MotoGP

Dovizioso navdušen po prvem 'polu' Ducatija v Brnu po desetih letih: Je čas, da se vrne v bitko za naslov?

Brno, 04. 08. 2018 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razburljive in napete kvalifikacije pred dirko razreda motoGP v Brnu je v svojem zadnjem poskusu dobil Andrea Dovizioso, ki bo tako sploh prvič v letošnji sezoni dirko začel z najboljšega startnega položaja. Italijan je bil razumljivo zadovoljen, sedaj pa se nadeja še dobrega rezultata na dirki, s katerim bi se ponovno vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dovizioso presenetil
    02:18
    Iz 24UR: Dovizioso presenetil
  • Iz 24UR: Za popestritev bodo poskrbele visoke temperature
    01:54
    Iz 24UR: Za popestritev bodo poskrbele visoke temperature
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Češke
    05:20
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Češke

Andrea Dovizioso je bil v lanski sezoni glavni konkurent Marca Marqueza v boju za naslov prvaka. Mladi Španec je šele na zadnji dirki sezone v Valencii potrdil naslov prvaka, potem ko je Italijan odstopil. Pričakovanja so bila pri Ducatiji za letošnjo razumljivo še večja, potem ko je priljubljeni Dovi osvojil naslov podprvaka. In letošnja sezona se je za Doviziosa res začela na sanjski način, potem ko je zmagal na uvodni dirki v Katarju. Po tej zmagi so bili mnogi prepričani, da bo v letošnji sezoni res sposoben osvojiti naslov prvaka, a stvari so se hitro obrnile. Šesto in peto mesto v Argentini in Austinu sta ga hitro oddaljili od Marqueza, nato sta sledila še dva zaporedna odstopa v Jerezu in Le Mansu in Dovijeve sanje o naslovu prvaka so se hitro spremenile v pepel. Po devetih dirkah je trenutno Italijan resda na četrtem mestu v skupnem seštevku, zbral je 88 točk, a njegov zaostanek za vodilnim Marquezom znaša velikih 77 točke. In prav zaradi velikega zaostanka se Andrea zaveda, da hitro potrebuje dobre rezultate, če želi zmanjšati zaostanek za vodilnim Špancem in najboljši startni položaj v Brnu je prišel kot naročen. 

Andrea Dovizioso je osvojil prvi najboljši startni položaj v sezoni.
Andrea Dovizioso je osvojil prvi najboljši startni položaj v sezoni. FOTO: motoGP

"Ta najboljši startni položaj je nekaj posebnega, saj nisem pričakoval, da bom s tako hitrim časom opravil s krogom tukaj v Brnu. Bil sem osamljen, nobene gneče ni bilo pred menoj in zelo sem vesel," je uvodoma dejal Dovizioso, ki je osvojil prvi 'pole' po letu 2016, ko je s prvega mesta začel na dirki za VN Malezije v Sepangu. "Vesel sem, da sem že med kvalifikacijami našel prave občutke na motociklu, kar je zgolj potrdilo delo, ki ga opravljamo že celoten dirkaški konec tedna," je še dodal Dovi, ki je moštvu Ducati privozil prvi 'pole' po več kot desetletju. Nazadnje je to uspelo Caseyju Stonerju v sezoni 2007, ko je tudi osvojil edini naslov prvaka za moštvo iz Bologne. "Ne vem, kaj se bo zgodilo med dirko, saj je veliko kandidatov za zmago, vsi smo podobno hitri. Toda v motoGP, nikoli ne veš, upam na dobro dirko, saj res potrebujem dober rezultat," je še zaključil Dovizioso, ki si bo prvo vrsto delil z Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
04. 08. 2018 22.19
-1
Gaber brrrrrrr.
JackSparrovwvw
04. 08. 2018 22.12
-8
Tko bom povedu - če Rossi zmaga, se napijemo ko živina, et majke mi rodjene
CrazyMachines
04. 08. 2018 21.41
+4
Jutri bo spopad titanov... ;)
myrchi
04. 08. 2018 20.07
+23
Pole position v moto gp ne pomeni nič, jutri je dirka, pa vse naj Dovi.