MotoGP

Binder: Bagnaia je neverjeten, brez napake do novih dveh zmag

Spielberg, 21. 08. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Deseti dirkaški vikend sezone se je končal s ponovno popolno prevlado italijanskega dirkača Francesca Bagnaie. Vodilni dirkač prvenstva, ki ima sedaj kar 62 točk prednosti pred drugouvrščenim Jorgejem Martinom, je zabeležil zmago tako na sobotni kratki sprint dirki kot tudi na osrednji nedeljski za VN Avstrije. Na dirkališču v Spielbergu je bil, kot smo sedaj že vajeni, preprosto neulovljiv. Tretjeuvrščeni dirkač prvenstva Bezzechi se je zato po koncu dirke pošalil: "Ja, kar se tiče Pecca, vemo, da je prehiter, toda kmalu ga bom ujel."

VN Avstrije je bila znova v znamenju Francesca Pecca Bagnaie. Aktualni svetovni prvak je nadaljeval v svojem stilu in prikazal, kdo je glavni akter motociklistične karavane:  "Če sem iskren, je bilo zelo dobro, zelo sem užival. Lahko smo zadovoljni, morda gre celo za najboljšo dirko te dirkaške sezone," je bil navdušen. "Kljub nekaj napakam, ki smo jih naredili skozi sezono, sedaj vemo, da smo na pravi poti in tako moramo tudi nadaljevati. Seveda pa pri tem vedno uživati. V nadaljevanju sezone bomo počeli, kar počnemo sedaj," še napove.

Zadovoljen z rezultatom je bil tudi drugouvrščeni Brad Binder: "Za nami je krasen dan, kljub vsemu smo uspeli ohranjati moč vse od začetka do konca dirke. Čeprav je bilo na koncu kar težko. Pecco (Bagnaia) je zares opravil neverjetno nalogo. Tako na sobotni dirki kot tudi na nedeljski je s stezo odpeljal brez napake. Nisem videl nikakršnih pomanjkljivosti. Rad bi se zahvalil moji ekipi za vse, kar so naredili." Glede napornega nadaljevanja dirkaške sezone, ko je pred dirkači ostalo še 10 preizkušenj, pa je povedal: "Noro je pomisliti na nadaljevanje sezone, koliko dirk nas še čaka. Toda to mi je všeč, ker sem daleč od doma, tako ali tako imam raje dirkanje kot počitek."

Osmoljenec sobotne kratke preizkušnje se je v nedeljo vrnil med najhitrejše. "Vesel sem za ta rezultat, da sem končal na stopničkah. Zelo je pomembno, da smo se vrnili po tistem padcu na sobotni sprint dirki. Danes sem imel velik boj z Alexom (Marquezom op. p.), zelo je bilo težko, težko, da sem ga uspel prehiteti. Toda ja, izkazalo se je, da sem nekoliko močnejši od njega. Zares je lepo, da je bil Vale (Valentino Rossi) tukaj, da sem imel dober nastop, dobro dirko. V živo pred njim. Zelo sem vesel za to," pa nasmejano pove tretjeuvrščeni dirkač Marco Bezzecchi. "Ja, kar se tiče Pecca, vemo, da je prehiter, toda kmalu ga bom ujel," še doda.

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: motogp.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Night fly
22. 08. 2023 16.22
+1
Dorna : Carlos Ezpeleta ,novi sef Dorne . naslednik oceta Carmela , tu je se hci Ana , , pa necak Tome Alfonso Ezpeleta , vsi v direkciji moto GP dirk ......... so pa se nekateri ,ki izhajajo iz ozjega kroga prijateljev klana E zpeleta . O podrobnostih ne bi pisal , je pa to klan ,ki ze dolgo obvladuje vse skupaj ,predvsem miliarde denarja ,ki so se odvrtele v teh desetletjih .Ni kaj , je kot cerkev v Vatikanu ,,,,,nic se ne spremeni .
Pagliaccio 46
22. 08. 2023 20.08
-3
Ne obvladuje pa CAS-a...to se upam staviti.... Kaj pa vi praviste za svoje sosede ? So obvladljivi ali s neodvisni , da vidimo ali imate težave z nesporno avtoriteto...
Night fly
22. 08. 2023 16.18
+1
Samo se par besed o Dorni , drugic pa tudi o FiM -u in se vrsti drugih stevilnih sportnih organizacij ,ki cepijo ob bogatem loncu denarja in se funkcionarji iz njega napajajo ..in seveda bogatijo .Njih dirkaci ne zanimajo ,niti padci ,niti drugo . Zdaj so pomembni samo polni sedezi na tribunah ,se posebno pa za ekrani TV -jev in comp-ov ,kjer lahko sponzorji bombardirajo z reklamami in vrtijo vrtoglave vsote denarja .
