MotoGP

Dovi prižgal alarm: Moramo najti nekaj, sicer lahko le molimo za Marquezovo napako

Le Mans, 20. 05. 2019 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Moramo najti nekaj. Če se izboljšamo, imamo možnosti za boj. Če nimaš možnosti, lahko le moliš, da drugi naredijo napako. Na takšen način pa se ne zmaguje prvenstev," je z iskreno izjavo po koncu dirke v Le Mansu presenetil drugouvrščeni na VN Francije Andrea Dovizioso.

Andrea Dovizioso je po drugem mestu v skupnem seštevku, saj trenutno drži drugo mesto z le osmimi točkami zaostanka za aktualnim svetovnim prvakom. A kljub zelo dobrem položaju na lestvici je Dovizioso po dirki v pogovorih z novinarji deloval vse prej kot zadovoljen. "Moramo biti zadovoljni z 20 točkami in stanjem v prvenstvu. Smo zraven in vse je še odprto," je začel 33-letni Italijan iz Forlimpopolija. "Toda po drugi strani mislim, da moramo razumeti in analizirati ta konec tedna, saj moramo najti nekaj," pa težav Ducatija ni skrival Dovizioso.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motoGP

"Marc (Marquez, op. p.) in Honda sta trenutno nekoliko močnejša od nas. Moramo najti nekaj več, da izboljšamo čas kroga, s čimer bi privarčevali gume, s katerimi smo tokrat imeli precej težav," je bil jasen Italijan. Ta je dirko v Le Mansu zaključil na drugem mestu, potem ko je v zaključku uspel odbiti silovit napad moštvenega kolega Danila Petruccija. "To da sem na koncu zaključil na drugem mestu, je dobro, toda boril sem se z motociklom, še posebej z zadnjo gumo. To pa ni dobro, če se želiš boriti za naslov prvaka. V zaključku dirke sem bil zaradi tega prepočasen. Nisem mogel zadržati dobrega ritma, ki sem ga imel do sredine dirke, kar je negativno," je še iskreno pojasnil Dovizioso, ki je bil v zadnjih dveh sezonah najresnejši kandidat Kataloncu v bitki za naslov prvaka. 

Dovizioso se je ozrl tudi v prihodnost. "Moramo ostati mirni, saj ostajamo zelo blizu, tako na dirki kot v prvenstvu. Moramo pa najti prostor, kjer lahko napredujemo," je opozoril Italijan. "To da gremo v Mugello s tremi dobrimi rezultati Ducatija v Franciji – drugo, tretje in četrto mesto –, je zelo pozitivno in steza v Italiji bi lahko bila za nas zelo dobra. Toda ta nam ne bo prinesla prvenstva, saj je v igri še zelo veliko točk. Moramo nekaj najti," je sklenil 33-letnik. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

najvsivedo
22. 05. 2019 21.26
+3
Stari maćek Dr.Rossi uživa v tem kar počne ...Mladi zaletavčki z boljšim materjalom se pa zagriženo borijo ,da jih ne bi štirideset letnik osmešil...Če bi pa imel za deset kilometrov hitrejši motor po ravnini...bi bilo pa ogromno smeha.
