MotoGP

Dovizioso: Pedrosa, Lorenzo in Stoner imajo nekaj skupnega. So 'limitirani'

Rim, 04. 01. 2021 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski dirkač Andrea Dovizioso ni prejel nobene prave ponudbe in je že pred časom napovedal, da bo naslednjo motociklistično sezono tekmovalno počival. Ne sedi povsem križem rok, zdaj ima očitno veliko več časa za druge stvari. V pogovoru za Corriere Dello Sport je govoril tudi o svojih zdajšnjih in nekdanjih tekmecih ...

Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa in Danilo Petrucci
Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa in Danilo Petrucci FOTO: motoGP

Andrea Dovizioso je na precej klavrn način končal epizodo pri Ducatiju. Ob odsotnosti Marca Marqueza, ki je izpustil skoraj vso preteklo sezono, je bil izkušeni Italijan po vseh napovedih med največjimi kandidati za naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. Dovi, ki je nekaj časa tudi vodil v prvenstvu, se je na koncu moral zadovoljiti s sezono brez presežkov, koledarsko leto je končal na četrtem mestu. Ker ima več časa, je bolj naklonjen tudi stikom s sedmo silo. 

Leta 2021 bosta za ekipo Ducatija, katere član je bil nekaj sezon Andrea Dovizioso, tekmovala Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia.

Nazadnje je dal obsežen intervju za Corierre Dello Sport, po katerem si je na seznam gotovo dodal kakšnega novega "sovražnika". "Casey Stoner, Dani Pedrosa in Jorge Lorenzo. Odlično dirkači, izjemni motociklistični talenti, a vsi imajo nekaj skupnega. Prav vsi so limitirani. Prav zaradi teh omejitev niso dosegli vsega v karieri," je prepričan Andrea Dovizioso, ki bi skorajda zagotovo lahko tudi sebe uvrstil na ta seznam nikoli povsem dorečenih šampionov. "Resda imajo med sabo velike razlike v značaju in tudi v dirkaških navadah oziroma načinu vožnje, a prav vsi imajo tudi nekaj skupnega. Vsak od njih je bil določen čas nepremagljiv na stezi in je izkoristil odlično pripravljenost dirkalnika. Čeprav so to dirkači, ki so osvojili ogromno in bili tudi svetovni prvaki, pa so to fantje z izrazitim limitom, ki jih je ves čas spremljal in omejeval. To jim je skupno," je bil za Corierre brez dlake na jeziku 33-letni Italijan, ki bo v prihajajoči sezoni tekmovalno počival. Imel je nekaj "polresnih" ponudb, kazalo je, da bi mu uspela celo senzacionalna selitev k Hondi, a bo vseeno naslednjo sezono počival. "Polnil bom baterije, delal še kaj drugega v življenju in razmišljal o svoji prihodnosti. Vse stvari puščam odprte, težko pa kaj določenega napovem. Pustil se bom presenetiti," je še dejal Dovi, ki ga zelo moti, da je v Italiji "davkarija" pobrala pol njegovega bogastva. "Vedno se veselo in odkrito piše o astronomskih zaslužkih dirkačev. Pozablja se dodati, da vsaj v Italiji polovica vseh prejemkov vzame država. Skorajda 50 % pobere davek. Kljub temu pa ne podpiram odločitev, ki jih sprejemajo nekateri moji kolegi, ki zaradi povedanega odhajajo živet v tujino."

