MotoGP

Bagnaia varno vozil in osvojil svoj prvi naslov

Valencia, 06. 11. 2022 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.Š., M.D., Ž.K.
Komentarji
202

VN Valencie ni ponudila presenečenja in čudež, o katerem je sanjal zdaj ne več aktualni svetovni prvak Fabio Quartararo, se ni zgodil. Francesco Bagnaia je z osmim mestom ubranil prednost na vrhu skupnega seštevka in osvojil svoj prvi naslov prvaka v kraljevem razredu. Novega zmagovalca smo dobili tudi v razredu moto2, kjer je padec Japonca Aija Ogure naslov prvaka podaril Augustu Fernandezu. V razredu moto3 je zmago slavil prvak Izan Guevara.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Francesco Bagnaia postal svetovni prvak v MotoGP
    02:30
    Iz 24UR: Francesco Bagnaia postal svetovni prvak v MotoGP
  • Vrhunci zadnje dirke sezone (VN Valencie) v razredu motoGP
    06:45
    Vrhunci zadnje dirke sezone (VN Valencie) v razredu motoGP
  • Vrhunci dirke v razredu moto2
    04:00
    Vrhunci dirke v razredu moto2
  • Padec Ogure na dirki razreda moto2 za VN Valencie
    01:43
    Padec Ogure na dirki razreda moto2 za VN Valencie
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Valencie
    03:26
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Valencie
  • Iz 24UR: Ponesrečene kvalifikacije za Bagnaio
    02:41
    Iz 24UR: Ponesrečene kvalifikacije za Bagnaio
  • Vrhunci kvalifikacij v razredu motoGP
    04:47
    Vrhunci kvalifikacij v razredu motoGP
  • Nesreča Bezzecchija na tretjem treningu pred VN Valencie
    01:28
    Nesreča Bezzecchija na tretjem treningu pred VN Valencie

MotoGP: Odločilna dirka za naslov prvaka
Francesco Bagnaia in Fabio Quartararo sta ostala kandidata za osvojitev naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP. V boljšem položaju je Italijan, ki ima 23 točk prednosti pred Francozom, kar pomeni, da bo Bagnaia osvojil svoj prvi naslov prvaka v razredu motoGP, če nedeljske dirke za VN Valencie ne bo končal nižje kot na 14. mestu. 

 

V prvi vrsti so dirko začeli Jorge Martin, Marc Marquez in Jack Miller. V drugi vrsti so zadnjo dirko sezone začeli Francoz Fabio Quartararo ter Španca Alex Rins in Maverick Vinales, iz tretje pa Južnoafričan Brad Binder, Italijan Francesco Bagnaia in Francoz Johann Zarco

Na 20-minutnem ogrevanju pred dirko je bil najhitrejši Francoz pri Ducatiju Johann Zarco (1:30,885), drugi je bil Španec Marc Marquez, Avstralec Jack Miller je bil tretji, zmagovalec kvalifikacij Jorge Martin pa je bil šele 12. Francesco Bagnaia je končal kot deveti s časom 1:31,252, medtem ko je Fabio Quartararo zasedel 11. mesto s samo 0,018 sekunde zaostanka za Italijanom.

Dirka se je začela z neverjetnim tempom. Glavna akterja sta bila skupaj že v prvem krogu. Quartararo je bil za las v prednosti pred Bagnaio. Drugi krog je poskrbel za številne trke. Najprej sta rahlo trčila moštvena kolega Jack Miller in Bagnaia. Nato sta trčila tudi Italijan in Francoz, v tretji krog pa je v prednosti vstopil Bagnaia, ki je zavzel peto mesto, Quartararo mu je sledil na šestem. V petem krogu je Quartararo prehitel Bagnaio, a vse to je bila voda na Bagnaiev mlin.

