MotoGP

Dirkaški doktor napovedal slovo od motoGP

Le Mans, 16. 05. 2018 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Valentino Rossi se bo poslovil od aktivnega dirkanja v razredu motoGP. V nedavnem intervjuju za britansko televizijo je Italijan razkril, da je vse minljivo, tudi njegova kariera. Ljubitelji motociklizma boste lahko dirkaškega doktorja na stezi spremljali le še do konca sezone 2020.

Valentino Rossi bo dirkal le še do konca sezone 2020.
Valentino Rossi bo dirkal le še do konca sezone 2020. FOTO: motoGP

Valentino Rossi se je odločil, da bo le končal profesionalno dirkaško kariero. Del elitnega razreda je že vse od leta 2000, svetovnega prvenstva pa še štiri leta več. Skupaj je zaenkrat osvojil devet naslovov svetovnega prvaka, njegovo življenje pa je nepretrgano povezano z motorji in dirkanjem.

Letos je podpisal novo dveletno pogodbo, ki ga z moštvom Yamahe veže do konca sezone 2020 in kot kaže, je to tudi njegova zadnja pogodba. "To ni bila lahka odločitev. Težja je bila kot prejšnje, ker bo to najbrž moja zadnja in po tej ne bo več nobene. Vem, da bo težko osvojiti deseti naslov, a odločil sem se, da bom vztrajal. Moraš se spopasti z napornimi izzivi in veliko je odvisno od stanja motocikla. Všeč mi je občutek, ki ga imam, ko pride dirkaški konec tedna, ko zmagam ali se mi uspe povzpeti na stopničke," je v nedavnem intervjuju za britansko televizijo povedal Italijan.

Po koncu dirkaške karieri naj bi prevzel vajeti svoje ekipe VR 46 v razredu motoGP.
Po koncu dirkaške karieri naj bi prevzel vajeti svoje ekipe VR 46 v razredu motoGP. FOTO: AP

Če si 39-letni dirkaški doktor ne bo premislil, potem to pomeni, da bo njegove tekmovalne kariere konec na zadnji dirki sezone leta 2020. MotoGP bo takrat tako izgubil prvo dirkaško ime, čeprav se namiguje, da bo ostal del dirkaške karavane kot vodja svojega moštva VR 46 racing v razredu motoGP.

Kdo bo stopil v njegove čevlje, je težko reči, po rezultatih bi to zagotovo lahko bil Marc Marquez, ki pa je pri Italijanovih navijačih, zaradi vseh medsebojnih incidentov, izgubil vso naklonjenost. V intervjuju je beseda nanesla tudi na odnos, ki ga ima trenutno s 24-letnim Špancem: "Najpomembneje mi je, da nikoli nisem odnehal. Menim, da bi mi bilo veliko težje, če bi kar odnehal. Če še naprej trdo delam, ohranjam lastni ritem. Nikakršnega sporočila od Marqueza nisem dobil. V Austinu sva nekaj malega govorila. Povedal sem mu, kaj si mislim o njem, on pa tudi."

Bosta Valentino Rossi in Marc Marquez kdaj zgladila medsebojni spor?
Bosta Valentino Rossi in Marc Marquez kdaj zgladila medsebojni spor? FOTO: motoGP

Čeprav je devetkratni svetovni prvak napovedal slovo, se to ne bo zgodilo jutri. Na stezi ga bodo vsi privrženci lahko gledali še nadaljni dve sezoni in na preostalih 15 letošnjih dirkah, kot zatrjuje pa bo do takrat poskušal dosegati zmage, kajti le te ga osrečujejo.

V zadnjih sezonah je teh manj kot jih je bilo v zlatih letih, velik vpliv na njegovo vožnjo pa je imel njegov motocikel, yamaha M1: "Lanski motocikel ni bil dober. Ravnovesje ni bilo pravo. Na nekaterih stezah je bil motocikel konkurenčen, toda na evropskih dirkah smo močno trpeli. Elektronika je težava. Zame je letošnji M1 dober motocikel, a po mojem mnenju trpimo zaradi elektronike."

