MotoGP

Bezzecchi: Rossi nam vsak dan pošlje sporočilo

Ljubljana, 02. 04. 2023 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Eva Koderman Pavc
Komentarji
3

Čeprav se je prvi zvezdnik motociklističnega svetovnega prvenstva Valentino Rossi upokojil pred dobrima dvema letoma, je v prvenstvu motoGP še vedno močno prisoten. Predvsem s svojo ekipo VR46 in dirkaško akademijo. Eden izmed njegovih adutov je Marco Bezzecchi, ki je njegovi ekipi lani pridirkal prve stopničke med elito.

Italijanom se v prvenstvu motoGP ni treba bati. Ob aktualnem svetovnem prvaku Francescu Bagnaii in njegovem moštvenem kolegu pri Ducatiju Enei Bastianiniju svoje upe polagajo tudi v dirkača ekipe Valentina Rossija Marca Bezzecchija in Luco Marinija. Bezzecchi je že lani navdušil v krstni sezoni med elito, ko je moštvu dirkaškega doktorja pridirkal prve stopničke, letos pa je dokazal, da to ni bilo naključje. Na uvodni dirki na Portugalskem je osvojil 3. mesto, na sprint dirki v Argentini stopil na 2. mesto, odličen uspeh za VR46 pa je dopolnil Marini.

24-letnik iz Riminija se je v poglobljenem intervjuju za našo televizijo razgovoril tudi o vlogi Rossija v ekipi in akademiji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Night fly
03. 04. 2023 19.57
-5
Zakaj za vraga so komentarji blokirani?
blue_cat
03. 04. 2023 21.13
+5
belidirkac
03. 04. 2023 21.25
+2
No ja,saj ni čudno glede na vsebino večine komentarjev. Sicer pa suverena zmaga Bezzecchia,brez debate. Pred dirko je povedal da je bil prav obupan,ko je videl mokro stezo,v sobi pred podelitvijo pokalov pa pravi:"Usral sem se v hlače",ko mu je proti koncu dirke zdrsnilo zadnje kolo. Vesel tudi za Franca,prav smejalo se mu je po dirki. Fabio se trenutno ne najde,pravi da to ni njegov motocikel. Peccu ni bilo jasno kaj se je zgodilo,vsak krog je odpeljal enako,je povedal. Več sem pričakoval od Jacka,pritoževal se je nad vizirjem,ki je bil poln kamenja je povedal. Spet pa čudne odločitve glede kazni. Nakagami ni dobil kazni po trku s Fabiom,v Moto2 pa je Canet dobil dva kazenska kroga za prehiter start,pa ni nikogar ogrožal. Je pa Aprilin Paolo Bonora povedal, da bi bilo smiselno uvesti ABS. Zavorna pot bi se verjetno podaljšala,bi pa bilo varneje. S stikalom za zaklepanje upravljajo dirkači sami,vendar močno zaviranje lahko sproži senzor in motocikel se zaklene,kar naj bi se zgodilo MM93 v Portimau.