MotoGP

Ducati: Bastianini 'out' za najmanj tri dirke, v Misanu namesto njega Pirro

Rim, 06. 09. 2023 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistično moštvo Ducati je sporočilo, da je nedeljski padec na dirki svetovnega prvenstva v Barceloni njihovega dirkača Eneo Bastianiija za dlje časa poslal na bolniško. Italijan je namreč moral na operacijo gležnja, ki so jo že opravili, manjkal bo vsaj na treh dirkah. Na naslednji preizkušnji ga bo zamenjal rojak Michele Pirro. Svetovni prvak Francesco Bagnaia je padec prestal brez zlomov in bo najverjetneje nastopil že konec tedna, ko bo šlo za VN San Marina v Misanu. S prenosi začenjamo v petek dopoldan na VOYO, v soboto in nedeljo se priključi še Kanal A.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Aleix Espargaro in Vinales potrdila prevlado Aprilie v Barceloni
    02:30
    Iz 24UR: Aleix Espargaro in Vinales potrdila prevlado Aprilie v Barceloni
  • Vrhunci preizkušnje motoGP za VN Katalonije
    04:55
    Vrhunci preizkušnje motoGP za VN Katalonije
  • Grozljiv padec na začetku VN Katalonije
    00:43
    Grozljiv padec na začetku VN Katalonije
  • Iz 24UR: Espargaro na sprintu ugnal Bagnaio
    02:25
    Iz 24UR: Espargaro na sprintu ugnal Bagnaio
  • Zadnji krog sprint dirke na VN Katalonije
    02:37
    Zadnji krog sprint dirke na VN Katalonije
  • Iz 24UR: Espargaro kraljeval na uvodnih treningih MotoGP pred VN Katalonije
    02:11
    Iz 24UR: Espargaro kraljeval na uvodnih treningih MotoGP pred VN Katalonije

Enea Bastianini in Francesco Pecco Bagnaia sta bila v uvodnem krogu nedeljske dirke razreda motoGP vpletena v dve nesreči; prvi jo je skupil po trčenju in izletu s steze v družbi še treh tekmecev, Bagnaia pa je kmalu zatem po lastni napaki, ko je bil v vodstvu, odletel v zrak in nato treščil na tla. Za nameček mu je nato čez nogi zapeljal še Brad Binder.

Iz italijanske ekipe so sporočili, da je branilec naslova in vodilni v letošnjem SP sicer dobil številne odrgnine in da je precej potolčen, vendar zdravniški pregledi niso pokazali zlomov kosti. Za zdaj pa iz Ducatija, kot poroča STA, še niso sporočili, ali bo moral Bagnaia kakšno od naslednjih dirk izpustiti. "Pecco bi rad na vsak način nastopil že v Misanu, a mi kot ekipa ne želimo ničesar prehitevati. Če bi se vprašalo njega, potem ni dileme, a počakajmo še kakšen dan," sporoča ekipa iz Borga Panigaleja. 

Slabše se je padec končal za 25-letnega Bastianinija, ki je v tej sezoni zaradi poškodbe nekaj dirk na začetku že izpustil. Tokrat jo je skupil njegov levi gleženj, pa tudi ena od kosti v desni dlani. 

V seštevku sezone se je prednost Francesca Bagnaie nekoliko zmanjšala; ostal je pri 260 točkah, Jorge Martin jih ima zdaj 210, tretji je Marco Bezzecchi s 189 točkami, ki je dirko končal šele na 12. mestu. Aleix Espargaro je peti s 154 točkami.

Operacijo so že opravili, Bastianini pa bo moral prisilno počivati vsaj na naslednjih treh dirkah, ta teden v domačem Misanu ter nato še v Indiji in na Japonskem. "Enea ima za sabo uspešno operacijo. Poseg na levem gležnju in levi roki je povsem uspel, tako da se je rehabilitacija že začela. Profesorja Catani in Tarallo s klinike v Modeni sta svoje delo pravila brezhibno. Enea bo brez dvoma izpustil naslednjo dirko v Misanu, najverjetneje pa tudi preizkušnji v Indiji in na Japonskem," med drugim "stoji" v uradnem sporočilu za javnost od rdečih iz Borga Panigaleja. 

Michele Pirro
Michele Pirro FOTO: motoGP

Po neuradnih informacijah bo Bastaninija v Misanu zamenjal rojak Michele Pirro.

