MotoGP

Martinu zadnje kvalifikacije sezone, Rossi 10.

Valencia, 13. 11. 2021 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Nina Mihalič, Jakob Batič, M.J.
Komentarji
323

Ta konec tedna je vse v znamenju Valentina Rossija, ki bo v nedeljo odpeljal svojo zadnjo dirko v karieri. Izkušeni Italijan se je izkazal na dopoldanskem prostem treningu, ko je zabeležil deseti čas in tako svojim navijačem vlil upanje, da se bo od elitnega razreda poslovil v slogu. Kvalifikacije je tako začel v hitrejši skupini, pri tem pa dosegel 10. čas. Prvi startni položaj si je zagotovil Jorge Martin, drugi je bil Bagnaia, tretji pa Miller. V razredu moto2, kjer bo o naslovu odločala zadnja dirka, je kvalifikacije na prvem mestu končal Italijan Simone Corsi, v najšibkejšem moto3 pa si je najboljši startni položaj zagotovil nov svetovni prvak Pedro Acosta. Zamujeno v vsakem trenutku v arhivu VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Valencii poslednja dirka kariere Valentina Rossija
    02:10
    Iz 24UR: V Valencii poslednja dirka kariere Valentina Rossija
  • Iz 24UR: Kvalifikacije pred zadnjo dirko sezone
    01:56
    Iz 24UR: Kvalifikacije pred zadnjo dirko sezone
  • Iz 24UR: Slovenski navijači na zadnji dirki Rossija
    02:30
    Iz 24UR: Slovenski navijači na zadnji dirki Rossija
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2
    04:06
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Valencie
    03:32
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Valencie
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 za VN Valencie
    01:59
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 za VN Valencie
  • Hitri krog Valentina Rossija, ki je bil dovolj za 10. mesto
    00:41
    Hitri krog Valentina Rossija, ki je bil dovolj za 10. mesto

Valentino Rossi je na tretjem prostem treningu navdušil navijače z desetim najboljšim časom, kar pomeni, da je kvalifikacije začel v drugi skupini, tako da si je takrat že zagotovil najmanj 12. startni položaj. Toda kot smo že vajeni je na stezo po opravljenem četrtem prostem treningu, ki ga je dobil Nakagami, najprej zapeljala počasnejša kvalifikacijska skupina, Alex Rins in Brad Binder pa sta si zagotovila napredek v hitrejšo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rossi je kot eden izmed prvih dirkačev zapeljal na stezo hitrejše skupine, na koncu pa si je zagotovil deseti startni položaj. Prva startna vrsta bo obarvana povsem rdeče, med najhitrejšimi so bili trije Ducatijevi dirkača. Prvi čas je dosegel Jorge Martin (1:29,936), drugi je bil Bagnaia tretji pa Miller. Pri tem gre poudariti, da sta oba utrpela padec, motocikel Bagnaie je za nekaj časa tudi obležal na stezi. Aktualni svetovni prvak Fabio Quartararo je kvalifikacije zaključil na zgolj osmem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji in četrti prosti trening kraljevega razreda

V soboto dopoldan je bil sicer najhitrejši Aleix Espargaro, za njim pa so se zvrstili Jack Miller, Franco Morbidelli, Francesco Bagnaia in Martin. Rossi je slabi dve minuti pred iztekom ure navdušil vse navijače na dirkališču v Valencii, ko se je zavihtel na sedmo mesto, do konca je sicer padel na deseto, kar pa je bilo vseeno dovolj, da mu kvalifikacij ne bo treba začeti v prvi skupini. 