SENNA1
23. 05. 2019 09.21
+4
nightifly
22. 05. 2019 20.07
+11
prof .. m ,,,,, kar verjemite ,da Ducatiju se nekaj malega manjka . Problem je v tem ,da je nekdo ( nekaj casa nazaj ) izrekel ali pa napisal -- kasneje tisockrat ponovljene besede o Doviju ces , ta dirkac ni iz testa, materiiala za zmage in podobno .. Glejte, dober kazatelj vsega je prav MM , ki je skupaj s Hondo prignal zmogljivosti tega motorja do limita , seveda z desetinami in se vec -padcev . Ok , to je njegov problem . Hondi je naredil tako uslugo,da je nihce vec ne bo . Jaz razumem njegovo mladenisko navdusenje ob zmagovanju ze v nizji kategoriji , pa nocem pisati zdaj kaj vse je pocel . Toda ,se vam danes zdi pravilno ocenjevati vse druge dirkace na podlagi primerjave z MM in njegovim kaskaderstvom , v sintezi z vec kot zadovoljno Hondo? Ki komaj caka , da bo mladi MM s tem nadaljeval in skusal z lestvice vecnih premakniti Rossija za eno stopnicko navzdol ,obenem pa se mu se mascevati za odhod iz ekipe in ponovno odklonitev podpisa pogodbe . Ce je vecini tukajsnjih piscev , komentatorjev vsec padalski masaker Markeza ,kjer lovi limit motorja in svojega zivljenja --- izvolijo ,meni to ni vsec . Dirkanje naj bo dirkanje . Ze tako se en kup ljudi poskoduje ,eni tudi umrejo . Nocem gledati takega dirkanja . Honda je ze tako najboljsi motor , ce berete serijo tujih specializiranih moto casopisov lahko to tudi preberete .. Honda v tem trenutku (ze kar nekaj let ) enostavno nima konkurence . //////////Da vas vprasam -ste videl s kaksnimi gumami se je na tem spolzkem asfaltu v nedeljo vozil MM , s kaksnimi pa drugi ? Mi lahko poveste potem ,zakaj zmaguje in komu gre zahvala ? No , poglejte malo -za nedeljo . Vas bo presenetilo . In potem ne boste vec dvomili o Hondi ,niti o uspehih tega dvojca --- brez da bi jemal karkoli Markecu . Ce ste gledal teh 5 dirk , ste jih analiziral ? Ste pogledal za vsakega dirkaca kako je vozil v vsaki dirki ? Poglejte ,zanimivo .
BenBostrom
23. 05. 2019 09.16
+1
...komentar sicer spada med vaše boljše,razen tistega dela o gumah....mogoče ste hotel povedati da za Marca michelin dela extra gume čez noč kot je to delal včasih za "vašega" ampak tu nastane en samcat problem,...,sistem dobave gum je "zaklenjen" od četrtka naprej kar pa vem da vi kot poznavalec ozadij to veste....v grobem pa komentar pohvale vreden.
Deejjaann
22. 05. 2019 10.00
+8
Zadnji dve sezoni in letos je ducati zelo dober motor nima pa tapravega voznika,čeprav je dovi med najbolj poštenimi vozniki ni material za prvaka-vsaj po mojem mnenju niti ne Petrux je pa tako kot vreme .včasih dober včasih slab,edino Miller je med temi tremi še najbolj agresiven in "lačen" dobrega rezultata,tako da dokler na duceja ne bo vsedel en res hudo dober voznik prvaki ne bodo.Škoda da je Lorenzo odšel kajti če bi ostal na duceju bi jim letos ,mešal štrene pošteno,pa lep pozdrav vsem navijačem motogp-ja
FjallRaven
22. 05. 2019 10.11
-5
LOR ni odsel na lastno zeljo......DOV je bil tisti, ki se je pocutil ogrozenega in tudi je tisti, ki je to zahteval
profesor m
22. 05. 2019 12.00
-2
dobro si se izrazil....rabijo nekoga ki bo lacen uspeha in rezultata,...potem bodo dosegli tisti prag, ki ga tehnika ne da ampak ga da cloveski faktor pilot..
5TIG
22. 05. 2019 14.44
+21
LOR je mel problem ker je bil toliko več plačan kot DOVI,a ni pokazal nič. Ko pa so ga odpisali in se je zmenil pri drugem moštvu pa je biu psihično razbremenjen in evo rezultatov na koncu sezone z Ducatijem. Tko da ima LOR tudi zdaj pri Hondi psiho krizo. A mislim da bo tudi to mimo in se bo zbral ,ter pokazal svoje znanje.
