MotoGP

Bagnaia se bo pognal kot prvi, iz prve startne vrste še Quartararo in Miller

Misano, 18. 09. 2021 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.J., J.B., A.V.
Komentarji
100

Pred štirinajsto dirko sezone za VN San Marina so najboljši motociklisti v vseh razredih opravili s kvalifikacijami. V elitnem razredu motoGP je do najugodnejšega startnega položaja prišel zmagovalec zadnje dirke za VN Aragonije Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Iz prve startne vrste bosta ob Italijanu v dirko vstopila še Fabio Quartararo in Jack Miller (Ducati Lenovo Team). V razredu moto2 je do 'pola' pridirkal Raul Fernandez, v najšibkejšem moto 3 razredu pa Romano Fenati.

Več videovsebin
  • Vrhunci kvalifikacij motoGP v Misanu
    01:22
    Vrhunci kvalifikacij motoGP v Misanu
  • Vrhunci kvalifikacij moto3 v Misanu
    06:19
    Vrhunci kvalifikacij moto3 v Misanu
  • Zaključek tretjega prostega treninga motoGP in padec Marca Marqueza na VN San Marina
    04:20
    Zaključek tretjega prostega treninga motoGP in padec Marca Marqueza na VN San Marina
  • Vrhunci superpola pred VN Katalonije
    01:15
    Vrhunci superpola pred VN Katalonije
  • Nesreča, zaradi katere je bil 3. trening razreda moto3 še drugič prekinjen
    00:58
    Nesreča, zaradi katere je bil 3. trening razreda moto3 še drugič prekinjen
  • Padec Deniza Öncüja na 3. prostem treningu pred VN San Marina
    00:24
    Padec Deniza Öncüja na 3. prostem treningu pred VN San Marina

V moto3 povsem italijanska prva startna vrsta 
25-letni Romano Fenati, v svetu motociklizma poznan predvsem po svoji vročekrvnosti, je dobil kvalifikacije najšibkejšega razreda pred VN San Marina. Italijanski uspeh sta z uvrstitvijo v prvo startno vrsto dopolnila Dennis Foggia in Niccolo Antonelli. Tudi s četrtega mesta se bo v lov na točke podal Italijan, in sicer Andrea Migno, kot peta in šesta pa bosta začela Španca Jaume Masia in Xavier Artigas. Fenati je zmagal v razredu moto3 za veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu.

V skupnem seštevku po trinajstih dirkah vodi Španec Pedro Acosta, ki bo v nedeljo startal kot deveti, pred rojakom Sergiom Garcio. Španec bo dirko začel z 12. mesta. Tretji je Italijan Dennis Foggia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nova čelada mu dopoldan ni prinesla sreče, popoldne pa tudi ne ...
Valentino Rossi je pred začetkom sobotnega dogajanja razkril posebno čelado, s katero je proslavil nedavno rojstvo hčerke. Na začetku tretjega prostega treninga pa mu še ni prinesla sreče, saj je približno 25 minut pred koncem padel v 13. ovinku in končal v pesku. 

V lovljenju hitrega kroga se je podobno pripetilo tudi Marcu Marquezu, ki mu je zdrsnilo v 14. zavoju. Sicer ni šlo za hujši padec, a vendarle se Špancu do konca ni več uspelo vrniti na stezo, zaradi česar je ostal brez uvrstitve med najboljšo deseterico in neposrednega preboja v drugo kvalifikacijsko skupino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljši čas (1:31,936) je na tretjem prostem treningu sicer uspel Francescu Bagnaii, drugi je bil Fabio Quartararo, tretji pa Jack Miller. Za njimi so se zvrstili trije Španci, in sicer Joan Mir, Maverick Vinales, ki je z Aprilio potrdil dobro formo, in Alex Rins. Že omenjeni Rossi se je moral zadovoljiti z 19. mestom. O izenačenosti dirkačev v Misanu pa veliko pove podatek, da jih je kar 16 zaključilo z manj kot sekundo zaostanka za najboljšim.  V kraljevem razredu se je na zadnjem prostem treningu razplamtel boj za edini dve mesti, ki sta peljali v hitrejšo skupino. Od nje je bil od samega začetka zelo oddaljen Valentino Rossi, ki je s slabimi časi taval okoli petnajstega mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Pol Espargaro in Enea Bastianini
Pol Espargaro in Enea Bastianini FOTO: MotoGP

