MotoGP

'Doviziosa ne zanima gretje sedeža Marcove honde'

Forlimpopoli, 04. 01. 2021 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Andree Doviziosa ne zanima možnost dirkanja na nekaj velikih nagradah, da bi grel Marquezov sedež," je ugibanja o tem, ali bi lahko Dovizioso vskočil na začetku sezone, v kolikor Marc Marquez ne bi pravočasno okreval po tretji operaciji nadlahtnice, ovrgel Dovijev zastopnik Simone Battistella.

Andrea Dovizioso in Marc Marquez
Andrea Dovizioso in Marc Marquez FOTO: AP

"Izjeme ne pridejo v poštev. Na stezi ne bo prostora za več kot dva motocikla na ekipo. Honda ima dva razpoložljiva motocikla za Repsol Hondo in druga dva za ekipo Lucia Cecchinella," je bil odgovor prvega moža Dorne Carmela Ezpelete na pobudo, da bi morala Dorna iti na roko ekipi HRC zaradi kompleksne situacije z Marcom Marquezom.

Iz Italije so namreč v preteklih dneh prišla ugibanja o tem, da naj bi vodstvo tekmovanja v boksih dopustilo tretji motocikel, ki bi ga vozil Andrea Dovizioso. Italijan je za sezono 2021 ostal brez sedeža, potem ko ni želel sprejeti Ducatijeve ponudbe. Tretjega dirkača Honda v sezoni 2021 tako ne bo imela, japonski ekipi posledično ostaja iskanje rezervnega dirkača, v kolikor Marquez ne bo nastopil na uvodu sezone. Ta vloga pa Doviziosa nikakor ne zanima.

Doviziosov zastopnik Simone Battistella je namreč za Corriere della Sera razkril, da nihče od Hondinih predstavnikov ni stopil v stik z njim, prav tako pa da Doviziosa ne zanima možnost, da bi vskočil na dirkah, na katerih Marquez ne bi vozil. "S Hondo nismo imeli nobenega kontakta. Mislim, da si želi Honda dobro preučiti Marquezovo stanje, preden bo sprejela odločitev. Andree ne zanima dirkanje na nekaj velikih nagradah, da bi grel Marquezov sedež," je sporočil Battistella.

Ker Katalončev povratek še nima natančnega datuma, se, v kolikor Marc Marquez, ki še kar nosi opornico na operirani desni roki, kot imena za uvodne dirke sezone in kot možnosti za njegovo zamenjavo na uvodu sezone v tovarniški ekipi, kjer bo nastopal še Pol Espargaro, omenjajo Alex Marquez, Takaaki Nakagami, Stefan Bradl ali Alvaro Bautista. Šef moštva LCR Honda Lucio Cecchinello je sicer pred dnevi sporočil, da bo Marc Marquez zagotovo izpustil testiranja v Sepangu (19.–21. februar) in Katarju (10.–12. marec). Prva dirka, tj. VN Katarja, je sicer na sporedu 28. marca. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dado57
05. 01. 2021 11.17
+0
V kolikor bi bila prva operacija narejena kot se spodobi ,bi imel Marc velike možnosti povratka po parih mesecih pavze. Po vsem kar se je in se še dogaja sedaj je pa jasno, da so zadevo strokovno zelo zašuštrali. Škoda zanj,ker je odličen dirkač ,ampak povratek na stara pota pa je zelo vprašljiv.
brezcasni
05. 01. 2021 10.03
+18
spet Dorna ki se vmešava v vse...naj povedo da delajo že par let da bi bili na vrhu le Španci,na tak način so pomagali tudi Lorenzu da je osvojil zadnji naslov .......Marcov motocikl pa naj ata pele da bo ja vse v familiji ostal.........
gogi_
04. 01. 2021 18.38
+17
Slim tudi jaz zelim vse naj samo prekinjen zivec ni hec.
gogi_
04. 01. 2021 17.49
+10
Marc je na zalost zakljucil,zaradi sponzorskih pogodb bodo zavlacevali predem bodo objavili da je poskodba prehuda,da bi lahko tekmoval na najvisjem nivoju.
slim386
04. 01. 2021 18.29
-6
Sicer nisem njegov privrženec... ampak dvomim da bi marc kar tako odnehal. Upam da se vrne močan kot prej