MotoGP

Miru naslov svetovnega prvaka, Morbidelliju pa zmaga na VN Valencie

Valencia, 15. 11. 2020 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
T.Š., M.G.
Komentarji
62

Na VN Valencie se je razpletla usoda letošnjega svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Na dirki je bil v vodstvu od začetka do konca zmagovalec kvalifikacij Franco Morbidelli, ki je vknjižil tretjo zmago v sezoni. Največja nagrada pa je šla v roke Španca pri Suzukiju Joana Mira, ki je sicer zasedel sedmo mesto, a je bilo to dovolj, da je osvojil toliko točk, da je slavil naslov svetovnega prvaka. Zanimivo dirko razreda moto3 je dobil Tony Arbolino, v razredu moto2 pa se je do zmage dokopal Jorge Martin.

Veliko je bilo pričakovanj pred dirko za VN Valencie, predvsem so se ugibanja vrtela okoli Joana Mira, ali lahko Španec že slavi naslov svetovnega prvaka pred zaključkom sezone na Portugalskem. Dirkače je čakalo 27 krogov, na startu je Franco Morbidelli ubranil prvo mesto iz kvalifikacij, napako pa je v prvem krogu naredil Fabio Quartararo in zdrsnil v ozadje, na 18. mesto. Za Morbidellijem sta vozila Jack Miller in Pol Espargaro. Alex Rins je bil po dveh krogih sedmi, Mir deseti. V pesku je po šestih krogih končal Johann Zarco, Morbidelli pa ni popuščal, po sedmih krogih je imel dobrih sedem desetink sekunde prednosti pred prvim zasledovalcem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo je moral peljati na vse ali nič in 19 krogov pred koncem je naredil napako, zdrsnil v pesek in končal nastop. Novo razočaranje za Francoza in njegovo moštvo, saj je bilo njegovih upov o boju za naslov svetovnega prvaka nepreklicno konec. Možnosti bi imel le, če bi mu šlo po načrtih na tej in tudi naslednji dirki, zdaj pa je točkovna razlika prevelika. Po desetih krogih ni bilo sprememb na prvih treh mestih, daleč zadaj je bil tudi Valentino Rossi (14.), podobno ni šlo po načrtih tudi njegovemu moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu (11. mesto).

Mir je precej mirno vozil v ozadju, na osmem mestu, ter se ni naprezal ali tvegal, saj je imel vse pod nadzorom (sedem sekund zaostanka za vodilnim), Morbidelli pa je imel 12 krogov pred koncem približno sekundo naskoka pred Millerjem in Espargarojem, oba omenjena pa tudi dobro sekundo pred zasledovalci. Na tleh je končal tudi Takaki Nakagami devet krogov pred koncem, Mir pa je pridobil še eno mesto in je imel tako že velikih 29 točk prednosti pred Morbidellijem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pet krogov pred koncem je Miller že skorajda ujel Italijana, le dobre štiri desetinke sekunde prednosti je imel. Morbidelli je zadržal prednost in kljub pritisku Avstralca v zaključnem krogu se je veselil tretje zmage v sezoni, po VN San Marina in VN Teruela. Drugi je bil Miller, tretji Pol Espargaro. Četrti je bil Rins, peti Binder, šesti Oliveira, sedmi kot omenjeno Mir, nato so do konca deseterice sledili Dovizioso, Aleix Espargaro in Vinales.

Za to, da je odpeljal zelo pametno in premišljeno dirko, je bil nagrajen Mir, in to z naslovom svetovnega prvaka. Španec, ki je dirko končal na sedmem mestu, je prevzel lovoriko od Marca Marqueza, saj ima takšno točkovno prednost pred zadnjo dirko na Portugalskem, da ga nihče ne more več ujeti. Veliko slavje za mladega Španca, ki ima zdaj na lestvici 29 točk pred drugim Morbidellijem in 33 točk pred moštvenim kolegom Rinsom.

"Rekel sem si, da moram še enkrat poskusiti" 
"Neverjetno, neverjetno. Odločil sem se za tršo pnevmatiko, ker nisem bil prepričan, ali bi srednja zdržala. Zato sem moral voziti nekoliko drugače. Boljši sem bil na zaviranjih, a nekoliko slabši na izhodih iz zavojev. Vedel sem, da me bo Jack napadel, in me tudi je. Rekel sem si, da moram še enkrat poskusiti. Na koncu je vse izpadlo zelo čisto, športno. Vsak krog sem dal vse, tudi Jack je bil izjemen. Čestitke njemu in naši ekipi. Čeprav smo žal izgubili boj za naslov, smo opravili odlično delo," je bil po izjemnem boju za prvo stopničko zadovoljen Morbidelli. 