Pagliaccio 46
22. 08. 2023 20.09
-1
Padci zanimajo očitno le huligane, ki so Rossijevi navijači in med komentatorji je kar nekaj takih, ki so na to ponosni
Night fly
22. 08. 2023 16.15
+1
Iz naslova clanka .....Bagnaia je neverjeten ,brez napake ........etc ! Spomnimo se grdih ,negativnih ,umazanih besed Kalimerov ,ki so do pred nekaj dnevi pisali o nesposobnem dirkacu Bagnai . Kot prvo ,lani je privozil velicasten naslov Ducatiju , pa tudi VR 46 Akademiji ,kjer je dobival zivljenske napotke za kariero . Res je ,da je Ducati zdaj prvi dirkalnik moto gP-ja , kar potrjujejo ostali dirkaci na tem motorju . KTM je samo za odtenek za njim . Bagnaia tudi letos dokazuje (spet z napotki -tudi Rossija ) ,kako naj vozi . Temu se rece sodelovanje na visokem nivoju , pa ceprav Rossi vodi v bistvu svoje mostvo Mooney , ki prav tako ze v prvem letu obstoja kot satelitsko mostvo daje superlativne rezultate ....s tem ,da sta fabriski Star mostvi Honda in Yamaha totalno hendikepirani oz . skoraj bi rekel -falirani zaradi napacnih odlocitev . Bagnaia je lani opravil super izpit iz dirkanja ,ko je v drugi polovici sezone uspel nadoknaditi 92 tock zaostanka za Fabiom in odnesel pokal . Toda nihce od dirkacev ne sme pozabiti novih dejstev .Niti ena proba ,sprint dirka in dirka v sedanjem casu izenacenosti ne smejo biti vnemar ,izgubljne .Vsaka napaka se placa drago .
Pagliaccio 46
22. 08. 2023 20.21
Kar smo rekli o Peccu je zaslužena zmaga in ne spomnim se niti enega komentarja, ki bi kakorkoli podvomil v poštenost njegovih zmag, če ste vi kaj našel lahko prilepite... a v isti sapi tudi, da je pač na najboljšem motorju, kar ni skrivnost...pa tudi tega ne obtožujemo Ducati, je le opravil svoje delo najbolje že 2017, kot je razložil Callux tako, da ni bilo nobenega vprašanja več na to temo ali kakšnih nasprotovanj .....
Pagliaccio 46
22. 08. 2023 20.22
Okrcali smo pa Pecca , ko je navedel svoje nesmisle za gnečo na prvih ovinkih, in ko ga je ves svet motošporta odločno prizemljil ..
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.43
-3
Tako...Razvanu Razaliju je Petronas podtaknil Valentina Rossija kot Črnega Petra s tovarniško Yamaho s katero so lahko zmagovali vsi in bi zagotovo tudi Dixon. Najprej so mu vzeli Fabia, ki je postal takoj prvak, nato pa še Morbidellija, ki je do prestopa edini vozil netovarniško Yamaho.
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.43
-4
Edina uganka danes je ali je imel Morbidelli boljši ali slabši motor od današnje Honde...za Rossija vemo kaj je vozil 2021...to kar je vozil Fabio, ki je bil nato svetovni prvak. Če citiram klovna iz dežele Marke : Je enak motor kot ga imajo v Monster Energy Yamaha MotoGP, le da je turkizne barve "
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.44
-3
Potem pa se eni čudijo, zakaj je prišlo do razaliacije komika
Night fly
21. 08. 2023 12.43
+7
Kalimero ...."""medalja napacne strani""" ,,,svetujem vam ,da se zacnete uciti kar od nas Rossijevcev ,ali se bolje - od nas ,ki obozujemo ta sport , ne glede kdo vozi in za koga . VR je bil samo spica med dirkaci , ki je , in se vedno pooseblja ta sport .......ostali dirkaci pa so prav tako pomembni , brez vseh teh tudi dirkanja ne bi bilo ,niti Rossija ali ostalih ze ex dirkacev ,ki so krojili ta sport v minulih desetletjih . Naj omenim samo Pedroso , za katerega mi je zal ,da mu je MM prakticno "skenslal" naslov ob koncu sezone . Se kako si ga je Dani zasluzil v vsej svoji karieri . Kalimero , sram vas je lahko ,da pisete kar pisete . Edina stvar ,ki je za vami opazna je umazanija na beli podlagi ,in nic drugega .
