MotoGP

Bastianini: Sachsenring? Ni med najbolj priljubljenimi prizorišči

Sachsenring, 14. 06. 2022 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
7

Enea Bastianini je dirkač z največ osvojenimi zmagami v dosedanjem delu motociklistične sezone. Italijan, ki se trudi na poltovarniškem Ducatiju, jih je v žep pospravil že tri, a na zadnjih dveh prizoriščih je dirkaški vikend končal s točkovno ničlo. Tudi zato so pred deseto letošnjo dirko v njegovi garaži že začeli prižigati alarm. "Ni še tako hudo, a v Sachsenringu moramo skorajda za vsako ceno priti do spoštljivega rezultata," je v pogovoru za Corriere Dello Sport dejal Bastianini, ki drži tretje mesto v skupni razvrstitvi. Prvo še naprej pripada aktualnemu šampionu Fabiu Quartararoju. Konec tedna je na vrsti deseta letošnja dirka. V Sachsenringu bo šlo za VN Nemčije. S prenosi na VOYO začenjamo v petek dopoldan.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararo prvega mesta v prvenstvu ne bo prepustil tekmecem
    02:10
    Iz 24UR: Quartararo prvega mesta v prvenstvu ne bo prepustil tekmecem
  • Nova epizoda spletne pogovorne oddaje Balanca
    14:12
    Nova epizoda spletne pogovorne oddaje Balanca
  • Iz 24UR: Quartararo do svoje druge zmage v sezoni
    02:30
    Iz 24UR: Quartararo do svoje druge zmage v sezoni
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije
    04:12
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije

Ničla v Le Mansu in prav tako v Barceloni sta malce zamajali samozavest Enee Bastianinija, ki je po odličnem startu in kar tremi zmagami na uvodnih šestih dirkah sezone poskrbel za manjšo evforijo v garaži poltovarniškega Ducatija. 

Francoz Fabio Quartararo, aktualni šampion kraljevega razreda, je po zmagi na zadnji dirki še povečal naskok v SP, zdaj ima 147 točk, Španec Aleix Esparagro pa 125. Italijan Enea Bastianini je kljub odstopu na VN Katalonije ostal tretji s 94, a se mu je z 91 že povsem približal Francoz Johann Zarco.

Treh zmag v ekipi 24-letnega Italijana nihče ni pričakoval, kot tudi ne dveh slabših predstav na zadnjih prizoriščih. Tudi zato je pred VN Nemčije v Sachsenringu pri Bastianinijevi ekipi vzpostavljena "popolna mobilizacija". "Kot se dobro spomnim, lani na tem prizorišču nisem imel pravega razloga za veselje. Ni bilo prave hitrosti, zgrešili smo z nastavitvami in zato sem taval nekje v ozadju in nisem bil konkurenčen najboljšim," se za Corriere Dello Sport spominja lanske dirke za VN Nemčije Enea Bastianini. "Za nami je še zahteven vikend v Barceloni, kjer tudi nismo uživali dobrih novic in konec tedna končali brez točk. Prav zato želim v Nemčiji narediti korak naprej, da sperem slab okus z zadnjih dveh dirk," sporoča italijanski dirkač, ki ima v tej sezoni že tri zmage v žepu. "To je nekaj, kar me ves čas navdaja z dobrim občutkom in tudi dodatno mero samozavesti. A kot radi pravimo, na starih lovorikah se ne da in ne sme živeti, zato je potrebno vedno znova gledati naprej," je bil slikovit Bastianini, ki je v tekoči sezoni osvojil 94 točk, precej več od pričakovanj.

Enea Bastianini
Enea Bastianini FOTO: AP

"Točkovni zbir je odličen, še posebej, če bi nam pred sezono nekdo ponudil, da bomo imeli toliko točk po devetih dirkah. A zadnji dve sem končal brez rezultata, zato je trenutno razpoloženje slabše, kot pred nekaj tedni," je priznal Italijan in se povsem osredotočil na stvari, ki prihajajo. VN Nemčije v Sachsenringu je že pred durmi. "Če sem povsem iskren to ni moje najljubše prizorišče. Gre za zelo specifično stezo, ki ne oprošča napak. Če si v formi in če ni težav z dirkalnikom, potem lahko na njej zelo uživaš. V nasprotnem pa se lahko dirkanje na tej stezi hitro sprevrže v pravo mučenje," opozarja Bastianini, ki pa se bolj od VN Nemčije veseli obiska Assna in VN Nizozemske. 

Dirki si bosta sledili le v nekaj dneh "Dobro, res ni prav, da prehitevam stvari. A veliko bolj od podaljšanega vikenda v Sachsenringu si obeta dobrih novic iz Assna. Tam se vedno počutim odlično. Gre za tehnično in zahtevno stezo, ki nam lani ni prinesla veselja, a zato smo krivi izključno sami. Letos bom na Assen veliko bolje pripravljen," obljublja tretjeuvrščeni dirkač prvenstva kraljevega razreda motoGP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
14. 06. 2022 19.31
+7
tetatu
15. 06. 2022 08.29
+8
Samo še na plakatu pri Korlu in ostalih dveh podrepnikih...hehehe
Uros Mlinar
15. 06. 2022 09.17
+8
burekkafana78
14. 06. 2022 16.09
-7
Fabio, Aleix ali KTM v Nemčiji ter morda kak Pramac.
mcurry
14. 06. 2022 14.44
+10
Puig mu tega vec ne dovoli pride predstavnik repsola mu odpret
mcurry
14. 06. 2022 10.57
+15
A bo un spet sklece delau