MotoGP

Dovizioso: Ducati je nepredvidljiv. V nekaterih stvareh smo pred vsemi, v drugih tavamo v ozadju

Buriram, 09. 10. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrea Dovizioso je bil, vsaj teoretično, edini v motociklističnem cirkusu razreda motoGP, ki bi lahko preložil slavje Marcu Marquezu na poti do predčasne osvojitve novega naslova prvaka. Italijanu podvig, da pokvari veselje v tej sezoni skorajda nepremagljivemu Špancu, s četrtim mestom ni uspel. Roko na srce, kot je tudi sam priznal, za to ni imel veliko možnosti. V naslednji sezoni bo, kot močno upa, vse drugače ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motoGP
Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je osvojil še deveto zmago sezone ter skupno 53. Marquez je še osmič skupno in šestič v razredu motoGP postal svetovni motociklistični prvak in se s šestim naslovom v kraljevskem razredu na tretjem mestu večne lestvice izenačil z Avstralcem Mickom Doohanom, Italijan Valentino Rossi jih ima sedem in je drugi med vsemi, prvi pa je njegov rojak Giacomo Agostini z osmimi naslovi. Predčasno slavje v Buriramu bi mu lahko pokvaril le Andrea Dovozioso, ki pa je bil s končnim četrtim mestom na dirki daleč od tega ... "Poskušali smo, dal sem vse od sebe, tako v kvalifikacijah kot tudi na dirki, a Marc je bil vnovič premočan za vse. Ni se mi uspelo spustiti niti v borbo za stopničke, kar je manjše razočaranje za našo ekipo," je za Corierre Dello Sport dejal Dovizioso, ki bo do konca sezone, na sporedu so še štiri dirke, bržkone z lahkoto ubranil status svetovnega podprvaka.

'MotoGP se je spremenil'
Italijanski dirkač je v tekoči sezoni zabeležil dve zmagi.
Italijanski dirkač je v tekoči sezoni zabeležil dve zmagi. FOTO: motoGP
"Želeli smo več. Pred sezono smo upali, da bomo bolj in predvsem dlje konkurenčni v boju za prvaka. A izpostavilo se je, da je Marc predober za vse," je priznal izkušeni Italijan, ki je vnovič spoznal kako nepredvidljiv je Ducatijev jekleni konjiček. "Prevelika razlika je do Marqueza. Zaenkrat nimamo pravega odgovora, zakaj je temu tako. Ducati je, kot vsa ta leta, vselej nepredvidljiv, imamo vrsto odličnih značilnosti, v nekaterih smo veliko boljši od konkurence, a kaj ko smo v določenih stvareh daleč zadaj. Delati moramo na konstantnosti."
Marc Marquez je osmič skupno in šestič v razredu motoGP postal svetovni motociklistični prvak. Marquez se je s šestim naslovom v kraljevskem razredu na tretjem mestu večne lestvice izenačil z Avstralcem Mickom Doohanom, Italijan Valentino Rossi jih ima sedem in je drugi med vsemi, prvi pa je njegov rojak Giacomo Agostini z osmimi naslovi.

Dovizioso je opazil še nekaj. "Trdim, da so se razmere v motoGP močno spremenile v vseh teh letih. Velike razlike so v marsičem. Še nekaj let nazaj je bilo povsem drugače." Dovizioso upa in verjame, da bo Ducati v naslednji sezoni bolj konkurenčen v boju za prvo mesto. "Vsi v našem razredu so na istih pnevmatikah, tako da je tu stvar jasna. Večina ima kar velike težave z oprijemom, veliko ekip je zmanjšalo težave ali jih povsem odpravilo. Mi še nismo med njimi. Imamo težave, ki so vidne iz LETALA," je bil za konec slikovit Dovizioso, ki je v tej sezoni dosegel dve zmagi, skupaj pa ima v kraljevem razredu 14 prvih mest.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
09. 10. 2019 19.13
+6
Dovi z Ducatijem dirka odlično. Njegov problem je, da MM s Hondo podira vse rekorde.. Drugo leto bo zmagal še težje, kajti Yamaha je vidno izboljšala motor. Konkurentov bo še več, pa tudi Dovi ni več najmlajši.