Omeniti velja še padca Pola Espargaraoja in Ikerja Lecuone, ki sta se znašla v pesku, proste treninge pa na koncu zaključila na 13. oziroma 14. mestu. P. Espargaro je bil obenem edini v prvi dvajseterici, ki je do svojega najboljšega časa prišel že v petek, vsi ostali pa so bili za približno sekundo hitrejši v soboto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četrti prosti trening, ki so ga dirkači opravili pred začetkom počasnejše kvalifikacijske skupine je dobil Japonec Takaaki Nakagami s časom 1.31,208, ki je bil tudi najhitrejši čas kroga. Drugi čas je dosegel novi svetovni prvak Quartararo, tretjega pa Rins. Rossi je postavil 17. čas.

Razred moto3 - svetovnemu prvaku Acosti najhitrejši startni položaj

Sobotni spored so tradicionalni otvorili dirkači razreda moto3. Na tretjem treningu smo videli nove najboljše čase praktično vseh, le Darryn Binder, ki bo prihodnjo sezono dirkal v elitnem razredu, je bil bolj razpoložen v petek. Vrnitev po dveh dirkah odsotnosti zaradi poškodbe je z najboljšim časom naznanil turški dirkač Deniz Öncü. Drugi je bil Italijan Stefano Nepa, Tretji Španec Pedro Acosta, ki ima dirko pred koncem že zagotovljen naslov prvaka. Vse pa je presenetil nepoznani Avstralec Joel Kelso, ki je v tej sezoni zbral vsega dve točki, s četrtim najhitrejšim časom.

Na kvalifikacijah so se iz počasnejše kvalifikacijske skupine v hitrejšo prebili Niccolo Antonelli, Sergio Garcia, Xavier Artigas in Lorenzo Fellon. Po grdem padcu Ayume Sasakija smo videli rumeno zastavico, ki je nekoliko premešala štrene dirkačem. Japonski dirkač ni utrpel posledic. V hitrejši skupini je bil na stezi najuspešnejši aktualni svetovni prvak Acosta (1.38,668), ki si je v zadnjem krogu zagotovil najboljši čas. Zanj je to tudi prvi najhitrejši startni položaj, kljub šestim zmagam, ki jih je dosegel v letošnjem letu. Drugi čas si je privozil Tatsuki Suzuki, tretjega pa Izan Guevara.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Razred moto2 - Fernandez še ni rekel zadnje

Kaj pa se je dopoldan dogajalo v moto2? Drugouvrščeni v skupnem seštevku Raul Fernandez, ki za Remyjem Gardnerjem zaostaja 23 točk, tako da bo za skok na prvo mesto v nedeljo potreboval pravcati čudež, je pokazal najboljšo formo in bil najhitrejši s časom 1:35,212. Za malenkost je zaostal njegov rojak Xavi Vierge, tretji pa je bil še en Španec Augusto Fernandez. Avstralec Gardner, ki, kot rečeno, brani vodilno pozicijo, je bil bolj zadržan na desetem mestu, kar pa je bilo dovolj za drugo kvalifikacijsko skupino, tako da si s tem ne bo belil glave. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto2, kjer bo o naslovu odločala zadnja dirka, je kvalifikacije na prvem mestu končal Italijan Simone Corsi (MV Agusta). Drugi je bil njegov rojak Celestino Vietti (Kalex), tretji pa Španec Augusto Fernandez (Kalex). V seštevku SP pred zadnjo dirko vodi Avstralec Remy Gardner (Kalex), ki ima 23 točk naskoka pred Špancem Raulom Fernandezom (Kalex). Kandidata za skupno zmago sta kvalifikacije končala na osmem oziroma petem mestu. Avstralec bi sicer naslov prvaka zapravil le, če bi na dirki odstopil ali ostal brez točke, Raul Fernandez pa zmagal in tako dobil 25 točk.

Petkovo dogajanje zaznamoval dež

Zmedo mokrega dirkališča je na prvem prostem treningu najbolje izkoristil Španec Iker Lecuona, ki je bil na koncu najhitrejši. Na drugem je najboljši čas dosegel Avstralec Jack Miller. Valentino Rossi se je na stezi bolj kot ne zabaval in s tem razveseljeval številne privržence, ki so ga prišli pozdravit in bodrit.

