MotoGP

Dovizioso: Ob izbiri ekipe nikoli nisem gledal na denar

Rim , 19. 01. 2022 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
30

Andrea Dovizioso se je v končnici lanske sezone vrnil med redne dirkače v motoGP. Izkušeni Italijan je za zadnjih pet preizkušenj leta 2021 v ekipi Petronas Yamaha zamenjal rojaka Franca Morbidellija. Dovi, ki je po koncu predlanske sezone morda nekoliko nepričakovano ostal brez sedeža, je po spletu okoliščin vseeno našel pot nazaj v dirkaški svet, v naslednji sezoni pa bo član motociklistične elite od prve preizkušnje naprej.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marc Marquez ponovno sedel na motor
    02:00
    Iz 24UR: Marc Marquez ponovno sedel na motor
  • Iz 24UR: Slovo Rossija po četrt stoletja
    02:34
    Iz 24UR: Slovo Rossija po četrt stoletja
  • Nova epizoda Balance o Rossijevih motorjih
    14:23
    Nova epizoda Balance o Rossijevih motorjih
  • Balanca: rezime sezone
    13:45
    Balanca: rezime sezone
Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motogp.com

Italijanski dirkač Andrea Dovizioso, ki je v preteklih sezonah vneto, a zaman lovil laskavi naslov v kraljevem razredu motoGP in je z Ducatijem trikrat zapored osvojil drugo mesto v skupnem seštevku, vselej za Marcom Marquezom, se je po enoletnem prisilnem premoru v končnici lanske sezone s poltovarniško Yamaho vrnil v motociklistično karavano. Izkušeni Italijan je očitno spet prišel na okus in napoveduje, da bo v prihodnje bolj konkurenčen, kot je bil v zaključku lanske sezone. Kazalo je, da se bo dogovoril z ekipo Aprilie, a se je sredi septembra na VN San Marina po skoraj letu odsotnosti vrnil v karavano, in to na dirkalniku poltovarniške Yamahe. Izkušeni dirkač in nekdanji član Ducatijeve družine se že vneto pripravlja na sezono 2022, ko bo član dirkaške elite od prve dirke naprej. "Čaka me zahtevno obdobje testiranj in prav gotovo bo tudi vstop v novo tekmovalno sezono zame zelo nepredvidljiv," pravi Dovizioso v pogovoru za italijanski časnik Corriere Dello Sport. Ekipa WithU Yamaha RNF bo za 35-letnega dirkača nov izziv v bogati karieri, ki jo je najbolj zaznamovalo dolgo obdobje pri Ducatiju, pri katerem je "bival" v letih 2013–2020. "Moje odločitve niso bile nikoli povezane z denarjem. Ne pomnim, da bi ekipe izbiral po tem, kakšno finančno pogodbo ponujajo. Yamaha me je v končnici lanske sezone prepričala z ambicioznim načrtom in vkrcal sem se na barko, na kateri vsi plujemo v isto smer. Pomembno je, da ničesar ne prehitevamo, zavedam se, da ne bomo takoj konkurenčni za najvišja mesta,"  trezno razmišlja "večno drugi". 

Andrea Dovizioso na yamahi med VN San Marina.
Andrea Dovizioso na yamahi med VN San Marina. FOTO: AP

Andrea Dovizioso bo po odhodu Valentina Rossija prevzel palico najstarejšega dirkača motociklistične karavane razreda motoGP. "Ne pomeni veliko. Rezultati so tisti, ki štejejo, ne leta. Ne počutim se starega in ne razmišljam o koncu kariere. Šel bom od dirke do dirke in poskušal v vsaki čim bolj uživati." Dovi se zaveda, da ne bo konkurenčen od prve dirke, na to dejstvo je pripravljen. "V končnici sezone smo imeli kar nekaj težav. Veliko smo se ukvarjali z dirkalnikom in ga skušali prilagoditi mojim zahtevam oziroma mojemu načinu dirkanja. Tako bo še vsaj nekaj dirk v sezoni 2022, pričakujem pa, da bom v drugem delu že blizu najboljšim." Dejstvo pa je, da bo imel Dovi pri Petronas Yamahi boljšo podporo tovarniške Yamahe in bo glede tega blizu "prvokategornikoma" Fabiu Quartararoju in Francu Morbidelliju. "To je lepo vedeti, saj smo imeli lani kar nekaj težav. Pričakujem, da bomo v vseh pogledih hitrejši," sporoča izkušeni Italijan, ki bo moral na predstavitev dirkalnika WithU Yamaha RNF počakati do 24. januarja, ko bo na sporedu uradna inavguracija.

