MotoGP

Bezzecchi slavi prvi štartni položaj v karieri, Bagnaia tretji, Quartararo četrti

Buriram, 01. 10. 2022 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., N.M.
Komentarji
59

Do konca motociklistične sezone so še štiri dirke, prva že ta konec tedna, ko bo v Buriramu šlo za VN Tajske. V boju za naslov prvaka v kraljevem razredu je še vse odprto. V vodstvu je aktualni prvak Francoz Fabio Quartararo. Dirkači so v soboto opravili tretji, v elitnem razredu pa tudi četrti prosti trening. Na tretjem je bil najhitrejši Jorge Martin, na četrtem pa Johann Zarco. Tudi kvalifikacije vseh treh razredov so že za nami, s progo sta najhitreje opravila Dennis Foggia (moto3) in Somkiat Chantra (moto2). V elitnem razredu je do prvega štartnega položaja v karieri prišel Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team). To je tudi prvi tako imenovani pole position za ekipo italijanske legende Valentina Rossija.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bagnaia v boj za nove točke iz 3. mesta, Quartararo iz 4.
    02:16
    Iz 24UR: Bagnaia v boj za nove točke iz 3. mesta, Quartararo iz 4.
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP
    09:22
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP
  • Iz 24UR: Prvi prosti trening Marquezu, drugi pa Zarcoju
    02:20
    Iz 24UR: Prvi prosti trening Marquezu, drugi pa Zarcoju

Spomnimo, zadnjo dirko v motociklističnem koledarju, šlo je za VN Japonske v Motegiju, je pred dnevi dobil avstralski motociklist Jack Miller

MotoGP – VN Tajske
MotoGP – VN Tajske FOTO:
Vodilni Fabio Quartararo na Yamahi ima po Motegiju na kontu  219 točk in je povečal prednost pred Italijanom Francescom Bagnaio na 18 točk. Brez točk na Japonskem je ostal tretji v seštevku Aleix Espargaro, ki je imel tehnične težave z motorjem na ogrevalnem krogu in je tako startal iz boksov. Za vodilnim Francozom zdaj zaostaja 25 točk. 

Ob slabem dirkalnem dnevu favoritov je Miller s sedmega štartnega mesta prvi prečkal ciljno črto. Vodilni v prvenstvu Francoz Fabio Quartararo je bil osmi, a ob padcu Italijana Francesca Bagnaie povečal prednost v skupnem seštevku. Miller je na tovarniškem Ducatiju do vodstva prišel že v tretjem od 24 krogov in vodstva ni več izpustil iz rok. S tem je zabeležil četrto zmago v najmočnejšem razredu doslej, prvo letos. Na drugem mestu je ciljno črto prečkal Južnoafričan Brad Binder, ki bo prihodnjo sezono združil moči z Millerjem pri avstrijski ekipi. Tretji je bil Španec Jorge Martin, četrti pa šestkratni svetovni prvak motoGP Marc Marquez.

Iz Japonske na Tajsko

Dirkači so se iz Japonske nemudoma preselili na Tajsko, kjer jih v nedeljo v vseh treh motociklističnih razredih čakajo dirke svetovnega prvenstva. Petek je kot običajno ponudil dva prosta treninga v vseh treh razredih. Uvodnemu jutranjemu treningu, ki so ga dobili Marc Marquez, Augusto Fernandez (moto2) in Tatsuki Suzuki (moto3), je sledil še drugi, ki je razveselil Johanna Zarcoja, Jakea Dixona (moto2) in Ayumuja Sasakija (moto3). Na tretjem prostem treningu, ki je bil v soboto, so se najbolje odrezali Jorge Martin, Ai Ogura (moto2) in Dennis Foggia (moto3). V kraljevem razredu je nato še s četrtim prostim treningom najbolje opravil Francoz Johann Zarco.

Urnik za VN Tajske
Urnik za VN Tajske FOTO:

Kvalifikacije razreda moto3 in moto2                          

Iz počasnejše kvalifikacijske skupine razreda moto3 so se v hitrejšo uvrstili Lorenzo Fellon (1:42,813), Izan Guevara, Taiyo Furusato in David Munoz. V kvalifikacijah se je nato najbolje izkazal Dennis Foggia, ki je s časom 1:42,077 postavil tudi novi najboljši čas kroga. Drugi štartni položaj si je pridirkal Španec Jaume Masia, tretjega pa Ayumu Sasaki. "Zares dober dan je bil danes in nad razpletom kvalifikacij sem več kot zadovoljen," je dejal Italijan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V srednjem motociklističnem razredu so se med najhitrejše uvrstili Celestino Vietti (1:36,038), Keminth Kubo, Bo Bendsneyder in Joe Roberts. V kvalifikacijah je kot prvi Tajec do najboljšega štartnega položaja prišel Somkiat Chantra, domačin, ki je dosegel čas 1:35,625. Na dirki ga zagotovo čaka bučna navijaška podpora. Iz prve vrste se bosta na dirko podala še Italijan Tony Arbolino in Japonec Ai Ogura.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije elitnega razreda motoGP

