MotoGP

Marquez zmagal z veliko prednostjo, v pesku po skupinskem trku končali Pedrosa, Lorenzo in Dovizioso

Jerez, 06. 05. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., T.Š.
Komentarji
327

Pred najboljšimi dirkači v kraljevem razredu motoGP je bila četrta dirka sezone. Zmago, drugo zaporedno, je slavil Marc Marquez. Eden vrhuncev dirke je bil skupinski padec in odstop Jorgeja Lorenza, Danija Pedrose in Andree Doviziosa. Na dirki razreda moto3 je zmagal Nemec Philipp Oettl, na dirki razreda moto2 pa Italijan Lorenzo Baldassari.

Več videovsebin
  • Trk in odstop trojice Lorenzo-Pedrosa-Dovizioso na dirki za VN Španije
    00:44
    Trk in odstop trojice Lorenzo-Pedrosa-Dovizioso na dirki za VN Španije
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije
    04:48
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije
  • Padca Marca Marqueza in Danija Pedrosa na ogrevanju
    02:47
    Padca Marca Marqueza in Danija Pedrosa na ogrevanju
  • Gelete Nieto in Pablo Nieto sta se na starih motociklih poklonila pokojnemu očetu
    05:45
    Gelete Nieto in Pablo Nieto sta se na starih motociklih poklonila pokojnemu očetu
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Španije
    05:57
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Španije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije
    05:17
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Španije
    08:11
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Španije

Nedeljski program se je v Jerezu začel z ogrevanjem v razredu moto3, kjer je bil najhitrejši Španec Jorge Martin, v moto2 pa Italijan Lorenzo Baldassarri. V razredu motoGP je bil najhitrejši Marc Marquez, pred Andreo Iannonejem in Danijem Pedroso. Andrea Dovizioso je zasedel šesto, Cal Crutchlow sedmo, Jorge Lorenzo 10. mesto, zaostala sta tudi Yamahina dirkača, Maverick Vinales je bil 12., Valentino Rossi pa mesto za njim. Tako Marquez kot Pedrosa sta padla, a brez posledic.

Vrhunec dirkaškega vikenda je seveda pomenil start dirke v razredu motoGP, dirkače je čakalo 25 krogov. Start je najbolje uspel Lorenzu, ki se je iz četrtega mesta prebil na prvo, takoj za njim sta se zvrstila Crutchlow in Pedrosa. Po štirih krogih španska prevlada na prvih treh mestih, Lorenzo v vodstvu, za njim sta bila Marquez in Pedrosa. V sedmem krogu je odstopil Crutchlow, krog kasneje pa se je v vodstvo prebil Marquez. V boj za stopničke se je vmešal tudi Dovizioso, ki se je prebil na tretje mesto za Lorenzom in pred Pedroso, takšen je bil vrstni red vodilne četverice tudi na polovici dirke, Marquez pa si že privozil nekaj prednosti pred tremi najbližjimi zasledovalci.

Padec Danija Pedrose.
Padec Danija Pedrose. FOTO: Twitter

V 17. krogu je prišlo do trka trojice, ki se je borila za stopničke, odstopili so Lorenzo, Pedrosa in Dovizioso, saj so končali v pesku ob stezi. Dovizioso je prehitel Lorenza, ki je bil predolg v zavoju, po notranji strani je pripeljal Pedrosa in trčila sta Lorenzo in Pedrosa, ob tem je odneslo tudi Doviziosa. V lovu na Marqueza je bil nato najbližji Johann Zarco, nato pa je sledila skupina z več dirkači, med njimi Petrucci, Iannone, Miller in Rossi.

