MotoGP

Bastianiniju VN Amerik, Italijan slavil že drugič v sezoni

Austin, 10. 04. 2022 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
M.J., Ž.K.
Komentarji
194

Italijan Enea Bastianini je zmagovalec razreda motoGP na VN Amerik v Austinu. Drugo mesto je osvojil Španec Alex Rins, tretje pa Avstralec Jack Miller, ki je bil dolgo v vodstvu. Tony Arbolino je slavil na dirki razreda moto2. Za 21-letnega Italijana je to sploh prva zmaga v drugem najmočnejšem motociklističnem razredu. Preizkušnjo so zaznamovali številni padci, saj je dirko končala zgolj polovica tekmovalcev. V najšibkejšem razredu je zmago slavil Španec Jaume Masia. Peta dirka za VN Portugalske bo na sporedu 24. aprila na dirkališču v Portimau.

Več videovsebin
  • Vrhunci VN Amerik razreda moto3
    03:18
    Vrhunci VN Amerik razreda moto3
  • Vrhunci dirke razreda motoGP v Austinu
    03:18
    Vrhunci dirke razreda motoGP v Austinu
  • Vrhunci dirke moto2 na VN Amerik
    03:37
    Vrhunci dirke moto2 na VN Amerik
  • Hud padec Alberta Surra na tretjem prostem treningu v razredu moto3
    01:27
    Hud padec Alberta Surra na tretjem prostem treningu v razredu moto3
  • Iz 24UR: Pogovor s Fabiom Quartararojem
    01:59
    Iz 24UR: Pogovor s Fabiom Quartararojem

Spomnimo, Španec Jorge Martin (Ducati) je bil najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP. Drugo mesto je v soboto pripadlo Avstralcu Jacku Millerju (Ducati), tretje pa je za popolno prevlado Ducatija zasedel še Italijan Francesco Bagnaia. To je bil drugi "pole position" za Martina v tej sezoni, skupno pa šesti v kraljevskem razredu motociklizma. Na dirki bo lovil drugo zmago v motoGP. Tudi na četrtem in petem mestu sta končala Ducatijeva dirkača, Francoz Johann Zarco in Italijan Enea Bastianini. Svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je bil šesti, povratnik po grdem padcu v Indoneziji in težavah z vidom, Španec Marc Marquez, pa je bil po prekinjenem hitrem krogu deveti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zahtevni prvi ovinek je minil brez težav, vsi dirkači so uspešno opravili z uvodnim krogom, na čelu pa Avstralec Jack Miller, pred Jorgejem Martinom in Francescom Bagnaio. Zelo slabo je startal Marc Marquez, ki je padel celo na 22. mesto, precej bolje pa Fabio Quartararo in Bastianini. 

Uvod v dirko je zaznamoval izjemno slab start Marca Marqueza. Šestkratni svetovni prvak v elitnem motociklističnem razredu v letih 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 in 2019 je z devetega položaja iz kvalifikacij zdrsnil na samo začelje, nato pa postopoma začel lov na svoje tekmece in dirko končal na šestem mestu.

V ozadju so Marquez družbo delali Andrea Dovizioso, Franco Morbidelli, Miguel Oliveira in tudi brat Alex. Omenjene bi pričakovali na precej bolj vidnih mestih. Sedemnajst krogov pred koncem se je izostrila udarna trojica Miller - Bastianini - Martin, ki si je nabrala nekaj metrov prednosti pred konkurenco.  V ozadju je pridno napredoval nekdanji serijski motociklistični prvak Marc Marquez, ki je nanizal nekaj tekmovalcev pred sabo in se deset krogov pred koncem približal udarni enajsterici.  Hitre kroge sta nizala tudi Zarco in Alex Rins in se vsaj malce približala vodilni trojici, Marquez pa je v ozadju še naprej napadal in deset krogov pred koncem tudi vstopil med najboljših deset, v igri pa je bil celo za kaj več. V boju za vrhunski rezultat je Španec celo postavil rekord steze in še naprej upal, da se bo približal zmagovalnemu odru. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za podvig je imel še šest krogov časa. Hitre kroge in tudi odlične čase je nizal tudi Italijan Bastianini in manjšal razliko do vodilnega Millerja. Štiri kroge pred koncem je Italijan prehitel Avstralca in se odpeljal naprej ... V ozadju je še naprej napadal Marc Marquez in glede na njegovo vožnjo je bilo vse bolj na dlani, da bi ob boljšem startu brez dvoma močno konkuriral za zmago na VN Amerik. Na koncu je bil najmočmnejši Bastianini, ki je z odličnim ritmom v drugem delu dirke strl tekmece. Za 24-letnega Italijana je to druga letošnja zmaga po uvodni v Katarju, po njej je prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi. Na današnji dirki v prestolnici Teksasa je drugo mesto zasedel Španec Alex Rins (Suzuki), tretje pa Avstralec Jack Miller (Ducati Lenovo). 