V kraljevem motociklističnem razredu sta se iz počasnejše v hitrejšo kvalifikacijsko skupino uvrstila Španec Marc Marquez, ki je dosegel najboljši čas (1:30,038), ter Portugalec Miguel Oliveira. Sledila je torej še hitrejša skupina, kjer si je s časom 1:29,671 svoj prvi štartni položaj privozil Marco Bezzecchi. Drugi je bil Španec Jorge Martin, tretji pa Italijan Francesco Bagnaia. Vodilni v skupnem seštevku, Francoz Fabio Quartararo, bo dirko začel iz četrtega mesta. Marc Marquez je bil ob koncu kvalifikacij osmi."Vedel sem, da sem hiter, toda nisem pričakoval tega. Zelo sem ponosen na vse skupaj, veliko je čustev, toda pomemben del je jutri, moramo biti osredotočeni predvsem na jutrišnjo dirko," je najhitrejši povedal ob koncu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
01. 10. 2022 20.29
-9
Dobre Kvalifikacije Za Ducati, čeprav jim Quarti z Yamaho močno diha za ovratnik....Po danes videnem, sta v boju za prvaka ostala samo še Bagni in Quarti....Starejši Espargaro se bo jutri spet, moral močneje zanašati na srečo, Bagni, na pomoč Ducati farerjev.........Quarti se bo moral znajti sam, ker so ostale Yamahe predaleč od vrha....
belidirkac
01. 10. 2022 19.47
-8
MotoGP postaja vedno bolj Ducati prvenstvo,vsaj kar se kvalifikacij tiče. Ne vem,če so imeli kakšen sestanek,kako pomagati oz. čimmanj ovirati Pecca. Fabio in Marc pa tudi Alex se bodo morali znajti sami. Če bo dež,pa tako vse obrne na glavo. Upajmo na dobro in napeto dirko,pa mirne živce.
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 14.58
-7
Nekdo spodaj omenja,,,,,ne vem kdo...toda vešče oko prepozna vrednost nekega dirkača , kot tudi vrednost bolida , ki ga ima pod seboj za doseganje vrhunskih rezultatov ....seveda....zato pa imajo tudi strokovnjaki kurjo polt v pozitivnem smislu, ko gledajo Markecove vožnje ...Amaterski navijači in mi , nogometni huligani, smo to opredelili in se laično strinjamo z vami , da je to ...to , da se vozi po svoji liniji in da bi se drugi tudi, če bi se znali ...Veliki Ago , sicer dolgoletni ambasador Yamahe gre tako daleč s trditvijo, da je Markec tega zmožen na vsakem bolidu. Ko pa dandanes povprečen rumen amaterski navijač dobronamerno trdi , da lahko samo vrhunsko nastavljen in zmogljiv moto pripelje do vrhunskih rezultatov pridemo do razpotja. Se Velikega Aga da razumeti , kot da so potemtakem vsi bolidi kraljevskega razreda enakovredni v vsem spektru ? Ne vem......Ko pridemo do tega razpotja se moramo le vprašati komu velja verjeti ....nekemu amaterskemu ljubitelju motoGP-ja v vsej svoji dobronamernosti ali pa nekemu 15x svetovnemu prvaku ?
Ici
01. 10. 2022 14.57
+9
V naslovu članka pogrešam MM. Avtorji tukaj mislijo, da je v MotoGP samo on in njegova zlomljena roka.
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 15.46
-6
Ko je na nekem NBA dogodku prisoten Jordan tudi ne govorijo o bratih Morris
mptour
01. 10. 2022 13.38
+12
Dans pa spet tišina po navdihujočem osmem mestu.
Night fly
01. 10. 2022 12.37
+12
Tudi Bezzecchi pocasi in vztrajno napreduje , vesel sem da se Trojica B -jev dobro drzi , prav tako lahko recemo za vse ekipe VR se v ostalih dveh kategorijah . Res ni slabo , zasluge gredo tako dirkacem ,kot Accademiji VR ,ki jim je omogocila sportno rast in treninge . Vesel sem ,da sem pravilno ocenil vecino teh dirkacev ,vkljucno z Quartararojem in Morbidellijem ,ceprav gre slednji skozi tezko obdobje , vseeno pa vemo ,da je zelo dober dirkac . Tako je Moto GP se vedno zanimiv z zapuscino Valentina ,ceprav njega ni . Zivljenje gre naprej , in on nam ga dela se lepsega ,vsaj v tem sportnem segmentu .
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 12.49
-5