Kaj posebej razočaran pa ni bil niti Miller, ki je dejal, da je neverjetno, kako izenačen boj za prvo mesto smo spremljali: "Za malo, a sem lahko kljub temu zadovoljen. Celoten vikend sem kazal odlično formo, bil sem hiter. Neverjetno je, kako izenačena sva bila z Morbidellijem. Včasih takšne dvoboje dobiš, včasih ne. Kaj drugega naj sploh še dodam. Čestitke Miru za osvojeni naslov."

"Bilo je fantastično. Ta vikend nisem pričakoval, da bom na stopničkah. Zaslužil sem si jih, a sem imel tudi veliko sreče. Nakagami je bil hitrejši od mene, to je bilo lepo videti, a je naredil napako. Vozil sem na limitu, od začetka do konca in naposled se je obrestovalo," pa je povedal tretjeuvrščeni P. Espargaro, ki je bil znova blizu, a bo moral na svojo prvo zmago še nekoliko počakati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najhitreje se je ogreval Morbidelli
Glede na vse proste treninge pred VN Valencie in kvalifikacije čaka Joana Mira težko delo. Dirkača Suzukija sta bila precej v ozadju, saj tudi Alex Rins, podobno kot Fabio Quartararo (oba zaostajata 37 točk za vodilnim), ni navdušil. Obeta se zelo zanimiva dirka, ki lahko, glede na dogajanje, negotovost podaljša še do zadnje dirke na Portugalskem. Mir ima v svojih rokah "žogico" za zmago, a so napovedi nehvaležne. Morda bomo celo dočakali, da bo zmago slavil kateri od dirkačev, ki mu to še ni uspelo, kar pomeni, da bi lahko dobili že desetega različnega dirkača, ki bi se v tej izenačeni sezoni povzpel na najvišjo stopničko.

Junak kvalifikacij je bil Italijan Franco Morbidelli, za njim sta se zvrstila Avstralec Jack Miller in Japonec Takaki Nakagami. Za Morbidellija je to drugi "pole position" v razredu motoGP, prvič je bil uspešen na VN Katalonije. Iz druge vrste bodo startali Francoz Johann Zarco, Španec Pol Espargaro in njegov rojak Maverick Vinales.

Omenjeni trije niso nevarni v boju za naslov, a so bili na vseh treningih precej visoko uvrščeni, in kaže, da bi lahko kateri od njih tudi stal na stopničkah, če ne že zmagal. Razočarali so vodilni trije v skupnem seštevku. Mir je bil šele 12., Quartararo 11., medtem ko Rinsu sploh ni uspelo napredovati v hitrejšo skupino in bo startal šele kot 14. Dobre novice tudi za Alexa Marqueza, ki je nared za dirko po včerajšnjem padcu.

Na ogrevanju pred dirko je Morbidelli znova pokazal, da je zelo hiter in bil znova v ospredju (1'31.057), tako kot po kvalifikacijah, za njim so se danes zvrstili Pol Espargaro, Nakagami, Miller, Andrea Dovizioso, Binder, Aleix Espargaro, Mir, Quartararo in Miguel Oliveira

Velika zmaga Martina, težave Lowesa v moto2
Vse oči v razredu moto2 so bile uprte v Eneo Bastianinija in Sama Lowesa, ki sta pred dirko zasedala prvo oz. drugo mesto v skupnem seštevku. Iz boja za naslov svetovnega prvaka ni bil izključen niti Luca Marini.  S starta je najbolje potegnil Španec Jorge Martin, ki je dirko začel s petega položaja. Manzi je padel na drugo mesto, Fabio di Giannantonio  je pridobil mesto in vozil na tretjem mestu, Sam Lowes pa s poškodovano roko zaradi padca na treningu šele na 21. mestu. Di Giannantonio je kmalu prehitel Manzija in se po treh krogih povsem prilepil na Martinov zadek. Lowes, ki je bil tako zelo hiter v zaključku sezone, je v ozadju izgubljal več kot sekundo na krog, bolj ali manj jasno je bilo, da je poškodba roke preveč huda, da bi lahko upal na dobro uvrstitev in boj za naslov svetovnega prvaka. 