V ozadju bitke za prvaka je potekala borba za tretje mesto v skupnem seštevku. Aleix Espargaro je v dirko vstopil s točko prednosti pred Eneo Bastianinijem, a izkušeni Španec je v šestem krogu zaključil dirko in lahko je le upal, da Bastianini dirke ne bo končal med dobitniki točk. V ospredju je Quartararo vozil izjemno hitro in prednost vodilne četverice vztrajno manjšal, Brad Biner pa je Bagnaii dihal za ovratnik. V osmem ovinku desetega kroga je bil Quartararo še bližje cilju, saj je takrat četrtouvrščeni Marc Marquez padel in zaključil svojo sezono.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jasno je bilo, da Bagnaia vozi "z rezervo", saj sta ga Brad Binder in Joan Mir zlahka prehitela in Italijan je 13 krogov pred koncem zasedal 7. mesto.  Quartararo je še vedno vozil odlično in kmalu je za vodilno trojico zaostajal pol sekunde, čeprav ga je prehitel Binder. 10 krogov pred koncem je še vedno vse potekalo po željah Bagnaie. Šest krogov pred koncem dirke je bilo jasno, da so pnevmatike Quartararoja v vse slabšem stanju, in njegov zaostanek za vodilno četverico je bil vse večji. Pet krogov pred koncem je dirko v pesku končal Jack Miller in Francoz je bil vsaj navidezno korak bližje zmagi, čeprav je bil zaostanek za takrat vodilnim Alexom Rinsom prevelik. Na koncu je Rins dirko zmagal, drugi je bil Brad Binder, tretji Martin, četrti pa Quartararo. Novi svetovni prvak Bagnaia je bil na koncu deveti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Končna lestvica sezone motoGP 2022
Končna lestvica sezone motoGP 2022 FOTO: Sofascore.com

Moto2: Boj za naslov dobil Fernandez
V razredu moto2 je Alonso Lopez osvojil prvi 'pole' v svoji karieri, v tem razredu pa bo tudi še zanimivo v boju za naslov. Tudi v tem razredu gre za dvoboj dveh dirkačev, Španec Augusto Fernandez vodi v skupni razvrstitvi SP, drugi je Japonec Ai Ogura. Fernandez je zbral 251,5 točke in ima 9,5 točke prednosti pred tekmecem (242 točk).

Na ogrevanju pred dirko so prva tri mesta pripadla španskim dirkačem, najboljši čas je postavil Pedro Acosta (01:35,1330), drugi je bil Alonso Lopez, tretji pa Aron Canet. Fernandez je zasedel deveto, Ogura pa 12. mesto.

Ogura je bil po prvem krogu v boljšem položaju, saj je začetni krog zaključil na drugem mestu. Fernandez je v tem trenutku vozil na petem mestu, kar je pomenilo, da je Japonec na lestvici 'v živo' za Špancem zaostajal za zgolj polovico točke. Ogura je lovil Tonyja Arbolina, ki je vodil tudi po štirih prevoženih krogih. V ozadju sta se Alonso Lopez in Pedro Acosta borila za manj zveneč naziv novinca leta, a upanje Lopeza, ki je v dirko vstopil s prednostjo 3,5 točke, je umrlo z njegovim padcem 21 krogov pred koncem dirke.

Končna lestvica prvenstva razreda moto2
Končna lestvica prvenstva razreda moto2 FOTO: Sofascore.com

20 krogov pred koncem se je Ogura prvič vodilnemu Arbolinu približal dovolj blizu, da ga je lahko napadel, a neuspešno. Med tem je Cameron Beaubier padel, ko je zasedal tretje mesto, kar je pomenilo, da je bil Fernandez znova v boljšem položaju. Sledila je bitka med Acosto in Oguro, ki je bila za Japončevo upanje pogubna, saj je padel in prvenstvo je bilo odločeno. Fernandez pa je svojemu moštvenemu kolegu Acosti dolžan (najmanj) bogato večerjo. Acosta je odlično dirko nadaljeval na prvem mestu, sledil mu je Fernandez. Dirkača moštva Red Bull KTM Ajo, ki je slavilo osvojitev naslova svetovnega prvaka v razredu moto2 in naziv novinca leta, sta dirko tudi zaključila na vodilnih mestih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto3: Na ogrevanju prvi Öncü
V razredu moto3 je bil v kvalifikacijah najhitrejši že okronani svetovni prvak Izan Guevara. Fernandez bo nedeljsko dirko začel z drugega mesta, Ogura pa s petega. Na ogrevanju pred dirko je bil najhitrejši Turek Deniz Öncü (1:39,553), drugi je bil Brazilec Diogo Moreira, tretji Guevara.