Fabio Quartararo in Pecco Bagnaia sta zgodaj popoldne pokazala največ in se z najboljšima časoma odlepila od glavnine ter se "prijavila" kot glavna kandidata za pole position na VN San Marina. V počasnejši skupini, tudi z Rossijem, je bilo kar nekaj kandidatov, ki so računali na prvi dve mesti in preboj med hitrejšo skupino. Iz počasnejše skupine sta v naprej uvrstila Enea Bastianini in Marc Marquez. Končnica v počasnejši skupini je bila nadvse zanimiva, saj je kar nekaj dirkačev končalo v pesku, a na srečo brez posledic. Na nedeljski dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta startal Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), zmagovalec zadnje dirke v Alcanizu. Iz prve vrste pa bosta startala še drugi Ducatijev dirkač Avstralec Jack Miller ter vodilni v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo (Yamaha). Za Bagnaio je to drugi zaporedni "pole position", prejšnjega je v Španiji odlično izkoristil in dosegel tudi prvo zmago v elitnem razredu v karieri. Danes pa je s časom 1:31,065 postavil tudi nov rekord proge.

V nedeljo bodo iz druge vrste začeli oba voznika moštva Pramac Ducati, Španec Jorge Martin in Francoz Johann Zarco, ter Španec Pol Espargaro (Honda). Nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) bo imel sedmo izhodišče, razočaranje pa je zgolj z 11. dosežkom doživel aktualni prvak, njegov rojak Joan Mir (Suzuki).

V soboto dopoldan so vsi prosti treningi minili v suhem vremenu. Čeprav je bilo nad dirkališčem v Misanu nekaj oblačnega vremena, dežja nismo videli, kar je botrovalo k najboljšim časom v vseh treh razredih. 

Maratonski tretji trening najšibkejšega razreda
Uvod v sobotno dogajanje, ko so na stezo pripeljali dirkači moto3, je bil prekinjen po le nekaj minutah. Deniz Öncü je namreč v zavoju številka 16 doživel grozovit padec, ko ga je katapultiralo z motocikla. Organizatorji so tretji prosti trening nemudoma zaustavili, po prvih informacijah pa je bil turški dirkač pri zavesti. Nato so ga, kot so sporočili organizatorji, odpeljali v zdravniški center, trening pa se je lahko po nekaj minutah nadaljeval. Kazalo je na mirno nadaljevanje zadnjega dejanja v najšibkejšem razredu pred kvalifikacijami, a se je dve minuti do izteka časa zgodila nova huda nesreča. V najhitrejšem ovinku na stezi sta se "zapela" Alberto Surra in Juki Kuni in na dirkališču v Misanu je še drugič zaplapolala rdeča zastava. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spet se je dogajanje nadaljevalo po nekaj minutah premora, potem ko sta nesrečna dirkača zapustila stezo. Ker pa sta bili do konca le še dve minuti, se vrstni red na vrhu ni več spremenil. Najhitrejši je tako bil Italijan Andrea Migno pred rojakom Dennisom Foggio in Špancem Pedrom Acosto, sicer vodilnim v skupnem seštevku. Sergio Garcia, ki je s 155 točkami drugi, je bil peti najhitrejši, predenj se je zavihtel še en Italijan, Niccolo Antonelli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Raul Fernandez do 'pola' v razredu moto2
Še najmanj razburjenja je prinesel tretji prosti trening v razredu moto2. Dobil ga je Raul Fernandez pred Augustom Fernandezom. Tretji je bil najboljši v skupnem seštevku Remy Gardner, četrti pa Sam Lowes. Marco Bezzecchi, ki skupno zaostaja le za Gardnerjem in R. Fernandezom, je bil tokrat sedmi.