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
08. 01. 2021 08.44
+1
Casey je res "limitiran", edini na svetu ima naslov na ducatiju...
Nanuk
06. 01. 2021 09.08
-1
očitno ne razmišljate trezno zato vam naj pojasnim kakšen limit je mislil ! verjamem, da če bi Dovi govoril o sebi bi izbral podobne besede ! Povedal je namreč popolnoma iskreno ! Vsi so bili popolnoma drugačni kot Rossi predvsem pa kot Marquez ! Vsi trije odlični talenti ! Pedrosa je bil limitiran ! Na nekaterih dirkah top na ostalih nula ! Enostavno ni bil konstanten ! Jorge limitiran ! Ko je od prvega ovinka vodil in je šlo vse po planu je bilo super, če pa nekaj ni bilo kot si je zamislil pa je šlo vse narobe ! Stoner pa zgodba zase ! Odličen voznik z ogromno težavami bolj psihične narave ! Po moje je hotel povedati, da če bi imeli to željo, borbenost in miselnost kot Marquez in Rossi bi lahko dosegli veliko več !
osscar
13. 01. 2021 11.50
Pa kaj imas ti za pojasnjevat. Dovi brez zadrzka pljuva po drugih. Vsi omenjeni imajo lahko kakersen koli limit nima veze, ket nobenemu od njih dovi do kolen ne seze. Na jeziku je mocan, to je pa vse. Pat sezon je jokal ker ni mogel markeca premagat, lani je imel sanso, in? Nic od nic. Zdej si pa dovoli kao brez dlake na jeziku govoricit o nekih limitih in kako vrhunski dirkaci, prvaki niso dosegli vsega. On pa ne da ni dosegel vsega, nic ni dosegel.
avtokrosist1
04. 01. 2021 20.26
-14
ko je skupaj z Pedroso,Stonerjem sedev na takrat eni od treh tovarniških HOND je biv zadnji od te trojice,tko da naj komentira v svojem razredu
Uporabnik1408352
04. 01. 2021 19.45
-12
Glede Lorenza. Tako kot je Ducati delal z njim je še dobro da je zdržal obe sezoni. Kakšni padci, vsaj 10 težkih katapultov v dveh letih, dve, tri napake mehanikov z grozljivimi padci ki so ostali nekomentirani iz strani Ducatija. Da ne govorimo o vodilnih v Ducatiju, ki najprej plačajo enormne denarje potem se jim pa ne ljubi ali pa nimajo znanja da poservisirajo dirkača. Pa še malo trapastega nacionalizma v Ducatiju pa smo imeli kar smo imeli. Iz Yamahe je šel z jezo, ampak se mi zdi da je Yamaha imela bolj malo besede pri tem. Honda pa ga je najela da slučajno ne bi šel kam drugam. Če imaš preveč denarja se tudi to da... da popazijo na Markeca. In vsem skupaj je vrnil z obrestmi, pokasiral kar se je dalo. Pač niso časi za vrhunske pilote, je bolj zanimivo kaj drugega.
motorist_mb
04. 01. 2021 13.57
+1
Dovi drugo mesto ne šteje žal!!!
MyLord
04. 01. 2021 13.36
+9
Oba in Casey in Jorge sta se usrala , da bi postala večna. Dovolj jima je bilo nekaj denarja preden se neumno upokojita in da živita na veliki nogi do smrti (ne pozabit Jorge je v denarju močan približno 500.000.000.00 €. Casey je imel določene težave z zdravjem (bolj sem mnenja ,da je dosegel neko osebno raven v življenju in končal kariero) amapak testiral kot norec takoj za tem tako Hondo kot Dučeta ???, pa lovil ribe, ker je žena zadovoljna! Za mene sta pusija , sploh Jorge...
Zorx
04. 01. 2021 15.51
+0
Po merilih, ki jih postavljaš....kakšen pussi si potem ti?
avtokrosist1
05. 01. 2021 18.31
-5
Stoner,Lorenzo,Roberts,Doohan,Rainey,Schwantz,Spencer,Marguez talenti,nepremagljivi,potem pridejo na vrsto italjanske jokice Rossi,Dovi itd
Roglič šampion
05. 01. 2021 19.57
+2
ja avtokrosist. Saj ne da ima rossi vec naslovov, zmag in stopnick od vseh omenjenih v motogp
awontuwej
04. 01. 2021 13.28
+2
Dovi v originalu: "Tutti e tre hanno grandi limiti, anche se sono tra quelli che hanno vinto di più”. oz. "Vsi trije imajo velike omejitve, čeprav so med tistimi, ki so zmagali največkrat." No, na lestvici zmag vseh časov pa to zgleda tako: 6. Lorenzo z 68 zmagami, 7. Pedrosa z 54 zmagami, 10. Stoner z 45 zmagami in 28. Dovizioso z 24 zmagami. Po naslovih pa je 12. Lorenzo s 5 naslovi, 24. Pedrosa z 3 naslovi, 33. Stoner z 2 naslovi in 92. Dovizioso z 1 naslovom prvaka. In zdaj je on pameten in govori o velikih omejitvah ostalih treh, ki pa ga v vsem prekašajo...
