MotoGP

Dovizioso: Prihodnost? Prav vse je mogoče. Odprt sem za ponudbe, a možen je tudi ostanek pri rdečih

Ljubljana, 07. 09. 2020 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrea Dovizioso se v pogovoru z italijanskim časnikom Corierre Dello Sport ne otepa ali brani vloge favorita, tako za zmago na prihajajoči dirki za VN San Marino kot tudi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP, kjer zaostaja le za vodilnim Francozom Fabiem Quartararojem. Da je izkušeni Italijan prvi favorit za letošnji naslov, meni tudi serijski šampion Marc Marquez, ki zaradi poškodbe morda v tej sezoni sploh ne bo več nastopil. S prenosi VN San Marina začenjamo v petek dopoldan, ko bo na VOYO prosti trening vseh razredov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanski motociklist Andrea Dovizioso bo po koncu letošnje sezone svetovnega prvenstva (najverjetneje) zapustil ekipo Ducatija, čeprav v zadnjih dneh po nekaterih informacijah blizu ekipi iz Borga Panigaleja to ni več tako gotovo, kot je bilo še pred kratkim. Doviziosu, ki je za Ducati dirkal zadnjih osem sezon, pogodba poteče s koncem te sezone. 

Dirkače vseh razredov 13. in 20. septembra prav tako čakata dve preizkušnji, ki ju bodo na prizorišču že lahko spremljali navijači. Tudi vi, dragi gledalci, s prenosi na VOYO in Kanalu A. Organizatorji dirk so sporočili, da bo na voljo deset tisoč vstopnic.

Italijan je v tem času osvojil osem dirk, v letih 2017, 2018 in 2019 pa je končal na drugem mestu skupnega seštevka SP. "Da nekateri iz ekipe govorijo, da morda ostanem tudi po koncu sezone? Da, vse je možno. Tudi to," je sprva za Corierre Dello Sport dejal Dovi, ki pa ne želi povedati še nič konkretnega. "Imam številne razloge za to, da v tem trenutku ne razkrijem še nič otipljivega. Ko bo čas, bom povedal vse," je bil kar malo skrivnosten 34-letni dirkač, ki je povsem osredotočen na sezono v rdečem, kjer je, po mnenju mnogih, celo prvi favorit za končni naslov svetovnega prvaka. Tekmeci mu dajejo hkrati tudi največ možnosti na prihajajoči dirki v Misanu. "Lepo je, da me uvrščajo med favorite, a od tega se ne živi. Cenim, da me spoštujejo in me imajo za velikega konkurenta, toda jaz moram vse to pokazati na stezi." Glede prihodnosti pa. "Vse je možno, v tem trenutku sem odprt za vse možnosti. Ponudbe sicer prihajajo, a za zdaj se ne odzivam. Ko bo čas, se bom usedel in videl, kako naprej. Ponavljam, vrata puščam odprta na vseh straneh."

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motoGP

Dovizioso je povsem v igri za naslov svetovnega prvaka, za trinajst let mlajšim tekmecem Quartararojem zaostaja pičle tri točke.

Francoz Fabio Quartararo ima na vrhu skupnega seštevka tri točke prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom, tretji pa je Španec Maverick Vinales, ki za vodilnim zaostaja že 22 točk.

"Vse delamo na tem, da že po nedeljski dirki vzamemo majico vodilnega. Prav veliko testov pred dirko nismo opravili. Edinega koristnega bomo naredili prav na stezi Marca Simoncellija," je razkril izkušeni Italijan, ki ocenjuje tekočo sezono kot čudno, da bolj čudna ne bi mogla biti. "Po vseh parametrih je nenavadna. Od pandemije naprej. Do praznih tribun, na srečo se gledalci v Misanu vračajo, tako da bomo končno imeli občutek, da smo na pravi dirki. Je pa ta sezona zelo čudna, tudi to je nenavadno, da že skoraj od začetka z nami ni aktualnega šampiona Marqueza, ki je že zelo zgodaj ostal brez dirkanja. On je za vse nas vedno dodaten motiv. Vsi ga želimo premagati, a redkim to zares uspe."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
07. 09. 2020 18.08
-32
Ta ne ve,kaj bi,očitno ga nobena druga ekipa noče,pa bi mal nazaj vzel-rečeno.Upam,da ga duče odslovi in da mesto mlajšim,obetavnejšim z mal več....
dejannovak
07. 09. 2020 16.49
+11
Da bi vsaj Dovizoso bil prvak.
AS1983
07. 09. 2020 14.29
+8
Po moje bi znau biti dovizioso prvak, sploh zato ker je dominator prejsnjih sezin marquez na bolniski
motorist_mb
07. 09. 2020 14.00
+8
Če bo prvak bo nagrada duce...samo to!
mojcd
07. 09. 2020 13.03
+3
Ko Hojs, nepreklicno je konec, a ostajam.....