MotoGP

Dirka motoGP v Le Mansu malo tudi slovenska

Le Mans, 17. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jubilejna tisoča velika nagrada v motociklističnem svetovnem prvenstvu ni prinesla le napete dirke s tesnimi prehitevanji, obračuni na stezi in celo ob njej, ampak tudi rekordno število navijačev, pred katerimi je nastopal tudi slovenski stunt motorist Rok Bagoroš.

Če Slovenci nimamo motociklističnega dirkača, ki bi segal v svetovni vrh na dirkališčih, pa ga imamo med kaskaderji. Rok Bagoroš je tovarniški stunt voznik KTM-a, ki s svojimi filmčki obvladanja motocikla na YouTubu presega desetine milijonov ogledov in je s tretjino milijona sledilcev na Instagramu eden največjih slovenskih vplivnežev. In eden tistih Zemljanov, ki najskrajneje obvladajo motocikel.

Rok Bagoroš v svojem elementu pred 60.000 gledalci
Rok Bagoroš v svojem elementu pred 60.000 gledalci FOTO: Renato Babič

V Le Mansu je nastopal pred največjo možno tribuno – na ciljni ravnini dirkališča, na kateri se je konec tedna zbralo 283.000 gledalcev. Gledalce, ki so bili razvajani s spremljanjem skoraj nadzemeljskega obvladanja najhitrejših motociklov na planetu, med obema dirkama na tej stezi, je vseeno uspel navdušiti na povsem drugačnem stroju. 790 kubični Duke Rok uspe voziti po sprednjem in zadnjem kolesu na načine, o katerih lahko sanjajo tudi najboljši dirkači sveta. 

''Ko me je na ciljni ravnini pričakala 60.000 glava množica, se mi je seveda naježila koža. Energija, ki jo začutiš ob takšni publiki, je fantastična! Kolegi iz KTM-ove MotoGP ekipe so mi po nastopu dejali, da so se počutili kot na koncertu Queenov. Zame je nastop z mojim motociklom resnično kot rock koncert. Kot bi namesto s kitaro prišel na oder na motorju in z njim odplesal najbolj nor komad. Namesto strun pa za zvočno kuliso poskrbi zvok mojega motorja,'' je povedal Rok, ki je sicer v preteklosti že nastopal tudi na motoGP dirkah.

Rok Bagoroš na ciljni ravnini dirkališča v Le Mansu
Rok Bagoroš na ciljni ravnini dirkališča v Le Mansu FOTO: Renato Babič

Rok je med dirko prevzel tudi tudi uradni Instagram profil KTM-a in ga popestril s svojimi zgodbami. Sicer je dober prijatelj Jacka Millerja in z avstralskim dirkačem, ki je obe dirki v Le Mansu končal na tleh, načrtujeta skupni stunt video, v katerem tudi Miller kot mojster drsenja z brutalnim GP-motociklom seveda ne bi smel imeti težav. Video bomo seveda lahko videli tudi na Rokovih družabnih omrežjih.

Rok Bagoroš v garaži Jacka Millerja
Rok Bagoroš v garaži Jacka Millerja FOTO: Renato Babič


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tenma
19. 05. 2023 15.11
-1
Ali so kakšne sankcije za pretepača?
lepdanvsakdan
17. 05. 2023 09.55
+0