MotoGP

Bezzecchi pred VN Amerik: Po zmagi v Argentini se zame ni nič spremenilo

Austin, 14. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši motociklisti sveta že odštevajo zadnje ure pred začetkom tretjega dirkaškega konca tedna v novi sezoni. Po dirkah za VN Portugalske in Argentine na vrsto prihaja VN Amerik. Na stezi v Austinu bo zanimivo videti, kako se bo po zmagi na stezi Termas de Rio Hondo znašel trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Marco Bezzecchi. Ta je na zadnjem druženju z novinarji poudaril, da je po komaj dveh dirkah prezgodaj govoriti o konkretnejših ciljih. Z uvodnimi treningi začnemo ob 16.00 s prenosom na VOYO.

"Za menoj je resnično poseben teden. Lepo se je bilo namreč vrniti domov v Italijo, kjer sem se srečal z najbližjimi. Počutje je otvoritvi sezone primerno, torej na najvišji mogoči ravni. Zmaga v Argentini je vsem v moštvu dvignila samozavest, zavedamo pa se, da bo sezona še dolga in polna zelo zahtevnih preizkušenj. Že prva nas čaka ta konec tedna v Združenih državah Amerike," je uvodoma dejal Marco Bezzecchi, ki ima na stezo v Austinu slabe spomine.

"Lani sem tu hitro storil napako in odstopil. Upam, da se bom letos bolje odrezal. Za kaj takega imamo dobre nastavke, hiter motocikel in odlično formo. Zdaj moramo ohraniti trezno glavo oziroma ostati z nogama na trdnih tleh. Pristop k dirki za VN Amerik ne bo nič drugačen kot za predhodni v Argentini in na Portugalskem. Pomembno je, da nadaljujemo s trdim delom in nenehno napredujemo," je dodal varovanec legendarnega Valentina Rossija iz moštva Mooney VR46 Racing Team. Na vprašanje, kako odsotnost poškodovanih Marca Marqueza in Enee Bastianinija vpliva na tekmovalni oziroma konkurenčni vidik, je Bezzecchi kot iz topa odgovoril: "Jasno je, da v primeru omenjenega dvojca govorimo o fantastičnih dirkačih, ampak tudi ostali v konkurenci so izjemni motociklisti. Pritisk s tem ni nič manjši, na koncu dneva pa moraš tako ali drugače prehiteti vso konkurenco."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Bezzecchijev najbližji zasledovalec v skupnem seštevku prvenstva Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) komaj čaka začetek dirkaškega vikenda onstran Atlantika. "Od zadnje dirke v Argentini smo se vsi skupaj v ekipi nekaj naučili. Z mislimi smo sedaj povsem osredotočeni na dogajanje v Austinu. Pripravljeni smo na vse možne scenarije, glede na to, kaj vse smo prestali na dirki v Argentini, bomo na tokratno preizkušnjo nedvomno bolje pripravljeni. Rad imam to stezo, nenazadnje sem bil tu že uspešen v preteklosti," pred novo preizkušnjo v elitnem motociklističnem razredu razmišlja branilec naslova svetovnega prvaka. 

"Uvodna dva sektorja bosta zelo zahtevna. Tu bo treba ohraniti mirno kri in najti idealno linijo. Ne glede na malce slabšo predstavo v Argentini, si še vedno popolnoma zaupam. Sezona bo zelo dolga in vsi bodo delali napake. Želimo ostati tekmovalni skozi vso sezono in ohranjati možnosti za obrambo naslova," je še pristavil Bagnaia.

VN Amerik 2023
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miha1999
14. 04. 2023 13.40
-9
Zalchi težko ti bo pri srcu, ko bo 9. ka. Pa tudi če ne bo, nič hudega, dosegel in dokazal je vse. Medtem ,ko se on v pesku igra, služi milijone €, ti pa ta čas morda kakšno potičko narediš, če je peskovnik dovolj moker. Prvenstvo se je še le začelo, točk je še dovolj.
Life of legend
14. 04. 2023 17.29
+8
Miha otrok si še, ne razumeš, zaljubljen si v 93 pa živiš v oblakih!
Jezdimir
14. 04. 2023 21.50
+8
FIRBCA
14. 04. 2023 11.43
-7
otroci a bo mal za diskotirat. Iscejo nove talente.
73787973
14. 04. 2023 11.14
+8
9 ka bo. V pesku seveda.
Zalchi
14. 04. 2023 10.06
+8
Kako pa se počuti varovanec dorne? Letos ne bo 9ke. Kaj pa napoveduje za drugo leto? Ko je letos vrgel rokavico tekmecem, sta kar 2 padla
blue_cat
14. 04. 2023 10.20
-9
Ko zakaj neb blo 9ke? Si bolj svoh v matematiki ...nje