8°C

Bradl: Izid v Le Mansu mi je dal dodatno motivacijo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Š. /
KOMENTARJI
2
Dirkače ta konec tedna čaka nova dirka, VN Aragonije. Po izjemno zanimivem dogajanju v Le Mansu se motociklistična karavana seli v precej bolj, kar se vremena tiče, prijazno Španijo. Marca Marqueza še vedno ne bo na stezi, saj bo tudi v Alcanizu Honda računala na Stefana Bradla in Alexa Marqueza.

Moštvo LCR Honda je, kot smo že poročali, uradno naznanilo, da aktualnega svetovnega prvaka še ne bo nazaj na dirkališče, čeprav so se v medijih pojavila namigovanja, da bi lahko bil pripravljen za povratek. Tako bosta glavna aduta na preizkušnji v Aragoniji znova Alex Marquez in Stefan Bradl. Oba sta na zadnji dirki, VN Francije, dosegla najboljša izida sezone, mlajši Marcov brat se je povzpel na stopničke in zaostal le za zmagovalcem Danilom Petruccijem, Nemec pa je zasedel osmo mesto.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kot kaže, Bradlu ustreza tudi naslednje dirkališče, saj se je na vseh nastopih (razen enega leta 2015) na VN Aragonije uvrstil med deseterico. "Vesel sem, da nadaljujem nastope za Repsol Hondo v Aragoniji, obenem pa upam, da se uspešno nadaljuje Marcovo okrevanje. Priti nazaj med dobitnike točk na zadnji dirki mi je dalo dodatno motivacijo za ta dirkaški konec tedna v Aragonu. To je dirkališče, ki ponuja veliko raznolikosti in nekaj težkih odsekov, še posebej, če so temperature nizke. Treba je biti pozoren na desno stran gum na začetku kroga. Moj cilj je doseči najboljši možni rezultat za moštvo," je v izjavi za uradno spletno stran motoGP dejal Bradl.

Dogajanje boste lahko spremljali v prenosih na Kanalu A in VOYO, s prenosi petkovih prostih treningov v vseh treh motociklističnih razredih na VOYO začnemo 16. oktobra ob 9. uri.

Stefan Bradl
Stefan BradlFOTO: MotoGP

PREBERI ŠE
Brez Marca Marqueza na startu: VN Aragonije čaka na novega zmagovalca