V kvalifikacijah je vnovič blestel trenutno drugouvrščeni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Raul Fernandez. S časom 1:36.264 je pokoril vso konkurenco, Britanec Sam Lowes je zaostal najmanj, in sicer dobre tri desetinke in pol. Tretjeuvrščeni Augusto Fernandez je bil počasnejši še za dodatni dve desetinki sekunde.

Vodilni v skupnem seštevku Remy Gardner je bil tokrat četrti, a bo moral na zadnjih petih dirkah pokazati največ, če bo želel ohraniti prednost 39 točk pred  v drugi polovici sezone izjemnim Raulom Fernandezom.  

VN San Marina
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Styria
19. 09. 2021 16.31
+5
mr_cat
19. 09. 2021 08.37
-14
Kaktusy
19. 09. 2021 08.44
+12
mr_cat
19. 09. 2021 08.54
-15
Korleone1
19. 09. 2021 09.15
+14
Mene pa za Rossija prav nič ne skrbi, postavil je mejnike ki se jih ne da premaknit, prav to pa nekatere boli. Skrb vzbujaječe je početje Honde, ko morajo vsi njihovi dirkači šlepat Marka od njega pa vseeno ni nič, Honda pa daleč najhitrejši motor, tako da je samo še vprašanje časa je kdaj bo dobil nogo, ker pri 28 letih se zgovarjat na starost je pa malo prezgodaj, glede rehabilitacije roke pa je tudi vsem jasno da ga je močno povozila celo Julija iz afere odrezana roka, kljub temu da je njena roka celo veljala določen čas za pogrešano.
Korleone1
19. 09. 2021 10.42
+11
Daj ne joči, kdo se huligansko obnaša se vidi iz tvojih zmazkov, pri tebi je hudobija brezmejna. Hočeš ali nočeš je moj nick pristen, na kraj pameti mi ne pride posnemanje izprijenca kot si ti, upam da sem dovolj jasen!
Korleone1
19. 09. 2021 13.24
+3
No končno priznaš, kopiral si moj original z dodajanjem črk, kar je izprijeno in nedopustno!
kajcenebinikolipoizkusil
19. 09. 2021 13.34
+3
Avensis, Mark si je čisto sam nakopal sovraštvo! Vsi vemo!
mr_cat
19. 09. 2021 08.24
-15
Omen3
19. 09. 2021 08.20
-6
Avtor prispevka bi bil lahko malo bolj pazljiv. V prispevku je celo slika z vrstnim redom, kjer se lepo vidi, da je Peco prvi, Miller drugi in Fabio tretji po vrsti za nedeljski start. V samem prispevku pa avtor piše, da je drugi za Peco Fabio in tretji Miller. Kar ni res.
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.46
-24
Valentino Rossi pa 2 sekundi na krog počasnejši...in to ne na dirko. Za poznavalce je to debela sekunda na pol kroga ...in to ne na pol dirke...
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.42
-24
Petronas odhaja...Rossi odhaja...Razali pa ne more skriti veselja...
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 21.04
-14
Razali je absolutni zmagovalec sezone motoGP 2021...je pa tudi najbolj trpel
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.39
-23
Mir pa je bentil nad mehaniki po vožnji iz boxev . Naj se umiri . Če bi vse to počenjal Rossi ,bi se mu že zdavnaj ospovedal , karkoli že to pomeni, ker ne poznam kantonskega slenga....
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.32
-22
Jutri bo največji izziv ostati "na nogah" za vsa moštva tudi ob suhem vremenu
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.31
-22
Petronasa ne bo več zaradi Valentina.... pa menda tudi Aramca ne...
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.29
-21
Danes se je večina odločila za srednjo gumo in za Hondo...