No...vsaj Enea Bastianija ne mešaj tu zraven...on je po nasvete hodil svojemu vzorniku Caseyu Stonerju... pa se mi zdi, da je celo najbližji sosed Rossijevemu Vanču od vseh dirkačev kraljevega razreda
Lucky
01. 10. 2022 13.48
-9
Na, pa je naštel pol karavane. Za izvežbano oko, ostrostrelca, bi se reklo, je kar zaskrbljujoče. Pol se ni težk hvalit, sem vam reku za tega, da je dober.
Night fly
01. 10. 2022 14.07
+2
Ni nam ....... Enea cudovito vozi , to se je videlo ze nekaj zadnjih let , kakorkoli je odlicen , no ,jaz Stonerja se vedno spostujem , prav poseben dirkac , in zal mi je ,da je koncal prezgodaj , moto gp je tudi izgubil na svoji vrednosti . Tako Stoner kot Pedroza sta bila vzor tehnicne dovrsenosti kar se tice vooznje ,in to tudi nekaj velja , ali kar velio velja .
Lucky
01. 10. 2022 14.12
-3
Pedrosa se je celo kariero svaljkal po stratosferski Hondi, pa nč naredu. Še Nicki je bil svetovni prvak. Tolk o tvoji tehnični dovršenosti.
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 14.27
-5
Če rečemo , da je Casey Stoner edini svetovni prvak z Ducatijem je povedano dovolj...pa imamo številne dirkače, ki so z Ducatijem zmagovali na posamičnih tekmah in navduševali
mr_cat
01. 10. 2022 14.34
-6
Pedroza😂😂🤦.....intelekt laznivega je brezmejn
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 12.29
-11
Stratosferske Honde so znova pokazale, vsaj tistim z veščim očesom in manjšo inteligenco, ki so tiho in zelo dobro poznajo Hondo in njene zmogljivosti in se količkaj razumejo v motoristiko, da je taka Honda kot jo zdaj vozi MM enostavno dragulj, tako vlet -izlet iz ovinka hitrost in oprijem v dolgih krivinah , start , v bistvu igračka nekoga ,ki jo vozi. Kje so potem vse ostale Honde dragulji ali zakaj je Honda dragulj le ko se vsede gor Marquezov Markec? To je pa druga tema..... Zakaj ostali dirkači Honde ali bog ne daj še kak najboljši dirkač Yamahe zadnje dekade kot je bil Lorenzov Jorg , pa ne ? Zakaj so Hondini dragulji raztroseni okoli 20. mesta ? Zakaj prihaja do tako različnih mnenj enih in drugih , ko gledamo Hondo? Zato ker gledamo z očmi, vidimo pa z možgani ?
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 12.05
-6
Ko poiščemo vse stratosferske Honde, ki jih ne vozi Markec jih iščemo tam, kot smo lani Valentina Rossija z enakim motorjem, kot zmagovalec sezone 2021
Night fly
01. 10. 2022 14.09
+4
.................................................................................toda vesce oko prepozna vrednost nekega dirkaca , kot tudi vrednost bolida , ki ga ima pod seboj za doseganje vrhunskih rezultatov . Dandanes te lahko samo vrhunsko nastavljen in zmogljiv moto pripelje do Vrhunskih rezultatov .
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 14.31
-3
Seveda...zato ne razumemo vse vaše trditve, ko ste Rossijevega Vanča povzdigoval , ko so vsi ostali zmagovali z enakim Yamahinim motorjem...sezono prej celo s slabšo satelitsko Yamaho
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 14.31
-2
Mottodedi
01. 10. 2022 12.00
-12
Joj, kaksna zmeda ko so na ta forum prisli fuzbalski "navijaci" 🤣🤣🤣🤣🤣
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 12.04
-5
Vsaj ne kopljemo grobov in zažigamo lutk nasprotnikov, kajne ?
madridista07
01. 10. 2022 12.05
-6
mr_cat
01. 10. 2022 13.53
-5
Pa tud 11 plusov pa minusov naenkrat ne stiskamo
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 14.37
-8
Pa imamo grob karakterni obris huliganov iz dveh športov...Če se najdete v treh zgornjih pomeni, da ste vseeno lahko boljši...ni pa vas treba biti sram
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 11.59
-10
V nedeljo pa čakamo , da bi na Tajskem prvič še nekdo drug zmagal razen Marquezovega Markeca v vsej zgodovini kraljevega razreda
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 11.56
-12
Seveda zavira...ni Marquezov Markec Rossijev Vanč, ki se je še lani vozil s polnim plinom