Zdi se, da bo na zadnji preizkušnji sezone – VN Valencie najbolj motiviran Italijan Francesco Bagnaia, ki bi si po zmagi za VN Algarveja na Portugalskem tako morebiti privozil drugo zaporedno zmago in sezono tako zaključil z odličnimi predstavami, ki bi nedvomno napovedovale boj za prvaka tudi v prihodnji sezoni. Spomnimo, Italijan je zapravil vse možnosti za prvo mesto v skupnem seštevku po nesrečnem padcu na dirkališču v italijanskem Misanu, kjer je do druge zaporedne zmage prišel osmoljenec letošnje sezone Marc Marquez

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bagnaia si bo poskušal zagotoviti sploh prve stopničke na tem španskem dirkališču. Zmagovalec treh od zadnjih petih dirk je v Valencii doslej kot najboljši rezultat zabeležil 11. mesto. Favorit zadnjega dirkaškega vikenda, ki ima za seboj izjemno sezono (sedemkrat je dirko začel z najboljšega startnega položaja, trikrat je tudi zmagal) je pred dirko vidno optimističen. "Nikoli nisem stopil na stopničke in tukaj nikoli nisem imel zares dobre dirke. Zato si želim, da bi lahko bil hiter," je dejal dirkač. "Zaradi slabih rezultatov v lanskem letu bi rad bil tukaj letos zelo konkurenčen. Lansko leto je bilo katastrofa." Kako se bo vse skupaj odvijalo, lahko preverite na Kanalu A in VOYO – s tretjimi prostimi treningi smo pričeli ob 9. uri.