VN San Marina
VN San Marina FOTO: 24ur.com
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
07. 09. 2023 20.15
-1
Kaj bodo naredili kravatarji z najhitrejšim dirkačem, ki pride prvi v ovinek , se izogne gneči in se katapultira?
Pagliaccio 46
07. 09. 2023 20.09
-2
Ducati bi moral le enkrat vse dobro premisliti in to je bilo leta 2010...pa ni in se je ustrelil v koleno, ko so hoteli novega Stonerja.... kupili pa so klovna
Sailer2
07. 09. 2023 18.17
-5
Markez gre drugo leto k Gresiniju (Ducati)
Night fly
07. 09. 2023 18.44
+4
???? To bomo sele videli . Res je ,da si (neuradno)mocno zeli v Ducati , ki je zdaj mocna ekipa z zmagovalnim-i motor- ji . Vse skupaj je odvisno od tisoc faktorjev . Honda pravi ,da mu de- iure ne bo branila odhoda , toda kaj to de-facto pomeni ?Tudi ce izpeljejo financno plat do konca brez penalov in obveznosti , se bo postavilo vprasanje : ali bodo "ducatisti" , torej navijaci in vsi , ki imajo kakrsne koli interese v svetu Ducatija , kot tudi vsi navijaci veseli tega preskoka , to pa pomeni -ali bo imel po tem podpisu Ducatis tem dirkacem st.93 se podporo !! Ducati sam mora vse to dobro premisliti ,da se ne ustreli v koleno . Mogoce bi se celo izslo .....MM pikira na Ducati zato ,ker je v KTM -in celo Aprilii dobil kosarico . Se najbl ga vsaj za zdaj boli brutalno odkrit NE Piererja ,prvega moza KTM -a in konglomerata , ki ima v lasti tudi Husquarno ,MV Agusto(delno) in stevilne ostale dejavnosti . Sam imam tudi zelo rad Ducati , ki je zadnja leta sploh moto fabrika ekscelence , cenjena in priznana med ljubitelji motorjev , zato si ne predsatavljam ,da bi sprejeli st . 93 . Naj si poisce sedez v kakem drugem mostvu -satelit , in naj zacne graditi motor ,s katerim bo lahko zmagoval cez nekaj let .
Sailer2
07. 09. 2023 18.53
-2
po neuradnih virih je podpis pogodbe zgolj še formalnost. Ja lej, če bo začel zmagovat na Ducatiju potem ti tudi to marsikaj pove kajne, ne bom rekel nič prehitro ampak en Dovi se je skoraj peljal v naslove s temi motorji, ne da je slab ampak proti Stonerju na enaki Hondi je bil palček!
Gresini Ducati
08. 09. 2023 08.19
-1
Jack, svaka ti čast za to objavo, včeraj zvečer, ko sem jo prebral, sem seveda takoj preveril na crashnetu in veselja ni bilo konca. Še danes zjutraj sem se zbudil prešerne volje. Za vse dobre ljudi in poštene ljubitelje motogp-ja je to odlična novica, za vse hudobneze pa žal kol v črno srce. Gremo MM93 👍👍👍👍👍👍
Night fly
07. 09. 2023 16.45
+3
Kar pa se tice samega starta ,in posledicno prvih ovinkov ,ali recimo kar celotnega prvega kroga ........dirkecija dirk bo morala nekaj narediti -ukrepati . Z alunch control napravami se skoraj vsi motocikli nagnetejo v najozji del "lijaka" ...potem pa -kar bo - bo , kasneje v naslednjih zavojih si vsak od dirkacev skusa privoziti prednost in obdrzati mesto spredaj ,tisti za njim pa storiti vse ,da tiste pred seboj iz-tisnejo ven na umazan del piste , kar je spet nevarno . Tako ne gre vec naprej . Katalona gP je bila svarilo za bodoce dirke . Ce se bo ,in ko se bo kaj zgodilo , kaj bodo potem kravatarji naredili , zato ker niso nic naredili . Enostavno je reci ,kot je to govoril MM ,pa tudi Miller in nasi kalimeri na forumu ::::to so dirke in ne vrtec , treba je dirkati .No ,eden ne govori vec tako ....mali Markec . Zdaj je svojo filozofijo mocno spremenil in ze joce ,da so hitrosti prevelike . Drugi , ki bo nehal to govoriti je Miller , ki bo dobil nogo . Potrebno bo najti kompromis v samem nacinu dirkanja , kasneje pa tudi z novimi prijemi glede agregatov ,sasij ,gum ,elektronike ,,,,pri agregatih pridejo v postev mogoce celo zwei-takterji . .... mogoce . Vsekakor pa morajo nekaj narediti preden za+radi teh neumnosti kdo izgubi zivljenje .