V petem krogu je na drugo mesto skočil Marco Bezzecchi, zmagovalec zadnje dirke prav tu v Chesteju. Še v istem krogu je Italijan napadel Martina in ga prehitel, ob dobrem ritmu pa se je zdelo, da se bo Italijan, ki se prav tako še bori za naslov prvaka, odlepil od zasledovalcev. A to se ni zgodilo, potem ko je Di Giannantonio švignil pred Martina in uspel slediti ritmu rojaka. V ozadju se je vodilni skupini s hitrimi časi uspelo priključiti mlademu španskemu dirkaču Hectorju Garzu, ki dirkališče v Chesteju zelo dobro pozna, saj je rojen le nekaj deset kilometrov stran. Garzo je hitro opravil z rojakom Martinom in skočil na tretje mesto. 15 krogov do konca je dirko v drugem zavoju zaključil zmagovalec kvalifikacij Stefano Manzi. 10 krogov do konca je v vodstvu še vedno vozil Bezzecchi, Marini je držal šesto, Bastianini osmo, Lowes pa skromno, 18. mesto. V ospredju sta Bezzecchi in Di Giannantiono zbežala Garzoju in preostalim zasledovalcem, po padcu Jorgeja Navarra pa je osem krogov do konca Lowes 'skočil' na 17. mesto. Šest krogov do konca je Di Giannantonio uspešno napadel Bezzecchija in švignil v vodstvo, a je hitro naredil napako in zapeljal preširoko, tako da je Bezzecchi znova prevzel vodstvo. V 22. krogu je padel še Aron Canet, s čimer je Lowes prišel na 15. mesto oz. mesto, ki prinaša pomembno točko v boju za naslov prvaka. 

Jorge Martin je v dramatičnem zadnjem krogu s pogumno vožnjo iztržil največ.
Jorge Martin je v dramatičnem zadnjem krogu s pogumno vožnjo iztržil največ. FOTO: motogp.com

Krog in pol do konca si je Bezzecchi privoščil manjšo napako, kar je izkoristil Di Giannantonio in spet prevzel vodstvo. V ozadju sta se Bezzecchiju približala tudi Martin in Garzo, Di Giannantonio pa je v zadnjem krogu naredil napako in zdrsnil na tla. Za zmago so se v izjemnem zadnjem krogu udarili prav vodilni trije dirkači. Jorge Martin je bil najbolj pogumen, kar se mu je obrestovalo, drugo mesto pa je vpisal Garzo, tretjega pa eden od osmoljencev – Marco Bezzecchi, ki je tako oddal precej točk v boju za naslov prvaka. Marini je zaključil na petem mestu, Bastianini na šestem, Lowes pa na 14. V skupnem seštevku v vodstvu ostaja Bastianini (194 točk), drugi je Lowes s 14 točkami zaostanka, tretji Marini z 18 točkami zaostanka, Bezzechi pa je najbrž že predaleč s 23 točkami 'minusa'. Če bi zmagal, bi imel pred zadnjo dirko precej boljše izhodišče, a zmago (in drugo mesto) je iz rok izpustil v zadnjih zavojih dirke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto3: zmaga za Arbolina in bitka za naslov
Prvi so boj za najvišja mesta na VN Valencie začeli dirkači moto3. Dirko je z uvodnega startnega položaja (prvič v karieri) začel Južnoafričan Darryn Binder, brat bolj znanega Brada Binderja, ki vozi v elitnem razredu motoGP. A tega je že na startni ravnini ugnal dirkač iz Madrida Raul Fernandez, sicer zmagovalec zadnje dirke, ki je bila prav tu v Chesteju. V drugem krogu je pred Binderja skočil še Kaito Toba. Že v drugem krogu pa sta se zapletla Japonca Toba in Tacuki Suzuki, ki sta končala v pesku. Fernandezu se je v uvodnih krogih uspelo odlepiti od zasledovalcev. V petem krogu se je iz boja za naslov svetovnega prvaka s padcem izločil Italijan Celestino Vietti. Ta je pred današnjo dirko zasedal tretje mesto, zaostajal je le za Albertom Arenasom in Aiom Oguro. Vmes se je Tony Arbolino, ki je bil pred to dirko prav tako še v boju za naslov, prebil na drugo mesto.

