MotoGP

V Mugellu nič novega: Bagnaia na sprint dirki kronal sobotno prevlado

Mugello, 10. 06. 2023 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J., J.B., N.M.
Komentarji
110

Vodilni v skupnem seštevku motoGP Francesco Bagnaia je absolutni zmagovalec sobotnega dogajanja na stezi v Mugellu. Pred domačimi navijači je Italijan najprej dobil kvalifikacije, odlično formo pa potrdil še z zmago na popoldanski sprint dirki. Drugi je bil njegov rojak Marco Bezzecchi, tretji pa Španec Jorge Martin.

Več videovsebin
  • Vrhunci sobotnih kvalifikacij v Mugellu
    02:53
    Vrhunci sobotnih kvalifikacij v Mugellu
  • Iz 24UR: Bagnaia do prvega mesta, Quartararo končal daleč zadaj
    02:20
    Iz 24UR: Bagnaia do prvega mesta, Quartararo končal daleč zadaj
  • Finale Lige prvakov je pred vrati, kaj napovedujejo dirkači?
    02:30
    Finale Lige prvakov je pred vrati, kaj napovedujejo dirkači?
  • Iz 24UR: Med Bagnaio in Bezzecchijem le ena točka
    02:11
    Iz 24UR: Med Bagnaio in Bezzecchijem le ena točka

Na kvalifikacijah sta presenetila brata Marquez, ki sta se uvrstila v prvo startno vrsto. Marc je bil drugi, Alex tretji, zaostala sta le za vodilnim v skupnem seštevku Francescom Bagnaio, ki se v domačem Mugellu počita kot riba v vodi. To je potrdil tudi na sprint dirki, ki je sledila, na kateri le enega kroga ni preživel na prvi poziciji. Najbolj se mu je približal Marco Bezzecchi, ki je bil v zaključku tik za Bagnaio, a je lanski prvak elitnega razreda zdržal njegov nalet. Na tretji stopnički je bil Jorge Martin, ki je v boju za zmagovalni oder premagal Johanna Zarcoja.

Alex Marquez je boj za najvišja mesta končal že v prvem krogu, potem ko je trčil z Bradom Binderjem, ki je bil za svoje početje kaznovan z dolgim krogom. V drugem krogu si je Bagnaia privoščil napako, kar je s prehitevanjem izkoristil Bezzecchi, a je paradni konj Ducatija stvari hitro postavil na svoje mesto in se kmalu vrnil na vodilno mesto, ki ga do konca ni več izpustil iz rok. Peti je bil Luca Marini, šesti Jack Miller. Že omenjeni Marc Marquez se je moral zadovoljiti s sedmim mestom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po sobotnem jutranjem ogrevanju, ki je potekalo brez težav vse do samega zaključka, ko je le nekaj minut pred koncem hujši padec doživel Augusto Fernandez in ogrevanje razreda motoGP je zaradi razbitin na stezi prekinila rdeča zastava, že nekaj minut kasneje pa so dirkači opravili še nekaj hitrih krogov. najboljši čas jutranjega programa je uspel aktualnemu šampionu Francescu Bagnai, kar je bila dobra napoved pred kvalifikacijami, ki so sledile takoj po tem. Dirkače vseh razredov je sicer v soboto pozdravilo sončno vreme in odlični pogoji za dirkanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Počasnejša prva kvalifikacijska skupina razreda motoGP se je na vse pretege skušala prebiti med elitno deseterico. Sprva je najbolje kazalo Alexu Marquezu in Fabiu Quartararoju, ki sta držala prvi in drugi čas, kmalu se je v boj s hitrim krogom (presenetljivo) priključil še Italijan Franco Morbidelli. V zaključku pa sta kandidaturo za preboj v hitrejšo skupino izpostavila še Španec Maverick Vinales in Avstralec Jack Miller. Slednjemu je ob Alexu Marqueza nato uspel preboj v hitrejšo skupino. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V kvalifikacijah hitrejše skupine je bilo napeto in nepredvidljivo vse do samega zaključka. Bagnaia je bil še naprej vroč in se je podpisal pod najboljši čas, družbo v prvi vrsti pa mu bosta delala Alex in Marc Marquez. 

Za aktualnega svetovnega prvaka je bil to 14. najboljši startni položaj v najmočnejšem razredu, na nedeljski dirki pa bo lovil 14. zmago. 

