MotoGP

Ducati v motoGP do leta 2026, Dall'Igna z ambicioznimi cilji

Bologna, 20. 01. 2021 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
7

Ducati, italijansko podjetje s sedežem v Bologni, je podaljšalo pogodbo za sodelovanje v elitnem motociklističnem svetovnem prvenstvu motoGP vse do leta 2026. Za moštvo Ducatija bosta v novi sezoni tekmovala Jack Miller in Francesco Bagnaia. Luigi Dall'Igna je napovedal boj za naslov svetovnega prvaka.

Jack Miller
Jack Miller FOTO: MotoGP

Avstralski dirkač Casey Stoner je leta 2007 osvojil edini posamični naslov svetovnega prvaka za Ducati, v 16 sezonah pa je moštvo na posamičnih dirkah slavilo 51 zmag in 160 uvrstitev na zmagovalni oder.

Ducati je v to tekmovanje vstopil leta 2003, prvo zmago je ekipi zagotovil Loris Capirossi, lani pa so osvojili drugi konstruktorski naslov svetovnega prvaka (prvič leta 2007) po zaslugi Italijanov Andree Doviziosa in Danila Petruccija, ki pa posamično nista bila čisto na vrhu. Dovizioso je bil na koncu sezone 4., Petrucci pa 12., presenetljivi svetovni prvak v razredu motoGP pa je bil Španec Joan Mir (Suzuki).

Dorna Sports in Ducati sta podaljšala pogodbo, ki velja od leta 2022 do 2026. V sezoni 2021 bosta za Ducatijevo tovarniško moštvo nastopala Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia, ki sta zamenjala Doviziosa in Petruccija. Zadovoljen je bil menedžer Ducati Corse Luigi Dall'Igna: "Veseli smo, da lahko potrdimo svoje sodelovanje v motoGP do konca leta 2026. V zadnjih letih je Desmosedici GP dokazal, da je eden najbolj konkurenčnih motociklov v konkurenci, in konstruktorski naslov v letu 2020 je dodaten dokaz tega. Čeprav letošnja pravila ne bodo dopuščala pomembnejšega tehničnega napredka, bomo novo sezono pričakali z enako vnemo in predanostjo. Cilj je borba za naslov v razredu motoGP z novimi dirkači in tudi priprava za nadaljnje dosežke na tem tekmovanju."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ducati ima v konkurenci razreda motoGP še dve ekipi, Johann Zarco in Jorge Martin nastopata za Pramac bikes, polbrat Valentina Rossija Luca Marini in Enea Bastianini pa za Esponsoramo.

Claudio Domenicali, izvršni direktor podjetja Ducati, je med drugim dejal: "Dirkanje je bilo vedno osnovni del Ducatijeve "znamke" in tako bo ostalo tudi v prihodnosti. Zahvalil bi se Dorni in še posebej Carmelu Ezpeleti za njihovo izvrstno delo skozi leta, ki je iz motoGP naredilo izjemno medijsko platformo."

Carmelo Ezpeleta pa pravi: "Dorna Sports je ponosna, da lahko nadaljuje sodelovanje z Ducatijem, in se zahvaljujemo podjetju za lojalnost. Ponosni smo, da smo povezani s tem legendarnim italijanskim proizvajalcem, glede na njihove pretekle dosežke, in smo navdušeni, da bomo lahko skupaj del nove epizode njihove zgodovine, z dvema mladima svetlima zvezdama, kot sta Jack Miller in Pecco Bagnaiaja."

Claudio Domenicali
Claudio Domenicali FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
20. 01. 2021 18.12
-8
Gigi žal voznika ne znate pripeljati,motor ni vse.Če do 2026 ne bo naslova bolje vun it pa sbk na pune!
mojcd
20. 01. 2021 16.58
-1
cilji gor, razvoj dol.....samo hitrost ni dovolj. sicer so jih pa na končni hitrosti že ujeli pri hondi in suzukiju. dokler ne bodo odstopili od svoje butaste filozofije in naredili agilen motor ne bo nič-.
Aladar
21. 01. 2021 10.50
+2
gogi_
20. 01. 2021 16.28
+15
Miller nima tistega vec da bi bil lahko prvak. Prevec hladno -mrzlo deluje. Zarco ga bo posolal .
motorist_mb
20. 01. 2021 18.12
+7
toti mišek
20. 01. 2021 14.48
Cilji so ambiciozni..tako je prav! Tehnična podpora je na nivoju, sam srce pilotov bo letos na hudi preizkušnji. Miller zna mogoče kej presenetit, ker je bolj agresiven voznik od Francescota. Bomo videli so rekli slepi!!