Dirkače je čakalo 23 krogov dirke, v vodstvu sta bila od začetka Guevara in Öncü in tako je bilo tudi na sredini dirke, Španec in Turek sta se malce oddaljila od zasledovalcev, v drugi skupini sta bila Sergio Garcia in Ivan Ortola v boju za tretje mesto, nato pa je po nekaj sekundah zaostanka sledila tretja, večja skupina dirkačev. 

Ortola je v nadaljevanju zaostal, tako da je bila v ospredju trojica, odločitev o zmagi pa je padla v zaključku dirke v boju med Guevaro in Öncüjem. Turški dirkač je v zadnjem krogu prevzel vodstvo, toda kot kaže, je bil prehiter, saj je Španec pokazal, kdo je glavni, in se je v zaključku znova prebil v vodstvo in prvi prevozil ciljno črto ter potrdil naslov svetovnega prvaka. Öncü je malce zaostal (+0,062), tretje mesto je ob koncu sezone zasedel Garcia (+0,062).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

15.30

Hvala za vašo pozornost v tej izjemno razburljivi sezoni, berite nas še naprej, za aktualne novice iz sveta motoGP-ja!

15.20

Končni vrstni red skupnega seštevka pa je:

Francesco Bagnaia - 265 točk, Fabio Quartararo - 248 točk, Enea Bastianini - 219 točk, Aleix Espargaro - 212 točk, Jack Miller - 189 točk

15.20

Takole zgleda končni vrsti red letošnje VN Valencije:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
15.05

"Svetovni prvak? Sliši se dobro. Odličen dan, zelo zelo sem vesel. Moja misija je bila sicer uvrstiti se med top pet, a sem imel kar nekaj težav s sprednjim delom motocikla zato se to ni uresničilo. A najpomembnejši je naslov prvaka, res sem zelo vesel,"

je uvodne misli po zmagi strnil novopečeni svetovni prvak Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.55

"Izjemno, končati sezono z zmago je izjemno. Ponosen sem na mojo ekipo in vesel, da se je končalo, tako kot se je. V mojem času pri Suzukiju sem se veliko naučil in rad bi se zahvalal vsem, ki so sodelovali pri tem projektu. Sedaj me čaka nekaj počitka nato pa že novi izzivi."

je po zmagi povedal Alex Rins.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (202)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

