MotoGP

Zaključna dirka sezone motoGP v Portimau brez gledalcev

Portimao, 01. 11. 2020 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
10

Finale sezone letošnjega svetovnega prvenstva v motociklizmu 22. novembra v portugalskem Portimau bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa potekal brez gledalcev na dirkališču. Dirka na Portugalskem 22. novembra bo zaključek sezone razreda motoGP, pred tem sta na sporedu še dve dirki v Valencii.

Odločitev je sporočil portugalski premier Antonio Costa v soboto zvečer, skupaj z drugimi ukrepi, je poročala nemška tiskovna agencija DPA. Portugalska je dolgo časa veljala za državo, ki je bila manj prizadeta zaradi pandemije novega koronavirusa. A po uradnih podatkih število okužb hitro narašča. 

Dirkališče Autodromo Internacional do Algarve, ki leži dobrih 20 kilometrov iz letoviškega Portimaa, velja za pravi dirkaški vlakec smrti. Za 4,7-kilometrski krog so značilne predvsem višinske razlike z naklonoma, 6,2-odstotnim in dvanajstodstotnim. Dirkališče v Algarveju bo gostilo letošnjo zadnjo, 14. dirko, na kateri naj bi dirkače s tribun spremljalo že 30.000 gledalcev. A je novi koronavirus organizatorjem prekrižal načrte, ljubitelji motociklizma bodo tako prisiljeni dirko spremljati prek malih zaslonov.

Italijan Franco Morbidelli je zmagal na zadnji dirki v španskem Alcanizu, to je bila dirka za VN Teruela, v razporedu boja za naslov svetovnega prvaka pa je izjemno izenečeno. V vodstvu je Španec Joan Mir, ki ima 14 točk prednosti pred Francozom Fabiom Quartararojem in 19 točk pred Špancem Maverickom Vinalesom.  

Motociklisti so v elitnem kraljevskem razredu motoGP na Portugalskem nazadnje dirkali v sezoni 2012, in sicer v Estorilu. Portimao je bil rezervno dirkališče v motoGP od leta 2017, prvič po letu 2001 pa finala sezone SP v motociklizmu ne bo v Valencii. Do konca sezone so na sporedu še tri dirke, dve zaporedni 8. in 15. novembra bosta v Valencii, tudi brez prisotnosti gledalcev, nato pa 22. novembra sledi še zaključna dirka v Portimau.

Joan Mir, po točkah vodilni dirkač v razredu motoGP.
Joan Mir, po točkah vodilni dirkač v razredu motoGP. FOTO: MotoGP
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
01. 11. 2020 21.09
čudna sezona se bo ta mesec končala, a po videnem je to najbolj izenačena v celotni zgodovini motogp-ja brez debate, upam na kakšno dežno dirko do konca sezone
mojcd
01. 11. 2020 20.33
-1
Glede na tematiko članka - a je kdo pogledal nazaj v Misano, kjer so bili gledalci? Res da omejeni in s strogimi pravili (smo bili tam)? Ker Misano je lep dokaz, da se DA ČE SE HOČE! Nihče ni zajamral, da je bilo po tem kaj narobe....organizatorji so celo odstranili vsak drug sedež, da so zagotovili razdalje!