MotoGP

Doviziosa čaka 200. dirka med elito: Sem sproščen in komaj čakam

Jerez, 02. 05. 2019 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
4

Dirkači razreda motoGP so se preselili v Evropo, kjer jih čaka VN Španije, četrta letošnja dirka svetovnega prvenstva. Vodilni dirkač Andrea Dovizioso si je pred začetkom dirkaškega konca tedna vzel čas še za ogled konjeniške predstave. V Jerezu bo Italijan odpeljal že svojo 200. dirko v elitnem razredu.

"Že res, da sem v Jerez pripotoval kot vodilni v svetovnem prvenstvu, a bolj kot s točkami, sem zadovoljen z odličnimi občutki na motociklu, ki so bili prisotni na uvodnih treh dirkah. Vidno je, da smo še bolj konkurenčni kot v lanski sezoni in to se pozna na rezultatih, predvsem na stezah, ki nam v preteklosti niso ustrezale. Mislim, da nam lahko uspe tudi tukaj dober rezultat, kar smo nenazadnje tudi dokazali v minulih sezonah, čeprav smo imeli nekaj smole," je misli strnil Andrea Dovizioso, ki lanske dirke po trku s Jorgejem Lorenzom in Danijem Pedroso ni končal.

Italijan bo sicer na nedeljski dirki branil tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Valentinom Rossijem. Za Dovija bo ta dirkaški konec tedna nekaj posebnega, saj bo v nedeljo že 200. stal na startu dirke v elitnem razredu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lumpimonster
05. 05. 2019 19.55
MM me spomne na rossija pred 10let :) upam da bom njega tudi gledal še nasljednjih 20let :)
lumpimonster
05. 05. 2019 19.56
+1
Stoner je edini ki bi brjetno lahko pomalcal MMja.....tko k je pa on vozu....nima konkorence
LightningBolt
03. 05. 2019 16.52
+6
Ajmo Dovi jubilejna vožnja gre na nož!
motorist_mb
03. 05. 2019 09.00
+8
Ziheraš v vožnji isti v besedah...vzami si MM-a kolikokrat vozi prek meje pa Rossija,Cala da o mladih ne govorim...da si reko vodilni sem zaradi sreče pa še bolj se moram potrudit bi bil pravi tak pa večno drugi ko se Yamaha in Suzuki priključi še stopnic neoš več zavoho...še enkrat čestitke Millerju pa Bautisti v SBK-ju to so vozniki za tov.duceja!