Marquez je zanesljivo zmagal in osvojil drugo zaporedno zmago in tudi drugo v sezoni. Padec trojice so izkoristili drugi dirkači, drugo mesto je zasedel Johann Zarco, tretji je bil Andrea Iannone. Do četrtega mesta se je prebil Danilo Petrucci, peti je bil Rossi, sedmi Maverick Vinales. Marquez je prevzel skupno vodstvo v točkovanju za naslov svetovnega prvaka (70 točk), Zarco je drugi z 58, tretji pa Vinales (50). Naslednja dirka bo VN Francije v Le Mansu čez 14 dni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagal Baldassari, Marquez odstopil
Na dirkališču Angela Nieta v Jerezu so se za točke in stopničke pomerili še dirkači razreda moto2. V ospredje se je hitro prebila trojica Lorenzo Baldassari, Miguel Oliveria in Alex Marquez. V 13. krogu je mlajši brat Marca Marqueza končal z nastopom zaradi padca, Baldassari, zmagovalec kvalifikacij, pa je počasi, a zanesljivo povečeval vodstvo in tudi zmagal. Mnogi so se spraševali, ali bo kateri od trojice dirkačev kaznovan, a je vodstvo dirke sporočilo, da kazni in nadaljnjih sankcij ne bo. Vsem trem pa ostaja grenak priokus, saj so predčasno končali dirko in ostali brez pomembnih točk, ki bodo v nadaljevanju sezone zanesljivo pomembne v boju za vrh lestvice.

Na drugem mestu je zanesljivo ostal Oliveira, boj za tretje mesto pa je bil bolj negotov. Francesco Bagnaia in Xavi Vierge sta bila zelo izenačena, na stopničke se je prebil Italijan Bagnaia, ki je zadržal prednost v skupnem seštevku na lestvici točkovanja za naslov prvaka (73 točk). Drugi je Baldassarri (64), tretji Oliveira (63).

Oetll presenetljivi zmagovalec v razredu moto3
Zanimiva dirka se je razpletla v razredu moto3, zmago je slavil Nemec Philipp Oettl, sicer drugi v sobotnih kvalifikacijah. Že takoj na uvodu so se zapletli štirje dirkači in odstopili, v nadaljevanju pa so se dirkači borili za najboljša mesta v strnjeni skupini. Večkrat je prišlo do spremembe v vodstvu, v zadnji tretjini dirke pa je v vodstvo prišel Oettl, ključen za razplet pa je bil dogodek štiri kroge pred koncem dirke.

V skupinskem padcu so odstopili štirje dirkači, ki so bili v boju za zmago. Jorge Martin, zmagovalec kvalifikacij, in Aron Canet, do te dirke vodilna dirkača na lestvici, pa tudi Tony Arbolino in Enea Bastianini. Nemški dirkač je zadržal vodstvo in se veselil prve zmage v karieri. Drugi je bil Italijan Marco Bezzecchi, tretji Španec Marcos Ramirez. V skupnem seštevku je vodstvo na lestvici prevzel Bezzecchi (65 točk), za njim sta osmoljenca dirke Martin in Canet. Oetll se je z zmago iz 10. povzpel na peto mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (327)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dado07
07. 05. 2018 11.23
+20
Bo treba Rossiju za eno dirko posodit Markovo hondo pa naj dokaže v čem je problem, al v vozniku al v motorju.....ni več konkurenčnosti in prav bi bilo da se z koncem sezone odmakne iz tega športa ......Valentino, mislim da se je tvoj čas slave iztekel......
Bananistanec
08. 05. 2018 10.26
-3
Po tvoje bi se morali upokojiti vsi razen MM ker niso konkurenčni
dado07
08. 05. 2018 13.42
+6
nisem reku za druge....ampak Rossi, sej sam neki joče in se jezi, pa gleda čez druge napake, svojih tako ne vid, noče priznat.......nobeden drug ne joka, vsi peljejo...pa če misliš da je konkurenčen...kdaj pa je imel nazadnje polposition...že dolgo ne,...:)
jebalvisvoju
09. 05. 2018 15.19
+2
Rossi bi se z Markezovo Hondo usul potleh ko vreca krompirja. markezova Honda je predivja za rossijev penzionisticen slog voznje... Ne zna tako lovit in mirit motorja
Arkeen
16. 05. 2018 07.05
+1
Honda je Marcu nerealno prilagojena. Od leta 2014 Dani čudežno ni več konkurenčen medtem ko Marc zmaguje vse po vrsti. Tudi Stoner ni tako dominiral Danija.