Night fly
21. 08. 2023 12.44
+5
...pa se to ,prepustite prostor tistim ,ki so res moto navdusenci , in ce so za Hondo , tudi prav . Gre za sport ,vsi dobrega srca dobrodosli .
blue_cat
21. 08. 2023 12.55
-8
...vsi dobrega srca dobrosli??? In kaj pocnes tukaj ti?
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 21.14
-4
Night fly
21. 08. 2023 12.27
+7
Kot je videti , zdaj po dirki na ringu , se mediji in strokovnjaki celega sveta sprasujejo kaj je s to Hondo oz. se bolj ---markecom . Zamenjali so ze cel motor ,, z novim Aero paketom ,tudi elektroniko ima popolnoma novo . Samo dirkac na tem motorju je isti ,star . In ne gre ,ne gre . Prav sigurno je markec sam sebi v napoto ,jezen ko vrag ,ker ne zna izgubljati , in to povzroca v njemu pritisk . Bo zdrzal do konca sezone s takimi voznjami ,ali bo naredil korak ......pravzaprav nima kam iti .Samo se v penzijo .Vecina garaz ga noce .
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.47
-5
Bo pa ostal ambasador...je edini in pravi po Agostiniju, edinemu italijanskemu junaku bencinskih hlapov na dveh kolesih v vseh 20-ih italijanskih deželah
cbrman
21. 08. 2023 19.08
-3
Nighty če tako dolgo spremljas MGP kot praviš potem veš ,da Marko skače ni zastonj cel kedn prebil v Avstriji,zato je tak umirjen, drugače bi ta vikend zlamal kakih 10 Hond....Poglej Ktma samo Binder ga zna vozit,ampak za prvaka mu zmeraj nekaj manjka.Miller pa hmm.. Ducati leži samo Bagniju,ostali so v peskovniku vsaj toliko kot Markec s Hondo... .Martin je z Dukatijem nekje tam kot Slon v trgovini s porcelanom ,Počakajmo kaj bo drugo leto in kdo bo kje vozil ..oz, dirkal...Na zadnji dirki Mark sploh ni bil jezen ,no Puiq je tokom celega vikenda nekam jezno pogledovali v Markov Box ,nemara ve šef Honde nekaj ,kar mi se ne vemo,ampak slutimo ...Da pa 8kratni svetovni prvak nima kam iti je za lase privlečeno..Se ne dolgo tega smo poslušali šefa ene izmed ekip,da so sanje dovoljene šlo se je ravno za Markeca ..
Night fly
21. 08. 2023 12.22
+3
Skoda ,da Kalimeri , k sreci jih je samo nekaj tu da forumu , niso spremljali dirke na ringu preko tuje platforme . V nekaj dneh prenosov bi videli Realno sliko vsega ,kar VR 46 pomeni za medije ,za svet moto GP . Ko t vemo ,je bil prisoten celoten vikend in vzpodbujal svoje mostvo ,kot tudi Bagnaio in ostale dirkace Njegove Academy vR46 ........se posebno se je medij ,ki posreduje svoje TV usluge po celem svetu posvetil Rossiju in mu izkazal veliko spostovanje ......in ob skoraj vsakem prispevku s kamerami o njemu zapisali VR , the Legend of Motosport , 9 kratni svet . prvak . To so dejstva , Kalimeri ...posebno crni kalimero v vlogi Medalje spodaj ,pa naj si njegovega Razvalija ,razvalino nekam vt **** , ,,,sicer pa ,kaj pa dela tale Razvali .......a uci Kalimere voznje z mopedom .?
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.51
-4
Vzpodbujal je tudi Fenatija in to tako, da je začel brcati celo pred mentorjem...seveda je bil še eno leto pri ekipi Sky...