žutaresnica
22. 05. 2019 18.17
+4
Ko se bo Jorg poreglav bo vsem šele jasno kolk je Honda hitrejša od ostalih, Mark jo še ni sposoben na polno izkoristit, zato so tudi Jorga pripeljali.
žutaresnica
22. 05. 2019 20.57
+9
Dej naprej rin bager po pesku, itak da nimaš blage veze.
profesor m
21. 05. 2019 21.41
+2
sem preprican da ducati kot motor ima vse,... nima pa nekoga tipa mm da bi iz ducatija iztisnil vse in se vec .... morda bi lahko razmualjali o rekrutiranju kaksnega perpektivnega mladega,..rins, quarrr,...
JackSparrovwvw
21. 05. 2019 21.06
-2
Honda je najboljša ekipa in najboljša ekipa izbere najboljšega pilota na tržišču. To je MM in ne makaronar. In to tebe boli, Muha. To je tvoj problem.
rr3
22. 05. 2019 07.40
-1
Muha bi, zato da lahko trobi svojo lajno, prodaj še lastne starše, no jih je že, s svojim ponosom vred. To pove veliko kakšen revček je. Najbolj pa je hecno, da se tega zaveda in to ga neizmerno žre. Tudi takšne smeti naplavi morje. Ne samo plastike :)
flamengo
22. 05. 2019 09.59
-3
Kot motocikel je po moje honda za ducatijem, yamaho in suzukijem. Dokaz so ostali hondini dirkači, ki so bolj zadaj.
Diebaumaister
22. 05. 2019 11.37
-1
hahahahahahhaha flamengo, dej ne pokaj če cela Honda dela za Marqueza je normalno, da bo Marquezova Honda najbolša ostalo so pa samo za na odpad, oziroma za se okoli valjat.
NisteResni
22. 05. 2019 12.02
-9
haha Yamaha namerno unicuje Maverica, Honda vse motocikle razen Marquezovga... dejansko je pa sam Ducati tisti, ki zavira napredek, ker ne poslusa dirkacev....
profesor m
22. 05. 2019 12.03
-8
AyrtonS
22. 05. 2019 13.24
-8
ej maister, a yamaha pa enakovredno dela tudi za ostale yamahce ne sam za dohterja?yes yes...lepo da verjameš v pravljice
Otancici
21. 05. 2019 19.16
-5
Marki je ze prvo leto v MotoGP ju ugnal vso konkurenco. Verjetno so mu ze kaksno leto prej priceli “sivati “ motor po svojih merah. Kasneje je sel razvoj samo se v smer Markovih zelja. Ce je vse to res, prakticno Marki drzi svetovno velesilo st. 1 mamo Hondo v svojih rokah. To pa zelo tesko verjame in si ne predstavljam, ko se bodo priceli pogajati za novo pogodbo. Marki bo imel v rokah stiri ase, skratka vin vin situacija.
nightifly
21. 05. 2019 18.57
-1
Nekdo spodaj pise o MM ,njegovem iskanju limita s padci in podobno . No , to je vec ali manj mimo ,ker od tu naprej ,ce bo pretiraval ,bo moral koncati z dirkanjem .Tudi on je samo clovek . Ramo ima ze poskodovano , vidi se,da je z vsemi padci dosegel limit zmogljivosti Honde v tej osnovi ,tako da mu nitreba lizati asfalta ,ker je k sreci Honda enkratna in vsestranska za cisto vse mogoce pogoje . Pustimo Jorga ,ki ima svoje psih .tezave . Tako pac je . Honda z MM gre enostavno mirno naprej -z rezervo , medtem ko morajo ostali gnati svoje bolide na limit ,kar jim pozre -ponavadi gume proti koncu , ali pa padec . To je zdaj v 5 dirkah lepo vidno . Tudi Dovi je zdaj v bistvu povedal isto tantro ,ki jo je predstavil Rossi . Vsi za MM so mu tik zadaj , toda mimo njega pomeni -zdrs ali popolna obraba gum . Problem je v mostvih ,ki ne najdejo adekv . zdravila .