FjallRaven
07. 05. 2018 09.04
+32
škoda za ducati ...zlahka bi bili na drugem in tretjem mestu ....... res je blo mau čudno.......je pa na konc blo smešno veselje in mahanje rozeka na motorju ........ kot ,da je enmau gladek ......zdej že fejka zmago z tem proslavljanjem ....hahahaha
jebalvisvoju
09. 05. 2018 15.19
+2
jebalvisvoju
09. 05. 2018 15.20
+2
dado07
07. 05. 2018 07.21
+34
...ha ha Rosonjeri, s tako dirko kot je bila včeraj, pelje Markez pri 25 letih k PETEMU naslovu, Rossi pri 40 letih šest naslovov in kdo je pol boljši....the doctor al profesor.....no mal premiselte....:)
DirtySanchez
07. 05. 2018 07.41
-30
ja rossi je boljši a ne ima 6 naslovov markec pa 4 , kaj ti ni jasno prismoda ?
Noki
07. 05. 2018 07.57
+37
S tem da ima 13 sezon več kot Marquez za sabo.
DirtySanchez
07. 05. 2018 08.15
-26
aja ti si jasnovidec in vidiš v prihodnost da veš kaj bi še Muarqez dosegel ??? Bravo svaka čast njoki.
DirtySanchez
07. 05. 2018 08.21
-16
Noki
07. 05. 2018 08.38
+23
duhana......kje sem jaz napisal kaj bo Marquez dosegel, da vidim v prihodnost, kje?????? Da ima Rossi 13 sezon več kot Marquez, zato ne rabiš videti v prihodnost.
DirtySanchez
07. 05. 2018 09.00
+1
dado07
07. 05. 2018 10.48
+22
duhana.....e jesi teslo nepismeno....kaj sem hotu povedat....kolk naslovov je imel Rossi pri 25 letih....ajde uganka zate k si pameten da se ti kadi...in to je to k si Rossonjerčki ne morete v glavo vbit....da je delal Rossi v markovih letih iste bedarije na pisti in da je pač Marki v teh letih velikooooo bolši dirkač kot Rossi....pa da se ne boš mantral z možgani ti pomagam...Rossi pri 25 letih šele 2 naslova prvaka....pa še to ko je odpeljal prvo sezono v moto GP ni dominiral...Marki pa je bil druga zgodba...če ga primerjam z pokojnim Simončelijem....dominiral v prvi sezoni prestopa......Duhana ne pametuj pa odpel svojga Doctorja nekam na počitnice.....:9
dado07
07. 05. 2018 10.53
+6
men vse jasno sam ti si časovno nezrel ker ne znaš razmišljat in razumet....
Arkeen
16. 05. 2018 07.12
Marc je imel eno moštvo, in samo enega moštvenega kolega kateri od leta 2014 čudežno ni konkurenčen med tem ko Marc zmaguje vse po vrsti. Niti Stoner ni dominiral Danija. Rossi je osvojil 5 naslovov prvaka ZAPORED s Hondo in Yamaho! Da ne govorim o premoči Honde...
Noki
07. 05. 2018 07.13
+30
Eni in isti vse skozi pišejo, da je Honda najboljši motor. Pa je res!!!!!!!! Ali je to Marquez ,ki dela svetlobno razliko. Če pogledamo skupni vrstni red, potem vidimo samo eno Hondo med prvimi šestimi in kar tri Yamahe.
dado07
07. 05. 2018 10.59
+5
pa kaj ti ni noki68...Dani ima smolo že zadnjic je pelu napol kripel pa je bil 7 , včeri pa da ni bilo padca bbi bile 2 honde in dva dukatija pa kolk yamah..!!!! med prvimi 5 mi...