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.52
-4
...ker za Valentina Rossija ni bilo sporno niti eno brcanje, pa če vzamemo Marqueza, Ano Cabanillas ali pa Niklasa
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.53
-4
FIM je vsako brcanje dirkačev, ki so kakorkoli povezani z akademijo VR ovrednotil s 3 kazenskimi točkami
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.54
-3
razen ko se je z motorja brcalo Ano Cabanillas - nežnejši spol in s hrbta
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 15.55
-4
to je šlo verjetno na račun paranoidne osebnostne motnje
Zalchi
21. 08. 2023 11.39
+8
Akademija deluje brezhibno. Vale je bil videt zadovoljen. Ne vem, kaj se ata Markez kremži, sej sta oba prišla do cilja na dveh kolesih. Jaz sem zadovoljen z vožnjo 93. Vozi se tam, kjer mu je mesto in ne ogroža več voznikov okoli sebe
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 10.56
-11
Seveda bi se norčevali iz MM, če bi bil to leto kdorkoli prvak s Hondo, tako kot je bil Fabio v zadnji sezoni, ko so klovna prestavili s tovarniškim motorjem vred k Razvan, dokler ni ga ni razaliral
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 10.57
-10
Ampak se zdi, da tokrat ne u svetovnemu prvaku letos bolida ne sešila Honda
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 10.58
-9
Se opravičujem za napake..., sem na motorju
blgas12
21. 08. 2023 11.09
+6
Night fly
21. 08. 2023 12.15
+6
Crni kalimero ,,,,,,,, glede Petronasa , razvalija in vloge VR v tem mostvu se dajte zelo dobro pouciti o tem kaj se je dogajalo . Ne zmanjka vam zelje ,da z LAZMI prikazujete nekaj kar ne obstaja in kar se ni zgodilo . To je podlost z vase strani . Cel svet je v zivo gledal zacetek kariere VR 46 ,njegovih 26 sezon in tudi konec ,torej zadnja leta njegovega antagonisticne kariere ,ki se je izpela par let nazaj ,in to super pozitivno ,in kar je najbolj pomembno s celimi kostmi in popolnim zdravjem pri 42 letih . SRAM vas je lahko ,da notoricno sirite lazi in upate ,da boste s tem koga spreobrnil .
blue_cat
21. 08. 2023 12.57
-6
A ga bos tozu?? Vcasih si s tem grozil!!! Sploh pa...taksno je dejstvo... Petronas ni htel rosija vec, da kvari ugled mostva.....pika amen.
blgas12
21. 08. 2023 13.44
+2
Deejjaann
21. 08. 2023 10.24
+16
se spomnim par let nazaj ko je M.M.-93 suvereno zmagoval prehiteval vse po vrsti medtem ko se je Rossi boril sam s sabo in motorjem ter se ni mogel več zavihteti na zmagovalni oder,kako se je takrat M.M. norčeval iz njega,letos na nedeljskih dirkah je pa sam to sezono komaj prvič uspel dobiti kako točko v tekoči sezoni-KARMA IS A B.C.H.... a ne.in poglej ga zlomka mi kateri smo navijali za Rossija se ne norčujemo is tega kot so se takrat navijači Marca norčevali iz Rossija ampak mu želimo da bo lahko hitreje vozil in se boril za stopničke da bodo dirke s tem še bolj zanimive,toda KARMA dela svoje pa lep dan naprej želim vsem navdušencem MOTO-GP-ja
Jezdimir
21. 08. 2023 10.28
+16
Pozabil si napisat da Markec ni dorasel že od svojega 27 leta med tem ko je Rossi izgubil stik z vrhom po 40 letu starosti, kar je zelo pomemben podatek...hehehe
Callux
21. 08. 2023 10.17
+5
Vse čestitke Bradu, da je v poplavi Ducatijev edini, ki je njihova redna in zelo zagrizena konkurenca.. Južnoafričan se enostavno rečeno v letošnji sezoni pelje izjemno, tako da tudi podaljšanje pogodbe vsaj do konca sezone 2016 ni nobeno presenečenje, ampak povsem zaslužena poteza..
Night fly
21. 08. 2023 10.01
+12
Ceprav je Prosecco v svoji strukturi zelo suh -secco ,pa je bil vceraj za prve tri ,lahko dodam se Marinija zelo prijetno sladek . Alexu M se ni izslo po zelji ,je pa vseeno peljal odlicno ,zato tudi njemu pripada ena "flasa" . Pomembno je ,da ni bilo nesrec in poskodovanih . Izgleda ,da so se dirkaci vseeno malce "zadrzali" na startu . Kje je pa MM ,a se dirka ?
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 16.02
-2
Po dirki je spil šilce ruma Diplomatico Ambassador ...kdo ga pa bo če ne on ...sam rum pa izjemne arome ,ki spominja na portovec in suho sadje Okus je kompleksen z notami cimeta, muškatnega oreščka in opečenega hrasta, ki poskrbijo za dolg in prijeten priokus....
Pagliaccio 46
21. 08. 2023 16.02
-2
Lahko bi rekli Ambasador za amasadorja motogp
SlepiSlovenc
21. 08. 2023 08.06
+9
Srčno upam, da bo Honda začela delati konkurenčne motorje.
Jezdimir
21. 08. 2023 08.23
+20
Jaz pa srčno upam da bo Honda končno začela nudit vso podporo konkurenčnim voznikom...hehehe
blue_cat
21. 08. 2023 08.41
-18
Jz pa srcno upam, da te sreca pamet jezni cmirč
Jezdimir
21. 08. 2023 08.43
+19
Me je že srečala, ko se je tebe ogibala v širokem loku, če smo realni...hehehe
blue_cat
21. 08. 2023 12.57
-2