MotoGP

Binder: Kot novinec bom storil še ogromno napak, važno pa je, kaj se bom iz njih naučil

Jerez, 02. 08. 2020 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Bradom Binderjem ni nič kaj sanjski uvod v življenje dirkača motoGP, a se Južnoafričan s tem ne obremenjuje. Lani drugouvrščeni v razredu moto2 pravi, da bo v prihodnosti storil še ogromno napak, najpomembneje pa bo, kaj se bo iz njih naučil.

Brad Binder
Brad Binder FOTO: Twitter

Brad Binder je lani blestel v drugem motociklističnem razredu. Devetkrat se je uvrstil na oder za zmagovalce, od tega je petkrat slavil, na koncu pa v skupnem seštevku osvojil drugo mesto. To mu je pred sezono 2020 prineslo prestop k motoGP ekipi Red Bull KTM, v kateri pa se zaenkrat še ne znajde najbolje. Na prvih dveh preizkušnjah v Jerezu je zabeležil odstop in 13. mesto, kljub temu pa se v nadaljevanje sezone podaja optimistično. 

Na prvi dirki je Binder najprej zapeljal v pesek, nato pa se do konca povzpel na 13. mesto, kar je bilo dovolj za tri osvojene točke. Na drugi preizkušnji je v 13. krogu utrpel padec, ob katerem se na srečo ni poškodoval, a dirke vseeno ni mogel nadaljevati. "Upam, da sem sedaj končal z napakami. V lanski sezoni skoraj nikoli nisem imel težav, letos pa sem dvakrat zapored zapeljal s steze, kar zagotovo ni dober znak," je dejal Binder. 

Južnoafričan pa na svoje napake ne gleda negativno: "Na koncu dneva ugotoviš, da gre življenje naprej, pa če si to želiš ali ne. Sem novinec, tega se zavedam, letos bom storil še ogromno napak, predvsem pa moram biti zadovoljen, da z menoj po nedeljskem padcu ni nič hujšega."

"V nadaljevanju bo najbolj pomembno, kaj sem se iz prvih dveh dirk naučil," je misli po VN Andaluzije za portal Autosport zaokrožil Binder.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
03. 08. 2020 20.51
+1
Glede na to, da je njegova letna, brutto, plača 200.000 USD primerna rezultatom, so z njim pri KTM zagotovo zelo zadovoljni. Marquez recimo, zasluži letno 70 x več.
Callux
03. 08. 2020 11.05
+6
Sicer zaradi nekaj začetnih napak končni rezultati Brada Binderja še niso bili pretirano vzpodbudni, a je vseeno pokazal je pokazal hitrosti, zaradi katere je KTM lahko tiho optimističen glede prihodnosti..