MotoGP

'Ducati bo v naslednji sezoni delal velike stvari'

Vicenza, 11. 01. 2019 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ducati je v lanski motociklistični dosegel sedem zmag, koledarsko leto v kraljevem razredu motoGP je začel s prvim mestom v Katarju in končal s slavjem v Valencii. V prihajajoči sezoni bosta navijače rdečih skušala razveseljevati italijanska dirkača. Poleg Andrea Doviziosa bo na Ducatiju tudi Danilo Petrucci, ki je zamenjal Jorgeja Lorenza. Ta se je priključil moštvu Honde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: motoGP
Ekipa iz Borgo Panigala se že vneto pripravlja na 18. januar, ko bo uradno predstavila motocikel za sezono 2019.
V Ducatiju so zamenjavo za Jorgeja Lorenza našli v Danilu Petrucciju. Sedemindvajsetletni Italijan, ki je dirkal za Ducatijevo satelitsko ekipo Pramac Racing, se bo tovarniškem moštvu Ducati v naslednji sezoni pridružil rojaku Andrei Doviziosu.
"Komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Lani smo dosegli sedem zmag, sezono začeli in končali s prvim mestom in bili ves čas zelo vidni ter pregovorno tudi v igri za visoka mesta. Zadovoljni smo bili, končna ocena je bila visoka. Verjamem, da so imeli kar nekaj razlogov za veselje tudi naši navijači. Upam, da ne zveni preveč ambiciozno, ko mislim, da bo naslednja sezona še boljša. Ducati bo v naslednji sezoni spet delal velike stvari," je za Gazzetto Dello Sport, na seminarju v Bologni, razpredal menedžer ekipe Ducatija Claudio Domenicali.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: motoGP
Andrea Dovizioso je prava legenda Ducatija. V elitnem razredu se je 32-letni Italijan, svetovni prvak razreda do 125 ccm iz leta 2004, prvič predstavil leta 2008, pri Ducatiju je od leta 2013. Skupno ima v najmočnejši konkurenci devet posamičnih zmag na dirkah (osem z Ducatijem, eno s Hondo), v skupnem seštevku SP pa je bil najvišje lani, ko je končal na drugem mestu in moral priznati premoč le Marcu Marquezu.
"Prepričan sem, da bodo naši zvesti navijači odlično sprejeli dejstvo, da bomo nastopili z domačimi močmi. Poleg Andrea Dovoziosa, se bo na našem rdečem konjičku trudil še novinec Danilo Petrucci, ki pa je že vrsto let član naše zasedbe. Resda je bila lanska sezona ena najboljših sploh v naši zgodovini, a v prihajajoči želimo še korak naprej. Opazil sem veliko delovno vnemo, odlično razpoloženje v ekipi, vsi skupaj smo zrelo motivirani. Vse to bo moč opaziti že na uradno predstavitvi motocikla 18. januarja v Švici," je še povedal šef ekipe Domenicali, ki pričakuje, da bo izkušeni maček Andrea Dovozioso, zanj bo naslednja sezona že deveta z Ducatijem, spet zelo konkurenčen Marcu Marquezu in druščini v boju za najvišja mesta. "V prejšnji sezoni je osvojil odličnih 245 točk in bil edini, ki je skoraj do zadnje dirke kljuboval odličnemu Marquezu. Morda lahko v tej sezoni še nekaj doda," upa Domenicali.
Claudio Domenicali
Claudio Domenicali FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
12. 01. 2019 18.00
+39
Sanje dovoljene!
žutaresnica
12. 01. 2019 16.39
+37
Ducati ima svojo računico, Honda pa svojo, če drugega ne bodo pri Hondi potrebovali en bivalnik manj, opažam pa tudi da so Jorgovi bližini Marka pošteno fovš razni jogurti in kvazi razumneži.