"Zadovoljstvo je polovično. Težko je, saj sem dolgo vodil, a bilo je jasno, da smo v drugem delu tekme imeli določene težave. Stopničke so tu, naslednjič pa si želim zmage," je po dirki povedal tretjeuvrščeni Miller. "Odličen rezultat. Fantastično se počutim po tej dirki, ki je bila dokaz, da smo odlično delali v preteklosti. Veseli me, da sem imel s tekmeci čisto borbo, predvsem z Millerjem," je dejal Rins. "Odličen dan je za mano. V prvem delu je bil Miller premočan. V nadaljevanju sem začel pritiskati in uspelo mi je. Takoj, ko sem prišel v ospredje, sem dobil dodatni zagon in ves čas sem verjel v zmago. V ZDA se odlično se počutim. Hvala navijačem," je bil prešerne volje zmagovalec dirke v Austinu, ki ima v skupni razvrstitvi šest točk prednosti pred Rinsom, medtem ko tretjeuvrščeni Brad Binder (KTM) iz Južne Afrike za njim zaostaja že 23 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arbolinu prvenec v moto2
Kvalifikacijsko vožnjo v srednjem razredu moto2 je dobil ameriški dirkač Cameron Beaubier (American Racing), ki je zelo vešče izkoristil padec Arona Caneta (Flexbox HP40), ki pa je kljub temu končal na tretjem mestu in s tem privozil pravico nastopa iz prve startne vrste. Omenjenemu dvojcu je v prvi startni vrsti družbo delal trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Italijan Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team). Slednji je za Američanom zaostal za dobre tri desetinke sekunde, medtem ko je bil zgoraj omenjeni Španec na tretjem mestu še za dodatni dve desetinki sekunde počasnejši. Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team), ki po uvodnih treh dirkah v skupnem seštevku zaseda trenutno šesto mesto (29 točk), je dirko vstopil s četrtega mesta oziroma iz druge startne vrste. Poleg Italijana sta iz druge startne vrste krenila tudi petouvrščeni Albert Arenas (Inde GASGAS Aspar Team) in mesto slabši Jake Dixon (Shimoko GASGAS Aspar Team). Nadarjeni španski dirkač Fermin Aldeguer (MB Conveyors Speed Up) je kvalifikacije zaključil na osmem mestu in vnovič potrdil svoj razkošen talent, predenj pa se je vrinil Jorge Navarro (Flexbox HP40), ki je za Beaubierjem zaostal za dobrih sedem desetink sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirko je s prvega mesta začel Beaubier, ki je tako postal tretji Američan s polom v zgodovini sploh. Za 29-letnega Američana je dirka v Austinu domača, tako da njegovo prvo mesto v kvalifikacijah niti ni bilo senzacionalno. Beaubier je po prvem ovinku, ki je v Austinu zelo zapleten, še držal prvo mesto, tako pa so ga tekmeci začeli prehitevati in po uvodnem krogu je bil že četrti. Vietti je kmalu prevzel vodstvo in potrdil odlično formo na začetku sezone ter prvo mesto v skupnem seštevku. Že v drugem krogu je prišlo do trka in predčasnega konca dirke za peterico dirkačev, a na srečo brez posledic. Kot se je izkazalo, je bil za množični odstop glavni krivec Tajec Somkiat Chantra

Vodstvo v skupni razvrstitvi je kljub padcu v Austinu zadržal Italijan Celestino Vietti.

