MotoGP

Dovizioso po zmagi na 'njegovi' stezi: Prevevajo me čudni občutki

Spielberg, 16. 08. 2020 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prekaljeni italijanski dirkač elitnega motociklističnega razreda motoGP Andrea Dovizioso je unovčil bogate izkušnje in še tretjič v karieri prišel do zmage na stezi v Spielbergu. Po nekoliko slabšem začetku sezone se je s polno bero točk v Avstriji povzpel na drugo mesto skupnega seštevka svetovnega prvenstva.

Priljubljeni 'Dovi' (vzdevek Andree Doviziosa, op. p.) je tako izkoristil zadnji dve slabši predstavi še vedno vodilnega dirkača kraljevega motociklističnega razreda Fabia Quartararoja in se mu približal na zgolj 11 točk zaostanka. In če se vzame v obzir, da bo tudi prihodnji konec tedna dirka na stezi v Spielbergu, je jasno, da bi ob morebitni ponovitvi razpleta izkušeni Italijan lahko celo prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

"Občutki ob tokratni zmagi so malce mešani. Rekel bi, da so čudni. Predvsem zaradi vsega, kar se je dogajalo med samo dirko. Malce čudno je, ko moraš še drugič na start, a tako pač je v našem športu," je predstavnikom 'sedme sile' po svoji tretji zmagi na dirkah za VN Avstrije hitel razlagati Dovizioso, ki je priznal, da je bil deležen tudi kančka sreče. "V dirki, kjer se zgodijo hujši padci, zmaga po navadi šteje dvojno. Vesel sem, da sem uspel ohraniti mirno kri skozi večji del dirke in hkrati nadzirati ritem vse do cilja. Zmagal pa sem zahvaljujoč nekaterim odlično odvoženim ovinkom, pri katerih so glavni konkurenti storili nekaj drobnih napak, ki so jih stali pomembnih stotink," je ključne razloge za prvo polno bero točk v sezoni opisal Ducatijev dirkač.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že naslednjo nedeljo se lahko zavihti na vrh
Dovizioso se zaveda, da bi ob morebitni novi zmagi prihodnji konec tedna lahko prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

"Čaka nas nova nepredvidljiva preizkušnja, ki jo jasno želim dobiti. Se je pa še enkrat potrdilo, da konkurenca ne počiva. Tokrat sta bila na dobri poti tako oba KTM-a kot tudi oba Suzukija. Če bom želel naslednjo nedeljo znova stopiti na najvišjo stopničko, bom moral izboljšati start. Kajti danes nisem startal najbolje. Zahvala ekipi za vso pomoč," je še pristavil Dovizoso.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RV6
16. 08. 2020 21.52
-2
Seveda ga prevevajo čudni občutki. Veliko lažje je zmagal kot ponavadi na tem dirkališču. Saj ga ni nihče ogrožal do zadnjega ovinka. Vseeno čista zmaga kot solza. Čestitke
orcus
16. 08. 2020 21.27
+9
Dovi ni slab, ne kot dirkac in tudi tak ne. Je pa mogoce poseben oz. ima malo drugacen stil zivljenja in razmislanja. Mislim da se je prav odlocil, Ducati je bil zadnja leta blizu, ampak za premagat MM bo potreben motor, ki bo Hondo prekasal v dvrh ali treh elementih. Tudi Rossi najbrz ne bo podpisal Yamahe. Se vedno taktizira in opazuje duge opcije. Po moje ni izkljucen tudi Ducati!
AS1983
16. 08. 2020 20.48
+4
Dovizioso bi lahko letos biu prvak, sploh zato ker ni v karavani marqueza in je forma quartararoju mocno padla
motorist_mb
16. 08. 2020 20.38
+10
Trikrat vice prvak...torej na vrsti je prvak...sploh ob dejstvu da MM poškodovan...vozi odličen motor in ima ga v malem prstu...vsi pogoji so ampak...
LightningBolt
16. 08. 2020 20.14
+20
Letos glede na situacijo navijam za dovija. Brez skrbi, z rossijem sva ok in me razume.