Slednji, ki se je zapletel v "neprijeten" pogovor z Bagnaio kar med dirkanjem, je naredil velik korak naprej in tudi presenetil s hitrim časom v kvalifikacijah.  Po VN Portugalske bo starejši od bratov Marquez spet v prvi startni vrsti. Bagnaia je ob najboljšem času kvalifikacij zrušil še rekord steze. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dober obet za sprintersko dirko in tudi za osrednjo dirko v Mugello. Vesel sem. Naredil sem vse, da sledim najboljšim. Hvala ekipi za dobro delo ta vikend. Pecco? Nisem ga videl, mislim, da se nisva dobro razumela. Jaz ne vidim nobenih težav. Lovili smo najboljšo deseterico, prišli pa v prvo vrsto. Super," je bil zadovoljen Marc Marquez. "Presrečen sem. Težke kvalifikacije so za mano. Pripravljen sem na sprint dirko," je bil kratek in jedrnat aktualni svetovni prvak. Spomnimo, Bagnaia ima v skupnem seštevku 94 točk. Eno manj je zbral Marco Bezzecchi, Južnoafričan Brad Binder pa je doslej osvojil 81 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moto3 spet vroči Oncu, v srednjem Canet
Kvalifikacije najšibkejšega razreda moto3 so zaznamovali dirkači, ki so bili najhitrejši že cel podaljšani konec tedna v Mugellu. Da je izjemno vroč je potrdil Turek Deniz Oncu z najboljšim časom kvalifikacij, drugi najhitrejši je bil Avstralec Joel Kelso, tretji čas pa je podpisal Japonec Ajumi Sasaki. "Nadaljujem, kjer sem ostal po petkovih prostih treningih. V Mugellu se fantastično počutim in to kažem tudi na stezi. A pozor, še ničesar nisem naredil. Godi pole position, a glavno šele prihaja," je bil trezen v izjavi po kvalifikacijah Turek Oncu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V srednjem razredu moto2 se je z najboljšim časom izkazal Španec Aron Canet, za njim pa sta si drugi in tretje mesto ter s tem preboj v prvo startno linijo zagotovila še njegov rojak Pedro Acosta in Otočan Sam Lowes. "Iz dneva v dan se v Mugellu počutim bolje. Vesel sem prve startne linije in upam, da bom v nedeljo izkoristil dober startni položaj," je povedal Britanec Lowes. "Odlične kvalifikacije so za mano. kako tudi ne, saj smo osvojili kvalifikacije. Pričakujem, če bo vreme zdržalo, da bom tudi na dirkah v boju za najvišja mesta," je povedal zmagovalec kvalifikacij Canet. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Italije 2023
VN Italije 2023 FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (110)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Night fly
11. 06. 2023 14.00
Accademia marsikomu povzroca trebusne vetrove in razrahljano duso ,mar ne ....KIalimeri ?
lcePower
10. 06. 2023 20.03
+4
poglejte instagram tine gaber,...objavlja fotke blišča ki sta se ga udeležila z robijem pred finalom ligreprvakov
nebel
10. 06. 2023 21.03
+0
Na naš denar? Ali Čeferinov? Na svojega ne.
Samo navijač
10. 06. 2023 20.01
-8
Marqez se vrača to se vidi zato oa panika.
Jezdimir
10. 06. 2023 18.33
+13
Bravo akademiki, vsakič znova šolajo nesposobnega panoramskega podleža93 in prav je tako...hehehe
bandit1
10. 06. 2023 18.38
+10
Očitno bo moral tudi on v to akademijo, če ne nebo tistega željenega x prvaka
bandit1
10. 06. 2023 18.21
+10
Še nekaj kavčarji 360 km/h sem se peljal le z letalom ko je vzletalo, po cesti in pisti pa še nikoli, tako da ne vem kako to izgleda, 12-20 m široka steza je zelo ozka.
Kaktus-x
10. 06. 2023 18.18
+8
Upam da končno Kilavi93 dojame da mu tudi najboljša Honda ne pomaga, mladci ga enostavno popapcajo.
Night fly
10. 06. 2023 18.18
+13