Achilleus
06. 05. 2018 22.50
+32
nightifly...zlehtnoba in skodozelje te je danes ubilo. Samo vprasanje koliko udarcev bos se zdrzal. To je sport...zate ni zivljenskega pomena. Zapomni si ta podatek.
nightifly
06. 05. 2018 22.48
-56
Prav zanima me -zakaj ljudje na tribunah tako zvizgajo enemu dirkacu ali dvema ? Ze v Argentini je bil kegljac delezen takih besed -ki niso za usesa -da je se mene presenetilo / Tudi danes podobno v Spaniji /In se bolj zanimivo je to -da so spanski gledalci na veliko pozdravljali Dohtarja -ki se jim je tudi zahvalil / Sicer clovek vec ali manj vse to vidi in slisi na neuradni TV -broadcast reziji -ker ne marajo -da bi bil sampion 93 prevec slisno izzvizgan / Tv -jevci in Fim ter Dorna morajo gledati na svoje zepe -da bodo polni / Kakorkoli - se malo -pa bo junfer delezen gromozanskega sprejema(slisnega seveda ) v Mugellu /Vrocega/ Torej dobil bo kar mu pripada in kar si zasluzi -z obrestmi / Mogoce mu bo to tako vsec -da se bo drugo leto odlocil za Ducati ----- hehehehehehe!!!! No-zdaj pa v napad -civci civave
dugi159
06. 05. 2018 22.56
+41
Tvoje besede so samo se zaljitve , zgleda zaradi besa in nemoci , zalis vsepovprek . Civci civave so pa zgleda tvoji predniki . Kremsnitar
rr3
07. 05. 2018 07.36
+27
Vsak dojenček ki mu vzameš dudo se neha dret. Ta muha samo dokazuje kako zelo nerazvit je da se joče in joče-. Tukaj ni mamice, ki bi ritko brisala pol pa take zmazke piše. Revše bogo vsi smo videli in gledali kako se rumena barka potaplja brez navijačev.
Otancici
07. 05. 2018 07.38
+25
Muha, ti si en skodozelen, zafrustriran starec s sindromom Petra Pana. Odrasti ze enkrat in bodi moz, saj tvoje misli so na nivoju deset letnega otroka.
jebalvisvoju
09. 05. 2018 15.24
+3
Kaj mu delate ahahahahahahah .... oz. sam sebi si dela
Mohiito
06. 05. 2018 22.43
+19
A pa da se ne pozabi, po 22.30 bo nastopilo vaše veličanstvo v sprenevedanju, slabi retoriki in spodkopavanju, žal vse to že spet zaradi neželenega razpleta dirke. Pa lahkonoč.
nightifly
06. 05. 2018 22.33
-51
Dani ,,, dober decko si ,dober dirkac -samo danes sem dobil zal ponovno potrdilo o tvoji vlogi pri Hondi -in to se zelo dobro poklapa z mnenji nekaterih analitikov -ki so blizu Honde ko pravijo -da dobro scitis pozicijo MM -ja / Zalostno je videti kaj takega / Ze vceraj na FP4 in kvalif -(poleg vseg prejsnjih FP-jev - sem pozorno spremljal case in generis kot intersekc - tako da nimam vec nobenega dvoma / Honda ze nekaj let stavi vse na MM - zato tudi razvoj samo v tej smeri / Stoner sedi v boxu in ne v sedlu -Pedrosa pa to opravlja kar na motorju / Podobno vlogo ima tudi Rossi -ki je dobil -kakor smo ze videli - papir od Yamahe kar na mizo v podpis za nadaljno sodelovanje -ker je Yamaha storila oz speljala vlak na slepi tir -zdaj pa na zalost nazaj -to pa pomeni vsaj dve do tri sezone v freilaufu / Ja Dani - razumem -da Honda stavi vse na MM -ja , kuj zelezo dokler je vroce - da bodo poskusili zrusiti vsaj en rekord Yamahi -vsaj Rossijev - ceprav je 115 zmag le veliko / Tudi zato gospodic niti v sanjah ne pomislja -da bi naredil pogumen korak -ki ga ponavadi aredijo sampioni -zamenja mostvo / Res je -le kdo bi si upal to narediti in parkirati zmagovalen motor -v zmagovalni sezoni -in to s komaj osvojenim pokalom v roki ? Ja -seveda -Rossi je tega zmozen - je pa tudi toliko fer -da bo ostal na Yamahi in jo skusal potgniti ven iz mulja - da vsaj malo zadiha / Verjamem -da se bo zdaj javilo stotine civav in zabevskale - p lep pozdrav / nima jajck punk - vsede se samo na najboljse stroje /To zna vsak mulc / ;)
nightifly
06. 05. 2018 22.35
-36
-ups -da ne bo kdo mislil -da je Dani kriv za nesreco / Niti zdalec - mislil sem na njegovo voznjo - na pace - danes bi bil lahko zmagovalec dirke -brez dvoma /
poper00
06. 05. 2018 22.46
+16
Noki
07. 05. 2018 07.17
+27
fly.....glej da te ne bo razneslo od zavisti in osovraženosti do Marqueza.