motoGP VN Valencie
motoGP VN Valencie FOTO: 24UR
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (323)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intelektor
24. 11. 2021 11.10
✋ Vsi tisti, ki blatite ali pac ne spostujete Valentina Rossija, niste poznavalci moto sporta ali pa v sebi nimate kancka sportnosti, postenosti in pravicnosti ter zdrave objektivnosti drugim priznati velicine. Taksni ste obsedenci, dvolicnezi(itd.👎), saj sportnikov/ljudi ne presojate po enakih vatlih. Tako velja tudi za tiste, ki na drugi strani teptate Marca Marqueza. Med njima je le ena obcutna razlika in to je (med)generacijska, kar se pokaze celostno. Sicer sta si znacajsko zelo podobna, kot tudi po talentu, inteligenci, instinktu in znanju motociklisticnih vescin. Nenazadnje sta tudi oba Vodnarja, kar morda pomeni, da sta, ob vseh svojih napakah, tudi dobri/a osebi/cloveka. Seveda slednje ni edino "merilo", saj je npr. tudi Cristiano Ronaldo Vodnar, a sem se sam z lahkoto odlocil za izbor Lionel Messija, ko gre za obvladovanje sportnih vescin ali ce hocete, v tem primeru, carovnije na zelenici. Srecno VR46 in hvala ti LEGENDA! Poklon=🙇.! 👍👍👍
gogi_
14. 11. 2021 09.18
+0
ProfCmarek je ugotovil da je zooet izgubil dan zaradi promiliv. Cmarko a ti ne beres ali ne znas ,mmmm9933 ima poskodovan 4.zivec in ti se kar trdis da ni res. Nimas pojma in lazes iz dneva v dan. Duhovit se kot poleno ki ti prileti v koleno ko cepis drva. Cmarek se tega ne znas zato pusti motogp,zate je poleno,treniraj in pazi zivec
Profesormarck
14. 11. 2021 14.00
-1
maš ti pretrgan živec v svoji prazni votlini.Celo leto si nam pisal:Marc je končal kariero,nikoli več ne bo vozil motorja,ker ima pretrgan oziroma vkleščen živec-ni mu pomoči..pa je že zmagoval.Pokrij se z deko cmirko,pa drž se tomosa,napihlije pa utihni za vedno !
Ni nam vseeno
14. 11. 2021 17.39
+0
Torej je res napisal " maš ti pretrgan živec v svoji prazni votlini.Celo leto si nam pisal:Marc je končal kariero,nikoli več ne bo vozil motorja,ker ima pretrgan oziroma vkleščen živec-ni mu pomoči..pa je že zmagoval.Pokrij se z deko cmirko,pa drž se tomosa,napihlije pa utihni za vedno !"
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.59
-5
Za nas bo Valentino Rossi večno alfa in ti nightifly omega simboliziranega konca vseh zdrah , ki jih je bil prisiljen prenašati motoGP, ki smo jih bili deležni s prisotnostjo rumene horde in Valentinom Rossijem na čelu le te.
nightifly
13. 11. 2021 21.52
+13
To kar smo vsi videli v zadnjih dneh v Valencii , o Misanu ,da niti ne govorim , je po moje neponovljivo . Tezko ,da bo kdo dosegel se toliko ,v tako dolgi karieri ,na razlicnih motociklih in do danes k sreci tudi zdravstveno cisto OK . Toda dandanes zmage niso tako vazne . Zame je najvecja stvar ,ki mi jo je posredoval Vale preko njegove predanosti temu sportu Odnos do dirkanja ,to je hkrati najvisje spostovanje do lastnega zivljenja , predanost temu sportu ,se bolj pa vsem navijacem tega sveta , katere je ze v zacetku poimenoval Tribu , ki mu je ,smo mu zvesto stali ob strani celotno dobo dirkanja . Ce prenesem v zivljenje , vsak bi si zelel imeti znance ,prijatelje ,sodelovce s to miselnostjo ,ker samo tako lahko prebrodis vse tezave v zivljenju ,ovire ,barikade , podle napade in ostalo . Vse to je on dal skozi . In skoraj celotna javnost Tisocerih poklicov ali mislenj se danes tega zaveda , ali pa se istoveti z nenapisanim ,toda zelo dobro videnimi voznjami dirkaca Rossija . Vse kar je ovezano z njim je tako veliko ,da bi lahko o tem pisali in pisali ,ker je naredil veliko v tem sportu dirkanja ,toda kaj pa o vplivu na mlade , o gospodarsko financnem vidiku njegovega dirkanja v 26 .letih , o medijski prepoznavnosti ne samo njega ,ampak predvsem njegovega mesta ,pokrajine ,drzave ? In kot lahko vidimo , za seboj pusca siroko sled ,se vec - pusca mladim dirkacem strukture , ki jih je on finansiral zgradil , .........kaj bi se pisal ,saj bodo mediji o vsem tem napisali veliko vec . Zam je najbolj vazen odtis ,ki ga pusca mladim . Ne posegati po drogah , splaca se poizkusiti tisoce drugih poti ,ki te pripeljejo do tega kar ti je pisano na kozo .