Edini razlog za nadaljevanje kariere je, da želi osvojiti jubilejni deseti naslov prvaka.
Edini razlog za nadaljevanje kariere je, da želi osvojiti jubilejni deseti naslov prvaka. FOTO: AP

Od kar morajo moštva uporabljati skupno elektroniko, Yamaha ne najde prave poti, da bi lahko dosledno beležila vrhunske rezultate. Uvrstitve Rossija in Mavericka Vinalesa to potrjujejo, ko na nekaterih dirkah blestita, na drugih pa je razkorak v primerjavi s konkurenti prevelik. "Menim, da je Yamaha pri razvoju in piljenju elektronike nekoliko zaspala v primerjavi s konkurenco. Toda inženirji na Japonskem se trudijo to rešiti in razkorak v primerjavi s tekmeci  se počasi manjša," je že po dirki v Austinu povedal Italijan.

Z nekoliko manjšim pritiskom, glede njegove nadaljne kariere, se Valentino Rossi zdaj odpravlja v Le Mans, kjer je bil lani do konca dirke v igri za zmago, toda padec mu je odnesel njemu tako željeno zmago.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (198)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mega357949
18. 05. 2018 17.25
-1
Očitno pomanjkanje prodaje tkanin, taka, da je sledila že znana trgovska propagandna akcija!!! Če bi komentiral malo "žleht": v tem je bil vedno dober - EPP!!!
HladnoLaško
17. 05. 2018 22.21
+4
Muha o Jezdimirju: "... ker vidim ,da si tudi ti premehkega srca in ti zloba ne gre z jezika ." To je največja laž zdnjih treh let na tem forumu. hahahahahahahahaha
Honday
17. 05. 2018 22.33
-4
Dej Korl enkrat preberi zmazek za seboj, morda se končno zamisliš nad sabo in si poiščeš pomoč...hehehe
nightifly
17. 05. 2018 21.58
-5
jezdimir 17.05.2018, 18:17:48 -3 nightifly, vsaka čast kolega za res vrhunske komentarje, si eden redkih ki klub zblojenim izprijencem še vedno zdržiš komentirat na najvišji možni kulturni ravno, hvala ti...hehehe////jezdimir ,,,daj ga lomit -vseeno hvala za redke cloveske besede ,ki jih clovek najde tu gor --- ravnokar sem prebral spodaj enega ,ki pise -da je VR povozil Sic-a ! Ne bi niti komentiral podlost in nizkotnost takega cloveka -ki je to napisal - ker je jasno -da je njegova percepcija zivljenja na najnizji ravni / Ja ,imas zelo prav , on in vsi taki -ki ga v tem podpirajo (ni prvi -ki je to napisal -in sigurno ne zadnji ) ,si resnicno ne zasluzijo nase pozornosti / No -raje bom pisal v prvi osebi -bolj koektno - sem pa preprican ,da tudi tebe in se marsikoga dam zraven - ker vidim ,da si tudi ti premehkega srca in ti zloba ne gre z jezika - / Verjemimi , da me je tujina dodobra izostrila - in se v realnem zivljenju ne hecam - ne igram / Bil sem ze verbalno napaden -tudi fizicno - s strani crnosrajcnikov --- in evo me -nasmejanega - vseeno pa malce zalostnega -ker berem take spacarije od Slovencev tu gori - no ja -predvidoma / Na koncu koncev to niti ni vazno / Dejstvo je - da so to ljudje ,ki niso sposobni vzdrzati postene ,magari vroce besedne konfrontacije -podprte z dejstvi -podatki in mnenji -ki na teh slonijo / Prav iz tega gre sklepati -da je velika vecina moto -analfabetov -ker je jasno - po njihovih odzivih ,da o motorjih nimajo pojma / To vsak izkusen biker vidi ali zazna v trenutku //// No - hec zadnjega casa je -torej so v totalni