Petnajst krogov pred koncem so najboljšo trojico na dirki sestavljali Vietti, Tony Arbolino in Aron Canet. Slednji je uspel Italijana Viettija tudi prehiteti in prevzeti prvo mesto na dirki. 14 krogov pred koncem se je od dirke "poslovil" še Vietti, kar je pomenilo, da je že po petih krogih tekmo predčasno končalo kar devet dirkačev, med njimi celo štirje, ki so bili med kandidati za zmago v Austinu. Hladno ozračje in temu primerna steza je terjala nov davek. Deset krogov pred koncem se je poslovil še vodilni Španec Canet in prvo mesto je prevzel Tony Arbolino. 

Tony Arbolino
Tony Arbolino FOTO: AP

Na polovici dirke je bilo v karavani le še pol dirkačev, druga polovica je preizkušnjo že predčasno končala. Odlično se je peljal Japonec Ai Ogura, ki je šest krogov pred koncem prehitel Dixona in prevzel drugo mesto, prvo pa je vse bolj trdno in z vse večjo prednostjo držal Italijan Arbolino, ki se je na koncu razveselil sploh prve zmage v razredu moto2. Drugo mesto je osvojil Japonec Ogura, tretje pa Otočan Dixon. "Presrečen sem, za mano je pametna dirka. Lahko bi napadal tudi drugo mesto, a želel sem priti do stopničk. Sploh, ker sem imel obilo težav. Sem pa vsem dokazal, da sem lahko zelo hiter," je povedal tretjeuvrščeni Dixon. "Zahteven vikend je za mano, a spet sem dokazal, da sem veliko boljši na tekmah, kot na treningih. Odnesli smo novih 20 točk," je dejal Ogura. "Veliko sem delal v zadnjem času in sedaj žanjem sadove odrekanja. Ne želim se zaustaviti, jadral bom na tem uspehu. Hvala ekipi, hvala vsem," je bil presrečen zmagovalec dirke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirko polno prehitevanj dobil Masia

Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Sergio Garcia, je v kvalifikacijah razreda moto3 povsem odpovedal in s tem še dodatno "motiviral" najbližjega zasledovalca Dennisa Foggio, ki bi z novim vrhunskim rezultatom v Austinu Španca bržkone prehitel na skupni lestvici. Do najboljšega položaja je v soboto prišel Andrea Migno, ki je rojaka Foggio prehitel za dobrih šest stotink sekunde. Na tretje mesto se je prebil Španec Xavier Artigas, ki je za Mignom zaostal za dve desetinki sekunde in pol. Turški predstavnik Deniz Oncu, Jaume Masia in nekoliko presenetljivo Brazilec Diogo Moreira so dirko krenili iz druge startne vrste, Daniel Holgado, Kaito Toba in Ayumu Sasaki pa iz tretje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Turek Oncu je najbolje začel VN Amerik, a so bili dirkači najšibkejšega razreda pričakovano skupaj in že v prvem krogu je sledilo nekaj prehitevanj prav na pr5vih mestih, seveda pa brez kakšne otipljive prednosti vodilnih. Dirkači so se še naprej pridno prehitevali, trinajst krogov pred koncem se je na prvo mesto zavihtel Španec Xavier Artigas, drugo je držal Brazilec Diogo Moreira tretje pa Oncu. Artigas je v nadaljevanju nanizal nekaj hitrih krogov, imel je celo najboljši ritem v karavani in trdno držal prvo mesto. Vse bolj se je bližal Japonec Ajumu Sasaki, ki je močno okrepil ritem in zabeležil celo najboljši čas kroga. 

