MotoGP

Binder kljub povprečnim rezultatom iz razreda moto3 presedlal v motoGP

Rimini, 22. 10. 2021 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
2

Južnoafričan Darryn Binder bo v prihodnji sezoni elitnega dirkaškega razreda motoGP novi dirkač poltovarniške ekipe RNF Yamaha. Triindvajsetletni dirkač, sicer mlajši brat voznika razreda motoGP, Brada Binderja (KTM), bo v kraljevski razred presedlal neposredno iz najšibkejšega razreda moto3.

Darryn Binder, ki v prvenstvu razreda moto3 zaseda šesto mesto, se bo v letu 2022 pridružil moštvenemu kolegu, italijanskemu veteranu Andrei Doviziosu, ki se je v tej sezoni vrnil med dirkaško karavano. Petintridesetletni Dovizioso je namreč v ekipi Petronas Yamaha zamenjal Italijana Franca Morbidellija. Slednji je v tovarniškem moštvu Yamahe zamenjal Španca Mavericka Vinalesa, potem ko so s Špancem po sporu prekinili pogodbo.

Poltovarniška ekipa Petronas Yamaha, za katero letos vozi tudi Valentino Rossi, a se po koncu sezone legendarni Italijan poslavlja od dirkanja, se bo od prihodnjega leta imenovala WithU Yamaha RNF.

Binder je v razredu Moto3 od leta 2015, trenutno ima le eno zmago, nikoli se ni približal osvojitvi naslova, zaradi česar so se mnogi spraševali o takšni odločitvi – napredovanju naravnost v razred MotoGP. To je v popolnem nasprotju z zadnjim motociklistom, ki je prišel naravnost iz Moto3 v MotoGP, Jackom Millerjem leta 2015 – ta je leta 2014 zmagal na šestih dirkah in naslov zgrešil le za dve točki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu Binder pravi, da priložnosti, da bi se leta 2022 pridružil RNF, ni mogel zavrniti, vendar je ocenil, da je naloga, ki je pred njim zelo težka."Danes se mi vse zdi neresnično, počutim se, kot da sem trenutno v drugem svetu," je dejal Binder. "Biti dirkač elitnega razreda so otroške sanje, vsi ne dobijo te priložnosti in zagotovo nisem pričakoval, da jo bom dobil na takšen način. To bo velika krivulja učenja, vendar sem pripravljen na trdo delo in trudil se bom, da bom le postal močnejši in močnejši."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

22. 10. 2021 16.48
+1
Škoda ko ni več emzejev in jave
burekkafana78
22. 10. 2021 16.47
+6
a ste hitri...