MotoGP

Zastopnik Doviziosa razkriva: Konec kariere? Tudi to je možno

Modena, 04. 07. 2020 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski dirkač Andrea Dovizioso si je na motokrosu tako hudo poškodoval ključnico, da je moral na operacijo. Že ob prvih napovedih in začetku rehabilitacije, po uspešno opravljenem operativnem posegu v Modeni, je bil izkušeni dirkač Ducatija trdno odločen, da bo nastopil na prvi dirki sezone razreda motoGP, ki bo na sporedu 19. julija v Jerezu. Zaradi divjanje pandemije novega koronavirusa dirkači v kraljevem razredu letos sploh še niso tekmovali. Doviziosu se sicer po sezoni pogodba z Ducatijem izteka.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motoGP

Andrea Dovozioso je že nekaj dni po operaciji ključnice začel z rehabilitacijo in nikakor ne dovoli prostora razmišljanja, da ne bi nastopi na uvodni dirki sezone v Jerezu. Na tem španskem dirkališču naj bi, po do sedaj sestavljenem koledarju dirk, tekmovalci nastopili še teden dni kasneje. Seveda tudi z Doviziosom. Dirkaču Ducatija so med operacijo v Modeni v ramo vstavili kovinsko ploščico, a to naj ga ne bi zaustavilo pri nastopu v Jerezu.

Andaluzijska vlada, mestni svet Jereza in Dorna so soglasno odločili, da na prizorišču prvih dveh dirk karavane motoGP letošnje sezone v Jerezu ne bo gledalcev. Prva bo na sporedu 19. julija, druga pa 26. julija.

Če je 34-letni Dovizioso prepričan o sodelovanju na uvodnih preizkušnjah sezone, pa v tem trenutku še nikakor ni siguren, kako bo po sezoni, ko se mu pogodba z rdečimi izteka. Veliko več o tem rad pove njegov uradni zastopnik Simone Battistella, ki je bil za Corriere Dello Sport povsem brez dlake na jeziku. "Kot sedaj kaže je njegova prihodnost pri Ducatiju zavita v tančico skrivnosti. Vse je možno, predvsem pa je vse odprto. Z obeh strani. Naše in s strani vodilnih mož Ducatija. Na prvih dirkah še ne bo nič jasnega, tam kje po Spielbergu pa bi lahko sedmi sili že lahko sporočili tudi kaj konkretnega," je dejal Simone Battistella, ki je prepričan, da njegov varovanec motociklističnemu športu lahko še veliko da.

Danilo Petrucci in Andrea Dovizioso. Prav lahko se zgodi, da nobeden od njiju v letu 2021 ne bo več član Ducatija ...
Danilo Petrucci in Andrea Dovizioso. Prav lahko se zgodi, da nobeden od njiju v letu 2021 ne bo več član Ducatija ... FOTO: motoGP

"Ima pred sabo še kar nekaj sezon dirkanja na najvišjem možnem nivoju, o tem sem prepričan. Težko pa je napovedati, kjer bo kariero nadaljeval. Tudi uradni konec športni poti po koncu sezone je vsekakor možen. Vse bo odvisno od ponudb, ki jih bo prejel, oziroma dogovoru z Ducatijem. Tu bo, seveda, glavno besedo igral tudi denar," je bil neposreden za Corriere Dello Sport Simone Battistella, ki pa je v isti sapi le pomiril armado Doviziosovih navijačev. "Andrea je v življenjski formi. Je izredno motiviran in lahko še nekaj sezon dirka na najvišjem nivoju. V tem trenutku nikakor ne razmišlja o koncu kariere. A nikoli ne veš." 

"Delovna nesreča" z motokrosom Dovizioso ne bo zaustavljala pri visokih ambicijah v sezoni. Najvišjih možnih. "Če odmislimo ta nesrečni pripetljaj na motokrosu, je Andrea v izjemni fizični kondiciji. Še nikoli takšni. Prepričan sem, da lahko meša štrene najboljšim vsako dirko. Trdim, da bo vsakič napadal stopničke. Najmanj to," je med navijače Ducatija in Doviziosa osebno širil optimizem Simone Battistella. Dovizioso je bil lani drugi v skupnem seštevku, zaostal je le za serijskim prvakom Marcom Marquezom. Italijan je lani slavil na dveh preizkušnjah, in sicer na VN Katarja in VN Avstrije. Njegov moštveni kolega v 2020 bo tako kot lani rojak Danilo Petrucci. Slednji se od rdečih po sezoni poslavlja in odhaja k ekipi KTM.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catgod
05. 07. 2020 11.50
-13
Zavihek o motoGPju....pa najdes not vse od atletike,fuzbala,kosarke...in pa zmagovalec..skvoš😂😂😂.....salabajzeki
avtokrosist1
05. 07. 2020 10.01
-14
nobedn na zgorni sliki naslednjo sezono nebo vozil Ducati
CarlossCars1
04. 07. 2020 16.36
-28
Dovizioso motiviran vsekakor je, vendar pa tale njegov zastopnik malo pretirava s superlativi, kar pa je seveda normalno. Tudi mamice nekaterih sinčkov tule menijo, da so njihovi pobalinčki najboljši sinovi na svetu, ko bi pa videle in prebrale njihove umazane zmazke, bi se pa jim verjetno kar odrekle, a ne jezd/einemai ? hehehe