MotoGP

Dovizioso pred drugo dirko sezone: Vem, kaj moram izboljšati

Jerez, 22. 07. 2020 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrea Dovizioso je dva tedna zatem, ko si je pri vožnji motokrosa poškodoval ramo, na prvi dirki sezone prišel do nadvse spodbudnega tretjega mesta v Jerezu, ki mu pregovorno ne leži. Italijan pred drugo dirko na istem dirkališču pravi, da se zaveda, kaj vse še lahko izboljša, obenem pa dodaja, da bo ključno biti potrpežljiv.

Andrea Dovizioso je bil po prvi dirki sezone zelo zadovoljen.
Andrea Dovizioso je bil po prvi dirki sezone zelo zadovoljen. FOTO: motoGP

Je letos končno prišla sezona Andree Doviziosa? Še nekaj dni nazaj se je zdelo, da Italijan po treh zaporednih drugih mestih v skupnem seštevku tudi letos ob favoriziranem Marcu Marquezu nima pravih možnosti za naslov, a po prvi dirki je situacija povsem drugačna. Nedotakljivi Španec je ob padcu zabeležil ničlo in utrpel poškodbo, zaradi katere bo izpustil vsaj še eno dirko, na drugi strani pa je Italijan s tretjim mestom dokazal, da je poškodba rame bolj kot ne preteklost. 

Dovizioso na prvi dirki sezone nikakor ni izstopal, a je na koncu z veliko mero potrpežljivosti prišel vse do tretjega mesta, kar je lepa popotnica pred drugo dirko v Jerezu. "Po tako napornem vikendu sem si minule dni vzel za počitek in rehabilitacijo poškodbe. Nedeljski rezultat nas zelo veseli, še bolj pa nas veseli dejstvo, da smo od motocikla dobili pozitivne povratne informacije. Zelo smo zadovoljni," je v imenu celotne ekipe Ducati spregovoril priljubljeni Dovi. 

34-letnik se zaveda, da si bo na prihodnjih preizkušnjah ob Marquezovi odsotnosti moral nabrati karseda veliko točkovno prednost, če bo želel upati na naslov prvaka: "Pripravljeni smo na drugo preizkušnjo. Na prvi smo videli, kje se lahko še izboljšam. Ključno bo, da nadaljujemo z zbiranjem točk, a bomo morali biti potrpežljivi. Prostora za napake ni."

Dovizioso je v športnem slogu svojemu največjemu tekmecu zaželel čimprejšnje okrevanje: "Želim mu (Marcu Marquezu, op. a.) vse dobro. Čim prej si ga želim znova videti na stezi, saj je sestavni del naše karavane."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HondaMM93Nr1
23. 07. 2020 10.11
-3
Žal Andrea ne bo nikoli motoGP prvak, čeprav mu vsi privoščimo. Tudi v scenariju, da MM letos ne odpelje več nobene dirke, bo Quartararo s tovarniško Yamaho pretrd oreh za Italijane, Dovi ni tu nič kriv. Verjamem, da njegovo bogato znanje, izkušnje in hitrost na enakovrednem motorju zaenkrat (še) prevagajo mladega in zmag lačnega Fabia, ki mu sicer talenta in hitrosti ni za oporekati. Vendar je mali že na prvi dirki s tovarniško Yamaho pokazal, kaj ta motocikel zmore, čeprav Rossi z istim motociklom še vedno v svojem izgovorov polnem slogu in z poudarkom na "mi" izjavlja: "Trpeli smo ves čas dirke. In še prej v kvalifikacijah in na treningih. Visoke temperature nam niso bile po godu, to je bila slaba informacija tudi za naše zadnje pnevmatike, ki se nikakor niso znašle v tej vročini in posledično na vročem asfaltu. Vse podatke, ki smo jih pridobili med podaljšanim vikendom v Jerezu, moramo skrbno shraniti, jih preučiti in upam, da bo že konec tedna bolje. Moramo hitro najti določene rešitve." Da ga ni toliko moža in bi priznal, da je enostavno prepočasen....koga še le farba s temi izgovori....
Kaktusy
23. 07. 2020 10.45
+9
Ne vem sicer kaj se s tabo dogaja ampak jaz v članku nisem zasledil nič o Rossiju, Fabiu...menda te ne tlači zopet nočna mora, spreletava srh, morda strah, sam vprašam?
RV6
22. 07. 2020 21.55
-5
Ob Marcovi odsotnosti, nekaj dirk, ni neke hude filozofije. Glede na izkušnje, materijal, pogoje. Če že kdo Duce in Dovi. Letos ali nikoli. Ko MM terminatorja sestavijo, bo spet samo še drugi. Vseeno srečno
rcarlos
22. 07. 2020 21.11
+18
Dovi, tebi pa res privoščim vsaj en naslov prvaka... Najbol fer dirkač, zelo dober, manjka samo tisto nekaj malo... Gremo Dovi, gremo Rossi, čeprav je zaenkrat MM93 eno stopničko višje... Sicer so pa tak vsi carji
dr.Megla
22. 07. 2020 20.25
-11
Vse ve kaj mora storiti, pa nič ne more naredit...
HondaMM93Nr1
22. 07. 2020 20.20
-8
Če bi Marquez samo padel in jo odnesel brez poškodbe, bi si upal napovedati, da bo vsako preostalo dirko zmagal. Tak pa je še Brno vprasljivo.....mater sem jezen.
Kaktusy
23. 07. 2020 08.22
+12
Korl ne sekiraj se, sej imaš plakat in zdravo desnico.
HondaMM93Nr1
23. 07. 2020 09.52
-6
Ti tudi, samo da maš na plakatu mene, glede na to, kak se pališ na mene pod vsakim komentarjem.
Kaktusy
23. 07. 2020 10.48
+7
Tvojo sliko sem videl samo v neki zakotni mesariji na zidu, tako da zopet lažeš.
Ici
22. 07. 2020 19.29
-1
Zelo simpatičen je tale Dovizioso. Tudi zelo je hiter. Ampak ob Marquezu nima realnih možnosti za naslov prvaka.
wonn
22. 07. 2020 19.18
+5
to vsi pravijo...
motorist_mb
22. 07. 2020 19.16
+6
Ovinke bol na meji pa boš prvak...to ti fali!
HondaMM93Nr1
23. 07. 2020 10.15
-7
Majke ti, prevedi to v italijanščino in priporočeno pošlji Doviju - to je rešitev! Kak se Doviju še to ni posvetilo...