profesor m
21. 05. 2019 21.48
+1
nighti se strinjam da preizkusanje trdote asfalta ni nujno modro z vidika zdravja,...in mm je vedno na meji padca in vsi upamo da se mu kdaj ne zgodi kaj neprijetnega,...kot se mu je ze prej v 2,... dvomim pa da ducatiju kot tehnicnem paketu manjka karkoli drugega kot konstantno drzen dirkac in uigrana tehnicna ekipa, ki bi prignala ta motor do njegovih meja in vseh sposobnosti, ki jih ima...v bistvu je skoda ker so za drugega dirkaca vzeli petruxa, kar vse malo uspsva in ne kaksnega mladega, uspehov neucakanega, perspektivnega...ker petrux je dober ni pa material za osvojitev prvenstva
profesor m
21. 05. 2019 15.39
+4
ducati glede na ekipne rezultate,...lahko recemo da je najboljsi motor,...saj so ekipno najboljsi...tako da to je stratosferski motor..prej kot honda...tam je samo mm, kar je v veliki meri njegova zasluga....ostalo pa megla...
nightifly
21. 05. 2019 18.32
+1
prof ,,,,,, seveda , da je tudi njegova zasluga ,kaj pa . Ste mogoce mislil ,da na ´´drugi strani´´ stvari ne vidimo ? No ,zdaj ko sem vas potolazil ,pa se marsikoga drugega ,je treba povedati tudi ,da je ta ekipa ,ki mu asistira ,pravzaprav celoten HRC enostavno perfektna ,ker dobremu dirkacu vedno stoji prakticno 100% ob strani ,mu asistira in ze v naprej predvideva kaj potrebuje . Torej kombinacija je zmagovalna . No vidite ,zdaj ko smo prisli do tega spoznanja , s e avtomaticno ,naravno ,postavlja vprasanje - koliksen je delez dvojca Honda MM v teh uspehih . Ne verjamem ,da niste toliko inteligenten ,da tudi vas ne bi spiknilo to vprasanje , ki je elementarno . Torej , koliko je v resnici sposoben tale dirkac . Skoraj od vseh drugih pilotov GP-ja imamo podatke ,taksne ali drugacne,ker so menjavali gazdo . Edini MM je tisti ,ki (jasno zadaj so oce ,Puig , in cela paleta prejemalcev denarja) si niti v sanjah nocejo sprememb (dokler ta kokos nese svetleca jajca ) ,zato v kratkem ni pricakovati prehoda v drugo mostvo . No ,saj na koncu koncev mene to niti ne tangira ,ker ne navijam zanj . Jaz sem z moji Dohtarjem vec kot ´´poplacan´´ , ce se tako izrazim . Glede Ducatija pa - ja ,pravite ekipno ...zal ima Dovi kar prav ,ko pojamra glede tisto malega ,,kar manjka do odlicja , podobno Yamaha -e . To vidimo na 4-ih motorjih Dohtarja -torej izkusnje ,in ostalih treh mladcev ,ki vozijo zelo dobro ,toda na tri/kvart na vsake toliko , ki pa bodo , vsaj dva postali odlicni v kratkem . Zdaj vemo tudi probab. kdo bo natural .naslednik Dohtarja .
BenBostrom
21. 05. 2019 20.54
+1
..g.Nighty...z takoimenovanim vašim dohtarjem(brez dvoma nekaj več od ostalih dirkačev) je potrebno nesporno upoštevati tudi doprinos nešportnosti v ta šport...to so realna dejstva ki jih je potrebno upoštevati(saj to sam veste)...recimo izdelava gume čez noč(v današnjem času absolutno nemogoče)....Glede menjave moštva ste zelo glasen ampak ne poveste vsega(recimo kdo je šel zraven k drugem moštvu ko je VR zamenjal znamko ),...,kar je v današnjem času zopet nemogoče(to vi kot poznavalec dobro veste)....potem seveda je tu veliko vprašanja spoštovanja katerega v zgodovina vaš dohtar ni ravno kazal(se spomnete poslovilne zabave od michelina oziroma zadnji dan michelinovega obdobja v motogp?)----če ste res tak poznavalec boste vedel kaj imam v mislih....še se najde marsikaj....seveda se pa najde tudi pri drugih dirkačih marsikaj vendar v primerjavi z Rossijem zelo malo....tako da ali Marc zamenja motor ali ne, s tem ne bo dokazal ničesar ker je že dokazal tisto kar je....pa če ne osvoji niti zmage več.
