MotoGP

Bastianini: Silverstone mi je všeč, res želim do dobrega rezultata

Silverstone, 04. 08. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po poletnem premoru se na steze vračajo dirkači razreda motoGP. Po nekajtedenskem premoru jih čaka dirka za VN Velike Britanije. V Silverstonu ima visoke cilje tudi Italijan Enea Bastianini, ki pravi, da mu to dirkališče ustreza in da želi sezono, ki je bila doslej toboganska, dvigniti na višji nivo in se približati vrhu lestvice.

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: AP

Letošnja sezona v razredu motoGP je precej izenačena, na vrhu seznama v boju za naslov svetovnega prvaka je Fabio Quartararo, ki ima 172 točk, Aleix Espargaro je na drugem mestu (151 točk), Johann Zarco je tretji s 114 točkami, Francesco Bagnaia pa jih je zbral 106. Peti je Enea Bastianini, ki zaostaja le za točko (105), je pa zanimivo, da je La Bestia (zver), kot je Bastianinijev vzdevek, zmagal na treh dirkah letošnje sezone, prav tolikokrat kot vodilni v svetovnem prvenstvu najmočnejšega razreda Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) in Bagnaia (Ducati Lenovo Team). 

Vsi trije imajo kot omenjeno po tri zmage, toda točkovna razlika je precejšnja, Quartararova prednost v točkah pred Bastianinijem trenutno znaša kar 67 točk. Italijanski dirkač Ducatijevega moštva Gresini Racing se na drugih dirkah (razen zmagovalnih) ni niti enkrat uvrstil na stopničke, medtem ko je bil Francoz v tem veliko boljši, še trikrat je bil med najboljšo trojico na koncu dirke. Morda je prav nedoslednost tista, zaradi katere je Bastianini zdrsnil le na skupno peto mesto.  

Če odmislimo njegove zmage, je bil njegov najboljši dosežek osmo mesto na dirki v Jerezu, uvrstitev med najboljših deset pa mu je uspela še na dirkališču v Argentini Termas de Rio Hondo in v Assnu. Zato ni presenetljivo, da 24-letni Italijan doživlja sezono kot tobogan, z veliko težavami in vzponi in padci.

"Končno smo spet v akciji! Premor je bil zelo koristen za ponastavitev in pogled nazaj na napake, storjene v prvem delu sezone," je dejal Bastianini pred dirko za VN Velike Britanije. "Resnično mi je všeč Silverstone in resnično si želim doseči dober rezultat, da se lahko vrnem v svojo najboljšo formo. Naša sezona je bila trenutno malce toboganska, zato želimo biti odslej bolj dosledni," je še dodal Italijan, ki se še ni odrekel boju za naslov prvaka. Do konca sezone je še devet dirk, tako da bo priložnosti še dovolj.

Lov za prvim mestom je očitno eden od glavnih ciljev dirkača s številko 23. Če bo prva dirka po premoru ta konec tedna na Otoku odnesla točke Quartararoju, tako kot je bilo nazadnje na VN Nizozemske v Assnu, ko je Francoz ostal praznih rok, potem je sanjski naslov prvaka v razredu motoGP še vedno dosegljiv tudi za druge dirkače. 

Brez dvoma bo to glavni fokus Bastianinija na VN Velike Britanije v Silverstonu. Dogajanje v Silverstonu se začenja klasično v petek, ko sta na sporedu dva prosta treninga, prenose dogajanja boste lahko spremljali na VOYO.

VN Velike Britanije
VN Velike Britanije FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 08. 2022 16.55
+1
Morde bo spet espargaro aprilija spet pred fabio yamaha
SlepiSlovenc
04. 08. 2022 13.26
-2
Kaj pa markec? Ste pozabl na njega? Meni je pa tak fini pubec.
tetatu
05. 08. 2022 11.08
+4
Ja res škoda da ga ni, je pravi dolgčas, noben ne razriva peska tako kot on...hehehe