jezdimir
13. 11. 2021 21.59
+7
Med tem ko se na Markeca limajo same propalice, žal...hehehe
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.49
-13
Nightifly jutri so še dovoljene sanje...v ponedeljek pa je nov dan.
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.46
-14
14. november 2021 je tudi poslovilni dan vidnega člana skupine, ki jo novinarji povsem upravičeno nazivajo s HORDO. Srečno nightifly mogoče ti bomo pa mi ob čustvenem slovesu pustili zmago, če je ne bodo prepustili dirkači klovnu na VN Valencije.
nightifly
13. 11. 2021 21.39
+14
Cudezni decek , ki si je do leta oz. sezone 2015 nabiral simpatije dela navijacev ,,,,,,je s tistim letom dosegel apex obcudovanja ,ker je s svojimi ekvilibristicnimi vragolijami in padci osupnil javnost ...............od takrat pa ta zvezda repatica pocasi izgublja takte ,ritem , auspuh pusca , motorizgublja kompresijo , dirkac st . 93 z nejevero gleda na tribune na spanskih ,argentinskih brazilskih in drugih dirkaliscih ,kjer vihra vse rumeno , in ni mu jasno ,kako spansko portugalsko govoreci narodi castijo tujca ,Talijana , ki s kar 26 let dolgo kariero se vedno trdno sedi v sedlu in se vozi -danes ,tam okoli sredine lestvice . Ko sem prej dopoldne poslusal dva angleska sportna novinarja ,ki sta se cudila tej neverjetni vzdrzljivosti ,optimizmi ,predanosti temu sportu ,delu z motorji in vsem skupaj sem v bistvu Videl POKLON medijsko -sportnih profesionalcev ,ki ze 4 desetletja in cez spremljajo te prireditve in cesa takega ne pomnijo . In jutri bo skoraj 43 letnik odpeljal svojo zadnjo dirko v tem sportu .
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.42
-14
In če ti jutri ne boš komentiral bi lahko že danes zaključil s to napisano mislijo...
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.30
-14
14. november 2021 bo zapisan z zlatimi črkami, ko so iz motoGP odstranili Valentina Rossija. Bil je pripravljen....in mi tudi.
rr3
13. 11. 2021 21.28
-14
Upam da jutri uspe kalimerotu in osvoji tako željeno 10ko za katero gara zadnjih 12 let.
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.36
-15
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.25
-15
Če bi Valentino Rossi dobil minus za vsako mesto oddaljeno od prvega startnega mesta, bi bil z minusi pobraten z nami
herr catz
13. 11. 2021 21.29
-15
herr catz
13. 11. 2021 21.29
-15
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.31
-15
Če ti da negativna oseba minus ....je to plus
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.16
-14
Za odhod muhe bo dober tudi Spumante...važno je le, da poči...
Nanuk
13. 11. 2021 21.15
+16
ni nam vseeno, profesormarck, herr catz, iga biba itd predlagam, da ustanovite društvo, kjer boste razvijali razne debate, in če vam naslednje leto zmanjka materiala se pa lahko greste tistih vaših iger ! lahko se naprimer igrate vlakeca !
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.24
-15
Če te motimo lahko greš v ponedeljek z nightiflyjem na ...izlet v neznano...
herr catz
13. 11. 2021 21.25
-16
A tko imate v vasem turkiznem drustvu......kdo je lokomotiva pri vas?? A imate parno al dizel? Imate lokomotivo spredi innzadi...vmes pa vagoncke??
Nanuk
13. 11. 2021 21.28
+15
v ponedeljek grem v službo, tako da ne morem ! čez vikend lahko
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.33
-16
Nanuk
13. 11. 2021 21.36
+14
herr ! saj sem ti rekel, da imaš neverjeten talent za pisanje komentarjev ! lahko bi pisal kolumne ! no, če si radoveden in ne veš na katero mesto bi se postavil v vlakecu.. baje je najboljše, če si drugi !
herr catz
13. 11. 2021 21.39
-16
Seveda ga imam...... Drugi pravs? A to govoris iz lastnih izkusenj?? Al ti je cmirko sepnu na uhe???
