MotoGP

Dovi razkril obete za Valencio: Računam, da bomo bolj hitri in konkurenčni kot v preteklosti

Valencia, 15. 11. 2018 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijan Andrea Dovizioso si je s šestim mestom na zadnji motociklistični preizkušnji na VN Malezije v Sepangu že zagotovil skupno drugo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Pred zadnjo tekmo sezone, šlo bo za VN Valencie, si želi (najmanj) novih stopničk. Dogajanje v Valencii na VOYO in Kanalu A.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: AP
Čeprav je naslov svetovnega prvaka že zdavnaj oddan fantastičnemu Marcu Marquezu, nas, glede na to, kar smo na tej stezi videli v preteklosti, v Valencii vseeno čaka razburljiva dirka.
Marquez ima pred zadnjo dirko sezone 321 točk, drugi je Ducatijev dirkač Dovizioso z 220, edini, ki bi ga še lahko ujel, je Rossi s 195, a je Dovizioso v prednosti po številu zmag. V boju za tretje mesto pa sta oba Yamahina dirkača povsem skupaj, Rossi ima 195 točk, Vinales pa 193.
Sploh glede na trenutna razmerja moči med dirkači in katastrofalno vremensko napoved. "S tem se ne bom obremenjeval. Pogoji bodo za vse enaki. Obeta pa se nam zelo pestra dirka. Že v kvalifikacijah bo zelo veselo," je bil za Gazzetto Dello Sport razigran Andrea Dovizioso, ki pa dirkališča v Valencii nima prav v "čislih". "Tu smo praviloma vedno imeli težave. Tudi tokrat ne pričakujem, da bo vse potekalo gladko in po naših željah," je bil odkrit 32-letni dirkač iz Livorna, ki se je s šestim mestom v Sepangu tudi praktično razveselil končnega drugega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v kraljevem razredu motoGP.

Andrea Dovizioso in Marc Marquez
Andrea Dovizioso in Marc Marquez FOTO: motoGP
Tik za fantastičnim in letos skoraj nepremagljivim Špancem Marcom Marquezom.
S prenosi pred zadnjo dirko sezone za VN Valencie začnemo v petek ob 9.00 na VOYO, ko se začnejo prvi prosti treningi v vseh razredih. Bodite z nami!
"To je za našo ekipo zelo pomemben rezultat. Presrečen sem, da smo na koncu osvojili drugo mesto. Marc je bil v tej sezoni enostavno premočan za vse. Upam, da nas bo v prihodnji sezoni pustil bližje," se je pridušal Dovizioso, ki si v Valencii obeta precej boljši rezultat kot v preteklosti. "Nastopil bom povsem sproščeno. Naslov svetovnega podprvaka že imam v žepu in pričakujem, da bom zelo konkurenčen v boju za stopničke. Ob tem bomo vneto in marljivo testirali motocikel, da vidimo katere so še naše pomanjkljivosti in rezerve, da bi jih odpravili ali vsaj zmanjšali pred naslednjo sezono." 

VN Valencie 2018
VN Valencie 2018 FOTO: Kanal A

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Celjan74
15. 11. 2018 19.43
-3
naslov svetovnega prvaka že zdavnaj oddan fantastičnemu Marcu Marquezu....to so napisal uauuuu
Celjan74
15. 11. 2018 19.45
-2
Vse razumem,ampak da so našli izraz "fantastičen"za marquza..neprecenljivo
LightningBolt
15. 11. 2018 20.10
+2
JackSparrowww
15. 11. 2018 15.25
+6
Čudno ga Dovi, ki nima pojma o pojmu o motoGP-ju, takole govori o MM93. Kajti tukajšnji experti, a-la Muha, Jezdić imajo povsem negativno mnenje o MM. Da nima pojma, da je en Redding boljši, da je jezdićeva prababica hitrejša....hahahaha
.jezdimir
15. 11. 2018 17.54
-6
Se strinjam s tabo Korl...sploh glede prababice...hehehe