depresiji -da zalijo moderatorja -to medijsko stran -meni kar naprej pisejo da naj gledam na neke minuse v kvadratkih in podobno / hehe -kaksni kvadratki neki -na telefonu ? So cisto ob pamet ? No ,ja ,potem vidim na comp-u ,da dajejo minus-pluse in podobno / zajci , ki ne znajo drugega kot to /Nimajo Jaz-a ,da bi gledali cloveka v obraz -tudi ce bi bilo mozno -ker so zajci -zelo pogumni pa na net-i ,in to incognito //// pa se to ni dovolj -vsak drugi dan gredo v desperacijo in si menjajo nick-e / Malo sem podaljsal - toliko,da jim postavim spegel pred kljune / Normalni in korektni uporabniki tega foruma -torej velika vecina ostalih ,si zasluzi normalno kontaktiranje in objavljanje svojih mnenj na tej moto strani / LP
Honday
17. 05. 2018 22.31
-2
HladnoLaško
17. 05. 2018 22.44
-2
Muha, vidva oba z Jezdimirjem še se hitreje od 50 km/h in to z mopedom nista peljala. Ti zato ne, ker ne upaš, Jezdimir pa zato ne, ker se nima s čim.
AS1983
17. 05. 2018 20.39
+12
vsake stvari je enkrat konec-tudi Rossijeve kariere
nightifly
17. 05. 2018 21.59
+1
bolj dirkanja kot kariere ..... on gre naprej - ne zna pocivat -mislim ,da je to jasno vesoljnemu svetu ! Je res ?
iga_biba
17. 05. 2018 19.04
-4
Vsaj DESET let prepozno!
HladnoLaško
17. 05. 2018 17.35
+4
Dokler bo raja norela, bo dohtar v sedlu. Kajti denar lepo priteka, pa še dohtar je odvisen od navijačev, populist od pet do glave. On ne naredi to, kar mu veli srce, pač pa to, s čimer je bolj priljubljen. Čista hinavščina.
moto-gp
17. 05. 2018 17.34
+14
Pozdravljeni 24ur.com, pozdravljeni moderatorji strani moto-GP! Ko na hitro "preletim"komentarje, me je sram. Kako si lahko dovolite objavljati komentarje, ki ne sodijo v "rubriko moto gp", ki so skrajno žaljivi, da ne omenjam besed, ki jih nekateri uporabljajo misleč, da so "fensi"...Ste se kdaj vprašali, da le te komentarje prečitajo tudi naši mladoletni otroci...Kakšno popotnico za življenje jim dajemo? Uboga Slovenija! lp
Honday
17. 05. 2018 18.08
-10
Uf tole pa na Korla in Ahila leti...res imata umazan jezik...hehehe
Honday
17. 05. 2018 18.30
-8
No Korl pa si s svojim zmazkom potrdil mojo trditev...hehehe
HladnoLaško
17. 05. 2018 18.49
+4
gutej
17. 05. 2018 16.33
+6
Še tri leta mehiških nanizank.... Dolgčas.
cripstoned
17. 05. 2018 13.14
-1
rossi legenda....kako privoscim temu cloveku da osvoji 10* ....
gutej
17. 05. 2018 16.34
-2
Ali si pijan ali pa not novega naslova ne bo več.!
iga_biba
17. 05. 2018 19.06
+0
drugo leto ima desetko. Ko se savo vozi zraven. Deseto leto turistične vožnje.
HladnoLaško
17. 05. 2018 12.05
+11
Če na stezi ni rezultatov, treba nekaj lansirati v medijih, da se bo spet govorilo o tebi. Večni populist Rossi, za to on živi. Samo da se govori o njem. Zdaj bo spet nekaj dirk in če ne bo nič rezultatov, bo spet prišel z neko foro, najverjetneje bo izjavil, da mu je MM vzel motivacijo hahaha
Honday
17. 05. 2018 12.24
-8
Korl točno sebe si opisal, ko ni v življenju nič od tebe, lansiraš tukaj zmazek da lahko potem govoriš o življenskem delu, ubožec...hehehe
nightifly
17. 05. 2018 14.24
-7