464646
06. 11. 2022 20.02
+8
me zanima kaj bi bilo, če ne bi bilo Murka 93 na dirki v Aragonu... Bravo Peko, bravo Fabio!!!
Night fly
06. 11. 2022 19.40
+10
Rossi je po 2015 ze enkrat prvi storil korak sprave in malemu MM ponudil roko . Vse v redu ,dokler ga ta isti ni skipal se parkrat ..................dovolj je dovolj ,mar ne ....Markec mali ,oz. Marko skace !!!
herr catz
06. 11. 2022 19.46
-9
Jezdimir
06. 11. 2022 19.54
+8
Muci ti že celo življenje iščeš pomoč pa še vedno nobenega učinka, ampak upanje umira zadnje...hehehe
herr catz
06. 11. 2022 19.57
-8
Jezdimir
06. 11. 2022 21.58
+5
Night fly
06. 11. 2022 19.39
+9
Razni schatzi ,katzi ,profesorji in tistemu ,ki mu ni vseeno --mora biti zelo tezko danes , ker ze Tri - 3 sezone njihov vrli ´scamp´ dobiva placo za zauganje zraka z repom motorja - ko vozi , pa se takrat uporablja zavetrje ,torej zaug nekoga spredaj .....malo ,cisto majceno hudobno je to napisano , ampak zasluzil si je to miceno zlobico mojo , in to ze leta 2015 , od takrat gre njegova krivulja pocasi dol ..............kar pa se tice Horheja -Jorga Lovrencovega , niti zraven ne pride vec , nazadnje se je pojavil lani po koncu sezone na Ranch-u Valentina Rossija , ki ga je povabil ,da so vsi skupaj odvozili par dirk za konec tedna in se imeli fletno . .....s tem je tudi Jorg zakopal bojno sekiro z Rossijem in spil buteljko vinca . No ,vsaj to .
herr catz
06. 11. 2022 19.47
-7
burekkafana78
06. 11. 2022 19.37
+1
Suzuki pa še vedno brez sponzorjev in tako to je...
Night fly
06. 11. 2022 19.29
+9
Tenma 06.11.2022, 19:22:25 Pomoje pa ne, je pokazal kako se lahko vrne po poškodbi nazaj. Poglej Morbidellija, kje je po poškodbi. Markezu so roko odstranili in nazaj pršili, ko pa Morbidelli je dobil komi en majhen obliž :) ############### clovek bozji ,,,, o cem za vraga pisete ! Ne vem katere cajtnge berete in v katerem jeziku , mogoce pa pisete samo zato,da ....................! Vam pase ,da se vam ljudje smejejo ? Malce mazohisma?
herr catz
06. 11. 2022 19.29
-11
Prevec bordojca spet? jeznega kaktusarja zanima.
Jezdimir
06. 11. 2022 19.56
+8
Muci še kar jokaš...neprecenljivo...hehehe
herr catz
06. 11. 2022 19.22
-11
Night fly
06. 11. 2022 19.07
+11
Lani sem pisal o dveh B-jih ,letos sem dodal se Bezzecchija , torej so Trije B -ji . Upam,da bo drugo leto naslov in lovorjev venec pobral Bastianini . Mogoce tudi Martin .
Tenma
06. 11. 2022 19.13
-12
Night fly
06. 11. 2022 19.03
+11
Ze leta 2015 sem veliko napisal o MM , njegovih managerjih ,ocetu , kiniso nikoli videli zgornje meje sprejemljivega tudi za samega MM ,ampak so ga potiskali v edno bolj na mejo moznega ,brez enega samega % rezerve . No ,potem se je obenem zgodila se sezona 2015 , ki je danes poslana v anale kot poskus enega dirkaca ,da preskoci vse naravne zakone in stopi na najvisjo mozno stopnico tega sporta . Vsi smo vedeli ,da ne gre ....Vsi tisti , ki smo imeli ,in ki imamo motorje vemo ,predvsem na vsakem ovinku ,na mokrem pa sploh ,da je taka pot navzgor nemogoca ,ker se konca cisto navzdol ---2 metra spodaj. No , izriniti Rossija mu ni uspelo , je pa sam sebe skoraj ugonobil ...........kaj pa njegov oce pravi , je jezen ,ker sinceku ni uspelo ? Medtem pa Rossi cisto mirno zaposluje spanke strokovnjake v svojih mostvih .........zanimivo a ne !!!
Tenma
06. 11. 2022 19.15
-12
Res je, popolnoma se strinjam da smo vsi videli kako VR46 brca boljše od sebe. Zato je tudi dobil kazen a ne.