Jaume Masia
Jaume Masia FOTO: AP

Prvič na dirki se je v vodstvu zavihtel Masia, a seveda brez odločitve deset krogov pred koncem. Osem krogov pred koncem se je razplamtel boj med Sasakijem, Oncujem in Masio, a še brez odločitve, kakopak. Tri kroge pred koncem je novi vodilni na dirki postal Italijan Andrea Migno, ki je takoj moral odbijati napade Sasakija in Masie, a se je obdržal na prvem mestu vse do zadnjega kroga, ko se je pričakovano vse skupaj odločalo. V finišu je bil najhitrejši Jaume Masia, drugo mesto je "vzel" Italijan Dennis Foggia, tretje pa njegov rojak Andrea Migno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

21.10

Hvala za vašo pozornost!

Bodite zopet z nami čez 14 dni, ko bomo spremljali VN Portugalske.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
21.05

In še izjava velikega zmagovalca Bastianinija, ki je tudi prevzel odstvo v skupnem seštevku:

"Fantastičen dan, dirka je bila zelo težka, še posebej v prvem delu. Miller je imel odličen tempo in v drugi polovici dirke, ko me je napadal Rins sem si rekel, da moram pritisniti. Neverjetno je zmagati tukaj v Ameriki, gre za odlično progo, ki jo pripravljajo odlični ljudje. Sedaj pa je čas, da si privoščim hamburger!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
21.02

Rins po drugih zaporednih stopničkah:

"Počutim se odlično, rezultat bi rad posvetil vsem ljudem v Ukrajini, ki tam trpijo in ljudem ki trpijo s covidom. Na koncu sva se z Jackom 'čisto' borila. Oddelal sem res dobro dirko, v prvem sektorju sem bil super hiter, vesel sem za rezultat."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
20.50

Miller je v tej sezoni prvič stopil na stopničke in dejal:

"Zadovoljen sem tako: pol-pol, odpeljal sem dobro dirko, ne morem se kriviti, ker sem oddirkal brez napak. Ko je Enea prišel mimo mene sem izgubil ravno toliko časa, da me je prehitel še Rins, nato pa nisem imel dovolj časa, da bi ga prehitel nazaj. Velika zahvala ameriškim navijačem, odlično je bilo biti spet tukaj!"

20.45

Četrti je Mir, peti Bagnaia, šesti pa Marquez

Quartararo se mora zadovoljiti s sedmim mestom, Martin, ki je štartal s prvega štartnega položaja pa z osmim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (194)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

