MotoGP

Ducati že letos z laskavim naslovom v kraljevem razredu? 'Ne prehitevajmo stvari'

Sachsenring, 16. 06. 2021 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ducati misli v tej sezoni resno. Rdeči iz Borga Panigaleja so, kot pišejo nekateri italijanski mediji, v tej sezoni v igri za laskavi naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu motoGP. Šef ekipe Gigi Dall'Igna ugibanja o lovu na laskavi naslov (za zdaj) še kategorično zavrača. Ta konec tedna se obeta osma letošnja preizkušnja, ko bo šlo v Sachsenringu za VN Nemčije. S prenosi na VOYO začenjamo v petek dopoldan.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marc Marquez nesporni vladar nemškega Sachsenringa
    02:07
    Iz 24UR: Marc Marquez nesporni vladar nemškega Sachsenringa
  • Spletna pogovorna oddaja Balanca
    16:27
    Spletna pogovorna oddaja Balanca
  • Vrhunci motoGP v Kataloniji
    02:01
    Vrhunci motoGP v Kataloniji
  • Iz 24UR: Junak dirke razreda motoGP je Miguel Oliveira
    02:13
    Iz 24UR: Junak dirke razreda motoGP je Miguel Oliveira
  • Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije
    04:50
    Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije

Kljub točkovni prednosti vodilnega Francoza, Fabia Quartararoja, pa sta rdeča dirkača, Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia, že vso sezono zelo konkurenčna in iz dirke v dirko krojita razplet na vrhu in tik pod njim. 

Francoz Fabio Quartararo, ki je na sedmih dirkah zbral 115 točk, ima v seštevku sezone še 14 točk prednosti pred rojakom Johannom Zarcojem, tretji pa je Avstralec Jack Miller, ki je dosegel 90 točk.

Za prvega moža ekipe iz Borga Panigaleja, Gigija Dall'Igno, so vprašanja o možni osvojitvi naslova – vsaj v tem hipu – še brezpredmetna, predvsem pa moteča. "Kakor koli že, prezgodaj je za takšne debate. Neumno bi bilo po sedmih dirkah razpredati o naslovu. saj je to cilj vse karavane, tudi nas samih. V kolikšni meri je to realno in objektivno za posameznika, pa je drugo vprašanje," se je izvil odgovoru šef Ducatijeve garaže. "V tem trenutku se je precej pametneje osredotočati na vsako dirko posebej in iz nje skušati izvleči čim več. Cilji so tako ali tako na vsaki tekmi najvišji možni," za Corriere Dello Sport sporoča Gigi Dall'Igna. "Raje razmišljamo o dirki kot o prvenstvu na splošno. Takšno je tudi razmišljanje naših dirkačev. Podpiramo to usmeritev," je poudaril šef Ducatija. 

Na tekmi Superbike razmišljal o  Sachsenringu
Gigija Dall'Igno je bil zadnjih nekaj dni gost Misana. Na stezi Marco Simoncelli se je pred dnevi odvila nova preizkušnja v razredu Superbike. "Vedno je lepo zamenjati teren, mislim, da sem se v Misanu napolnil z energijo. Potreboval sem drugačen dirkaški vikend. Užival sem na dirkah razreda Superbike," je za Corriere Dello Sport razpredal prvi mož rdečih, ki razmišlja o dveh prihajajočih izzivih. Takoj za VN Nemčije bo na vrsti še VN Nizozemske v Assnu. "Težko je predvideti, kaj nas čaka. Če se ozremo v preteklost, potem bi nas lahko nekoliko skrbelo, saj nam na omenjenih dirkališčih v zadnjih letih ni uspelo kaj dosti. Več vedrega razpoloženja ponuja spoznanje, da smo v tej sezoni blesteli na zahtevnih dirkah. Naj bo tako tudi tokrat."

VN Nemčije
VN Nemčije
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
17. 06. 2021 15.41
+0
Letos se zdi Quarti z Yamaho najmočnejši..Zarko in Miller z Ducatijem sta za odtenek počasnejša... Če Quarti ne bi imel težav z roko in kombinezon bi verjetno bil prvak za letos že znan, tako pa ostaja še šansa za Ducati dirkače, sploh če bo Quarti s temi napakicami nadaljeval skozi celo sezono... Sicer pa vamos Markec, vamos HRC...
Samsung Android
17. 06. 2021 14.30
+1
Če jim s 6imi motorji ne rata, pol pa ne vem...........je pa letošnje prvenstvo postalo malo nezanimivo, imamo samo še 3 kandidate. Miller, Fabio, Zarco. That's it - pogojno Bagnia a je ze zamudil vlak po moje. Vsi ostali so korak zadaj.
Ici
17. 06. 2021 16.51
+1
Če je letošnje prvenstvo nezanimivo, potem me prav zanima, kakšna so bila vsa tista prvenstva, kjer je MM zmagoval za šalo in se delal norca iz konkurence?
Mr.Cat
17. 06. 2021 13.32
+0
Ce kdo ...bo to ZAR.
VRHO83
16. 06. 2021 16.06
+2
motorist_mb
16. 06. 2021 14.57
+3
Mill nekostantn,Bag isto,Mar poškodovan tak da samo Zarco lahko osvoji 🏆
Jože Fortuna
16. 06. 2021 14.07
+2
Ducati naslov, če bo ZARCO
AS1983
16. 06. 2021 13.57
-1
Po moje so yamaha, suzuki, ktm in morde se aprilia konkurencni na tej stezi, honda z marquezom na celu je bolj uganka
Samsung Android
17. 06. 2021 14.32
+0
Honda je v totalni krizi, ne glede na voznika. Zato se bo Marquez kmalu moral odločiti, ker se bo po nekem času izkazalo, da je imel zmagovalni motor vsa leta. Iz te škatle ne zna istisniti noben voznik honde Q2, Se kralj kvalifikacij lani Nakagami se je zgubil, Alex je đel v zgodovino, prva voznika pa se morat skrivati v zavetrju da prideta v roku 1 sek za vodečim. Katastrofalno
AS1983
16. 06. 2021 11.35
-1
Ta kratka nemska steza bo dober izziv za duxati