Lasko ---- ze zdaj vas mrazi pogled na tribune v Mugellu -ko se bo pojavilo drugo sonce - vse rumeno - in plapolajoce ter v rumenem dimu //// razumete zdaj -kaj pomeni rumena barva ? Sonce -zivljenje - pogum - vitalnost -optimizem --in se bi lahko nasteval / Clovek -ki ima pri 40 letih tako voljo do dela -do dirkanja v takem sportu -do zivljenja -je samo za spostovani in obcudovati / Govorim o cloveku na splosno / Ce se pa imenuje Valentino -toliko bolje -ker je poleg vsega se izredno karizmATICEN , odprt ,etc etc / Ce pa vi ko odprete to stran prvo pomislite na to kako je treba napisati cimbolj grde ,podle in ponizujoce besede nekomu - no ja -izvolite / Jaz raje izberem zivljenje , toploto ,sodelovanje in prijateljstvo /Toda to ne pomeni -da lahko vsak psicek sracka naokoli kot mu pase / Zal tu lahko delimo samo navidezne povracilne klofute v pisni obliki -razumel ? Ce ne ,napisem drugace -bolj pocasi in bolj enostavno in najbrz tudi bolj surovo / Ponavljam -samo kot opcija .Vse je odvisno od vas .
gutej
17. 05. 2018 16.35
+6
FjallRaven
17. 05. 2018 16.56
+2
maš srečo, da so samo navidezne klofute .....razn, če imaš drugačno željo
Noki
17. 05. 2018 17.17
+0
Fly v Sloveniji imajo nekateri tudi pri 60ih voljo do dela. In to za minimalno plačo. Rossi ima pa pri 40ih voljo do dela ua cc10 M. Pa se zgolj gunca levo in desno, mimo pridrvi Marc, pa takoj regrad nabira. Res si prs.mojen do amena.
Do amena
17. 05. 2018 10.32
+17
JAZ SEM Z NJIM RASEL IN ZAME JE LEGENDA...ČE PA BI BIL JAZ ON, BI ŽE NEKAJ LET PREJ NEHAL...VEM PA DA NAVAJENIH STVARI SE ČLOVEK TEŽKO ODREČE...
type r
17. 05. 2018 10.25
+13
To je Rossi vrgel samo kost za glodat!! Še nikol se ni odločil sploh ne za tolk naprej!! Tej zgodbi jaz nič ne verjamem!!
HladnoLaško
17. 05. 2018 12.07
+5
Prav maš. Najverjetneje bo nehal že pred koncem letošnje sezone. Enkrat še ga Marquez malo pod rebra rukne in slovo je tu. Tovarna Paloma pa v nadure hahahaha
nightifly
17. 05. 2018 14.34
-3
type ...... ce bi bil pozoren in poslusal kaj ON sam pravi ,torej Valentino ,bi verjetno razbral tocno konotacijo tega kar je povedal .Dejstvo je ,da je to samo njegova nemera ,ni pa se dokoncne odlocitve .Cisto vse opcije so se v zraku . Pa ne zaradi tega ,ker ne bi bil sposoben ali drugace omejen v odlocitvi -gre za splet drugih okoliscin in pogojev ,ki narekujejo in se bodo -njegove odlocitve /Treba je razumeti ,da je medtem zrasel tudi njegov financni imperij , ki obsega morje dejavnosti . Poleg tega ima in vodi dirkasko Accademia -VR46 , vodi dve mostvi v moto 2 in moto 3 , pocasi se dogovarja s partnerji o moznosti ustanovitve mostva v GP kategoriji -skratka - en kup obvez ,ki mu poberejo skoraj ves cas vsakdanjika . Da o nastopanju na dolocenih dirkah in ogromnem sponzorskem delu -obveznostih ne govorimo / Ga ni dirkaca ,rekel bi ,da je zelo malo ljudi na splosno ,ki bi bili tako angazirani na vseh mogocih podrocjih -ja ,seveda je treba omeniti tudi desetine in desetine intervjujev ,nastopov na TV -jih sirom po svetu / Tudi sam se cudim -kako zmore vse -pa se najti tako moc in neizmerno voljo do dirkanja v GP-ju ,ki zahteva zadnje atome moci in koncentracije od cloveka / Ne zato ker navijam zanj -ze za to kar vse sem nastel , si zasluzi spostovanje /
nightifly
17. 05. 2018 14.48
-1