AS1983
09. 10. 2019 18.28
+7
Ducati. Prevec niha. Od dirke do dirke, dovizioso me spominja na pedroso, ki.ni nikoli osvojil naslova v motogp
Otancici
09. 10. 2019 11.59
-6
Zanimivo kako vsi komentirajo seveda tisti, ki so tako ali drugace vpeti v ta cirkus in sicer, da je Marki premocan za vseh in, da je dalec pred vsemi in nihce sploh ne omenja Honde. Pozimi je bil celo operiran in sigurno ni bil v idealni formi, vsaj na zacetku ne, pa se honda je imela tezave z zavore motorja, kar je pripomoglo k padcu v njegovem texasu. Drugo leto bo se kako lepo.....
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 10.51
+8
Pravi Muha, da gre Honda mimo Ducatija. Ok, gre. Res so pri Ducatiju znizali končno hitrost napram boljši legi v ovinkih, pri Hondi pa so naredili ravno obratno. V obeh slucajih je zmagovalec samo eden. MM93. Še kakšna pripomba, Muha?
SteffXRP
09. 10. 2019 09.26
-7
Stavim, da bi bil Stoner z Ducatijem že lani (če že ne predlani) prvak
žutaresnica
09. 10. 2019 10.35
+3
Takle lohk skup zbaše samo pešec...Stoner se lahko zahvali za naslov moštvu Ducati, ki je takrat izbralo boljšega gumarskega proizvajalca kot Yamaha z Rossijem, amen!
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 09.23
+15
Dovi je simpatičen, hiter, izkušen in pošten. Žal ima eno veliko napako, je makaronar. Oni bi samo papali makarone in pizze, malo trenirali, ostalo pa naj naredijo drugi, medtem ko oni počivajo. Tipično laški way of life. Že Michael Schumacher je ob svojem prihodu v Ferrari počistil s temi italo razvadami in kaj je bilo posledica ? 5 zaporednih naslovov, kar do takrat svet še ni videl. Pa poglejmo Markeca. Dečko trenira do onemoglosti, sama žila in mišica ga je, niti najnevarnejši padci (hvalabogu zaenkrat) mu ne pridejo do živega. Na stezi da vse od sebe, ne pozna popuščanja in gre v zadnji riziko, čeprav pri tem malodane ščije kri. Tak da dragi Dovi, vidva s tvojim doktorjem bosta še dolgo dolgo čakala, da bi vama moštvo izstavilo perfekten motor, s katerim bi z malo truda in še manj rizika zmagovala. Ti časi so mimo. Zdaj je doba gladiatorjev. In tu sta Marquez in Quarto daleč pred vsemi.
RV6
09. 10. 2019 10.25
+1
žutaresnica
09. 10. 2019 10.38
-6
RV6
09. 10. 2019 11.04
-1
Glede na zmazek, jezdiću, tebi semering že močno pušča
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 12.01
-1
To je več kot očitno. Poleg tega je edina črna ovca, ki se tu na portalu v svoji nemoci zateka k tovrstnim razvratnim in skrajno primitivnim žaljivkam.
Roko66
09. 10. 2019 12.25
+6
Če hočeš videt taprave gladiatorje,je treba videt dirko na otoku Man,ne pa te jokalce z Dovijem vred...Tam majo pa res jajca...Mogoče drugo leto gremo v živo pogledat..😉
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 12.30
-8
moto-gp
10. 10. 2019 20.14
+1
Dovi je Italijan, a zelo drugačen od Rossija. V pozitivnem smislu seveda.
RV6
09. 10. 2019 08.34
+5
Dovi, Dovi. Horheja vprašaj kateri motor je bolj nepredvidljiv. Duce je raketa z najboljšo aerodinamiko in trakcijo. Da o stratosferskem agregatu ne izgubljamo besed. Nč jamrat. Sam gasa. Boljšega bolida si ta moment ne moreš želeti
nightifly
09. 10. 2019 09.42
+1
Ko gre Honda mimo Ducatija vse vase teze padejo v mlako . Vidim ,da ne spremljate kaj veliko moto dirk . Ce bi prebral kdaj kaksen intervju bi sam spoznal ,da je sef Ducatija ze lani napovedal ,da bodo v tej sezoni znizali najvisjo hitrost na racun aerodinamike in dobrobit drugih parametrov . Jaz mislim,da Dovi nima kaj sprasevati kogarkoli . V znanih dvobojih v zadnjem ovinku pred ciljem je tudi najhitrejsemu pokazal ,da je sampion . Nekaj je pa res .Ni kamikaze , in zame je to cisto sprejemljivo .
