MotoGP

Dovizioso: Grozen občutek je, ko odstopiš v prvem ovinku, in še ne po svoji krivdi

Modena, 01. 10. 2020 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijan Andrea Dovizioso je VN Katalonije v Barceloni končal že v prvem zavoju po trčenju s Francozom Johannom Zarcojem, kar je odlično izkoristil Francoz Fabio Quartararo, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Dovizioso, ki se po tej sezoni poslavlja od Ducatija, je dejal, da je v tej čudni sezoni težko napovedati, kdo se bo na koncu veselil laskavega naslova v kraljevem razredu. "Takšne ničle, kot je bila ta v Montmelu, se mi ne smejo ponoviti, če želim ostati v igri za naslov," je sporočil Dovi.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motoGP

"Končati na takšen način dirko, že v prvem zavoju, ko povrhu še nisem bil kriv, je zelo boleče," je za Corierre Dello Sport takoj priznal še pred dirko za VN Katalonije v Barceloni vodilni v skupnem seštevku. "Pa tako visoke ambicije sem imel pred tekmo," je še dodal 34-letni Italijan, ki je, kot sam trdi, odlično začel dirko, si priboril dobro pozicijo, nanizal nekaj dirkačev pred sabo in nato zalet z Johannom Zarcojem ter odstop. "Seveda so to stvari, ki se v našem športu dogajajo in na katere v večini nimaš vpliva. Sploh v takšni gneči, kot je bila po startu v Montmelu." Sezona, ki se bo nadaljevala 11. oktobra v Le Mansu, je še dolga in nadvse nepredvidljiva, tako da ima Dovizioso v svetovnem prvenstvu še vse možnosti za naslov. Do konca je ostalo še šest preizkušenj.

Skupno je na vrhu Fabio Quartararo s 108 točkami, Joan Mir je drugi s 100, Maverick Vinales tretji z 90, Andrea Dovizioso je s 84 četrti.

"Živimo in delamo v letu, ki je po vseh merilih drugačno. Še pred nekaj meseci se nam je življenje ustavilo in kazalo je, da sezone sploh ne bo. Glede na to, kaj se je dogajalo marca, aprila in tudi maja, je naravnost čudovito, da lahko dirkamo," je za Corierre Dello Sport razpredal izkušeni Italijan, ki je dodal, da je tudi z dirkalnikom ves čas v sporu in ga nima povsem pod nadzorom. "Predvsem zaradi pnevmatik, s katerimi imamo že ves čas težave. Z novimi gumami nikakor ne morem ujeti prave hitrosti. Prav zato je pomembno, da sem na dirkah ves čas spredaj in kolikor toliko varčujem s pnevmatikami. Izboljšati moramo zaviranje, še veliko rezerve imamo v tej smeri." Dovizioso si, če želi zares računati na svetovni naslov in se tako na najboljši način posloviti od rdečih, ne sme več privoščiti dirk z ničlo. "Vsaka izgubljena točka je že lahko usodna. Favorit za naslov? Stvari se hitro spreminjajo. Če je bil na začetku sezone pred vsemi Fabio Quartararo, je nadaljevanje precej bolj izenačeno, in zdaj je zares nehvaležno napovedati, kdo so favoriti  za naslov svetovnega prvaka. Tudi pred posamezno preizkušnjo je težko izpostaviti dirkače z boljšimi možnostmi. Po padcu v Barceloni sem zdrsnil na četrto mesto, a smo še vsi zelo skupaj, tako da sem še v igri. Boj za naslov bo napet do zadnje dirke, v to sem prepričan."

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: motogp.com

Bagnaia med 'rdečimi'
Italijanski motociklist Francesco Bagnaia bo v prihodnji sezoni razreda motoGP dirkal za tovarniško moštvo Ducatija. Tam se bo pridružil Avstralcu Jacku Millerju, ki je že konec maja podpisal pogodbo z legendarnim italijanskim moštvom. Bagnaia, tako kot Miller, v tej sezoni dirka za poltovarniško moštvo Ducatija, Pramac Racing, oba pa bosta v prihodnji sezoni dirkala za tovarniško moštvo, od katerega se poslavljata Italijana Andrea Dovizioso in Danilo Petrucci.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

avtokrosist1
05. 10. 2020 19.24
-12
amatersko penzjonistično prvenstvo moto gp 2020,take žalosti še ni bilo
Aligator11
03. 10. 2020 12.28
+20
Dovi, stari, bodi vesel. Se ti vsaj ni bilo treba sramotiti na 15 tem mestu kot našemu Vinalesu. Nikad ništa od njih.
SlukiSuzuki
03. 10. 2020 15.52
-18
Ja res je Dovi grozen letos. Vprašam se ali so res toliko krive gume...? Ne more ti tako apetit pasti po lanjskih zmagah. Zdaj ima vse šanse, da se pobere. Ker, če letos be bo prvak potem ne bo nikoli več.
AS1983
01. 10. 2020 18.18
-20
Doviziosa so tekmeci ze veckrat sklatili s steze nehote, nasploh pa ima dovizioso slabo sezono letos, preprosto ni konkurencen na dolgi rok
DeycoSI
01. 10. 2020 14.41
-19
Glih mu kaj pomaga, če vozi celo dirko. niti med 12 ne pride, medtem ga vsi ducatiji šolajo. groza kam je pado ta italijan... večno drugi!
Martin25
01. 10. 2020 14.02
-20
Sigurno ne bo prvak....prvak bo ali fabio ali mir...ostale ne vidim....
BELAN
01. 10. 2020 12.39
-24