Tony Arbolino se je veselil pomembne zmage v boju za naslov prvaka.
Tony Arbolino se je veselil pomembne zmage v boju za naslov prvaka. FOTO: AP

Ogura je deset krogov do konca vozil na osmem mestu, medtem ko je Arenas, vodilni dirkač prvenstva, držal četrto mesto. V ospredju je precej varno krmaril Fernandez, Arbolino pa je na drugem mestu vodil zasledovalno skupino. Fernandez je v naslednjih krogih močno popustil, Arbolino se mu je v nekaj krogih približal na manj kot sekundo zaostanka. Pet krogov do konca sta Arbolino in Sergio Garcia povsem ujela Fernandeza. Dva kroga do konca je Tony Arbolino napadel Fernandeza in prišel v vodstvo. Arbolino je v zadnjem krogu zbežal Fernandezu in Garcii, s čimer je vpisal pomembno zmago v boju za naslov prvaka.

Za Arenasom, ki je tokrat zaključil na četrtem mestu, zdaj Italijan zaostaja za 11 točk in je tretji v prvenstvu, vmes je še Ai Ogura (danes osmi) z osmimi točkami zaostanka. Drugo mesto je na koncu osvojil Garcia, dolgo časa vodilni Fernandez pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. "Moj načrt je le zmagati. Če imam dirkača pred seboj, ga želim prehiteti. Zelo sem srečen. Tako zelo smo delali. Verjemite mi. Vedno pred spanjem razmišljamo o zmagi. Dobro se počutim. Zdaj sledi še zadnja dirka. Tako zelo sem ponosen nase," je povedal nadvse zadovoljen Arbolino. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto3 pa je bil najhitrejši Južnoafričan Darryn Binder, drugi je bil Japonec Kaito Toba, tretji pa Španec Raul Fernandez. V razredu moto2 si je "pole" zagotovil Italijan Stefano Manzi, drugi je bil Španec Hector Garzo, tretji pa Italijan Marco Bezzecchi, vodilni dirkač v konkurenci po točkah Enea Bastianini je bil 12.

Stezo so prvi na ogrevanju preizkusili dirkači razreda moto3, najhitrejši je bil Japonec Ajumu Sasaki, za njim sta se zvrstila Španec Celestino Vietti in Turek Deniz Öncü, Binder je bil 13. Španec Garzo je postavil najboljši čas na ogrevanju razreda moto2, drugi je bil Italijan Bezzecchi, tretji Japonec Tecuta Nagašima, zmagovalec kvalifikacij Manzi je bil šele 18.

Urnik dogajanja za dirko razreda motoGP - VN Valencie.
Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.47

Toliko za danes ...

... ostanite z nami še naprej, z odzivi dirkačem bomo opremili prav ta članek, v katerem ste. Lepo nedeljo še naprej!

14.46

Mir s solzami sreče

S solzami sreče je dočakal naslov svetovnega prvaka. To je prvi naslov za Suzuki po sezoni 2000, ko se je veselil Kenny Roberts ml.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.45

Sedem zmage Yamahe, a naslov Miru!

Morbidelli je vpisal 3. zmago sezone, to je bila sedma za Yamaho, a naslova svetovnega prvaka se veseli Suzukijev dirkač - Joan Mir.

14.43

JOAN MIR PRVAK!

Joan Mir je novi svetovni prvak, nasledil je rojaka Marca Marqueza. Zanimivo - edina dva dirkača, ki sta Marquezu med elito vzela naslov, prihajata iz Palme de Mallorca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
27/27

Morbidellli je zmagovalec!

Zdržal je Franco Morbidelli.! Joan Mir pa je s sedmim mestom novi svetovni prvak!!!

