MotoGP

Brata Marquez v Jerezu z unikatnima čeladama in dobrodelno noto

Jerez, 10. 07. 2020 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Približuje se prva dirka sezone v razredu motoGP, v Jerezu bosta prvič kot moštvena kolega nastopila brata Marquez. Hondina aduta sta za špansko dirko pripravila unikatni čeladi, kot poklon vsem, ki so pomagali v času pandemije koronavirusa, pa tudi vsem, ki so trpeli zaradi bolezni. Oba bosta čeladi prodala na dražbi, izkupiček pa bo šel na račun španskega Rdečega križa.

Čeladi bratov Marquez za dirko v Jerezu.
Čeladi bratov Marquez za dirko v Jerezu. FOTO: MotoGP

Marc in Alex Marquez bosta na dirki za VN Španije nastopila s posebno poslikavo na čeladah, kot poklon vsem delavcem, ki so bili v prvih linijah v času pandemije koronavirusa. Na vsaki od obeh čelad je kopica ključnih elementov, vezanih na obdobje karantene, kot sta jih doživljala oba španska dirkača, razlikujeta se le barvno, Marcova je rdeča, Alexova pa modra.  "Po dveh mesecih in pol karantene in po tem, ko smo videli, kakšno krizo je povzročil koronavirus, sem želel nekako izkazati spoštovanje do vseh, ki so trpeli in še vedno trpijo med pandemijo in tudi vsem profesionalcem, ki so neumorno garali v tem obdobju. Po pogovoru z bratom Alexom, sva bila mnenja, da bi bila izdelava čelade s posebnim videzom pravi poklon vsem njim, poleg tega lahko z dražbo dodamo še nekaj v borbi z pandemijo," je dejal Marc.

Za brata bo dirka nekaj posebnega, saj bosta prvič v karieri skupaj nastopila na dirki razreda motoGP in to v istem moštvu. Po dirki bosta obe čeladi, ter tudi rokavice in škornji, prodala na dobrodelni dražbi, izkupiček bo dobil španski Rdeči križ. Alex Marquez pa je ob tej priložnosti dejal: "Kočno bom debitiral v razredu motoGP na dirki v Jerezu, izpolnile se mi bodo sanje. In ne bo boljšega načina, kot da to storim s to čudovito čelado in vsemi pomeni, ki jih nosi. Tudi tako bova pokazala solidarnost z vsemi, ki so imeli in še imajo težave v tem zahtevnem obdobju, ter da se zahvaliva za delo vsem profesionalcem."

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Otancici
11. 07. 2020 12.33
-15
Super fanta, gremo na polno....
Popeye
10. 07. 2020 13.09
+3
Pravilo novinarstva: Kaj, kje, kdaj! Tukaj nekaj od tega manjka.