Vesel sem razpleta Sprint dirke , koncno zelo dober tudi Martin , Binder in Miller pa sta sla dokaj na noz ......prevec . Slepar ,MM se slepa ,ceprav pravijo kalimeri spodaj , da je talent . No , Ducatiji , pardon , ostali dirkaci ,vkljucno z njegovim bratom dokazujejo ,da brez dobrega motorja ni prvih mest ,jasno vse odvisno od nastavitev ,torej boxa . Tudi talent mu ne pomaga ,ceprav je njegova hondaprecej stabilna v vhodih in izhodih iz zavojev , toda v Mugellu mu je manjkala konfiguracija piste ,kjer je Honda najmocnejsa ,torej pri brutalnem zaviranju . Kakorkoli , cas je ,da mojstrstvo prizna tudi drugim dirkacem . ......
brabusednet
10. 06. 2023 18.05
+11
Mark Markez se bo jutri spet gnal in izsiljeval dokler se ne bo spet ulegu na asfalt.Vse slabše mu gre,čeprav govori drugače.
Night fly
10. 06. 2023 18.19
+7
se strinjam , vseeno pa se nismo videli vsega potenciala Honde s Kalexom . Nic mu ne verjamem .
Realist46
10. 06. 2023 17.58
+16
Bezzeci bo letos kot kaže glavni konkurent Pecu. To bo še zanimivo. Vendar mislim da bo Pecu uspelo na koncu priti do drugega naslova čeprav pa ne bo lahko. Mark Marquez kot sem rekel že 2 meseca nazaj v Nemčiji ima zadnjo možnost za 1 mesto ker mu steza odgovarja ker je zavita in polno levih ovinkov kar mu leži. Če tam ne bo zmagal potem letos zmage ne bo videl.
bandit1
10. 06. 2023 18.19
+9
Če so bo Peco še večkrat ulegu v pesek mu lahko rata. Je kar konstanten Bezz mislim. Motorji so pa praktično enaki, tovarniški in privat.
sport5
10. 06. 2023 17.41
+17
MM pri 30 letih na slabšem nivoju kot je bil VR pri 40 -tih
Kaktus-x
10. 06. 2023 18.20
+13
nebel
10. 06. 2023 17.37
+8
Sicer pa je negativno ocenjenih komentatorjev tu zelo malo, večina je kar podobnega mnenja. Negativne ocene prejema skoraj samo en in isti.
DeycoSI
10. 06. 2023 17.02
+12
TUKAJ, TUKAJ, TUKAJ SEDAJ... Groza... Očitno do danes še noben ni opozoril Stropnika na to grozno ponavljalnico!
neplesalec
10. 06. 2023 15.36
+10
Preden boste popolnoma ukinili komentiranje , pomislite na abonente na tem portalu . Janka , frenka7 ..... Se mi kar smilijo , ker ne bodo več imeli kje svinjati .
nebel
10. 06. 2023 17.34
+13
Saj pri nekaterih člankih, kjer pričakujejo nasprotno reakcijo bralstva, a vseeno rinejo, se že ukinjajo. Najbolje da se kar ukinejo v celoti.
Night fly
10. 06. 2023 15.25
+17
Accademija dela hudica ,,,,a ne !!!!!
Kaktus-x
10. 06. 2023 18.27
+8
Zakaj pa pol Marquez nikoli nič ne naredi na Ducatiju če je vse tako preprosto?
NDM
10. 06. 2023 15.14
+17
niti 10 krogov ne zdrzite brez reklame.. sramota
ProfChalet
10. 06. 2023 15.15
+4
Night fly
10. 06. 2023 15.02
+8
Honda je se kako hitra ,,,, podli markec je dobro prestudiral kdaj bo pokazal kaj zmore honda , zato je na sprintu tudi spredaj . Hipohrit . .
Night fly
10. 06. 2023 14.39
+4
Poslusajte kaj je vceraj povedal Alex Espargaro ...... totalno je popenil nad Markecom /93 . Javno je povedal ,da bo popustil plin ,ce se mu MM najde za ritjo . In ni edini . Kako zalostno je ,da se MM slepa za Apriliami in ostalimi ,ceprav ima zdaj "pace" za prva mesta . Mogoce bo pa en dan res fasal kaksno klofuto . Stewardi zal po komandi onih na vrhu ne naredijo nic .
Night fly
10. 06. 2023 14.44
+8
Pravzaprav so napako popravili in vrnili Mariniju kar si je zasluzil .
Pa kaj
10. 06. 2023 14.28
+3
šlepar na delu...
mptour
10. 06. 2023 14.07
+9
Podlež je podlež. Hvala bogu dirka ni en krog.
gogi_
10. 06. 2023 14.33
+7
blue_cat
10. 06. 2023 14.48
-6
resnica je bila 2015, ce smo realni...hehehe
prost1
10. 06. 2023 13.04
+4
Uuuuu bolečina. Kar dva Marqueza v prvi vrsti. Eden od njiju pa tak , ki v treh letih s Hondo ni mogel nikamor.
Jezdimir
10. 06. 2023 18.56
+6
Da se je prišlepal si namenoma spregledal, tako kot si spregledal kako ga perejo mladci na dirki...a si lahko še bolj beden, sam vprašam...hehehe