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
16. 11. 2020 17.52
-4
rumenkotom je že vse dobro, samo, da deda pride do cilja. Pa čeprav dvanajsti, ker so trije odstopili, drugače bi bil 16. z lepim se tolažite.
SlukiSuzuki
16. 11. 2020 08.49
-15
Pametno ter taktično odpeljana dirka.... ni šel z glavo skozi zid ! Bravo Joan Mir !!!!!! 👌💙🙏🥂🍻
neobremenjen
15. 11. 2020 21.57
+13
Kaj govoriš, končno sezona ki je bila zanimiva. Če je tebi v veselje gledat prvenstvo na katerem je v prvi dirki odločen zmagovslec, potem žal nisi objektiven.
mptour
15. 11. 2020 21.56
+14
Kako boli MM fene. Kaki komentarji.
Staritrg
15. 11. 2020 21.29
+14
Čestitke Miru za naslov prvaka... v celoti gledano pa nezanimiva sezona... s precej povprečnimi predstavami dirkačev... megla...
masina4
15. 11. 2020 21.56
+16
INŠTITUT 1.APRIL
15. 11. 2020 19.35
+11
kako je lahko tale povprečnež Mir svetovni prvak .....ta sezona je res kar neki
zavetnik
15. 11. 2020 20.25
+13
Vozi se kot, da je na skuterju na sedmem mestu, kakšno dirkanje je to niti vajenec ne more biti Marku Maquezu
9474
15. 11. 2020 20.57
-20
Mm je definitivno klaso boljsi, ampak na zalost letos ni tekmoval... Od teh, ki so pa tekmovali, pa roko na srce, je bil mir najboljsi... Nima najvev zmag, je pa najbolj konstanten in to je to kar steje za prvaka... Kot sem napisal ze enkrat... Kaj ti bojo dve zmagi, ce se potem skos vozis na 10 mestu ali pa zletis ven...
SlukiSuzuki
16. 11. 2020 11.25
-18
LFC78
15. 11. 2020 19.19
+20
Odlična sezona, nepredvidljiva, zanimiva, napeta do konca, Mir pa zasluženo prvak, čestitke!!! Žal se ne veselim prihoda MM nazaj.
Realni
15. 11. 2020 19.54
+10
gogi_
15. 11. 2020 21.47
+12
Vsi pisete o povratku mm,kam se bo vrnil? On je zakljucil dirkanje v moto gp.
iga_biba
15. 11. 2020 18.20
-23
Halo!? Trije so morali odstopiti, da je večnemu, legendarnemu, zimzelenemu, bivšemu devetkratnemu, 41 letni živi legendi, idolu, doktorju, zmagovalcu showov, prekaljenemu lisjaku, Srečku in še kaj, uspel veliki met. Dvanajsto mesto. Dvanajsti. Tretja najhitrejša Yamaha :) ena odstop.
larionov
15. 11. 2020 19.03
+12
dej no
15. 11. 2020 19.36
+5
zdej boš moral navijati za drugega, ker baje unga, kako se že imenuje no MM93, ne bo še dolgo. karma pa to.
Aligator11
15. 11. 2020 20.23
+12
Vinales, revolucionarni otrok in presežek motoGP ja, po letih sin od Rosija, je bil pa na moč dober 10-ti, a??? Kaj tebi ni jasno, drvo?? Ko se ata-VR46 razsipa po progi se sam sestavi nazaj in dirka naprej, ko se ma razsipa MM ga ne sestavi nazaj nihče več. A si to hotel slišat?? Pa MM ni slab, ti si pa za kozlat.
masina4
15. 11. 2020 21.58
+3
Rad bi slisal tvoje uspehe... A jih ni, ker si se vedno pri mamici in atiju...revez
Mokarenca48
15. 11. 2020 17.57
+7
Čestitke Mir. Sezona brez slinavega 93 končno zanimiva.
poper00
15. 11. 2020 18.12
-8
Se strinjam ,će bi tekmoval ,bi bilo končano že na polovici sezone.
Der.meister
15. 11. 2020 18.19
+7
LFC78
15. 11. 2020 19.20
+9
Ne ne, pač pa zaradi neodgovornega in nevarnega dirkanja...no sej to pa ga je pripeljalo do tukaj kjer je.
poper00
15. 11. 2020 19.34
-3
LFC kam ga je priprljalo.Do serijskega svetovnega prvaka.Daj povej za nekoga ,ki misliš da je boljši kot MM
LFC78
15. 11. 2020 19.51
+11
Kot napisano, lahko je serijski prvak, ni pa edini v zgodovini, je pa definitivno najbolj agresiven, nevaren, tudi umazan voznik v MotoGP...na to so ga večkrat opozorili so tekmovalci. To kar je doživel letos je pa posledica njegove vožnje.
Aligator11
15. 11. 2020 20.25
+11
Der.meister
15. 11. 2020 21.27
+11
g12345@email.si
15. 11. 2020 17.22
+7
klinc pa taka sezona.