žutaresnica
09. 10. 2019 10.42
-11
Dejstvo je da Markec lahko zmaguje samo z daleč najhitrejšo Hondo, pa še s tem motorjem je vse prevečkrat pokleknit...ni ga glih za hvalit...hehehe
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 10.49
+1
Haha, pa resno no, a vidva ne vidita, da sta s tem butastih mnenjem sama na celem svetu in da sta objekt posmeha?
Timy Tavcar
09. 10. 2019 13.04
+8
Kot navijač najboljšega in poštenega Pedrosa sem razočaran nad Hondo in to kar počnejo, logično da je treba poudarit tistega ki zmaguje, a kot so rekli Pedrosa,Lorenzo,Crutchlow bi morala Honda tudi za njih kaj naredit ne pa zgraditi motor okoli samo enega.Takoj ko pa kaj povedo zginejo iz ospredja. A sem samo jast to opazi, Cal se je pritožil nad hondinem početju po silverstonu, pa je takoj 10 mest zgubu.
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 15.53
+6
Timi, Honda je v motoGP zaradi zmag. Ne vem po kateri logiki bi zdaj morali delati mošvo in celi razvoj za vsakega posameznega dirkača, komu na čast? Vam pescici MM hejterjev? Saj pa se recimo Yamaha tudi koncentrira na samo enega dirkača. Žal na napacnega....
Timy Tavcar
09. 10. 2019 16.55
+1
Kot vidim po tvojih postih si ti eden od tistih ki so hejterji, skozi pluvas al enega al drugega, v nebo pa vleces MM. Nisem navijač Rossija a kot bivši športnik me je zelo motilo kar je naredu da ne bi slučajno Rossi dobil naslov. Taki ponavadi ponavljajo kadar jim teče voda v grlo, mamo je neki primerov v športu in v formuli je očiten primer sumacherja z Hillom in Coulthardom
JackSparrowwvv
09. 10. 2019 18.25
+14
Če bi se gledalo samo tisto vijuganje pred Rossijem na predzadnji dirki 2015, bi bil Marc vsega kriv in tu sploh ne bi bilo nobene debate. Vsi pa vemo, da MM tega ni naredil iz dolgčasa, pač pa se je to dolgo nabiralo v njemu. Začenši z dvema dirkama z začetka sezone, ko ga je Rossi hinavsko vrgel z motorja. Vrhunec je doseglo, ko je Rossi v Avstraliji pred kamerami obtožil MM pomoči Lorenzu, čeprav je MM Lorenza v zadnjem krogu celo prehitel in mu tako odvzel 5 točk. Torej čista laž in provokacija. Samo se je doktor krepko uštel, če je mislil, da bo Marqez sklonil glavo kot Biaggi, Gibernau, mogoče celo kot Stoner. Mali se mu je lepo maščeval in mu vrnil z obrestmi. In prav je naredil, čeprav je od takrat pretrpel ogromno žalitev in žvižganja. Če bi vedel, da bo Rossi v svoji hudobiji in užaljenosti sprožil takšno peklensko medijsko kampanjo in prek svojih fan klubov tako nahujskal navijače, bi MM verjetno takrat v Sepangu drugače ravnal. Ne zamerim mu, ker je dirkač s srcem in se ne pusti jeb... v glavo, še najmanj od enega makaronarja. Če mene vprašate, bi takrat v Avstraliji na tiskovni moral Marquez vstati pred kamerami in lažnivemu zahrbtnemu hinavcu Rossiju primazati eno par okrog ušes, pa bi bil mir.
BELAN
09. 10. 2019 21.07
+1
Drumbass
09. 10. 2019 21.17
-1
ne vem če bi blo pametno v 35ko vlagat. če pride do cilja je že cel žur😀
Roko66
09. 10. 2019 21.29
-1
Jst pa mislim, da je MM naivno nasedu provokaciji Rosija in s tem izgubil marsikaj.. Če bi ga lepo pustil pri miru(v smislu se ne mešam v naslov ker itak nimam šans), bi povlekel zmagovalno potezo,kljub optožbam Rosija... Lor bi pa itak bil prvak in tega se je Ros zavedal...Lor ni rabil nobene pomoči MM...izpadlo pa je kot da je...
JackSparrowwvv
10. 10. 2019 11.11
+2
Mogoče maš prav. Dodal bi samo to, da je Rossi takrat točno vedel, da bo s tem sprovociral malega, o, še kako dobro je to vedel. Saj se že celo kariero gre psihoteror z konkurenti.