Ici
01. 10. 2022 11.54
-3
Nič več ni odprto. Bagnaia se še enkrat "uleže" in zgodbe bo konec. Espargaro pa mentalno ni dorasel položaju pretendenta za naslov svetovnega prvaka. Če kdo misli drugače, sprejemam stave.
Jezdimir
01. 10. 2022 11.06
+15
Meni se zdi da zopet Markec od straha preveč bremza, upam da ne bo jutri kdo tik za njim vozil...hehehe
madridista07
01. 10. 2022 11.12
-16
Oo jezdek. Minusi podeljeni, da si prišel spet malo pisat?? Čakaj malo, da kaj napišeta še Lucky in Ni nam vseeno. Boš imel spet polno dela popoldan.
Jezdimir
01. 10. 2022 11.18
+16
Da ni veliko pameti pri nogometnih huliganih mi ni potrebno posebej povdarjati, se vidi v vaših zmazkih...in pol se čudiš minusom, bogi si...hehehe
madridista07
01. 10. 2022 11.22
-13
Ti si kar privošči jezdek.... 🤪 Uživaj v talanju minusov. Vidim, da te to zelo veseli....
Jezdimir
01. 10. 2022 11.25
+15
Dokler boš druge krivil za lastno sraje ne bo pri tebi nobenega napredka...itak da ne zastopiš...hehehe
madridista07
01. 10. 2022 11.36
-7
Ti lepo skrbi za svoje pisanje tu gor.. Zakaj te toliko moti drugačno mnenje???? 🤔 Pač ne maraš Marqueza... Ok.... In zato treba druge ljudi žalit pa ne vem kaj vse, ker imajo drugačno mnenje kot?? Te pa sem jaz bogi.... 🤨🤨
gogi_
01. 10. 2022 11.51
+7
matinisinista00 res si bogi. Bogi bogi bogi stvor.
madridista07
01. 10. 2022 11.58
-5
No tale komentar bi moral biti brisan, saj vsebuje žaljive besede... Ampak za admina/e je za komentar na mestu... Gogi tebi pa rečem samo nekaj..... Da greš nekoga žalit zaradi nestrinjanja s tabo in drugimi, ki ne mara določenega dirkača.... Žalostno....
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 12.09
-8
@madridista...saj nisi od včeraj...Kako bi se pa ti počutil , če bi ti po 26 letih spoznal , da si živel v zmoti ?
madridista07
01. 10. 2022 12.12
-7
Timy Tavcar
01. 10. 2022 12.25
+6
Zanimivo, če žališ MM si žaljiv, če pa si kot trolček kot nina vseeno si pa cool. To si teu povedat
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 15.51
-8
Timy Tavcar
01. 10. 2022 19.03
+5
Ja ja očitno si tudi ti eden od tistih,ki uživa v kopanju.
number46
01. 10. 2022 10.55
+16
Ja ja, jutri bo napeto. Lepo popoldansko kreganje vam želim.
Kaktus-x
01. 10. 2022 10.54
+16
Podli nima za burek, samo dela sramoto najboljši Hondi.
popstarr
01. 10. 2022 12.40
-6
Ducati je še boljši, pa mu tudi delajo sramoto.
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 15.52
-8
Popstar ...pustimo tisti dve leti Valentina pri Ducatiju ...to je za nami...
mcurry
01. 10. 2022 10.49
+18
A led ni pomagau
Ninamedia
01. 10. 2022 10.51
+15
Sej veš kako gre. Ko se mu poserje, je roka v najboljšem redu. Ko pa ne gre, je pa led, protibolečinske ipd. :)
Ni nam vseeno
01. 10. 2022 15.54
-7
Ninamedia
01. 10. 2022 10.48
+13
Laganini. VR46 prvi štartni, dučeji itak super. Dornin sinček pa skromno 8, pa to...
popstarr
01. 10. 2022 12.42
-8
Bratec je cel, pa je zmerom za sinčkom, kaj bo, ko bo prvič malo resneje padel.
mr_cat
01. 10. 2022 09.09
-15
FP3 ......jaoooo BAG🤦....dobr 17ti👏
Kaktus-x
01. 10. 2022 10.59
+12
number46
01. 10. 2022 08.11
+11
To bo zanimiva 6 Ductijev proti Fabiu. Vmes se pa lahko zgodi da Marc zmeša štrene vsem.
emonec
01. 10. 2022 08.21
+2
Zalchi
01. 10. 2022 10.04
+5
Kako to misliš, da bi Markez mešal štrene? Da jih v prvem ovinku mal naprej spusti, pol pa podre kot keglje
number46
01. 10. 2022 10.27
-2
Za zmago tako, čeprav lahko tudi kakšnega dirkača v žaru borbe izloči.
FIRBCA
01. 10. 2022 10.31
-10
MMje doktor za vse otroke v karavani. No za nase kavcarje je as mama in kokice pa daljinc hehehe. Otroci lep dan soncek bo ven bo treba mama dovoli.
Kaktus-x
01. 10. 2022 10.58
+11
madridista07
01. 10. 2022 11.11
-10