HladnoLaško 17.05.2018, 12:07:53 0 Prav maš. Najverjetneje bo nehal že pred koncem letošnje sezone. Enkrat še ga Marquez malo pod rebra rukne in slovo je tu. Tovarna Paloma pa v nadure hahahaha ,,,,saj ,,, tak nivo obnasanja kot ga predstavljate z zgornjim napisom je cisto vas -by default -zatorej se ni cuditi ,da bi vam vsakdo ,ki da kaj nase rade volje prisolil eno grenko !!! Cisto nic novega -a ne !!! Mali markez ne bo nikogar pod rebra -bo kar sebe / Valentino je res izgubil naslov zaradi tega pankr-----a oz . dveh , toda ni se skril v lupino in je kar na pisti -tako kot se dirkacem spodobi -mulca osolal in mu pred celim svetom povedal kar mu gre /// Vem ,da je to najhujsa sola za dirkaca st 93 / Bil je ponizan -s tem pa tudi Honda /Tudi zato je zdaj se tolikopolemik -ker Evropejec to pozre - Japoncu umazati cast - je pa nekaj drugega / Ampak o tem naj meditirajo kar sami Japonci pri Hondi -da bodo ohranili cast naprej / st 93 bo morala zmagati kar velikokrat ,da si pridobi vsaj nekaj kredibilnosti-tiste izgubljene / Pravi dirkaci na obeh straneh barikade vemo -da je trdi boj -trdi boj -toda mora biti posten boj -pa cetudi poci kaksna kost .Ni problema / Toda vse to mora biti na gentlemanski osnovi - ne zahrbtno -ali celo preracunljivo / In tudi zato je danes VR se vedno bolj spostljivo in glasno sprejet povsod ,ceprav res zmaguje poredko - in tako bo se deset let ,ce ostane dirkati . Se vedno bo N°1 v vecini src dirkaskega sveta / . To je dejstvo,dejstva -pa ce se razpocite in pisete tu gori vse mozne podlosti in nizkosti / lasko lasko ,,,presedlajte na Union - to smo vcasih pili -umetniki ---hehehe !!! tak je ta stvar //////ni se treba truditi z bolnim odgovorom - ne bom bral -ker je predvidljiv !!
gutej
17. 05. 2018 17.47
-4
Rossi je Simoncellija povozil. Marqez se je nežno naslonil na Rossija.
Honday
17. 05. 2018 18.17
-3
nightifly, vsaka čast kolega za res vrhunske komentarje, si eden redkih ki klub zblojenim izprijencem še vedno zdržiš komentirat na najvišji možni kulturni ravno, hvala ti...hehehe
HladnoLaško
17. 05. 2018 19.48
-2
Kolko je ta pohvala vredna, pove hehehe na koncu. Nič.
FjallRaven
17. 05. 2018 20.38
-1
>zdržiš komentirat na najvišji možni kulturni ravno<............in potem izliv mirkotovih čustev z ....hvala ti !!!! kr solzne oči imam .....od smeha .............hahahahahahahahahahahahaha
Honday
17. 05. 2018 21.25
+0
Milančan a tale tvoj krohot mogoče odmeva po milanskih ulicah...ne verjamem da ti je res do smeha, glede na to kako hitro ti stranke polnejo usta...hohohohehehe
Achilleus
17. 05. 2018 10.11
-2
Zadnji cajt.......
varČujem
17. 05. 2018 10.19
+3
Honday
17. 05. 2018 12.26
+2
Ahil sej ne boš zdržal do takrat...hohohohehehe
FjallRaven
17. 05. 2018 16.57
+2
HladnoLaško
17. 05. 2018 09.11
-7
Ko se bo rumena čreda spucala z dirkališč, bo posijalo sonce.
Honday
17. 05. 2018 12.25
+0
Ti sonca še lep čas ne boš videl...hehehe
CrushLow
17. 05. 2018 08.02
+4
vazn da bo pol zmagoval s svojim mostvom v motoGP :D
HladnoLaško
17. 05. 2018 09.10
+2
Ma ja, tovarniška moštva pa bodo zaostajala za njegovimi dirkači za dva, tri kroge. Tak si si ti to zamislu, a ne Gustl?
Noki
17. 05. 2018 09.41
+3
CrushLow......a vidiš v prihodnost, al kaj?
