MotoGP

Dovizioso kljub slabim izkušnjam optimističen v dirko za VN Francije

Le Mans, 15. 05. 2019 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je na dirki za VN Španije v Jerezu spet izgubil vodilni položaj v skupnem seštevku, se Andrea Dovizioso z ekipo Ducatija pod malce večjim pritiskom podaja v Le Mans, kjer bo ta konec tedna na sporedu naslednja preizkušnja motociklističnega svetovnega prvenstva. S prenosi začnemo v petek ob 9. uri na VOYO.

Četrto mesto na dirki v Jerezu ni bilo dovolj za Andreo Doviziosa, da bi Italijan zadržal prvo mesto v skupnem seštevku razreda motoGP. Dovizioso, zmagovalec uvodne preizkušnje v Katarju, je prvo mesto vnovič predal branilcu naslova Marcu Marquezu, prehitel pa ga je tudi na dirki za VN Španije drugouvrščeni Alex Rins. A tako kot od začetka sezone je izenačenost na lestvici še naprej izjemna.

Doviziosa namreč na tretjem mestu ravno toliko točk loči od vodilnega Marqueza, italijanski dirkač pa v Le Mans ta konec tedna prihaja s ciljem zabrisati boleče spomine iz lanske sezone, ko je v šestem ovinku le nekaj trenutkov po prevzemu vodstva in prehitevanju takratnega moštvenega kolega Jorgeja Lorenza padel ter dovolil, da mu je svetovni prvak z zmago in 25 točkami močno ubežal.

Dovizioso (št. 4) med zadnjo dirko v Jerezu.
Dovizioso (št. 4) med zadnjo dirko v Jerezu. FOTO: motoGP

Ključen bo že prvi prosti trening
Zaostanka Doviziosu in kolegom za katalonskim šampionom ni uspelo nadoknaditi, tudi zato tokrat ne bodo želeli ponoviti napak, ki so se jim na legendarnem francoskem dirkališču pripetili lani. A Dovizioso na stopničke v Le Mansu čaka že od leta 2015, njegovo drugo mesto leta 2011 pa je njegov najboljši dosežek v karieri, ko gre za dirke najelitnejšega razreda, saj je v nekdanjem razredu 125cc sedem let prej zmagal in na koncu tudi osvojil naslov svetovnega prvaka.

"Le Mans je steza, na kateri bi morali biti na papirju bolj konkurenčni kot v Jerezu, četudi lanski spomini niso najboljši," je pred dirkaškim koncem tedna, ki bi lahko spet potekal v znamenju slabega vremena, za spletno stran motogp.com povedal Dovizioso.

"Vreme je v Franciji vedno pomembno in morali bomo dobro obvladovati te dejavnike. Pričakujem veliko hitrih dirkačev, zato bo ključno dobro začeti s koncem tedna od prvega treninga, da bi se kar najbolje pripravili za dirko. Močni smo v nekaterih pogledih, a moramo še naprej zloščiti nekatere podrobnosti, da bi nam uspelo izpolniti naš potencial, in da bi v nedeljo opravili vse, kot je treba, saj se bodo takrat delile točke. Prepričan sem, da imamo lahko v Franciji dobro dirko," je še napovedal 33-letni Italijan.

Pasica MotoGP VN Francije Le Mans
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KrTakoNeki
16. 05. 2019 14.36
-6
...ne vem, kaj je dirkačem letos...vsi po vrsti so postali naduti...vsak pred tekmo kar kipi od napovedi, da sedaj je pa to ta dirka, na kateri bo zmagal...se je boljš včasih mal za jezik prjet, pa po dobrem rezultatu hvalisati...prostora na prvem mestu je samo za enega...
JackSparrowwvv
16. 05. 2019 11.19
-4
Da človeška neumnost res ne pozna meja, iz dneva v dan dokazuje najbolj negativen zmazkar tule, @Jezdimir. Najnovejši fejslifting njegovega zmazkarjenja je sprenevedanje v tretji osebi, kot da vsi bralci tega portala ne bi vedeli, da je on Cmirko. Mogoče s tem trolanjem cilja na naključne bralce te strani...slaba tolažba, saj ga tudi ti po enem prebranem zmazku takoj spregledajo.
badcat
15. 05. 2019 19.48
-9
spet krijes hrbet cmirkotu.....in brises...aaaaa moderatorcek
.jezdimir
16. 05. 2019 09.37
+10
Le koga brigajo tvoje in cmirkove težave se sprašujem...hehehe
badcat
16. 05. 2019 10.23
-4
mavricni doktor
15. 05. 2019 18.51
-4
dovi je korekten tekmovalec,...mogoce pa res manjka nekaj dodatnega tveganja,....kakorkoli z eksplizivnim ducatijem je vseeno on najbolj spoprijateljen
Otancici
15. 05. 2019 21.15
-8
Dvojec Ducati - Dovi je odlicna kombinacija. Problem je, ker mu nasproti stoji najboljsi paket vseh casov KingMarc &Hondaaaaa........ostanejo drobtinice.
motorist_mb
15. 05. 2019 16.54
-11
Dokler ne spremeni stila vožnje(ziheraš) lahko samo sanja naslov...ko je duce prevladoval na ravnini je lahko zmagoval...zdaj ko ni več tega pa grejo mimo njega slabši motorji z jajcih na njih...spominj nanj bo drugi na koncu zdaj pa še to ne več...da o Pet.sploh ne govorim...Miller edini za prihodnost pa Bautisto pod nujno nazaj!
badcat
15. 05. 2019 17.12
-23
Tud BAU je na zadnji dirki v Imoli neki zatajil.....
badcat
15. 05. 2019 15.36
-16
Eeeee.....DOV.....ima veliko dirkalisc k ima z njimi slabe izkusnje in mu ne lezijo. Na tak nacin in taksnim dirkaci se dolgo neumo prvaki, zal...... z STO na motorju nikdar nismo imeli dirkalisca k mu neb lezala....ne njem in ne DUC.....
Deejjaann
15. 05. 2019 15.24
-13
Vsaj upam da bi do konca sezone bili v skupnem seštevku dirkači tako skupaj ,ter da bi o naslovu prvaka odločali zadnji dve dirki-to bi bilo zanimivo.V franciji si pa res želim da bi bila deževna dirka,tako da bi se za prvo peterico lahko borili tudi dirkači s slabšimi motorji-toda obvladajo vožnjo po mokrem,če bi res bila dirka v mokrem upam da Miller zmaga bi mu prav privoščil-ker letos se kar vredu pelje fant,pa lep dan še naprej želim vsem motoGP navijačem