MotoGP

Dovizioso: Valencia bo zame ključna v boju za naslov

Valencia, 05. 11. 2020 23.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., N.M.
Komentarji
8

Andrea Dovizioso je eden od osmih dirkačev kraljevega razreda MotoGP, ki so se v tej (čudni) motociklistični sezoni posladkali z vsaj eno zmago. Italijan je na zadnji dirki za VN Teruela v španskem Alcanizu taval nekje v ozadju in je bil daleč od vrhunskega rezultata. Končno 13. mesto mu ne gre v čast in se je z njim še bolj oddaljil od najbolj vročih kandidatov za končni naslov svetovnega prvaka. Kljub slabšim rezultatom v zadnjem obdobju je izkušeni 34-letni dirkač še naprej v igri, a bo moral že na naslednji dirki na koledarju ta konec tedna v Valencii priti do vrhunskega rezultata. S prenosi na VOYO začnemo v petek dopoldan, ko se bodo dirkači vseh razredov ogrevali na prostem treningu.

Andrea Dovizioso si je v španskem Alcanizu privoščil zelo povprečno predstavo in le s 13. mestom zdaj v SP zdrsnil na 5. (109), prehitel ga je tudi veliki zmagovalec Franco Morbidelli (112), Alex Rins pa je v Alcanizu z zmago prejšnji teden in tokratnim drugim mestom še vedno v igri za skupno zmago (105).

Španec Joan Mir v točkovanju SP (137 točk) pred Francozom Fabiem Quartararojem (123), sledijo tretji Maverick Vinales (118 točk), četrti Franco Morbidelli (112), peti Andrea Dovizioso (109) in šesti Alex Rins (105).

Prvenstvo sicer tako pred zaključnimi dirkami nikakor še ni odločeno. Prvo šesterico loči 32 točk, dosegljivih pa je še največ 75, saj so do konca še tri dirke; najprej dve na dirkališču Ricardo Tormo v Valencii (prva 8. novembra), zadnja pa 22. novembra v portugalskem Portimau."Zadnjo dirko želim čim prej pozabiti. Upam le, da ne bomo v Valencii spet ponavljali napak," je bil po klavrnem izkupičku na zadnji dirki kar precej nejevoljen Dovizioso, ki je bil ves čas daleč od najboljših in se ni približal niti najboljši deseterici. "Slab rezultat, dosegli smo slab rezultat. Nisem imel prave hitrosti, kako se potem boriti z najboljšimi, če ni prave hitrosti," se je za Corierre Dello Sport spraševal vidno razočarani Dovi, ki pa je še vedno v igri za končni naslov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seveda ob predpostavki, da bo na zadnjih treh dirkah v sezoni nizal same vrhunske rezultate. "Gor in dol. Tako bi na kratko opisal rezultate Ducatijevih tekmovalcev v tej čudni sezoni. Vsi se ukvarjamo z vprašanjem, zakaj je temu tako, a odgovor vedno dajo rezultati in točke, ki jih osvojimo. Veliko je še za postoriti, toda mislim, da v garaži vsega ne kontroliramo. Govorim iskreno, a ne delam težav in ne dolivam olja na ogenj. Tako pač je v tej sezoni in treba jo je sprejeti takšno, kot je. Poskusil bom izvleči čim več iz preostalih treh dirk," je bil brez dlake na jeziku Dovozioso, od katerega se je pričakovalo, da bo, predvsem po predčasno končani sezoni Marca Marqueza, z lahkoto osvojil svetovni naslov. 

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: MotoGP

"Po krajšem počitku sem spet zelo motiviran. Pozabil sem na Alcaniz in sem povsem osredotočen na izziv, imenovan VN Evrope." Dovi se zaveda, da je na zadnjih treh dirkah še vse odprto ... "Lahko se zgodi še marsikaj. Nihče ni odpisan, tudi jaz vidim svoje možnosti. A ponavljam, za boljše izhodišče pred zadnjimi dirkami moram v Valencii priti najmanj na stopničke. Ne bežim od tega konkretnega cilja," je za Corierre Dello Sport še dejal izkušeni Italijan, ki se zaveda, da so poslednje dirke v sezoni hkrati tudi njegove zadnje na Ducatijevem dirkalniku. "Vse bom dal od sebe. Ni vseeno, kako se bom poslovil od rdečih. Ni mi vseeno, kako se me bodo spominjali navijači Ducatija," je zaključil Dovizioso. 

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
06. 11. 2020 11.49
+1
Dovi hvala...čau!
jozez200
05. 11. 2020 21.46
-1
sory sam letos si ga pa res nezasluzis
Drumbass
05. 11. 2020 20.47
-1
teoretično je možno ja..sploh če qurt uzamejo 50 točk..pa še miru se mora kaj zgodit..
catgod
05. 11. 2020 20.18
-3
Zadnje tri dirke ima Ducati zmenjeno, da dobi najboljs gume😁
jurle74
05. 11. 2020 19.44
+0
jurle74
05. 11. 2020 19.44
+4
NisteResni
05. 11. 2020 18.38
-4
Dovi si gradi novo kariero... Komedijant
AS1983
05. 11. 2020 18.26
-1
Dovizioso je preslab letos, naslova si letos definitivno po prikazanem ne zasluži, prvak med moštvi bo po moje Suzuki in tudi med vozniki, pod pogojem, da bojo dobri 2-krat v Valenciji, ker če ne jih bosta šišala Morbidelli in Quartararo, kaj menite ostali?