Achilleus
17. 05. 2018 10.13
+5
Kako bo zmagoval Rossi z svojim mostvom...ce pa zanj ne bo dirkal Marquez?
Honday
17. 05. 2018 12.27
-3
Ahil z Markecom je konec, prej dojameš bolje zate...hehehe
motorist_mb
17. 05. 2018 07.35
+1
Žal mi Rossija ker že tretjo leto vozi kanto...v rallyu bo on spet stari doktor...največji bo ostal!
Noki
17. 05. 2018 09.43
+3
Zarco vozi njegovo lansko kanto. Kako je lahko tako dober.
Honday
17. 05. 2018 12.28
-1
Noki
17. 05. 2018 12.36
-1
Honday
17. 05. 2018 12.44
+2
njokl dej bonton preberi...nekulturnež...hehehe
Noki
17. 05. 2018 17.20
-2
DirtySanchez
17. 05. 2018 07.30
+6
po odhodu Rossija bo moto gp postal kot formula 1, nihče več je ne gleda ker je živi dolgčas. Moto gp bodo gledali samo še zagriženi navijači psihota muarqueza. Letos in drugo leto še grem v Brno na tekmo potem pa čao .
Medo72
17. 05. 2018 07.33
+6
Noki
17. 05. 2018 08.03
+3
Noki
17. 05. 2018 08.09
+4
duhana....a ti sploh veš zakaj je padla gledanost v F1. Zaradi pravil, brez adrenalina, vsak manjši dotik kazen, vozijo se kot četica koraka, lepo eden za drugim in še bi lahko našteval.... Ma kdo bo sploh to gledal.
Celjan74
17. 05. 2018 09.21
+4
V brno se hodi prebavila in ostale notranje organe utrujat...dirka je postranska dejavnost..tolk o rumenih navijačih
HladnoLaško
17. 05. 2018 09.30
+5
DirtySanchez
17. 05. 2018 10.45
-4
picekfrdamani ,, kaj tebe briga kaj jaz delam v Brnu, glavno je da ima tam Rossi največjo podporo !!! teh 93 ni kaj dosti tam videt,,,je vse rumeno-modro.
Honday
17. 05. 2018 12.31
-1
duhana, sej tile picki in Korli ne zdej, ne pol ne bodo videli Brna...hohohohehehe
vrezac
17. 05. 2018 07.26
-1
Kje ste pa to pobrali? Crash.net o tem ne poroča, pa mu praviloma veliko bolj zaupam kot vašim tračom.
Celjan74
17. 05. 2018 07.02
+3
Damjanu Murkotu moto gp-ja je spet uspela samopromocija... Objava morebitnega dogodka v letu 2021 je dvignila na noge vse kar je rumenega
LightningBolt
16. 05. 2018 21.18
+1
Bo zanimiv videt koliko dolgo v leto 2021 ali še dlje bodo tribune v rumeni barvi.
HladnoLaško
16. 05. 2018 21.52
+8
Da pa greš navijat na dirko za nekoga, ki ne dirka več, pa morš bit resnično smotan, a nede čandra?
nightifly
16. 05. 2018 22.17
-10
premalo hladno lasko ----kot ze tolikokrat spet niste razumel kaj je nedo zelel povedati -sporociti / ocitno vam ne nese / Edino kar obvladate so pa obtozbe -zalitve in podobne ´´spretnosti´´///preberite se enkrat -ali pa stokrat (saj bo isto) ..........
HladnoLaško
16. 05. 2018 22.43
+1
Ja povej mi en razlog, zakaj bi se navijači drli z tribun Rossi ! , medtem ko on več ne bo vozil. Čemu le? A ni to bolano?
HladnoLaško
17. 05. 2018 07.19
+2
Bolj kot smo mi tebe tukaj v glavo, pa res več ni mogoče jezdič.
Noki
17. 05. 2018 07.25
+3
Če obstaneš v letu 2009 in živiš v virtualnem svetu, je tudi to možno...hehehe
Noki
17. 05. 2018 07.27
+1
Ta odgovor se nanaša na.......HladnoLaško 16.05.2018, 22:43:09 Zakaj imaš pod komentar, odgovori, ko te pa potem vrže čisto spodaj. Bedasto narejen forum.
LightningBolt
17. 05. 2018 07.32
+6
Hladno laško, ni nobenega na nogometnih tekmah, ki bi imeli majice od Peleta ali Maradone?
HladnoLaško
17. 05. 2018 09.32
-2