cbrman
07. 09. 2023 19.00
-1
Zweitakterji so aut zaradi ekologije kaj bo s temi devajsami elektroniko in aerodinamiko ja no Pierer je že nekaj povedal kako pa kaj sedaj pač je kot je..Glede Marka pa ravno tisti,ki ste ga že nekaj let tiščali h Ktmu,Aprilijin,..ste sedaj najbolj proti prestopu,zakaj ,ker kamorkoli gre mu bo bolje kot na Hondi...Pa tiste prisluhne,da ga Aprilia noče,pa za KTM ni primeren pa za Ducati ni primeren ,ker kaj bodo pa navijači rekli Ja no koliko navijačev Duca pa ima Ducatija v garaži procent ali dva, dajte no šefi ekipe morajo poskrbeti ,da njihovi motorji zmagujejo.Markez ima med vsemi dirkači ,ki vozijo največ naslovov.bomo videli,je pa res ,da bi ga sam najraje videl na Hondi,pa makar na 19plus, vsaj hrbtenico bi pokazal...
Night fly
07. 09. 2023 16.35
+4
Novica ............Pecco je "fit" ,torej v Misanu BO.
Night fly
07. 09. 2023 10.32
+1
Te dni smo lahko slisali stevilna mnenja , med njimi tudi Paolo- Simoncelli: "Bastianinijeva napaka je resila Bagnaia-o" , Oce pokojnega Marca Simoncellija je podal svoje mnenje o nedeljskem incidentu v Barceloni, kjer je Pecca Bagnaio po nogah zadel Brad Binder. .....kakorkoli ze , vse skupaj se je za Pecca koncalo kar dobro , Enea pa bo svojo napako "pestoval " se nekaj dirk doma oz. na operacijski mizi......Zal .
blgas12
06. 09. 2023 21.42
+4
Sta bila veliki in mali poPesku. In pravi mali poPesku: veliki poPesku, kaj je to mivka. In rece veliki poPesku: pridi, pokazal ti bom. Od takrat sta navajena, da sta, kjer sta 😆
Kaktus-x
06. 09. 2023 21.37
+7
A je Kilavi93 že skozi cilj, vprašam za kolega Korla.
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 19.41
-6
🔝Najbolj sem si oddahnil, ko Bastianinija in Pecca ni treba braniti pred flajerjevimi napadi z možno diplopijo kot vzrok za obe nedeljski nesreči
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.32
-5
Seveda Rossi teh težav ni imel....njega so še zmeraj nagnali iz moštva...le pri Hondi so mu dali tak ultimat, da je moral spakirati.
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.28
-6
Nakagami rešuje Hondo od 2018...to je od tedaj, ko je Callux brez namena debatiranja sporočil, da je Ducati daleč najboljši v karavani
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.29
-6
in leto poprej, ko je MM sam imel več točk kot oba dirkača tovarniškega moštva skupaj na najboljših motorjih
Kaktus-x
06. 09. 2023 21.39
+7
Night fly
06. 09. 2023 13.55
+5
Smola ,smola in se enkrat smola za odlicnega Bastianinija . Resda je zdaj sam storil napako takoj po startu , tega se prekleto zaveda . Letosnja sezona za Eneo je vec ali manj Nicla , torej ima tovarniski Ducati enega samega dirkaca -Pecca ,ki pa jo je tudi skupil . K sreci je leta nazaj Ducati ubral dobro politiko in strategijo ,ter v boj poslal vec orodij ,iz katerih crpa koristne podatke. Zato je tudi spredaj . Analagija me poveze s Hondo , ki ima zdaj tri od stirih dirkacev v bolniski , samo Nakagami jo vlece nekako naprej . Toda to je premalo . Zato so tudi Marc-u prepovedali divjati ,ker bi radi zbrali vsaj nekaj uporabnih podatkov v vseh 4 .sezonah ,ta cas pa so drugi sli krepko naprej . Suzuki pa v pavzo . Oba japonca imata tezave . Vcasih sta Yamaho resevala Burgess in Brivio (majstra ,carovnika) skupaj z Rossijem . Zdaj pa ..............???? Marc pa isce nebolec izhod iz Honde ,pa da se ne prevec zameri se tistim podpornikom ,ki so ostali ....to je njegova mora zdaj . Rossi teh problemov ni imel ,ker navijacem ni ponudil spolzkih ,nekorektnih potez .
