MotoGP

Crutchlow pred slovesom od Honde: Samo Miller lahko izzove Marqueza

Portimao, 17. 11. 2020 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnja dirka leta 2020 bo v portugalskem Portimau za Britanca Cala Crutchlowa nekaj posebnega. Po šestih sezonah se namreč 35-letni dirkač iz angleškega Coventryja poslavlja od Honde in prevzema vlogo testnega dirkača Yamahe. Kljub temu ne skriva navdušenja nad dosežki dolgoletnega "sodelavca" Marca Marqueza.

Crutchlow (na fotografiji) med VN Evrope v Valencii.
Crutchlow (na fotografiji) med VN Evrope v Valencii. FOTO: MotoGP
Prenosi prvih prostih treningov pred zaključnimi dirkami sezone v portugalskem Portimau se na VOYO začnejo v petek, 20. novembra, ob 10.00. Bodite z nami!

Po šestih letih, treh zmagah in skupno 12 uvrstitvah na stopničke se bo Cal Crutchlow v Portimau zadnjič povzpel na motocikel poltovarniške ekipe LCR Honda Idemitsu, preden bo z novim letom tudi uradno začel z delom kot testni dirkač velike japonske tekmice Yamahe. Crutchlow je v podkastu In the Fast Lane pohvalil Marca Marqueza, ki tovarniški ekipi Repsol Honda v zadnjih letih prinesel osupljivo zbirko naslovov svetovnega prvaka.

"Preprosto je: boljši je od vseh ostalih," je kot po navadi brez pretiranega ovinkarjenja povedal Crutchlow. "Težava je, da v motoGP in ostalih prvenstvih po svetu ljudje te resnice ne sprejmejo. Seveda si, ko greš na kakšno dirko, misliš, da ga lahko premagaš. Veš, da ni nepremagljiv, ni zmagal na vseh dirkah, na katerih je nastopil. A na motociklu ni od njega boljši nihče v karavani."

Marquezu se lahko po robu postavi le Miller
Marquez po poškodbi in dveh operacijah nadlahtnice, ki jih je prestal po nesrečni uvodni dirki sezone v Jerezu, sicer letos ne bo več sedel na motocikel. Repsol Honda je že 10. novembra potrdila, da bosta njene barve tudi na VN Portugalske branila Alex Marquez in Stefan Bradl, medtem ko se je šušljalo, da bi lahko zdaj že bivšega svetovnega prvaka, ki ga je na "prestolu" nasledil rojak Joan Mir (SUZUKI ECSTAR), ob morebitni ponovni operaciji zamenjal Italijan Andrea Dovizioso, ki se poslavlja od tovarniške ekipe Ducatija.

Crutchlow v boju za naslov kot glavnega kandidata, ki bi lahko v prihodnjih letih izzval Marca Marqueza, vseeno vidi Jacka Millerja, ki je kot član poltovarniške ekipe Pramac Racing z ducatijem že večkrat znal opozoriti nase. Avstralec bo v sezoni 2021 član tovarniškega moštva bolonjskih rdečih.

"Kdo lahko premaga Marca? Če pogledate vso karavano, talent, hitrost in naravno sposobnost za to, da sede na kateri koli motocikel, potem menim, da je Jack Miller edini, ki lahko izzove Marca Marqueza," je prepričan Crutchlow.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.