MotoGP, sezona 2022:
6. marec:      VN Katarja (Losail)
20. marec:      VN Indonezije (Mandalika)
3. april:      VN Argentine (Termas de Rio Hondo)
10. april:      VN Amerike (Austin)
24. april:      VN Portugalske (Portimao)
1. maj:        VN Španije (Jerez)
15. maj:        VN Francije (Le Mans)
29. maj:        VN Italije (Mugello)
5. junij:      VN Katalonije (Barcelona)
19. junij:      VN Nemčije (Sachsenring)
26. junij:      VN Nizozemske (Assen)
10. julij:      VN Finske (Kymiring)
7. avgust:     VN Velike Britanije (Silverstone)
21. avgust:     VN Avstrije (Spielberg)
4. september:  VN San Marina (Misano)
18. september:  VN Aragonije (Alcaniz)
25. september:  VN Japonske (Motegi)
2. oktober:    VN Tajske (Čang)
16. oktober:    VN Avstralije (Phillip Island)
23. oktober:    VN Malezije (Sepang)
6. november:   VN Valencie (Valencia)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JoanMirEspania36
20. 01. 2022 17.55
-22
Malo za osvezitev izjava Pola Espargaroja, enega tistih dolgoletnih dirkacev kraljevega razreda, od katerega bi najmanj pricakovali hvalospeve na Marquezov racun. Zavrnil je trditve nekaterih, nenazadnje tudi Stonerja, ki menijo, da je Honda narejena izkljucno za MM93. Pravi takole: "Stara Honda RC213V nikakor ni bila motor, narejen ekstra za Marqueza. To ne drzi. Je pa res, da je Marc genialen dirkac, ki je perfektno prilagodil svoj stil voznje k Hondinem motociklu. Enostavno , Marc je tako dober dirkac." Mislim, da je Pol s tem zaprl usta nekaterim prenapetezem tukaj, ki mislijo, da je njihova prisotnost leta 1972 na VN Grobnika predpogoj, da nam tukaj solijo pamet s povsem nasprotnimi pogledi na sposobnosti Marca Marqueza, kot jih imajo njegovi neposredni tekmeci, od Espargaroja, Bradla, Crutchlowa ali Doviziosa.
jezdimir
20. 01. 2022 20.31
+24
Korl, vsi vemo da je Markec največji izprijenec v zgodovini motoGPja, samo njemu enaki pokvarjenci ga še podpirate...tak da nea mi dvigaj cukera...hehehe
herr catz
20. 01. 2022 20.38
-27
herr catz
20. 01. 2022 09.57
-24
Dovizioso: Ob izbiri ekipe nikoli nisem gledal na denar.......cista laz. Se še spomnemo izsiljevanja ducatija k je v mostvu bil LOR.
Lucky
20. 01. 2022 10.45
-24
Bi lahko rekli temu Italijanski posli? Zaenkrat je Dovi vsaj pred finančno policijo čist.
popstarr
20. 01. 2022 12.23
+22
Ducati ga takrat ni poslušal, boril se je za naslov, oni pa so bolj stregli bolj dražjemu in slabšemu Lorenzu. Njemu so raztegnili sedež in tank za gorivo, medtem ko je Dovi dobival standardne posodobitve in seveda občutno manjšo plačo.
herr catz
20. 01. 2022 15.26
-16
Zanimivo ....ko so mu raztegnili sedez in spremenil obliko tanka za gorivo je pa dosegel suvereni dve zmagi zapored......nato se pa žal poskodoval....in ja takrat je DOV vihat nos.....k malo dete
Lucky
19. 01. 2022 19.05
-31
Zanimivo bo spremljati odziv Rossijevih navijačev, ki se kljub nezanimivosti MotoGP, nočejo in nočejo posloviti iz tega portala. Namreč, če mu uspe izboljšati Rossijeve lanske uspehe, ali bodo to pripisali temu, da je mlajši? Zanimivo bo tudi spremljati, kako se bo spopadel z nastavitvami najboljšega razvijalca. Za tisto zapuščino na Ducatiju, je rabil kar nekaj časa, da se je spoprijateljil z njo.
jezdimir
19. 01. 2022 21.29
+28
Lucky, kot je razvidno ti je najlažje bit zabit...hehehe
Lucky
20. 01. 2022 10.39
-23
+++ Izjemen komentar, poln intelektualnega potenciala. Sedem plusov, pol ure preden se zaklene portal, samo potrjuje to. Sedem jih je čakalo do poznih večernih ur, da so vas lahko nagradili s +. Predvidevam da Gogi, kaktus, mcurry, mucanegrize, korintos in sejsej. Sedmi je bolj misteriozen. Zagotovo ni od gospoda iz Švice. Njegov plus se lahko pričakuje šele, ko ga njegova Frau izpusti iz objema.
jezdimir
20. 01. 2022 11.26
+23
Imaš bujno domišlijo...ampak od tega se ne da živet, še dobro da imamo socialo...hehehe
herr catz
20. 01. 2022 15.28
-16
mrbit ma pa ta mirsad iz svice kksen drugacen SSKJ.....
gogi_
19. 01. 2022 14.07
+29
Ce ni drugega se pogovarjas sam s sabo in ni vazno o kateri temi je pogovor ,NIKOLI ,res NIKOLI NE POZABI omeniti ROSSIJA. Stockholmski sindrom in sindrom zapuscene osebe. Ni pomoci,no na Novi Zelandiji je tudi za take resitev. Druga stran medalje na drugi strani sveta. Srecno pot. Ce nimas za karto ti jo jaz podarim .
mcurry
19. 01. 2022 10.48
+33
Eni bodo letod dobil dvojno placo🤣