EnKandidatDosmrtniMandat
04. 01. 2021 13.52
+6
Če lahko komentirajo samo tisti, ki so dosegli več od omenjenih, potem bi morala rubrika "komentarji" pod tem člankom biti prazna.
awontuwej
04. 01. 2021 14.23
+1
Eno je, če komentiramo amaterji, druga pa, če to počnejo dirkači...
nightifly
04. 01. 2021 12.33
+2
Za ###### prost1 04.01.2021, 10:58:09/////////////////// PREVOD- Ita //// Med intervjujem je moral Dovi odgovoriti na tezko vprasanje, ki je zahtevalo njegovo mnenje glede nekdanjih sotekmovalcev: kateri je najmocnejsi izmed dirkacev , s katerimi je dirkal v isti ekipi? Stevilke # 04 ni bilo mogoce izbrati, saj bi bilo spremenljivk veliko. Tu so njegove izjave. o treh -Jorge Lorenzo, Casey Stoner, Daniel Pedrosa. Kljub temu pa presoja trojico, ki so se v svoji karieri, čeprav veljajo za zelo nadarjene, srecali s stevilnimi težavami in velikimi omejitvami.
nightifly
04. 01. 2021 12.34
+2
»Vsi trije so prvaki z neizmernim talentom. Med njimi obstajajo razlike, zaradi katerih so nepremagljivi. Ce pa moram izbrati, bi moral upostevati tudi motor, ekipo in mehaniko. Tudi ce so veliko zmagali, imajo po mojem mnenju Jorge Lorenzo, Casey Stoner in Daniel Pedrosa velike meje. " - Andrea
nightifly
04. 01. 2021 12.35
+3
Odziv Jorgeja Lorenza na Instagramu Jorge Lorenzo, vedno zelo oster na druzbenih omrežjih, se v naravi odziva na kritike Andree Dovizioso: "Predstavljajte si meje tistih, ki so zmagali veliko manj." To je "kopanje", ki ne pušča prostora za nesporazume, objavljeno takoj po izjavi Italijana. Dobri stari Lorenzo, zdaj ze upokojenec, tako uziva v prostem casu, igra vlogo tipicnega "leva s tipkovnico".
nightifly
04. 01. 2021 12.39
+4
.............intervju je daljsi ,toda bistvo vsega je prav trditev Andree o potrebi po upostevanju vseh faktorjev v karieri treh dirkacev , pravzaprav kar vseh dirkacev ,ker so prav ti faktorji najbolj vazni za doseganje najboljsih rezultatov oz. zmag . In v tem ima poponoma prav . Toliko smole kot jo je imel Andrea v mostvu Ducatija je tezko predstavljati . Nekaj o tem ve tudi Rossi .
nightifly
04. 01. 2021 12.43
+7
Toda nekaj je sigurno . Dovizioso je dirkac prve linije , to je dokazal predvsem v zadnjih letih , ko je tudi najvecjim ,spomnimo se MM ,ki mu je Dovi fantasticno zagrenil zadnje ovinke na nekaj dirkah in s tem dokazal tudi intelekt dirkanja , ne samo moc . Zal je obtical na Ducatiju , toda to so zdaj samo moje spekulacije . Prav zato ves moto sport oz. svet navijacev caka na prestop MM ,da vidi realno moc tega dirkaca z univrzalnega vidika . Ampak to je ze druga tema .
prost1
04. 01. 2021 14.22
+3
Nightifly, tudi tebi hvala za dodatne info. Take stvari bi pričakoval od novinarja, ki je pisal tale članek.
Roglič šampion
05. 01. 2021 12.16
+16
Niti ne. Znano je, da so hondo pravzaprav prilagajali marquezovemu slogu voznje. To tudi pojasni, zakaj je denimo lorenzo na hondi dosegal slabe rezultate.
Roglič šampion
05. 01. 2021 19.59
+2
bolj bolec? Ahahaha. Pojdi naprej vleci socialo. Pa kaj delat raje. Takoj ko ti nekdo vrze kaksno resnico v obraz se jezis. Ko ni argumentov, si jezen korl. Pomiri se malo.
Trta mrta
04. 01. 2021 12.18
Hmm a ni on 1986 letnik?
NWO 2014
04. 01. 2021 12.18
-29
Thahahah Dovi pravi o tipih ki ga nesejo scat ob 3h zjutraj z tomosom da ki so limitirani...Koliko si pol ti limitiran a Benito mali ? :)
nightifly
04. 01. 2021 12.10
+7
Veljalo bi omeniti tudi tezko stanje kot posledice okuzbe s covidom , Gressinija , odlicnega managerja in lastnika mostev . Trenutno je iz farmakoloske kome , na respiratorju . Upam,da bo vse dobro .
lukidra
04. 01. 2021 12.01
-25
Pa še vseeno dosegli več kot bo sam kadarkoli.
prost1
04. 01. 2021 10.58
+5
Iz tega zapisa, nisem razbral kakšen limit je imel v mislih Doviziozo. Mogoče ima kdo od vas kakšen originalen zapis intrevjuja.
a-rod
04. 01. 2021 11.39
+7
Da niso dosegli vsega kar bi lahko, ampak ja neposrecen prevod...
prost1
04. 01. 2021 11.44
+5