MotoGP

MotoGP se vrača: začetek v Jerezu z dirkama 19. in 26. julija?

Jerez de la Frontera, 07. 05. 2020 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po seriji slabih novic in odpovedanih dirkah vse od uvodne preizkušnje v Katarju, kjer so izpeljali le dirki moto2 in moto3, končno nekaj veselja za ljubitelje motociklizma ‒ vodstvo tekmovanja se je odločilo španski vladi posredovati predlog za izvedbo dveh julijskih dirk v Jerezu, dirkačem pa naj bi se kasneje pridružili tudi kolegi iz prvenstva superbike.

Dirkališče v Jerezu (na fotografiji) pred začetkom dirke v eni od minulih sezon.
Dirkališče v Jerezu (na fotografiji) pred začetkom dirke v eni od minulih sezon. FOTO: AP

Če bo zeleno luč v prihodnjih dneh oziroma tednih prižgala tudi španska vlada, bo dirkališče v Jerezu de la Fronteri, ki nosi ime po legendarnem španskem dirkaču Angelu Nietu, prva preizkušnja sezone 2020 v razredu motoGP. Prvenstvo je pandemija novega koronavirusa močno oklestila in po prestavitvah številnih dirk so nedavno nepreklicno odpovedali kar tri hkrati, in sicer VN Nemčije, VN Nizozemske in premierno VN Finske. Sezona v kraljevem razredu bi se lahko po odpovedi vseh dosedanjih dirk tako lahko začela 19. julija, ko bi bila na sporedu prva, in nadaljevala 26. julija, ko naj bi bila na sporedu druga dirka v Jerezu.

Prvo dirko bodo poimenovali VN Španije, drugo pa VN Andaluzije, sledil pa naj bi še tretji dirkaški konec tedna brez prekinitve z dirko razreda superbike 2. avgusta. Vse je seveda odvisno od boja s pandemijo, ki je Španijo močno prizadela, toda Deželna vlada Andaluzije, mestni svet Jereza de la Frontere in Dorna Sports so storili pomemben korak k temu, da bi po uvodnih preizkušnjah razredov moto2 in moto3 v Katarju to poletje po okoli štiriinpolmesečnem premoru vendarle nadaljevali sezono.

'To je izjemna novica'
Izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta je že nekajkrat spregovoril o strogih varnostnih ukrepih, ki jih pripravljajo za vse dirkače, člane ekip in ostale zaposlene v primeru, da bodo lahko dirke, ki bodo seveda potekale pred praznimi tribunami, uspešno izpeljali. Močno bodo omejili število ljudi na vseh področjih, redno naj bi izvajali tudi testiranja. Na videokonferenci se je Ezpeleta za predlog, ki bo romal na naslov španske vlade, odločil skupaj z županjo Jereza Mamen Sanchez in podpredsednikom andaluzijske vlade Juanom Marinom.

"Dosegli smo dogovor za izpeljavo dveh dirk svetovnega prvenstva in ene dirke superbike 19. in 26. julija. Od tega trenutka naprej moramo to prenesti španski vladi, da bi lahko pripravili vse varnostne ukrepe in tako zagotovili varnost in zdravje vseh sodelujočih. To je izjemna novica in želimo se zahvaliti mestnim oblastem, ker vemo, kako so se trudili za izvedbo te dirke, hvala tudi Dorni, da je spet verjela v nas," je sporočilo udeležencev sestanka na svoji spletni strani citiral madridski časnik AS.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

huperz
07. 05. 2020 21.51
+4
Dokler ne vidim, kako se bodo na štartu ugasnile rdeče luči, ne bom verjel
motorist_mb
07. 05. 2020 17.10
+9
hotchilipoper
07. 05. 2020 16.52
+5
Bodo moral pa fajn gonit,ker potem bo kmalu zima
mojcd
07. 05. 2020 15.09
+5
brez publike?
hotchilipoper
07. 05. 2020 16.52
+4
iga_biba
07. 05. 2020 21.48
-9
huperz
07. 05. 2020 21.53
+1