MotoGP

Dovizioso zaradi samoizolacije hčerke ni videl že dva tedna, a trajalo bo še precej dlje

Forlimpopoli, 25. 03. 2020 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Gašper Jakomin
Komentarji
2

Dirkač razreda motoGP Andrea Dovizioso priznava, da je samoizolacija v zadnjih dveh tednih zanj zelo zahtevna. Član moštva Ducati te proste dni, ki so jih dirkači dobili zaradi odpadlih in prestavljenih dirk, ne more uživati v družbi hčerke, ker je zaradi karantene pri mami. Otežen pa je tudi režim treningov, ker je njegov dom v Forliju, regiji, ki je po številu obolelih za virusom covid-19 na drugem mestu v Italiji.

Andrea Dovizioso se je s težkim srcem sprijaznil, da zaradi zaostrenih razmer in stroge karantene v Italiji kar nekaj časa ne bo videl hčerke. Zdaj že več kot dva tedna ni bila pri njem na obisku, saj je bila pred začetkom karantene v skrbništvu mame. Dirkač Ducatija ima namreč deljeno skrbništvo z nekdanjo partnerico. "Na žalost ne preživim dovolj časa s hčerko, saj je bila pred nastopom karantene pri svoji mami, tako da je nisem videl že dva tedna. To ni dobro," je v nedavnem intervjuju za italijanski Sky Sport potarnal Italijan.

Dovizioso pravi, da ima srečo, da ima v bližini lopo, kjer ima možnost vadbe z utežmi.
Dovizioso pravi, da ima srečo, da ima v bližini lopo, kjer ima možnost vadbe z utežmi. FOTO: AP

Čeprav je 23. marca praznoval svoj 34. rojstni dan, nima veliko razlogov za veselje – poleg odsotnosti hčere se ne more posvetiti niti svoji dirkaški ljubezni: motoGP-ju. Vseeno doma ne sedi križem rok in v dneh, ko ne sme zapustiti hiše, še vedno pridno trenira, čeprav so treningi okrnjeni. "Poleg hiše imam manjšo lopo, v kateri imam vse fitnes rekvizite. In to je zelo koristno, saj nisem bil dovolj telesno pripravljen za začetek sezone," je še dodal lani drugouvrščeni dirkač kraljevega razreda.

Sezona 2020
Letošnja sezona še ni izgubljena, čeprav so vedno bolj glasne govorice, da bi zdaj prvi tri dirke, to so VN Španije v Jerezu, VN Italije v Mugellu in VN Katalonije v Barceloni, prestavili na poletne mesece. Sploh zdaj, ko so prestavili olimpijske igre v Tokiu na naslednje leto. Zaradi resnosti situacije s koronavirusom v Španiji je malo verjetno, da bo dirka v Jerezu na sporedu v začetku maja. Dovizioso si s tem, kdaj se bo začela sezona, ne beli glave, čeprav se zaveda, da je treba vložiti veliko miselnega napora, da ostane zbran pri vseh teh odpovedih in prestavitvah dirk.

Veliko vprašanje je, kdaj se bodo Dovi in preostala druščina znova lahko podali na steze.
Veliko vprašanje je, kdaj se bodo Dovi in preostala druščina znova lahko podali na steze. FOTO: motoGP

Predvsem pa mora najti način, kako ohraniti visoko raven motivacije, saj dirkači v tem delu leta nikoli ne preživijo toliko časa v domači postelji kot ga v tej izredni situaciji. "Poskušam čim manj igrati videoigrice, saj zaradi njih le mine čas, kaj več pa od njih nimam," pravi Dovi, ki upa, da se bo zdravstvena situacija po vsem svetu kmalu obrnila na bolje. "To bo zelo čudno leto. Nivo dirkačev je zelo visok. Vsako sezono je več mladih talentiranih dirkačev, vendar imamo mi starejši še vedno veliko za pokazati. Dirkači imamo nestanovitno življenje in v teh dveh tednih sem spoznal nekatere stvari. Morda imamo celo preveč nestanovitna življenja, zaradi katerih si lahko ob določene lepe stvari. Če trenutna situacija ne bo trajala več dolgo, potem bo pred nami fantastična sezona, vendar je v vsakem primeru že zdaj visoko ceno plačalo preveč ljudi," je opozoril nekdanji svetovni prvak v nižjih tekmovalnih razredih.

Moč konkurentov
Po dveh letošnjih predsezonskih testiranjih Dovizioso le stežka izpostavi, kdo bi lahko bil najbolje pripravljen in najhitrejši. Dirkači so se po lanskem testu v Valencii mudili še v Sepangu in Katarju. "Težko je razumeti celotno razmerje moči, saj so nekateri dirkači želeli postaviti hitre čase krogov, drugi pač ne. Ravno zaradi tega ne moremo stoodstotno vedeti, kdo je odpiral ročico za plin do konca," je zadržano o moči konkurentov razložil Dovizioso, a v isti sapi dodal: "V Dohi bi bil zelo hiter, imel bi kaj pokazati, vendar nisem povsem prepričan, da bi bil tako uspešen na Tajskem in ostalih dirkah. Sploh ker so bili tekmeci v dobri formi, razmere pa bi bile tudi drugačne kot v Katarju."

Tako kot ostali dirkači bo Italijan z velikim zanimanjem spremljal, kdaj se bo sezona motoGP tudi za kraljevi razred uradno začela. Vse dokler bo situacija v Španiji, Franciji in Italiji zelo nestanovitna, je velika možnost, da se bo sezona začela še mesec ali dva pozneje, kot je trenutno načrtovano: 3. maja v Jerezu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matev71
26. 03. 2020 11.47
-1
Sej ni samo on na istem tut jaz ze nism tri tedne vidu otroke sj bo kmalu mim drz se dovi😉
dr.Megla
25. 03. 2020 20.47
+23
Dovi je res tih, skromen in dober pilot, verjetno pa nebo nikdar svetovni prvak.......bi mu privoščil...