march76
11. 04. 2022 17.38
+1
Dobro bi bilo da bi se avtorja clanka odlocila a je Bastanini star 21 ali 14 let.
march76
11. 04. 2022 17.39
+1
slapi123
11. 04. 2022 11.43
-17
Vsi bli kriticni proti MM93 v prejsnih clankih ko pa pokaze da lahko napreduje 14 mest pa ste usi tiho ker lahko trenutno samo on to doseze z svojimi razbitinami v preteklosti..
enkve
11. 04. 2022 12.47
+23
Dejstvo je, da ni napredoval za 14 mest temveč iz 9-tega na 6-to in to je dejstvo, vse vmes kar se je dogajalo od štarta do konca dirke je za pozabo oz bolj jalova tolažba kako dober je.
madridista07
11. 04. 2022 13.11
-22
Kaktus tebe bi pa res rad videl v živo. Kaj si dosegel v življenju? Ker je zelo očitno, da vzgojen nisi bil ne vem kaj. Sicer pa prek neta smo lahko vsi glasni. 🤣🤣
madridista07
11. 04. 2022 13.39
-21
Ti se kar tolaži, pa sam sebe hvali. Veš kaj pravijo. Lastna hvala.... Kak že gre dalje?
slapi123
11. 04. 2022 15.10
-19
Iz 9 na 6? slab start je priso na 22 mesto pote pa nazaj na 6 tk da lepo prosim vas lupceki nebojo v zivlenji tega naredili
slapi123
11. 04. 2022 15.11
-19
16 je vem malo sm vas htel potolazit da nebi predober izpadel
bossanoga
11. 04. 2022 16.46
+19
Pokaže uspešno tudi, kako se iz devetega pade na dvaindvajseto mesto.
Nanuk
11. 04. 2022 11.29
-20
nisem navijač Marqueza, ampak treba je priznati, da se pubec dobro pelje ! če bo malo manj po tleh, potem bo še nevaren konkurent
. jezdimir
11. 04. 2022 10.09
+25
Med tem ko podrepniki v svojem slogu smetijo portal Markec pripravlja izjavo za javnost...ja kaj čmo, zopet je bila dirka prehitra, če tudi sedim na najhitrejši, najboljši Hondi...zeeeeeh...hehehe
cbrman
11. 04. 2022 20.13
-21
Ja no sej bo Markec zej tebe pitat prišo ,kak se metor pela pa štarta.Ko ga bo takše strokovjak navuco kak se ti te bo Markec tudi znal .štartnte pa pelate... Čudno je to ,da še niše ne čuja za tebe slovenskega strokovjaka tipkovnice pa lapaja...Če pa se že keda na metore seda te pa Nea takih bedastoč šreible...
avtokrosist1
11. 04. 2022 09.59
-21
nisem navijač Margueza,sam nekateri rumenkuti ste res pod kritiko,verjetno ste si ga met... na roke ob sliki rumenkota,dirke pa niste gledali
4krat
11. 04. 2022 08.34
+27
Kadar je bil Rossi sesti, ste se drli, naj gre v penzijo, zdaj pa se derete kot, da je mm zmagal???
iga_biba
11. 04. 2022 09.00
-24
4krat
11. 04. 2022 09.42
+22
masina, mm je bil sesti! kaj tebi ni jasno?
. jezdimir
11. 04. 2022 11.01
+22
Korl ne laži, Markec je pridobil 3 mesta, štartal je iz 9 mesta, kaj ti še ni jasno...hehehe
dartford
11. 04. 2022 08.10
+17
Dobra dirka je bila ! Vsaka dirka, ko ne zmaga Marquez, je dobra dirka !
SlukiSuzuki
10. 04. 2022 21.59
-14
Marquez klasa zase spet. Svaka čast. Rins in Mir pa tudi dominantna, če gledamo na slabe kvalifikacije kot po navadi :( .. Dobra dirka nasploh...
gogi_
10. 04. 2022 21.59
+20
Iz 9 na 6. In konec
cbrman
10. 04. 2022 21.58
-20
Markec je spet pokazal znanje v dirkanju, ko je tekmece , ki vozijo po progi prehiteval kot za stavo. Škoda za ponesrečen start, danes bi Markec brez te napake z lahkoto zmagal......Pa drugič , definitivno je Mark s Hondo spet tisti stari Markec, s katerim bo do konca sezone še potrebno računat vsem dirkačem ,ki bodo hoteli postati prvaki....Ja no razni kaktusarji in golobi v Sloveniji znajo bolje......... (govorit) , delo jim pa ne gre najboljše od rok.....
Zantaja
10. 04. 2022 21.57
-14
Mm93 je legenda!
mackon08
11. 04. 2022 08.03
+18
M.M legenda nikoli ne bo ker legenda je samo ena se ve kdo je.
AVTOHTONsLOVEnc
10. 04. 2022 21.52
+15
MM si bo s tako vožnjo nakopal prej več težav, poškodb kokr dobrih rezultatov... brezglavo norenje se ti lahko kmalu maščuje... sicer pa bravo Ducatiji! :)
mptour
10. 04. 2022 21.43
+21
MM je lahk do konc leta šesti, drugo leto razen vas 10 lizik za to ne bo nihče vedel.