Roko66
21. 05. 2019 15.34
+0
Škoda ker ni LOR ostal na dučeju..bi bllo bolj zanimivo prvenstvo..zdej pa postaja kopja F1..skatka doooolgcajt
JackSparrovwvw
21. 05. 2019 15.09
+1
Zgleda, da bo Markec res moral dol s Honde na Ducati, če ne Italijančki ne bodo nikdar več prvaki. Yamaha pa glih tak. Torej bodo le uslišane pobožne želje Muhe, a kaj ko bo MM spet prvak.
gcek
21. 05. 2019 18.53
+10
JackSparrovwvw ma kaj ti veš o motorjih če se z avtobusom voziš samo nakladaš in lažeš lp.
.jezdimir
21. 05. 2019 19.59
+9
gcek
22. 05. 2019 12.05
+8
Večjih oslov ki pametujejo na tem forumu ni ti in ta pred tabo za posrat kake pišeta oz kracata tukaj ni za resno debato pisat lahko se samo žalimo ker drugo ne znate lp
.jezdimir
22. 05. 2019 18.22
+9
Ta dva pred tabo sta zakonca, lahko si oslarije na uhe šepetata, tukaj nikogar ne zanimajo njune težave...hehehe
.jezdimir
22. 05. 2019 21.08
+8
A ti res ne zastopiš pokvarjenc en...hehehe
SamŠeSTRUP
23. 05. 2019 08.19
+0
zgleda da edini k ne zastopi, ste ti, muha in vam podobni fanatiki. HEHEHEHHEHEHE...
Gregster
21. 05. 2019 13.53
+11
bolj vidim na ducatiju v vlogi prvaka jacka millerja kot pa dovija
profesor m
21. 05. 2019 15.37
+1
miller je dzelo dober,...ampak premalo konstanten v razlicnih razmerah...mene prav na iannoneja spominja...zna zmagat in obenem bit zadnji
profesor m
21. 05. 2019 13.08
+14
poglej rezultat iz francije....mm pol pa trije ducatiji....to pomeni z motorjem ni nic narobe..prej obratno...le tega kar da mm motorju ti noben inzenir ne more sprogramirat ....
profesor m
21. 05. 2019 13.06
+6
dovi,..vecno drugi....ni kriv motor ducati je zmagovalen motor....ce si zmage ne zelis dovolj je ne zasluzis...tko to je
Petruska1234
21. 05. 2019 12.44
+7
Imate naj motor, manjka vam MM
AS1983
21. 05. 2019 09.44
-21
Ducati preprosto mora zmagati v domacem mugellu, steza jim odgovarja, marquez pa bo se kiksal letos, ker ni stroj brez napak
flamengo
21. 05. 2019 10.21
+1
nightifly
21. 05. 2019 18.43
+7
trdokuhanojajce
21. 05. 2019 08.58
-12
mnogim manjka 🥚🥚, pa bi rezultatsko bli konkurenčnejši
nightifly
21. 05. 2019 18.47
+5
Vi mislite,da dirkaci ,ki se ne mecejo po tleh nimajo jajc ? Kalo lahko napisete kaj tako ignorantskega ? Svetujem vam sposojo enega zelo mocnega motocikla, pojdite na brnisko pisto , naterajte moto do konca in potem zabremzajte v nulo -na ravnem . Potem pa pridite ( malo verjetno) na forum nazaj in napisite vase dozivetje . Samo to .Vse ravno , nobenih zavojev . Korajzno . Da vidimo . Potem pa pisite se o jajcih .