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.21
-4
Ducatiju je Stoner dokazal da se da, in da niso krivi za "Rossije in ostale šalabajzarje"...na srečo je lani pravi čas posredoval , če ne bi Pecco še letos ne lovil svoj prvi naslov
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.22
-5
Yamaho pa je Rossi reševal, ko je bil pri Ducatiju...
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.23
-4
Prvi dirkač Yamahe je bil zmeraj Lorenzo, čeprav je bilo na začetku vsake sezone določeno, da bo to tavullski klovn
cbrman
06. 09. 2023 21.11
-4
Da bi dirkač dirkal za navijače ,to še nisem slišal..Vsak dirkač dirka za svoj preživetje ,jasno ,ko in če se zasluži dovolj cekinov pa še za naslov prvaka,če naveza motor dirkač to znese...Komu se je ali ni Markec zameril bo jasno čez kaki mesec ali dva.
cbrman
07. 09. 2023 19.09
-1
He,je,je Yamaho sta reševala Burgess,pa Brivio eni ste kot zgleda preveč v pisarni Stopite včasih tak iz dolgega časa malo v kako fabriko pogledat boste hitro opazili,da so tam po teamih določeni za razvoj določenih komponent seveda ingi doktorji in tehniki z izkušnjami v razvoju ne pa mehaniki,Yamaha je že pred Rossijem osvajala naslove in tudi po Rossiju tudi...Ne ga srat zBurgesom in Brivijem lahko ,da sta bila del razvoja ampak reševala Yamaho no to je malo smesno
cbrman
07. 09. 2023 20.45
-1
Bestija je naredil napako ,in to zelo veliko zradiral je same Duke...Ne vem videt je bilo kot ,da dela harakiri, no ne vem kako se temu reče po Talijansko...Šefi mu bodo dali nagrado Konc leta( tam so vrata ), no pri Ducatija so odpuščali že za manjše napake....Bomo videli malce za šalo in precej zares...
okram123
06. 09. 2023 13.33
+1
Skoda benzina za Pirota. Raje bi vzeli Bautiststa iz sbk
Ici
06. 09. 2023 12.10
+3
Bastianiniju se z veliko verjetjostjo lahko zgodi, da bo konec sezone ostal brez sedeža pri tovarniškem Ducatiju. Glede na veliko število odličnih voznikov v MotoGP, je cel kup možnih zamenjav.
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 13.33
-2
Samo na Hondo ne....če gre tja namesto Rinsa mu bolniške sploh nima smisla prekiniti
cbrman
07. 09. 2023 20.30
-1
Kaj da ne na Hondi se lahko izkaže in pokaže kaki nesposobneš je Markec in kaki samodrveči stroj je Honda...
slim386
06. 09. 2023 11.08
-2
"Po svoji lastni krivdi". Motor nikoli in nikdar ne gre v highsider tako kot se je to zgodilo pecu. Tu je moralo biti nekaj drugega v igri še sam peco je po odhodu iz bolnišnice komentiral, da mu ni jasno zakaj se je to zgodilo in da je oprijem izgubljal že v ogrevalnem krogu. Odkar je šel Gaber gre motogp samo še na dol.
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 12.09
-4
Kateri svoj padec pa si je letos Pecco uspel jasno razložiti?
Lucky
06. 09. 2023 15.45
-3
Pecco si ne zna. Majstr iz Švice ma pa odgovore na vse.
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 17.24
-2
Če bi Pecco toliko spil, bi tudi prišel do nekih zaključkov
cbrman
07. 09. 2023 20.32
-1
Ja glej lastne napake pač najbolj bolijo in se težko priznajo...
Pagliaccio 46
06. 09. 2023 10.30
-5
Po številnih poškodbah in padcih letos bi se nesrečni Bastianini rekordno hitro lahko prilagodil moštvu Honda
Kaktus-x
06. 09. 2023 11.53
+5
...tako kot si se ti hitro prilagodil zaostalim podrepnikom.
cbrman
07. 09. 2023 20.37
-1
Kakteja Fala bogi ,da ste vi pri rumenjakih tak napredni ,tako ,da se mi zaostali podrepniki kaj zvemo in se navičimo....Fala vam ...Dam za pir če prideš keda v te slovenske kraje med zaostale podrepnike....