Noki
07. 05. 2018 07.19
+28
Če bi bil Marquez na mestu Pedrose in Rossi namesto Lorenza, bi uporabil iste besede??????????? NE nebi. Zato nikar ne LAŽI in se ne sprenevedaj.
dado07
07. 05. 2018 07.31
+27
nightifly...to zna vsak mulc, sam ta mulc ma jajca, Rossi pa reče v zagovor da je z njim nevarno, ja k ni že dolgo več konkurenčen in pol k ne upa raje pelje kot na promenadi in je že v štartu zadaj da ima oko na njegovi riti, sej kaj več tako ne more nardit, tud če bi imel Markovo hondo v rokah, ...sam je ni vreden, honda je samo za taprave voznike, ne za nedelske penzioniste v moto gp.....je pa res da zna tuki gor vsak mulc pisat bedarije.......ne morete pač prebolet da gre čas naprej in prihajajo bolši dirkači, mislim da je čas da se Rossi dostojno poslovi od tega športa in mogoče štarta naprej z svojo ekipo in vzgoji novega prvaka....Honda zakon.....:)... pa še to, tud hondi ni šlo nekaj sezon, pa ni Mark bežal stran, je motor postavu da lahko zdej zmaguje.....RoSSi je imel z Yamaho slabo sezono pa je pobegnu k Dukatiju, pa ni šlo pa je bežal nazaj k Yamahi.....zakaj !!!! .....zato ker ne zna zmagovat brez dobrega motorja....no Marki pa je lojalen, če gre al pa ne gre .....zato ne pisi takih bedarij o slabih in dobrih motorjih, si še prezelen....:)
careizavogala
07. 05. 2018 07.38
+24
MM ima zmagovalen motor in tudi sam je zmagovalec in zakaj bi menjal moštvo, če se razumejo in energija teče. Vsak opravlja svoje delo in to vrhunsko. Po tvoje pa Rossi igra fer igro in rešuje Yamaho!! Lepo te prosim...Rossi uničuje Yamaho in to sedaj že vrabci čivkajo. Žal Yamaha pod taktirko rossija ne bo nikoli zadihala. Tako pač je ampak to bo njihov vedno večji problem. In še nekaj MM ni zaradi ne menjave nič manj ne pogumen ampak pameten. Med pogumom in pametjo je pa razlika v dosegu cilja...to pa vsi vemo.
Celjan74
07. 05. 2018 19.34
-4
yokerxdinterfan
06. 05. 2018 22.20
+31
valda da bi bil markec namesto danija bi ga imeli že na križu
Madeni
06. 05. 2018 22.08
-12
Drugi najboljši HONDIN DIRKAČ......Horge Lorenzo..
nightifly
06. 05. 2018 22.36
-20
Res je -popolnoma strinjam / 25 mio € je pa le vzel brez sramu Ducatiju /
janezdollar
06. 05. 2018 20.59
-45
S takšno Hondo bi še Biaggi postal prvak...sicer pa je s Hondo Rossi zmagoval za pol kroga...
gutej
06. 05. 2018 21.54
-13
nightifly
06. 05. 2018 22.36
-22
dugi159
06. 05. 2018 22.58
+19
Leta 2015 je lorenco bil prvak z enako yamaho holywoodar
Noki
07. 05. 2018 07.32
+24
Biaggi to Hondo niti nebi obvladoval, kaj šele zmagoval, prav tako ne Rossi. Zato je Rossi izključno zahteval po Ducatiju samo Yamaha ali pa penzija, ker Yamaha velja za lažje vodljiv motor.
