu ga čisto privoščim, da ne bo pomote, ti pa se žri dalje, če ti to kaj koristi.
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 15.26
-25
Ti mu lahko privoščiš...jaz pa na jumbo plakatu še nisem bil...
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 11.06
-34
Enea... raje se zgledujte po Valentinu Rossiju, ki nikoli ni pomislil, da bi vrgel puško v koruzo..... in tudi ni, dokler ga gospod Razali ni eliminiral, ko je dosegel dno in tam čepel nekaj sezon... S tem ste samo potrdil besede lepšega sina Stefanije Palme, da za to ni potrebna akademija VR, če je človek pravi.... če ima karakter in trdo dela....Po drugi strani pa imamo produkt akademije VR, ki nikoli ne bi taki kot so danes, če ne bi obiskovali ranča... recimo Fenati...
Pagliaccio 46
01. 12. 2022 11.15
-34
Fenati, ki ga po vseh nečednostih prijel vzdevek mali Rossi, je zaznamoval motošport z negativo kot le še njegov veliki vzornik v tem... prvi obraz Ryanaira
Jezdimir
01. 12. 2022 11.32
+31
V članku nisem zasledil da bi Rossija omenjali, niti nima nič z neuspehi Marqueza? Ne razumem kaj te bremeni da stalno iščeš krivca za lastne tegobe. Mar res nimaš lastnega življenja, prijatelje, ženo, otroke, o teh zadevah ne veš nič? Ubožec a ti sploh veš zakaj živiš? Sooči se že enkrat z realnim svetom, če sploh upaš?
Kaktus-x
01. 12. 2022 11.39
+33
Uf Lažnivc tole si pa dobil sol na rane od Ahila. Čist prav ti je, kaj se pa praskaš tam kjer te ne srbi, Korl ima vsaj Mucija da ga pocrklja, koga imaš pa ti? še pes te ne povoha, če smo realni.
Jezdimir
01. 12. 2022 11.52
+24
Kolega monsieur, tvoje domneve so na trhlih nogah, niti ne razumem zakaj se spotikaš ob moj komentar, razen če si se tudi ti znašel v enaki bedi kot gospod Kalimero, kar ti zagotovo ne zavidam, bog ti pomagaj.
Jezdimir
01. 12. 2022 14.04
+30
Kaj ko bi neumne opazke zadržal za svojo zvesto družbo.
Pagliaccio 46
30. 11. 2022 11.13
-38
Stonerja niso dali na plakat, ker ni bil poudarek na hitrosti ampak na zastonj poletih
Pagliaccio 46
30. 11. 2022 14.24
-29
Pagliaccio 46
29. 11. 2022 19.54
-46
Irski nizkocenovni letalski prevoznik je v rimskem dnevniku Il Messaggero objavil oglas z vedno hecnim videzom Valentina Rossija in stripovskim oblačkom ob njej, v katerem piše: "Vrnem se lahko zastonj, samo davke plačam".... Ryanair je s tem začel oglaševalsko akcijo, v kateri promovira 2 milijona "zastonj" poletov, ki jih bo ponudil od 7. oktobra do 8. februarja 2008.....Seveda Valentinu Rossiju ni bilo do smeha ....se je pa nakrohotalo pol sveta ....To je v času utajitve 112M evrov italijanski davčni , seveda brez soglasja davčne, Ryanair uporabil eno od "kvalitet" Valentina Rossija, tudi brez soglasja samooklicanega....Valentinu Rossiju se to ni zdelo smešno, se je pa smejal, ko ga je na utajo davkov prvič blago opozorila matična država
Jezdimir
29. 11. 2022 21.29
+47
Najlažje je tepca špilat se ne rabta nič delat...hehehe
Jezdimir
30. 11. 2022 12.09
+34
Muci, vem da je zate realnost kruta, ampak zakaj bi po tvoje morali resnico v celofan zavijati, sam vprašam...hehehe
TelekomBoss
30. 11. 2022 12.27
-33
Hahahah kaj res? Pa ti direkt 24ur na dan čepiš tule, da lahko takoj zbrišeš komentarje kot je bil tale moj, kjer sem v enem kratkem stavku povedal vso bedno resnico o tebi Kazimir.