Jebalviisvoju
18. 09. 2021 18.38
-19
93 fizicno se ni 100% in zato niti ne pricakujem veliko od njega to sezono. Veseli me pa dejstvo, da se iz dirke v dirko dviguje in da bo naslednje leto spet mlel in prav tega se zaveda prav vsak dirkac v dirkaski karavani. Ga ni dirkaca s taksnim entuzijazmom in taksno jekleno voljo kot je 93.
BELAN
18. 09. 2021 19.10
+21
+++ lepo povedano...pozabil si še , da ima danes 17.9 . Frančiščka god.
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.26
-22
Jebalviisvoju
18. 09. 2021 18.35
-18
Ducati je razvil nor motor, na vsaki dirki skoraj so na samem vrhu in to vecina ducatistov, mislim da to veliko pove.
BELAN
18. 09. 2021 19.12
+19
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.27
-19
Petronas striže z ušesi, ker je Rossi razbil 2 motorja ? Ne ...oba se poslavljata...
Kaktusy
18. 09. 2021 18.06
+14
In zopet jasno vidna premoč Honde, Markec pa vseeno ni imel nobenih šans, Peco mu je na fin način odčital lekcijo s počasnejšim motorjem, on pa kot ponavadi v šodr. Honda res nujno potrebuje podmladek, Markec ni dorasel, še sreča da tokrat ni nihče nastradal zaradi njega.
Jebalviisvoju
18. 09. 2021 18.32
-15
Jože Fortuna
18. 09. 2021 18.04
+19
MM 93 spet prvak peska ! Bo prvak peska ali makedama, ker asvalt mu več ne ustreza.
Jebalviisvoju
18. 09. 2021 18.32
-17
Ni vazno kolko x pades, vazno je kolko krat se poberes. Njemu ni ravnega ne po padcih ne po dirkanju
BELAN
18. 09. 2021 19.16
+16
Zato pa se Mark že dve leti pobira, pobral se itak ne bo nikoli več!
Ni nam vseeno
18. 09. 2021 20.28
-18
Ni važno kolikokrat padeš, ampak kolikokrat se pobereš
BELAN
18. 09. 2021 17.56
+18
Danes se mi je Mark pa zasmilil, pri 28 letih deluje starček, okorel in nedorasel mladini, kljub temu da so pri najhitrejši Hondi dali vse od sebe, plus angažirali vse svoje dirkače, pa vseeno ni šlo, če zdaj ni dojel da je čas je za slovo ne bo nikoli!
poldison
18. 09. 2021 17.55
+19
A baby daughter on the way and a special helmet to mark the occasion! In naši vrli novinarji prevedejo, da je s to čelado obeležil rojstvo hčerke! Bolje da ne prevajate!!!! 🙈😱
oježeš
18. 09. 2021 17.36
+19
Nikakor ne morem razumeti, da tisti motorist, ki dohiti motorista pred seboj, da se mu zaleti v motor. Če nima toliko augenmasla pomeni le eno, da bi moral nositi očala z dioptrijo, ker ne vidi dobro.
Korleone1
18. 09. 2021 17.19
+18
Bravo Bagnaia, Marc ti ni dorasel, včasih sem upal da bo od Marca kaj več, danes mi je žal da sem sploh pomislil na to, poba se s premočno Hondo samo še sumljivo šlepa za mladimi fanti, tudi v pesek gre, če je treba, samo da se smuka blizu zadnic, tudi ob prisilni pomoči treh Hond nič ne zmore. S tako podporo v moštvu bi vsak povprečnež zmagoval, med tem ko on še drugim voznikom Honde uničuje kariero.
iga_biba
18. 09. 2021 15.56
-21
Bravo Ducati. Že drugič dva v prvi vrsti. Kako ni nerodno, nekoč velikemu, bivšemu 9x , zimzelenem veteranu, tako voziti? od 24tih je on 23ti. Triindvajseti. Halo? bivši 9x 23ti. Aja, ta roza mašelj na čeladi mu prav paše.;)
DSS
18. 09. 2021 17.00
+20
iga_biba
18. 09. 2021 17.55
-15
koliko jih je padlo? ni bil edini. ubošček. imel preveč odprt plin. za njega.
SpremeniVzdevek
18. 09. 2021 15.19
+13
MM nikoli več 9x prvak