VHRC
07. 05. 2018 10.21
-2
AS1983
06. 05. 2018 20.55
+5
upam, da bo prihodnjo dirko v Le Mansu deževna dirka
ivanblagi
06. 05. 2018 20.41
-17
Na tem forumu pa so res ljudje z skromim inteligenčnim indexom. Resnica osvobaja @ ne zna šteti niti do 4.
nightifly
06. 05. 2018 22.19
-19
njega ne osvobodi niti sam bogec v nebeseih
toti mišek
06. 05. 2018 20.40
+54
Kdo je danes Rosano oviral? MM je pokazal svoj performance, kot sm napovedal!
gomax
06. 05. 2018 20.36
-36
Eni ste res obsedeni s mm in rosijem. Mm ima sreco ker ima najboljsi motor ze par let. Si je treba priznat. Skoda za padec pedrose, dovija in lorenza. Bi bil fajn dvoboj za 2 in 3 mesto. Rosi na zalost nemore nic s yamaho. Suzuki, honda ter ducati bols motor. Skoda ker ni yamaha konkurenca. Si zelim dvoboje med mm, vinalesom, rosijem, dovijem. Kar se tice pedrose skoda, da ni konkurencen na vsaki dirki. Cal vedno isto. Jezik ga bije, ker se ku... pol pa pade. Prihajo napete dirke.
Mohiito
06. 05. 2018 20.39
+57
gomax
06. 05. 2018 20.48
+11
Bols bi blo da rosi ter vinales zacneta uporabljat lansko yamaho, bi bila bolsa
Mohiito
06. 05. 2018 20.54
+45
Se mi dozdeva da ni takšna težava v samem motorju, ampak v samem moštvu korenito nekaj stvari ne teče v pravo smer.
dugi159
06. 05. 2018 21.28
+24
Kako pedrosa ni konkurencen ce na par let ze najboljsi motor ?
gutej
06. 05. 2018 21.55
+11
Če ne znaš zajahat konja si težko fijakar.
VHRC
07. 05. 2018 10.22
+5
Se popolnoma strinjam !+++++++++++++++++++++++
dado07
07. 05. 2018 11.20
+7
gomax....pišeš da Rossi z Yamaho ne more, da so Suzuki, honda ter ducati bols i motorji , sej Rossi tud z dukatijem ni mogu, pol ni motor kriv če starac ne zmore več, pač ni več dober ne.....ni ttuki da je pa MM dober k ima motor....honda je bla zmeri dobra, pa naj Rossi odpelje eno dirko z hondo pa da vidimo al je v motorju al v Doctorju problem.....
esid@37.com
06. 05. 2018 20.03
+53
Aja... a je biu MM kriv za padec treh...?
michael87
06. 05. 2018 20.05
+60
po mnenju VR46 najbrž ja...predaleč je pobegnil in zaradi tega so se bili prisiljeni prehitevati
esid@37.com
06. 05. 2018 20.10
+54
Ja sej še dobr da ni dobil 30 sec kazni, ker je izvedel tist “Marquez style” power slide na pesku....
michael87
06. 05. 2018 20.15
+47
če bi bil rossi komisar bi zahteval prepoved dirkanja do konca sezone
esid@37.com
06. 05. 2018 20.02
+40
Rosi očitno ne more zmagat tud če večina odstopi...oz., ne spaca več tudi stopničk... tamau mu pa flosa na ciljni črti... hehehehe magnificent MM93, VR46 penzija awaits...
S.E.
06. 05. 2018 20.31
-41
Ti pa si nesposobnež, ki se ne zastopi na nič. Saj če malo realno pogledaš vidiš, da je Yamaha zanič. Viniales je bil še slabši. Ne vem kaj boš na to rekel..
b78
06. 05. 2018 20.37
+64
hef1
06. 05. 2018 20.57
+21
VHRC
07. 05. 2018 10.18
+9
Kaj pa Rosi najboljši razvijalec hahahaha...