Night fly
06. 11. 2022 18.59
+10
Se acabó la era Marc Marquez.........ali po nase ,obdobja Marca Marqueza je konec . Tako spanski navijaci . Res da je vse mogoce na tem svetu , najbrz tudi to ,da se odloci za totalno voznjo kot jo je uprizarjal zadnja leta ,ob pogoju ,da mu Hondica zrihta sajtrgo kot jo potrebuje , vendar pa mislim ,da bo prevladal razum . Nekaj bi pa rad od njega .Da ne bi nikdar zal besede rekel cez Hondo , ker so mu Japonci vsa leta stali ob strani ,spodaj in zgoraj , ter ga obskrbovali z najboljsim od najboljsega -konstantno ......... nekaj o tem vedo Doohan ,Rossi ,Dani , Stoner , Hayden , ki so te moto -cikle tudi vozili in pobirali naslove . Cez Hondo ni kaj reci , je Velikan kot firma ,in taka bo tudi v naprej . Poleg tega imeti kot sponzorja se Redbull ,Repsol ,,,,pomeni samo - bazen denarja ,ki nikoli ne presahne , tako kot tudi zmoznosti same tovarne ,da ponudi najboljsi mozen motocikel za dirkanje .
Tenma
06. 11. 2022 19.22
-9
Pomoje pa ne, je pokazal kako se lahko vrne po poškodbi nazaj. Poglej Morbidellija, kje je po poškodbi. Markezu so roko odstranili in nazaj pršili, ko pa Morbidelli je dobil komi en majhen obliž :) Upam da Markez še dolgo tekmuje, ker naredi tekmo zanimivo, edini, ki se vedno na limitu vozi, edini, ki ne izgubi volje in edini, ki da 100% vse od sebe. To je so stvari, ki jih ima Večkratni šampijon. In najbolj pomembno, on nima pomožnih kolescev na zadnji nihajki kot ostali :)) Ne me preveč križat, ker imam prav ;)
herr catz
06. 11. 2022 19.24
-10
Morbideli se dirka?? Lazniv flajer je razlagal kako vidi v njem svetovnega prvaka🤷
Kaktus-x
06. 11. 2022 18.34
+18
Bravo Pecco in Ducati, jaz sem po dirki z mojim naredil častni krog, iz spoštovanja do znamke seveda.
Night fly
06. 11. 2022 19.04
+11
...............srecno voznjo in se en tak krog . ;)
herr catz
06. 11. 2022 19.13
-10
Hahaha....naivni laznivi flajer ploska ubogi duši brez lajfa kaktusarju.... Ne ves s kterim je huje
Kaktus-x
06. 11. 2022 21.52
+4
Muci zopet cviliš, kaj te je Korl zapustil?
Tenma
06. 11. 2022 18.18
-13
Torej, 2037 leta bo lahko ponovno Ducati prvak, če nadaljuje tak trend :)
Night fly
06. 11. 2022 19.05
+10
Najbrz ste zgresil portal ...........tu se pise o motociklizmu , ce se le da -smiselno .
herr catz
06. 11. 2022 19.13
-11
Tenma
06. 11. 2022 19.24
-8
Mislim da ne, samo logično razmišljem, 1+1=2 :)
FCL
06. 11. 2022 17.59
+14
BRAVO, popolnoma zasluženo, bi je najboljši letos!
NWO 2014
06. 11. 2022 18.00
-11
Prvič v zgodovini da je svetovni prvak nekdo ki je 3x zapored padel :)
Jezdimir
06. 11. 2022 18.14
+17
NWO 2014
06. 11. 2022 17.58
-10
Jezdimir " Ko rossija ne bo več , bojo prazne tribune" ...SOLD OUT VALENCIA....E moj harmonikaš :))
Jezdimir
06. 11. 2022 18.13
+16
A pozdravčki iz peska tolk bolijo, sam vprašam...hehehe
StAnalitik
06. 11. 2022 18.29
+12
In na stavbi na štartno-ciljni ravnini portret ROSSIja.ZAKON
NWO 2014
06. 11. 2022 17.24
-13
SOLD OUT... brez Rossija ? hahahahahah
Jezdimir
06. 11. 2022 17.36
+13
NWO 2014
06. 11. 2022 17.40
-10
Glih ti si vedno nabijal da ko gre rossi ča ne bo več gledanosti ...Zdej ti je jasno kolk si ti pameten ? :))))
Jezdimir
06. 11. 2022 17.42
+10
Meni verjemi da dovolj in preveč za podrepnike...hehehe
NWO 2014
06. 11. 2022 17.44
-12
Odgovori na temo no glawca ;) ...valda nisi pozabil...Nabijal in nabijal si kako je fertik ko rozike več ne bo... SOLD OUT model :))
Jezdimir
06. 11. 2022 17.49
+10