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.39
-16
Nanuk
13. 11. 2021 21.43
+16
ti pa lahko kar na prvo mesto, lahko tudi na tretje … je nam vseeno
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.09
-13
Nightifly 1 d : 2 hrs : 51 min : 0 sec
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.11
-14
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 21.11
-15
Kako lepo se čas izteka v pričakovanju boljšega jutri
Profesormarck
13. 11. 2021 20.58
-15
@muha-nočnacoprnice...še hitro kaj zalimaj,ker se ti čas hudo izteka....hitr bo nedelja,v ponedeljek je zate že mrk.
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 20.52
-15
Nightifly je imel prav , ko pravi da se Honda vozi sama in tudi sama pade
Mother Russia
13. 11. 2021 20.48
+1
Fer bi bilo, da bi pustili Rossiju zmagati...
Profesormarck
13. 11. 2021 20.54
-13
ja..baje bojo po končani dirki pustili,da se zimzelec,samoklican dohtore sam vozi po stezi,en krog,potem pa mu nataknejo venec okrog klempavih ušes.Tak naj bi bil plan....
Profesormarck
13. 11. 2021 20.38
-7
Ejga,ste vidli kak je danes poletel poul e. na hondi? Pa nam tukaj eni kekeci(cmirko d.o.o &com.) nakladajo kako lahko je vodljiva honda.Sicer on itaq nima pojma o pojmu,sam vseeno,da lahk vidite,kako mašino mora obvladovat Profesor motorja Marc Marquez.Upam da bo paul v redu,nakljub nekaj zlomljenim rebrih....no glavno je,da se poslavlja rozem,pa muha-nočnacoprnica,za njiju ne bomo nikol,ama nikol več slišali,če so seveda mož besede.Če pa niso,pa jih pojeeeeeemo.Viva !
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 20.51
-12
Na srečo nobene resne poškodbe , če je moč verjeti po takšnem padcu...Jutri se bo razbolelo.
Profesormarck
13. 11. 2021 20.56
-12
grd padec,po psristanku na asfalt,se mu je iskrilo celo iz kombinezona,kaj takega še nisem videl.Sam da je v redu.
Pa kaj
13. 11. 2021 20.21
+16
nam ni vseeno, zato sprašujemo, če si zadavil purana? sprosti malo napetost, tistih dveh možganskih celic
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 20.31
-13
Dragi ssale, če te navedem s tvojim delnim komentarjem, ki si nam ga privoščil danes, če nisi bil zbrisan : " Kako omejen moraš biti, da si jemlješ čas s pisanjem zadev, na katere nimaš vpliva..."
gogi_
13. 11. 2021 20.40
+14
Slamac a ti nimas nikogar da bi z njim Martinoval?
Profesormarck
13. 11. 2021 20.43
-15
ja z tabo sigurno ne bo,ker imaš ti pretrgan al vkleščen al kakšen že kol živec v votlini@gogoplesalec.
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 20.44
-13
SpremeniVzdevek
13. 11. 2021 19.33
+15
MM nikoli več 9x prvak
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 19.50
-14
To upa tudi Valentino, ko je poleti bil Gaberjev gost
bossanoga
13. 11. 2021 19.15
+19
Jaz bi vprašal, koliko jih je z vzdevkom "ni nam vseeno". Občutek imam, da jih je več kot 20 ali celo morda trideset, saj manj jih ne more kar naprej sami sebi odgovarjati in celo sami sebe spraševati.?
herr catz
13. 11. 2021 19.17
-11
Ocitno si nov tukaj pa ne ves kk potekajo zadeve
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 19.48
-15
Zakaj ne bi kdo dal 30 komentarjev, če lahko nekdo da sebi 30 + ?
jezdimir
13. 11. 2021 19.51
+16
No kk poteka Muci, če upaš razloži človeku, da gre za neotesanca brez hrbtenice in brez lastnega življenja, posledično cele dneve pušča puhle zmazke brez repa in glave, da ne omenjam močenja Markecovega plakata, pri tej packariji baje tudi ti in Korl sodelujeta...no vidiš da ni tako težko napisat resnico, razen če ti Korl stoji na repu, srovš...hehehe
herr catz
13. 11. 2021 19.53
-14
Ni nam vseeno
13. 11. 2021 20.03
-12
Kako razložiš nekomu, da je nekdo navijač Suzukija , pa je njegov najbolj žalosten dan , ko je Mir postal prvak ?
jezdimir
13. 11. 2021 20.04
+15
gogi_
13. 11. 2021 20.35
+14
fartez ssj znas da se lepo podpises na koncu svoje nebuloze. Ni se treba truditi s sklanjanjem ker ti ne gre. Bo dovolj ce se podpises -srovs
herr catz
13. 11. 2021 20.54
-14