JackSparrovwvw
12. 01. 2019 13.40
-31
chandra 11.01.2019, 12:25:46 Za velike bedarije, pa ne rabiš velikih možganov////////////////////////////To leti na Muho in Jezdimirja. Bravo Chandra
LightningBolt
12. 01. 2019 17.23
+34
Tole je bilo mišljeno za BobbyP, pa saj to veš. Tko da si ne zmišljuj.
žutaresnica
12. 01. 2019 18.38
+31
Upam da se jogurt iz napačne razlage kaj nauči, ter se v bodoče bolj brzda, nestrpnost je nesprejemljiva oziroma popolnoma nepotrebna.
nightifly
12. 01. 2019 12.41
+37
Najbolje je tako ,da je Jorg zapustil Ducati ....in to z lepo vsoto evrckov . Ne bom se spuscal v to ,ali so bili zasluzeni ali ne . To je subjektivni pogled . Niso pa mi vsec njegove besede , izrecene ze na sedezu nove Honde ,ko je nesportno in nekorektno udaril po Ducatiju . Tega si tako velika firma ,ki je sla nasproti temu dirkacu kar z lopato polno denarja ,ni zasluzila . No , pri Hondi bo verjetno tiho .Japonci niso Talijani . Jorg ,ppolozi na stran necimurnost in se vsaj v vlogi Hondista obnasaj temu primerno . Ce ze na sedlu Honde esultantno hvalis to mostvo ,da ti je prislo naproti cisto v vsem in zadovoljilo vse muhe ,bi lahko kaksno pozitivno rekel tudi o Rdecih ,ker si to zasluzijo -pa se kako . Rossijev performans na Ducatiju je bil iz objektivnih razlogov tako kot je bil -vemo vse o tem .Nikakrsen . Prej polomija .Toda angazma in cas prebit v Ducatiju nista pokvarila odnosov ,niti dirkac ni krivil in ne krivi Ducati za polomijo ,ke so to bili cisto drugi casi in pogoji . In to ljudje ,navijaci tudi sprejmemo . Vemo, da dobrim dirkacem tudi ´´nasprotniki´´ ponudijo vedno najboljse - da dobijo dirkaca ,ki bi z njihovimi motorji osvojil naslove ali zmage . Redki pa so ,ki se cisto iz svojih osebnih nagibov odlocijo zapustiti zmagovalne motorje in se spustiti v tvegano delo ,postopek izboljsave nekega bolida , da potem z njim tudi zmagujejo . In ti dirkaci so najvecji . Vsak normalen clovek to ve . To lahko primerjamo tudi z izzivi v zivljenju . Tudi sam sem tega mnenja ,in tako v zivljenju tudi zivim in pocnem . Iskanje novih stvari . Veliko ljudi to pocne . Samo je treba imeti Jajcka .
JackSparrovwvw
12. 01. 2019 13.34
-36
Dolgi zmazek, ki se da v enem stavku popravit: površni Talijani so leto in pol rabli, da so poslušali Jorgove zahteve in mu priredili rezervoar. Čisto prav ima, da jih kritizira. Saj to obrekovanje se je naučil od dohtarja, ki vse povprek kritizira, sam pa je največji krivec za neuspehe Yamahe.
Deo30
12. 01. 2019 09.27
-29
Jooj ce bi Rossi lahko probal tega ducatija,bi me res zanimalo ce bi mu bilo bolse kot na uni stari zverini,samo Stoner jo je obvladal....ala...Lp
Razumnež
11. 01. 2019 13.56
-61
Čisto možno, glede na to, da so se znebili negativca
nightifly
12. 01. 2019 13.02
+0
BobbyP
11. 01. 2019 11.25
-63
Velike stvari? Motor bo dolg 5 metrov, širok 3 in visok 2 metra. Za velike stvari, potrebuješ velik motor. 😂
LightningBolt
11. 01. 2019 12.25
+88
Za velike bedarije, pa ne rabiš velikih možganov
Lucky
11. 01. 2019 13.12
-54
Lucky
11. 01. 2019 13.14
-54
S svojima komentarjema sta poskrbela, da sem se nasmejal, zato obema +.