NWO 2014
06. 11. 2022 17.51
-12
LOL :))) Smo pritisnili na tvoj gumb "nabijanja" ...SOLD OUT brez Rozike MODEL :))))
NWO 2014
06. 11. 2022 17.52
-13
A še kako tvojo teorijo razkrijemo Janezek ? ;)
Jezdimir
06. 11. 2022 17.54
+11
Ti samo svoje tegobe razkrivaš...jokaj dalje...hehehe
9474
06. 11. 2022 17.56
-11
Nwo, bilokero jezdicevo teorijo prvleces na dan, pade takoj 🤣🤣
NWO 2014
06. 11. 2022 17.57
-11
Ne ne ...jaz razkrivam tvojo mentalno ne stabilnost ..nič druzga :))))
NWO 2014
06. 11. 2022 17.59
-12
Sej tip mače take ven da po mojem ne more imet več kot 14 let ...ampak že ene 5 let ima 14 let :)))))))))))))
Jezdimir
06. 11. 2022 18.00
+10
Med tem ko večina uživamo v predstavah na stezi in tudi tistih izven stez, podrepniki cvilite zaradi lastnih tegob...hudo neprecenljivo...hehehe
NWO 2014
06. 11. 2022 18.01
-9
ah kje pa...Uživamo ko obelodanimo tvoje dnevne tegobe...pol se pa maw smejemo a ne ; )
NWO 2014
06. 11. 2022 18.02
-12
Jezdi...Kaj bo ko bo rossi nehal ? :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Jezdimir
06. 11. 2022 18.08
+12
Kaj bo ko prideš k pameti? Seveda ob svetem nikoli...hehehe
Tenma
06. 11. 2022 18.24
-11
Na tribunah tt ni več opaziti njegovih podpornikov.
StAnalitik
06. 11. 2022 18.30
+10
NWO2014 seveda,ker je zmagovalec ITALIJAN.Učenec VR46 akademije
Kaktus-x
06. 11. 2022 18.36
+11
Mene osebno je bolj zanimalo kaj se v pesku dogaja.
herr catz
06. 11. 2022 19.16
-5
jeznega so(ste) stisnal v kot......in je poklical na pomoc kaktusarja...svojega drugega jaz...kera uboga dusa si.
herr catz
06. 11. 2022 19.29
-6
jeznemu je treba prevedit kaj pomeni SOLD OUT..... je bolj 🐌
Kaktus-x
06. 11. 2022 19.49
+5
Hahaha, Muci ti še kar živiš v zablodi; daj nea cvili!
herr catz
06. 11. 2022 20.06
-3
hja....jezni kaktusar.....tvoj besedni zaklad je prav neverjeten.....cele tri stavke ponavljas nonstop. Srouš.
Kaktus-x
06. 11. 2022 21.55
+2
Hahaha, pa ravno ti ki ne zmoreš en čitljiv komentar skup spravit, menda ja nisi ponosen na svoje zmazke???
VR-TRIBE
06. 11. 2022 17.11
+19
Gaber and MM,big love
Tenma
06. 11. 2022 18.24
-7
StAnalitik
06. 11. 2022 18.31
+8
mptour
06. 11. 2022 16.49
+22
Lepo, da se je Markec preventivno umaknil z dirke v pesek, da nebi vplival na odločitev o naslovu.
NWO 2014
06. 11. 2022 17.22
-12
Jezdimir
06. 11. 2022 18.01
+11
NWO 2014
06. 11. 2022 18.03
-14
Jezdimir
06. 11. 2022 18.15
+14
FlatyEric
06. 11. 2022 16.41
+21
Pomembno je, da Marko telebne v pesek. Čim večkrat.
NWO 2014
06. 11. 2022 17.23
-13
Jezdimir
06. 11. 2022 17.55
+13
A tolk boli, da se v vsakega spotikaš, ubošček...hehehe
NWO 2014
06. 11. 2022 18.04
-14
samo v fanatike z harmoniko v desni in flaškon v levi :D
Jezdimir
06. 11. 2022 18.15
+13
mptour
06. 11. 2022 16.36
+27
Vsak je dobil svoje, Rins zmago, Pecco naslov, Markec pesek...
Jezdimir
06. 11. 2022 16.43
+19
NWO 2014
06. 11. 2022 17.23
-13
Tenma
06. 11. 2022 18.25
-9
bandit1
06. 11. 2022 16.31
+12
Bravo duče. Če bi bila manjša razlika v točkah bi šel Bag na polno. Sicer pa ti mladci so nori bomo videli naslednje leto. Pa še nekaj nikjer ni nihče omenil koliko stane prenos take dirke in zakaj so potrebne reklame ki jih vsi kritiziramo. Brez njih ne bi bilo prenosa nikjer ne le na popu, poglejte Euro sport reklame sredi dirke ne glede kakšne kolesarji, noto, avo....
Gorenjec1412
06. 11. 2022 17.28
Saj ni nobenih reklam: na Voyo. Vredno vsakega centa!
marija973
06. 11. 2022 16.21
+13
Bravo in čestitke...