march76
15. 11. 2020 17.06
+11
Bravo Mir,zasluženo prvak.
medvedJEkriv
15. 11. 2020 16.36
+15
careizavogala
15. 11. 2020 16.35
+10
Čestitke Miru za naslov. Z svojo vožnjo je pokazal, da se naslov osvoji tudi, če ne dirkaš na vse ali nič ampak kot radi rečemo....po pameti. To lekcijo mora osvojiti tudi Mark Marquez. Letos se zelo vidi kako je vožnja MM dominantna in verjamem, da bo čas poškodbe izkoristil za temeljit razmislek. Veliko se lahko nauči od mladega Mira. Držim pesti za vrnitev Marka in verjamem, da bodo vse naredili, da se pripravljen vrne nazaj.
dadinho10
15. 11. 2020 17.40
+7
mm mora nacuciti to lekcijo? kaj se ni osvojil naslova sp? eni vozijo celo zivljenje po pameti, pa ne osvojijo cisto nic. nekateri pac imajo tvegan slog voznje, vcasih jim uspeva in prinasa rezultate, vcasih pa ne. ce danes zakljucita karijero, mislim da bo vseeno mm bolj uspesen kot jm. razen, ce mislis, da se s takim nacinom voznje in eno zmago v sezoni da konstantno osvajati naslove?
careizavogala
15. 11. 2020 19.32
-1
Vem, da ima drugačen slog vožnje ampak vedno vse reskira...tudi za ceno padca. Absolutno je poseben dirkač. Pa vendar mislim, da vedno na polno pa ne bi potreboval dirkat, ker s tem ogroža tudi svojo kariero. Absolutno pa letos niso vsi izkoristili priložnosti brez MM. Ker pa ni Marka pa mislim, da je naslov v pravih rokah, po vsem prikazanemu v tej sezoni.
AS1983
15. 11. 2020 15.51
+11
Od yamah se je predvsem v 2.delu sezone izkazal morbidelli s 3 zmagami, razocarali so vinales, quartararo, dovizioso naj gre v penzijo
AS1983
15. 11. 2020 15.49
+4
Tako izenacene sezone kot je bila letosnja po moje se dolgo nebo vec, ze podatek, da je postal prvak mir s suzukijem in to z vsega 1 zmago
dadinho10
15. 11. 2020 17.57
+3
res je, sezona je bila zelo izenacena, vendar v globalu slaba. zakaj pravim slaba=? ker ni bilo konstantnosti, mir se nekako najbolj, ceprav je tudi sam zacel sezono z enim petim mestom in dvema odstopoma. morbidelii ima 3 nicle, 15.,11.,9.,6.mesto. pa je drugi v skupnem. fant za katerega smo na zacetku mislili, da lahko parira marquezu, nato pa da lahko gre do konca, saj je zacel z dvema prepricljivima zmagama, je trenutno 5. po dveh zmagah je imel 7., 8., .13. mesto nato pa niclo. po novi zmagi je nadaljeval z 9-, 18., 8., 14. mestom. in pa danasnji odstop. totalno nekonstantno in za moje pojme slaba sezona. v takem primeru pa imam raje mm in zmage s po 15 sekund prednosti. vsaj vem zakaj.
AyrtonS
17. 11. 2020 15.07
dobro in čisto realno napisano... podpišem
AVTOHTONsLOVEnc
15. 11. 2020 15.36
+10
Bravo Mir zasluženo! Prav tako čestitke Suzukiju za ponoven naslov!
lampadina
15. 11. 2020 15.20
+15
Čestitke celotni ekipi SUZUKI za naslov prvaka v moto GP
9474
15. 11. 2020 15.00
-3
Bravo mir... Zasluzeno! Odlicno tudi morbi, miller in p esp... Svetice, zgleda da so spet gume za yamaho nardil pri miselinkotu, kaj pravis? Ali morbidelije uvrstitev ne steje?
blackwizard
15. 11. 2020 14.56
-22
ta naslov šteje 50:50,ker manjka najboljši mm93. sem pa vesel za suzuki,da je o z njim osvojen naslov prvaka
pinocio
15. 11. 2020 15.20
+18
Evkaliptus
15. 11. 2020 15.59
+5
Ta naslov steje 100%. Tako kot vsi ker pol tud tist prljav naslov Lorenza ne steje zaradi prljave igre MM in Lorenza. Sprijazni se da moto GP ni samo Marquez ali Rossi ampak tudi ostali
dadinho10
15. 11. 2020 17.41
+6
naslov steje v popolnosti, je pa res, da bo taksna sezone tezko spet prisla.
Antoniozmaj
15. 11. 2020 14.55
-16
a je tovariš twito vsaj tokrat čestital pravemu, al so bile spet goljufije s strani komunistov, nezemljanov, Šarca, Fajonove, medijev... 😂😂😂