flamengo
21. 05. 2019 08.25
-2
Eh, ducati lahko na prestol pripelje le Marc
.jezdimir
21. 05. 2019 08.52
-11
Realno gledano Markec lahko v eni sezoni spravi Ducati in še Audi poleg v bankrot, povprečno uniči več motorjev kot celotna karavana skupaj, je pravi špilfrderber...hehehe
.jezdimir
21. 05. 2019 10.50
-3
Motiš se Korl, problem je pri tebi podhranjen um, zato ne zastopiš...hehehe
krnekilojz
21. 05. 2019 12.40
+3
Ko jaka kaj napiše je vedno laž ali jokcanje, drugega ne zna.
Gregster
21. 05. 2019 13.51
-1
Mislim, da je Miller pravi recept za Ducati
Gregster
21. 05. 2019 13.52
-2
NisteResni
21. 05. 2019 14.10
-4
koncept VW ne more niti slovenska vlada v bankrot spravt..... MM pa namensko unicuje plastike motorja na treningih.... pomoje da prvi dirgac v zgodovini, ki isce meje za ceno padca..... kapo dol pa ceprov nikol nisem in niti ne bom zanj...
JackSparrovwvw
21. 05. 2019 14.31
-4
Bravo NR, odlično napisano. Medtem ko lojz in jezdić smetita tule, ker drugo ne znata.
.jezdimir
21. 05. 2019 18.27
+8
In ti Korl, kaj si ti pametnega skup spravil, razen da zalezuješ nič hudega sluteče, zjasni se...hehehe
nightifly
21. 05. 2019 18.48
+7
pogojno. Takega kot je danes Ducati cisto mozno ,ni pa nujno ,je tako ? No , zakaj noce dol s Honde?
nightifly
21. 05. 2019 18.51
+7
motorist_mb
21. 05. 2019 07.04
+7
Ko je bil duce najhitrejši si tu pa tam zmago... sedaj je Honda priključila pa blizu ne moreš...ti si problem in tvoje ziheraštvo...MM vozi čez mejo ti niti blizu žal...Gigi oba voznika zamenjat pod nujno!
lumpimonster
21. 05. 2019 07.29
+13
Eh nemoreš kr menjatpa upad da bodo zmagal,pačaki mal sj bo
.jezdimir
21. 05. 2019 08.55
-5
Motorist bod realen, pa ti zmagi s počasnejšim motorjem, lahk ga je s polno ritjo srat...hehehe
JackSparrovwvw
21. 05. 2019 10.44
-3
Ti si tudi glasen, ko tvoj boyfrend moderira stran. Zdaj, če maš polno rit, pa vidva najbolje vesta....
.jezdimir
21. 05. 2019 10.54
+4
Glej Korl tvoji gnusni fetiši nikogar ne zanimajo, v večini nam se bruha, a res ne dojameš...hehehe
JackSparrovwvw
21. 05. 2019 11.02
-7
Ne se zdaj vun vlečt, saj pa te vsi dobro poznamo. Ti pokvarjenec edn...
JackSparrovwvw
21. 05. 2019 11.06
-10
Saj ne, da bi te rad zezal, samo resnico govorim.
Petruska1234
21. 05. 2019 12.46
-1
Točno tako. Tako je sam povedal po dirki, da ni hotel reskirat. Ziheaštvo pa ne pripelje zmag.
.jezdimir
21. 05. 2019 16.53
+9
Nea kar neki na pamet, najprej sebe v red spravi...hehehe
poper00
20. 05. 2019 21.57
-6
Dovi menjajta z MM pa bo Ducati imel vse kar potrebuje pa še čas za sladoled vmes.
AS1983
20. 05. 2019 21.49
-8
Ducati bo imel lepo šanso v Mugellu in Spielbergu, vsaj na teh dveh stezah bojo močni