Evil1979
07. 05. 2018 13.28
+7
Yamaha je slaba od odhoda lorenza!!!!! dejstva,dejstva,....vemo kdo razvija motor!!! ce motor gre je to za zahvalo rossija...ko motor ne gre je kriva yamaha!!!! vi se to zavedate??!!!!!
Sorva_1
06. 05. 2018 20.01
+72
Dobra dirka, boljša in kvalitetnejša kot prejšnja a....več kot do 5. naši legendi danes zgleda ni šlo. Pa še to moramo pošteno priznati, je danes srečno mesto (zaradi odstopa številnih). Čestitam MM, brezhibno odpeljal....tudi tisto na pesku rešil majstorsko! Res neverjetno...sem ga že videl na tleh (kar pošteno priznam)!! Ampak je spet šampionsko rešil. Imam občutek, da je MM res "dobil" nazaj tisto, kar je izgubil v Argentini. Mogoče celo pošteno, bomo videli na koncu sezone. Vsekakor pa moram čestitati Zarcoju (sreča se nasmehne hrabrim-2.mesto zaradi odstopov), ki očitno zna iztisnit iz YAM max vedno znova in znova. Kljub temu, da moj favorit ni bil v ospredju, sem zelo užival v dirki, saj je bilo čez celo dirko čutit veliko negotovosti (padci), glede na spolzko stezo....Prihaja sedaj FRA in novo upanje. Za konec še moje mnenje 3trka. Začelo se je z napako AD (bil predolg), nato JL popravljal linijo in šel iz zunanje na notranjo-idealno po kateri pa je že vzporedno pripeljal DP. Ni druge kot dirkaško naključje vse skupaj....vsak pravi dirkač bi na mestu kateregakoli storil še 1x isto (AD bi še 1x prehitel JL - mogoče z malce manjšo dolžino), JL bi še 1x še po notranji mimo AD na notranjo linijo in tudi DP bi še 1x šel z gasom po idealni notranji liniji (drugače bi izgubil spoštovanje pravih navijačev in bil označen kot boječka). To je pravo dirkanje!
pabo39
06. 05. 2018 20.53
+24
Se podpišem. Tudi sam sem takšnega mnenja.
nightifly
06. 05. 2018 22.52
-18
sorva -res je -to je pravo dirkanje - en kup ljudi na tleh --- res je / ne razume samo ali vas skrbi kako bo kdo koga imenoval -ali je pomembno se kaj drugega /// veste - imeti jajca v dirkanju je sirok pojem -zelo sirok in vecplasten - ni samo brezglavo dirkanje in keglanje drugih v pesek in nebesa . Ampak dobro -vi vidite dirkanje kot death race - jaz ne /
PS2Xministri
06. 05. 2018 19.59
-63
Kaj pa je še ostalo Markecu kot zmaga...Najprej mu pred njim pade vodilni Cal Crutchlow ...Nato še trije ki ga lovijo ...na tako srečo bi zmagal še Mika Kallio.
michael87
06. 05. 2018 20.01
+43
Marquez je najboljši dirkač v zgodovini MotoGPja
Madeni
06. 05. 2018 20.04
-41
Veliko mu manjka do Doktorja MAKARONARJA Agostinija..
Achilleus
06. 05. 2018 20.15
+39
PS-2Xministri...dokazuješ zakaj ne znaš komentirat in nisi primeren za to. Kje je bil Cal pred padcem? In koliko na krog so bili počasnejši tisti, ki naj bi lovili Marca? Drugače operaterji ponujajo ogled za nazaj........
Sončnizahod
06. 05. 2018 20.22
-5
To se še bo pokazalo nikar prehitro..... Je pa trenutno top
nightifly
06. 05. 2018 22.38
-10
nightifly
06. 05. 2018 22.52
-10
Noki
07. 05. 2018 07.24
+11
Najprej mu pred njim pade vodilni Cal Crutchlow ......pa kaj si ti gledal, risanko Tom in Jerry
Evil1979
07. 05. 2018 13.30
+1
Madeni
06. 05. 2018 19.46
+19
Pri DUCATIJU že iščejo tistega ki je privleku LORENZA..