Jezdimir
30. 11. 2022 12.44
+34
Korl, od kje izvira nestrpnost pri tebi? Si bil deležen preveč popuščanja pri vzgoji? Pri tvojih dol itak nikoli ni bila vzgoja otrok na prvem mestu, če smo realni...hehehe
TelekomBoss
28. 11. 2022 20.38
-65
Nov dokumentarni film v petih delih na Amazon Prime, Marc Marquez: ALL IN, bo februarja 2023 izšel v več kot 200 državah. Vsebuje neobjavljene posnetke turbulentnega leta, ko je Marc Marquez prestal četrto večjo operacijo roke, preden se je fizično izčrpan vrnil. "Očitno sem razmišljal o upokojitvi," je priznal. Čustveni Marquez svojo zdravniško ekipo celo vpraša: "Ali je vredno ali ne?" Pove tudi: »Moj prvi spomin je na trk. Vaša glava gre na eno mesto, telo pa na drugo. "Sreča zame je zmaga." Marc Marquez pravi: "Na stezi sem baraba" in brutalno posvari Hondo Slika Jamesa Dielhenna James Dielhenn 28. november 2022 Marc Marquez, MotoGP, Valencia MotoGP, 4. november Zdi se, da novi dokumentarec Marca Marqueza prikazuje njegov ultimat Hondi , po strašni sezoni za moštvo. Šestkratni prvak motoGP razreda je bil 13. v razvrstitvi MotoGP 2022 – višje kot kateri koli drug Hondin dirkač, čeprav je prestal večjo operacijo in je med okrevanjem izpustil vec dirk. "S tabo se želim vrniti na vrh," pravi Marquez. "Če pa ne s tabo, pa bom poskusil sam. "
Jezdimir
28. 11. 2022 21.39
+65
Korl, brez veze dolgoveziš, sam veš da Markec tudi z avionom ni kos mladcem, za šalo ga popapcajo...hehehe
Pagliaccio 46
28. 11. 2022 17.11
-64
Z Night flyem se ne strinjava popolnoma glede leta 2015, čeprav je na moji strani tudi FIM in CAS na Night Flyj-evi pa glavni akterji neljubih dogodkov v Italiji 2016 , ki so Italijo prikazali v vsej njeni realnosti in izvirnosti...Kot sem že povedal....Tega leta je prišlo do dogodkov naperjenih proti dvema španskima dirkačema iz preprostega razloga, , ko so ambicije brutalno presegle talent. Bil je celo tako obupan, da misel za neposredno obtožbo nekoga , ki mu je bil Valentino vzor niti ni njegova. S takim pristopom laži bi se odprla možnost , da se posredno izniči superiornost Lorenza.... na sicer istem materialu...Resnica pa je, da je bil Jorge Lorenzo v sezoni 2015 hitrejši od Valentina Rossija . Skozi celotno sezono dosegel več zmag na VN, več najboljših položajev, več najhitrejših krogov, več krogov prednosti in boljše čase krogov na prostem treningu in še to, da bi Lorenzo osvojil prvenstvo tudi brez te nepotrebne Marquezove šarade, ki je bila le njegov mladostni odziv na brutalne obtožbe ...ne kogarkoli ampak starejšega in vzornika, ki ga je čislal vse do Sepanga 2015, ker je še zmeraj mislil, da gre za šalo. Kako je bil za to nagrajen Valentino Rossi?... Personality Media ga je v svoji anketi istega meseca iz 3. najbolj priljubljenega tujega športnika v Španiji postavila na 419. mesto od 426 športnikov , ki so navedeni v anketi. Če to ni dovolj zgovoren podatek potem pač ni...In lahko bi Jorge Lorenzo za nekatere preprosto molčal v sporu Rossi-Marquez, enako kot je storil Pedrosa. . Toda zadnji dvakratni prvak z Yamaho se preprosto ni mogel upreti , ko so začele laži deževati tudi nanj in zanj vemo, da je vedno deloval nekako neprijetno , domišljavo , celo nagajivo ….a že zid v Yamahini garaži , ki je ostal v njegovi podzavesti, mu ni dovoljeval tega...kaj šele laži
TelekomBoss
28. 11. 2022 20.27
-65
Pozdrav kolega Resnica, vidim, da brez milosti preganjas svicarsko muho in njenega "hehehe-pekinezara", prav je tako. Tudi , ce je prvi obseden z italijanskim klovnom in sovrazno nastrojen proti najboljsemu vseh casov MM93 , drugi pa samo blesari in provocira brez osnove, jima to ne daje pravice smetiti tukaj in vznemirjati postene ljudi. Zato te bog zivi, kolega, in se na mnoga leta !!!
Jezdimir
28. 11. 2022 21.37
+52
Korl, ne vpletaj me v te tvoje izprijene igrice...sicer te tukaj nihče ne bere, sej veš sad te ima sad te nema, bi rekli tvoji dol...hehehe
Kaktus-x
28. 11. 2022 21.48
+59
Kot je razvidno je za vaju Švicar bog in batina in prav je tako, itak nimata pojma, sta le izprijen parček slepo zaljubljen v Podleža.
Kaktus-x
29. 11. 2022 14.11
+54
Muci, a si ti iz lune padel? Na primanjkljaj med uhi Lažnivca že dlje časa opozarjamo, žal brez učinka.
Kaktus-x
29. 11. 2022 18.31
+43
Brišeš ti podvozja od avtomobilov in to od straha.