gogi_
10. 04. 2022 21.31
+16
skilko je pozabu da je prva gor in ne dol,in po blamazi da se je zasaltal se gaber laze da je mel stisnjen pit gumb. Motor je vozil skilko in se je zacel zgubljati ob vseh pretresih. Prva gor potem pa dol do 6. In to je danes dokazal da se pri 6. konca. Letos ta fant ne bo koncal sezone na motorju,na silo ne gre. Zakljucek je enostaven, zmagal je najhitrejsi,mm je pridobil od kvalifikacij 3 mesta . In ce je za porejenega gabra to deklasiranje je cas da se ga zamenja. Skuba je bolj objektiven in strokoven. Komentiranje ljubitelja krofov sodi v bife in ne v prenos dirke. Quartararo dirka na naslov,ce ne bi sel bolj na silo in bi prehitel mm.
Bolcn
10. 04. 2022 21.45
+18
Primitivec tu si edini ti, ki ti uspe nasmetit komentarje z poveličevanjem MM čez vse, pa čeprav globoko v sebi veš da je v zatonu.
. jezdimir
10. 04. 2022 21.53
+21
Korl vsi te poznajo, bol zate da spokaš, s tvojim Markecom je itak konec...hehehe
popstarr
11. 04. 2022 11.18
-15
Ti si videl pometača ob progi s trikolesnim elektro skuterjem. MM je vozu Hondo tako štiritaktno, pa Repsol piše na nji, pa luči nima, pa tudi počasne posnetke predvajajo, da ga lahko tudi taki vidijo. Sam dirko glej.
popstarr
10. 04. 2022 21.30
+20
Glede na danes videno MM-ju moraš dat kapo dol, pa če ga maraš ali pa ne, prav tako je bilo v prejšnih časih z Rossijem. Je res pošolal lepo število vrhunskih dirkačev, verjetno bi brez tiste napake res zmagal. Pa tudi še kar veliko medijsko podporo ima, pa največ zaradi same vožnje.
MTB4
11. 04. 2022 08.23
-15
@Kaktus-x če bi bil slep bi takoj ugotovil, da si specialist za najprodornejši slovenski nacionalni šport. Get a life man in zadrži svoje frustracije za sebe.
mptour
10. 04. 2022 21.29
+15
Tudi za MM lizike je prišel dan, ko je šesto mesto uspeh. Karma je ....
. jezdimir
10. 04. 2022 21.33
+15
Korl ne cvili, Markec nima za burek in to na najboljšem motorju...hehehe
seeuinhell
10. 04. 2022 21.33
+0
Sachsenring se teoretično lahko zmaga, če pa še tam ne pride več do stopničk, pa mu še vedno ostane PENZIJA 🦼
. jezdimir
10. 04. 2022 21.55
+18
Markec zmagal nikoli več ne bo, ni sposoben, amen...hehehe
nightifly
10. 04. 2022 21.28
+7
Ne gllede kaj se dogaja z Markecom v glavi , dejstvo je ,da je danes imel odlicen motor , kar se je videlo po casih , in po detajlih ----odlicen sprednji del -obesa v kompletu z zavorami , tako da je sel odlicno v spuro brez rizika in napredoval .To je kar zmagovalni motor , drugo je pa zdaj psiha , ki mu se vedno ocitno daje utripajoce znake alarma ......ce recem tako . Upam res ,da mu diplo...ne nagaja , ker je dva alli trekrat cudno prijel krivuljo vstopa v zavoj .
Bolcn
10. 04. 2022 21.25
+11
Mene pa preboj markeca nič ne čudi. Glede na to kak vol je na pisti ga dirkači raje spuščajo naprej da ne pride do incidentov.
Bolcn
10. 04. 2022 21.42
+15
Drugač mimo boksov dajejo table ven kdo je zadaj, ane MM brincl?
. jezdimir
10. 04. 2022 21.56
+16
Korl, ti res nimaš blage veze, sam zaljubljen si v Markeca, pokvarjenc...hehehe
lorraine
10. 04. 2022 21.25
+14
Vse se vrača, po tistem črnem madežu iz sezone 2015, ko se je vmešaval tam, kjer se nebi smel. Nič mu ne gre, vse se mu podira. Valentino bo po številu naslovov in zmag ostal krepko pred njim.
iga_biba
10. 04. 2022 21.43
-14
nightifly
10. 04. 2022 21.21
+16
Bastian enostavno vozi zelo lepo , pametno ,elegantno . Nekateri tu na tem kanalu smo prav videli tega fanta par let nazaj . Odlicen . Rad bi videl se Bagnaio spredaj , nekaj malega mu se manjka . Pa Martina tudi vsaj na dirki ,ko pa je bil spredaj na Kvalif . Kljub vsemu je bila lepa dirka ,,,,,, k sreci se je vse izslo lepo tudi po zelo nevarni podaljsani spuri Markeca markeza ,,,,, tako da , vse kosti dirkacev cele . To je vazno .